FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

prisutanod1964

Re: FK Željezničar

Post Postao/la prisutanod1964 » 07 avg 2016, 00:41

zeljoooooooooo je napisao/la:Mislim da smo napokon dočekali igru kakvu smo priželjkivali, mnogo pasova, sigurna igra nazad, pametne, neforsirane duge lopte.

Imali smo mali par od desetak minuta, ali na kompletnoj slici to je zanemarivo.

Drago mi je za Nikolica, samo da nastavi trpati!
Da. Dobro je to izgledalo. Držala se formacija i dobro pokrivao prostor a kad je trebalo izlazilo na igrača.
Lopta na jedan ili dva dodira,ulazak u prostor,pravolinijski pasovi naprijed sa dosta trke bez bezveznog nabijanja
na napadače od strane halfova.Preuzimanje lopte od Bekrića ili Jovana i igra po zemlji.
Sve dok smo bili disciplinovani nisu mogli ništa osim dugim loptama na Krstanovića. Čim smo odustali od igre po zemlji
i čim je počelo nabijanje Fejzića počeli su i problemi. Mislim da smo gubili lopte u par sekundi i trošili se mnogo da
vratimo posjed.Srećom ovi to nisu iskiristili. I taj drugi gol je došao u pravi trenutak. Mislim da nam fali još malo
i da će MILOŠ KOSTIĆ SKLOPITI PRAVI TIM. IMAMO IGRU I TO RADUJE:IGRAČI IZVRŠAVAJU ZADATKE.
PO MOM SKROMNOM MIŠLJENJU KOSTIĆ JE OVIM DANAS SVIM NEVJERNIM TOMAMA DOKAZAO DA ZNA ..... ITEKAKO.
VTŽ

Sarajlija88
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlija88 » 07 avg 2016, 00:54

Drago mi je da se vecini navijaca svidja igra, pasovi, raspored tj. formacija. Lijepo je procitati to, kako se o tome diskutuje, stvarno je Željo sve više institucija, pocev od samog brenda Željo, stadiona, igre, historije tj. titula, pa do navijača. Drago mi je da je sportsport.ba pokazao zainteresovanost i prema "obicnim" navijacima, gledateljima, simpatizerima i na drugim tribinama, sve je to jedan zdrav i lijep ambijent. Cestitke nasim momcima, samo tako do trofeja. O igri Želje vec pisano.

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 07 avg 2016, 01:06

Rokoko87 je napisao/la:Pozder me je razočarao.
Polako mislim da mu treba par tekmi da starta. Mozda kup ili neki slabiji protivnik. Primanje lopte neka malo popravi i bice nesto od njega.
I ja sam iskreno malo vise ocekivao od njega i Halve, ovog drugog ni na mapi.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 07 avg 2016, 01:12

Sarajlija88 je napisao/la:Drago mi je da se vecini navijaca svidja igra, pasovi, raspored tj. formacija. Lijepo je procitati to, kako se o tome diskutuje, stvarno je Željo sve više institucija, pocev od samog brenda Željo, stadiona, igre, historije tj. titula, pa do navijača. Drago mi je da je sportsport.ba pokazao zainteresovanost i prema "obicnim" navijacima, gledateljima, simpatizerima i na drugim tribinama, sve je to jedan zdrav i lijep ambijent. Cestitke nasim momcima, samo tako do trofeja. O igri Želje vec pisano.
Svaka čast za ss.ba na tome. :thumbup:

Mediji mogu mnogo čemu doprinijeti pa tako i promociji ovakvih posjeta na nasim terenima,
a cemu ljudi kod nas u klubu itekako teze. :thumbup:

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 07 avg 2016, 01:23

MuhamedTM je napisao/la:
Polako mislim da mu treba par tekmi da starta. Mozda kup ili neki slabiji protivnik. Primanje lopte neka malo popravi i bice nesto od njega.
Ti si brat moj!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 07 avg 2016, 01:26

Rokoko87 je napisao/la:
MuhamedTM je napisao/la:
Ti si brat moj!
Mozda nisi vidio ali ja sam trazio od Ace da vrati tvoj i Ajzin acc. Zivio :salut: Nema nam Alpasina ni jedne strofe.
Je li on zadovoljan igrom to me interesuje.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

