FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Dali je Ahmetovic u stanju da spoji 32 kola plus kup utakmice bez pauze,naravno svaku da odigra 90 minuta.
Joj sportskog segmenta sto bacise vrlu analizu i popunise roster 
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- LegendKiller
- Kontakt:
fizička sprema prvi razlog, a druga njegova nezainteresovanost za ozbiljan fudbal, zbog toga mu Hurtić i ne da ni tih 5-10 minuta koliko bi mogao odigrati. Lik ni pripreme nije obavio kako treba. Uzeo lovu u Werderu i Dinamu pa mu se i ne igra. U Travnik na prijateljsku svi igrači idu busem Said svojim porseom.SiouxLukavac je napisao/la:Jel Husejnović bio na klupi danas?
Sprema nije razlog što ne igra, zanima me pravi razlog?
Da nije povrijeđen?
-
arminarsenal
- Kontakt:
Usput samo da nabijem debelog Duljevica na qrac za onakvu igru,koja je cesto kao danas
Ali čemu ovolike oscilacije u igrama, nije to samo ove sezone nego svih ranijih. Uvežeš dvije ili tri dobre utakmice i onda kada očekuješ da ćeš nastaviti tim putem desi se neki "lijevi" protivnik koji te uštopa.
Sjetićete se to je bilo kod svih trenera. Zašto? Zašto to nema, ili se bar ne primjeti, kod drugih ekipa, konkurenata?
Sjetićete se to je bilo kod svih trenera. Zašto? Zašto to nema, ili se bar ne primjeti, kod drugih ekipa, konkurenata?
-
bordobijeli
- Kontakt:
Lose

Kod Kodre je igra onu jesen bila top dok nije krenula sabotaza na proljece.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Postavi na Messija da uvijek idu 2, nekad i 3 igrača pa ćeš vidjeti kako će odigrati..arminarsenal je napisao/la:Usput samo da nabijem debelog Duljevica na qrac za onakvu igru,koja je cesto kao danas
Sabrine mi moje!
-
SiouxLukavac
- Kontakt:
To je kada nemaš kvalitet i kontinuitet, nemaš stručne ljude godinama, ne može par ljudi sve, tu je potrebna grupa ljudi, školovanih i profesionalnih koja će voditi ekipu, a istkreno, ruku na srce, ništa jaču ekipu nemamo nego prošle sezone da se imamo čemu većem nadat i ibretit se što danas nismo pobjedili ekipu koja se jedva skupila i koja nije prošla pripreme i u kojoj nisu igrala dva najbolja igrača. Dešava nam se to već godinama i nažalost, dok su ti ljudi na čelu, dešavat će se i ubuduće.hilmo je napisao/la:Ali čemu ovolike oscilacije u igrama, nije to samo ove sezone nego svih ranijih. Uvežeš dvije ili tri dobre utakmice i onda kada očekuješ da ćeš nastaviti tim putem desi se neki "lijevi" protivnik koji te uštopa.
Zadnja izmjena: SiouxLukavac, dana/u 06 avg 2016, 23:12, ukupno mijenjano 1 put.
Tradicije su tu se ruše al' na nama... Hurtić opet objasnio...Rustem je danas bio vrlo dobar a Amer Bekić pa mati moja mila
Da ne zaboravim i ostale loši...
NOVI PRVAK JE SA KOŠEVA !!!
Sto nas konstantno vode treneri koji se uce na nama?hilmo je napisao/la:Ali čemu ovolike oscilacije u igrama, nije to samo ove sezone nego svih ranijih. Uvežeš dvije ili tri dobre utakmice i onda kada očekuješ da ćeš nastaviti tim putem desi se neki "lijevi" protivnik koji te uštopa.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Ovom prilikom želim da se izvinem Totiju na ružnim riječima koje sam mu uputio. Ne znam da li je to od ove današnje tekme ili šta već, ali izvini. Opet sam nakon današnje tekme slomljen, bukvalno. Prošle sedmice se odavno nisam bolje osjećao nakon pobjede i sjajne igre, ali danas opet razočarenje. Ne bi mi bilo žao za izgubljena tri boda da smo mi imali igru, ali hvalilo sreće, pa eto, ali ovo danas... Ja i dalje mislim da je najveća šteta nedovođenje Slavka Petrovića, za kojim i dan danas žalim. Isto kao da je na nas neko sihre bacio.