4672980102091213
Kontakt:

Post Postao/la 4672980102091213 » 07 avg 2016, 01:36

Jesmo li dobri :lol: hocemo li pravit rezove u i oko kluba :(

Sad ozbiljno bili smo odlicni. Jedina zamjerka je prvih petnaest minuta drugog poluvremena, a ovo ostalo stvarno odlicno u jakom tempu i u svakom momentu smo znali sta hocemo. Rekao bih nikad laksa pobjeda protiv tradicionalno neugodnog Sirokog. Teren je odlican, a kisa je ubrzala igru sto je nama islo na ruku. Svi su bili na nivou, ali ovo sto je danas odigrao Stevanovic i sa par poteza izmamio uzdahe na tribinama je nevjerovatno posebno mislim na primanje lopte u prvom poluvremenu skoro nemoguce i par prodora koje sam rijetko vidjao u nasem prvenstvu. Govorio sam da je Duljevic najbolji igrac lige,ali ipak cu malo pricekati sa tom recenicom :kafa: Stoperi odlicni, Sinisa kao da igrao finale lige prvaka, Bevab onako fali mu samopuzdanja, Blagojevic ima mjesta u solidnom klubu belgijske, turske ili austrijske lige i to da igra znacajnu ulogu. Recimo za Anela Hadzica je doktor. Lendric je u zivotnoj formi, a Beganovic nije za one pozicije medjutim njegov odnos prema dresu i cinjenica da je Zeljino dijete ne daju za pravo nikome od nas da nesto ruzno kazu za tog momka ili upute neki zvizduk. I Bekric je veceras bio solidan. Secerovic i Pozder sasvim pristojno sa tim sto je ovaj drugi vise pokazao u derbiju i protiv drugoligasa i ima kvalitet za ovaj nas fudbal. Ovo sto sam napisao zvuci kao da smo rasturili Plzen, a ne Siroki medjutim stvarno je bilo odlicno i vidi se rukopis Kostica i Lesnika.

Prioritet produzit ugovor sa Stevanovicem, pa tek kasnije pricati sa ovim iz Slovenije, Stilicem i ostalim koji se spominju. Kad bi imali jednog slicnog Stevanovicu sa druge strane bilo bi svega tako da nadam se ovom Matjasicu,ali opet kazem samo da se sa Stevom dogovorit do 2018 :angel:

I na tribinama je odlicno bilo. Oko 7 000 gledalaca s tim sto je kisa pokvarila potpuni ambijent i umanjila barem jos jednu milju da Jug bude pun.

Slijedi Sloboda...najteze gostovanje za Zelju. Imaju dobru ekipu, poznati amnozitet prema nama. Protiv Viteza je bilo 900 ljudi, a u srijedu ce biti deset puta vise. Vraca im se Zeba i prosle sezone su bolje izgledali od nas u sve cetiri utakmice koje smo igrali ,ruku na srce medjutim znamo sta nas ceka i nismo djeca da se prepadnemo. Kostic je cudan i sigurno ide skroz druga ekipa i drugacija formacija. Mislim da ce Veca, Secer i Radinovic sigurno igrati,a Pozder, Memija i Zeric takodjer su opcija. Ocekujem cetiri ili pet izmjena u odnosu na veceras. Sad je bitno zaboraviti Siroki i vratiti se neporazen(idemo na pobjedu i to se zna, ali i remi je pristojan) sa Tusnja, a onda ce sve da gori protiv Viteza i Zrinjskog na Grbavici.

Hvala @evolve, sretno dalje :thumbup:
Za zivot cijeli !

enizeden
Kontakt:

Post Postao/la enizeden » 07 avg 2016, 02:05

Moze li neko banovat ovog amazona, momak toliko pegla forum, mjesecima ga slusam i nista mu na svijetu ne valja i nista pametno ne zna reci, buraz bolje od ovoga ne moze, podrska nam treba a ne prozivanje svakoga u klubu

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 07 avg 2016, 02:44

.
Zadnja izmjena: Omar500, dana/u 07 avg 2016, 02:48, ukupno mijenjano 1 put.

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 07 avg 2016, 02:46

4672980102091213 je napisao/la:Jesmo li dobri :lol: hocemo li pravit rezove u i oko kluba :(

Sad ozbiljno bili smo odlicni. Jedina zamjerka je prvih petnaest minuta drugog poluvremena, a ovo ostalo stvarno odlicno u jakom tempu i u svakom momentu smo znali sta hocemo. Rekao bih nikad laksa pobjeda protiv tradicionalno neugodnog Sirokog. Teren je odlican, a kisa je ubrzala igru sto je nama islo na ruku. Svi su bili na nivou, ali ovo sto je danas odigrao Stevanovic i sa par poteza izmamio uzdahe na tribinama je nevjerovatno posebno mislim na primanje lopte u prvom poluvremenu skoro nemoguce i par prodora koje sam rijetko vidjao u nasem prvenstvu. Govorio sam da je Duljevic najbolji igrac lige,ali ipak cu malo pricekati sa tom recenicom :kafa: Stoperi odlicni, Sinisa kao da igrao finale lige prvaka, Bevab onako fali mu samopuzdanja, Blagojevic ima mjesta u solidnom klubu belgijske, turske ili austrijske lige i to da igra znacajnu ulogu. Recimo za Anela Hadzica je doktor. Lendric je u zivotnoj formi, a Beganovic nije za one pozicije medjutim njegov odnos prema dresu i cinjenica da je Zeljino dijete ne daju za pravo nikome od nas da nesto ruzno kazu za tog momka ili upute neki zvizduk. I Bekric je veceras bio solidan. Secerovic i Pozder sasvim pristojno sa tim sto je ovaj drugi vise pokazao u derbiju i protiv drugoligasa i ima kvalitet za ovaj nas fudbal. Ovo sto sam napisao zvuci kao da smo rasturili Plzen, a ne Siroki medjutim stvarno je bilo odlicno i vidi se rukopis Kostica i Lesnika.

Prioritet produzit ugovor sa Stevanovicem, pa tek kasnije pricati sa ovim iz Slovenije, Stilicem i ostalim koji se spominju. Kad bi imali jednog slicnog Stevanovicu sa druge strane bilo bi svega tako da nadam se ovom Matjasicu,ali opet kazem samo da se sa Stevom dogovorit do 2018 :angel:

I na tribinama je odlicno bilo. Oko 7 000 gledalaca s tim sto je kisa pokvarila potpuni ambijent i umanjila barem jos jednu milju da Jug bude pun.

Slijedi Sloboda...najteze gostovanje za Zelju. Imaju dobru ekipu, poznati amnozitet prema nama. Protiv Viteza je bilo 900 ljudi, a u srijedu ce biti deset puta vise. Vraca im se Zeba i prosle sezone su bolje izgledali od nas u sve cetiri utakmice koje smo igrali ,ruku na srce medjutim znamo sta nas ceka i nismo djeca da se prepadnemo. Kostic je cudan i sigurno ide skroz druga ekipa i drugacija formacija. Mislim da ce Veca, Secer i Radinovic sigurno igrati,a Pozder, Memija i Zeric takodjer su opcija. Ocekujem cetiri ili pet izmjena u odnosu na veceras. Sad je bitno zaboraviti Siroki i vratiti se neporazen(idemo na pobjedu i to se zna, ali i remi je pristojan) sa Tusnja, a onda ce sve da gori protiv Viteza i Zrinjskog na Grbavici.

Hvala @evolve, sretno dalje :thumbup:
Odlican post drug :thumbup:

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 07 avg 2016, 03:00

A jeste li vi znali da je Blagojevic igrao 6god mali fudbal u Srbiji i da je prije 4,5 godina tek poceo igrati za Cukaricki :D Ja sam ostao zatecen pa zamisli da je citav trenirao i igrao ovu cmf/dmf poziciju :facepalm: :facepalm:
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

THE MANIACS 1987 SARAJEVO

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 07 avg 2016, 03:14

Merhaba je napisao/la:A jeste li vi znali da je Blagojevic igrao 6god mali fudbal u Srbiji i da je prije 4,5 godina tek poceo igrati za Cukaricki :D Ja sam ostao zatecen pa zamisli da je citav trenirao i igrao ovu cmf/dmf poziciju :facepalm: :facepalm:
Da, sa 24 godine poceo fudbalsku karijeru :D , ovo je njemu znaci 5 sezona kako igra profesionalno, moze jeos napredovat :)
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Qwerty90
Kontakt:

Post Postao/la Qwerty90 » 07 avg 2016, 03:19

A tačno se vidi na čovjeku kakav je primarijus, da mora znati mali fudbal igrati [emoji2]

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 07 avg 2016, 03:24

Daj boze da takav igrac zaluta opet kod nas
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 07 avg 2016, 04:03

Hrasno1921 je napisao/la:
Argentina je napisao/la:Fizicki smo spremni kao zemlja, to se vidjelo zadnjih 20 minuta, Samo naprijed ovako. Trener mi se sve vise svidja.

Najslabija karika kao i uvijek JUG - baklje(besotrebno), lose navijanje, uzasne parole.