Rec: FK Sarajevo
Reko kae Hurta 1-1kae i sampionska ekipa je isto i ona posle nje
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
izvini, ali koje dvije trri dobre utakmice?hilmo je napisao/la:Ali čemu ovolike oscilacije u igrama, nije to samo ove sezone nego svih ranijih. Uvežeš dvije ili tri dobre utakmice i onda kada očekuješ da ćeš nastaviti tim putem desi se neki "lijevi" protivnik koji te uštopa.
mi smo dobili zrinjskog samo zato sto je todorovic sa 10 metara fulio prazan gol
ali gdje ces to napisati vrlim braniocima lika i djela...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Nemoj samo sad da bude navijači krivi... Ne govorim tebi, nego ovim što se gnušaju na pomen sjevera.hilmo je napisao/la:Ali čemu ovolike oscilacije u igrama, nije to samo ove sezone nego svih ranijih. Uvežeš dvije ili tri dobre utakmice i onda kada očekuješ da ćeš nastaviti tim putem desi se neki "lijevi" protivnik koji te uštopa.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Nije bila top. Vitez smo jedva kuci sa penala dobili, a Slobodu (u stanju jednakom Celikovom) u gostima sa gorom igrom (i boljim timom) slomili sa penala koji je mogao i da se ne svira 15 minuta pred kraj. To se sve preskocilo u analiziranju utakmica i docekao ga je Marinovic na proljece sa solidnom ekipom.Besic je napisao/la:Kod Kodre je igra onu jesen bila top dok nije krenula sabotaza na proljece.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Da smo odigrali tekmu kao ova dole sto sam postavio, kad je isti rezultat bio, ja im ne bih zamjerio. Onda prstale prilike na nasoj strani, raskovali Celik, koji tad nije bio ovako ocajan kao ovaj sad. Isfulali se haos, nismo ni srece imali, Todor nas u ocaj bacao fulama.
A danas nismo postene prilike napravili, gol dali na srecu, protiv amaterske ekipe. Evo pokazatelj u kojem pravcu idemo i kako odavno nas pad traje i samo se nastavlja silazna putanja. Pazi ovdje akcija nasih, pasova Milosevih itd. Javi se Zorice kurvo!!
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
U svakom slučaju, izmislio je fudbal za gospodina Almira Hurtića, kao i Dženana, da se ne lažemo...Sabinho je napisao/la:Nije bila top. Vitez smo jedva kuci sa penala dobili, a Slobodu (u stanju jednakom Celikovom) u gostima sa gorom igrom (i boljim timom) slomili sa penala koji je mogao i da se ne svira 15 minuta pred kraj. To se sve preskocilo u analiziranju utakmica i docekao ga je Marinovic na proljece sa solidnom ekipom.Besic je napisao/la:Kod Kodre je igra onu jesen bila top dok nije krenula sabotaza na proljece.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Današnja predstava Sarajeva je blijeda kopija igre od prošle nedjelje. Prvo poluvrijeme negledljivo, drugo s malo konkretnijom igrom i većom dozom uzbuđenja.
Ako je Hurtić zaslužio pohvale za izdanje ekipe u meču protiv Zrinjskog večeras je zaslužio kritike. Ekipa je izgledala pogubljeno, neuigrano i nesigurno. Ja sam se čudio gdje je nestala ona oštrina i koncentriranost iz prošlog meča. Kao kolektiv Sarajevo danas nije zaslužilo više od boda, ne protiv vidno slabijeg protivnika koji je iskoristio jedinu priliku u čitavoj utakmici.
Sredina je dobro odigrala uzevši u obzir da su zeničani visoko izlazili i vršili ogroman presing skoro čitavih 90 minuta. Ofanziva po bokovima je zakazala debelo, što bez nedostatka podrške bočnih igrača za krila što neodgovarajuće dinamike u širenju igre. Ahmetović je većinu vremena bio neiskorišten u svojoj ulozi target mana. Pošto sam gledao u kafiću teško mi je bilo skontati kad je lopta kod Sarića a kad kod Rustema. Čini mi se da je Sarić u drugom poluvremeno par puta parirao žestokom pressingu pa se provukao s loptom na centru. Zbog toga je jedini igrač vrijedan kandidature za prvih 11 kola.
Po meni, velika Hurtićeva greška je što su mu bokovi bili fokusirani na defanzivu. Znamo kako je Kadušić opasan kad krene naprijed. Već skoro 3 tekme ove sezone (protiv Želje je imalo izlet-dva naprijed) odrađuje kao klasični defanzivni bek a, bar po meni, ima potencijal da bude bolji od Hodžića u napadu. Hodžić je pokazao šta zna u napadu ali je opet pokazao svoje mane kad su u pitanju defanzivni zadaci. Druga greška je što se nije odlučio za jedan plan napada: kroz sredinu ili po bokovima. Nakon primljenog gola je komotno mogao izvaditi izgubljenog Crnkića i ubaciti Radovca a koliko mi se čini nije ni iskoristio mogućnost treće zamjene.
Mentalno ni taktički nije odradio zadatak kako je trebao. Ne znam da li je ova neugodna tradicija bila faktor ovakvog nedostatka koncentracije (broj prodanih lopti je zabrinjavajući) ali Hurtić je trebao motivacionom pripremom reducirati ili ukloniti taj faktor iz njihovih glava. Ja mislim da je nešto drugo bio problem - opuštanje nakon euforije iz dobijenog derbija od prošle sedmice.
Moglo je i može ovo bolje i u segmentu struke i u segmentu ekipe. Sad, koliko ko u to vjeruje ili ne vjeruje to je druga stvar. Imam i ja svoje skepse ali ono protiv Zrinjskog nije bio slučaj. Svejedno, mislim da bi s iskusnijim i školovanijim trenerom ovo izgledalo bolje.
Ako je Hurtić zaslužio pohvale za izdanje ekipe u meču protiv Zrinjskog večeras je zaslužio kritike. Ekipa je izgledala pogubljeno, neuigrano i nesigurno. Ja sam se čudio gdje je nestala ona oštrina i koncentriranost iz prošlog meča. Kao kolektiv Sarajevo danas nije zaslužilo više od boda, ne protiv vidno slabijeg protivnika koji je iskoristio jedinu priliku u čitavoj utakmici.
Sredina je dobro odigrala uzevši u obzir da su zeničani visoko izlazili i vršili ogroman presing skoro čitavih 90 minuta. Ofanziva po bokovima je zakazala debelo, što bez nedostatka podrške bočnih igrača za krila što neodgovarajuće dinamike u širenju igre. Ahmetović je većinu vremena bio neiskorišten u svojoj ulozi target mana. Pošto sam gledao u kafiću teško mi je bilo skontati kad je lopta kod Sarića a kad kod Rustema. Čini mi se da je Sarić u drugom poluvremeno par puta parirao žestokom pressingu pa se provukao s loptom na centru. Zbog toga je jedini igrač vrijedan kandidature za prvih 11 kola.
Po meni, velika Hurtićeva greška je što su mu bokovi bili fokusirani na defanzivu. Znamo kako je Kadušić opasan kad krene naprijed. Već skoro 3 tekme ove sezone (protiv Želje je imalo izlet-dva naprijed) odrađuje kao klasični defanzivni bek a, bar po meni, ima potencijal da bude bolji od Hodžića u napadu. Hodžić je pokazao šta zna u napadu ali je opet pokazao svoje mane kad su u pitanju defanzivni zadaci. Druga greška je što se nije odlučio za jedan plan napada: kroz sredinu ili po bokovima. Nakon primljenog gola je komotno mogao izvaditi izgubljenog Crnkića i ubaciti Radovca a koliko mi se čini nije ni iskoristio mogućnost treće zamjene.
Mentalno ni taktički nije odradio zadatak kako je trebao. Ne znam da li je ova neugodna tradicija bila faktor ovakvog nedostatka koncentracije (broj prodanih lopti je zabrinjavajući) ali Hurtić je trebao motivacionom pripremom reducirati ili ukloniti taj faktor iz njihovih glava. Ja mislim da je nešto drugo bio problem - opuštanje nakon euforije iz dobijenog derbija od prošle sedmice.
Moglo je i može ovo bolje i u segmentu struke i u segmentu ekipe. Sad, koliko ko u to vjeruje ili ne vjeruje to je druga stvar. Imam i ja svoje skepse ali ono protiv Zrinjskog nije bio slučaj. Svejedno, mislim da bi s iskusnijim i školovanijim trenerom ovo izgledalo bolje.
gnusne laziSabinho je napisao/la:Nije bila top. Vitez smo jedva kuci sa penala dobili, a Slobodu (u stanju jednakom Celikovom) u gostima sa gorom igrom (i boljim timom) slomili sa penala koji je mogao i da se ne svira 15 minuta pred kraj. To se sve preskocilo u analiziranju utakmica i docekao ga je Marinovic na proljece sa solidnom ekipom.Besic je napisao/la:Kod Kodre je igra onu jesen bila top dok nije krenula sabotaza na proljece.
mi smo slobodu u gostima tako pritiskali 90 minuta da je na kraju kodro zamjenio stopera za spica ... dakle usao SPIC a izasao stoper promjenili formaciju i iz CISTOG penala pobjedili
Kuci vitez je bio tekma pred kup ili je iduca tekma bila srijeda pa je tu cuvao snagu i dobili smo ih ...
na grbavici smo ih RAZMONTIRALI
danas, sloboda nas isamara 4 puta, kone dva putaa, i ovo 1-1. je ko poraz jer smo igrali 60 min sa igracem vise, a Bgm strepim i od viteza
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Nemoj tako ramo, Dženo je titulu uzeo. 
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Laganini1986 i 10 gostiju.