Za informaciju, sve sto smo imali evrope na grbavici je prije rata, od polufinala do ostalih evropskih tekmi. sve legende su nam iz tog vremena. prvak regionalne loge koja se planira donosi 2,5 miliona eura, 7 mjeseco donosi cak 700 000 eura, mi toliko nijedno u evroi nismo zaradili. smijesno sta klosarcici i papcici potencijaru. ocito vise vole sa Krupom i Metalegeom(valjda se tako pise) igrati pred 5 hiljada, nego sa Zvezdom ili Dinamom pred 15 hiljada. Nismo svjesni kolike bi novce dobili sa gledaolicama, sponzorila i ostalim.

pa mi nismo nikad igrali evropu, grupnu fazu, sanjamao o play offu, regija cijela redovno igra to, pa sad hrvati imaju tri kluba i mi fol nismo, mrzim saku klosara na jugu sto se zovu navijacima Zelje.
NE REGIONALNOJ LIGI !!

I ja sam protiv regionalne lige, jer ne zelim da igramo ligu sa cetnicima i ustasama i tu prije svega mislim na navijacke skupine koje su u tom smjeru orijentisane a ne na normalne Hrvate i Srbe, ne ligi sa nacionalistickim sljamom i fasistima, borili smo se za svoje i na kraju izborili, treba ulagati u ovu nasu ligu koja ce siguran sam dizati se i po kvalitetu i po svemu ostalom, liga 12. je tek pocetak toga.

I kako te nije stid Manijake nazivati klosarcicima i papcima? za mene takvim komentarom ti si jedan obicni klosar a zatim i papak, stidi se
Druze, navijacku tribinu juga cini 500 ljudi, realan budi cak ni toliko, o tome govori i brojka gostujucih navijaca. Vidi se da nisi citao nista o regioanlnoj ligi, jer gostujuci navijaci nisu u planu prve tri godine, a nakon toga bi se to pitanje stavilo na stol. Ti si jedan to tih, po komentaru to zakljucujem(izvini ako grijesim). Znam da vas je strah da ne dodje vise navijaca delija ili torcide na Grbavicu nego sto vas je u kopu, ili da vas ode na gostovanje 200. Ali, molim te ovo dobro procitaj. Regionalna liga donosi sljedece:

- 15 000 u prosjeku(pokazatelj prijateljska s Dinamom i Hajdukom). to je tri puta vise para nego danasnja tekma
->Tekma Krupa ili Maribor ili Partizan, ne moze se mjeriti atraktivnost i dolazak navijaca.
- vise navijaca, znaci vise sponzora
- vise sponzora znaci bolji generalni spoznor
- vise tv prenosa i novaca

kazem ti , 7o mjesto donosi 700 000 eura, a imamo u evropu i nase prvenstvo, znaci imamo tribinu za godinu dana ako bi zavrsili 7i u jdnoj sezoni.

Primjer Dinama, zamisli da su Pjacu proodavali ako najboljeg igraca regioanlne lige, a ne naj igraca NHL, koja je 99% nastimana liga.

Reci mi jedan argument zasto ne regionalna liga?!

I DA, JUG JE KLOSARSKI, NEKO KO ALI BAKLJE I STETI KLUB JE KLOSAR I GLUP, AKO NEKO MISLI SUPROTNO, ONDA ZAPALI BAKLJU I PLATI KAZNU ZA ISTU!!!
--
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 07 avg 2016, 04:08

Straus1921 je napisao/la:napusite se kur.ca jugu!
ALLAHA mi cu se ja prvi napusitti kurca jugu, kad prvi put osoba s juga zapali baklju i istu plati kao kaznu, do tada, dok klub placa baljke, taj isti jug je nula bodova, fuj i smijesan, s njim upravljaju stranke pred izbore i klosarcici, ne klosari, engo KLOSARCICI.

ko je to fkt manglup pa da zapali baklju i kaze, JA SAM ZAPALIO, DAJTE MENI KAZNU. daj da i to vidimo, lako je ravi belaj dok klub placa to. znaci, vi na jugu ste klosarcici, stoka obicna i dno dna. stetocine kluba. nula bodova. sramota Zelje.

Niste gledali na Grbavici ni jedan klub iz bivse Juge, zato ne znate sta je to, imate youtube.com, pogledajte pa onda makar dajte komentar. vrhunac vam je derbi od 12 hiljada, meni je to sramota, hocu zvezdu, hajduk, dinamo i ostale, da gore tekme, da gledam fudbal, a ne **** radnik, kurupu, i ostala sranja.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 07 avg 2016, 04:14

Jos jedan post, mi isto Delije, necemo regioanlnui ligu a guzi ih nakav Ludogorec, a ljudi bivsi prvaci evrope, ne evrope, nego svijeta. Presmijesnoooooo. Seremo da necemo regionalnu ligu, a ne moze do play off-a doci punih 15 godine, tacnije od rata nismo dosli. Ispade, bolje igrati sa Posusjem nekad ili kasnije Modricom ili danas Krupom, nego s Hajdukom, Zvezvom ili Dinomamo, hahahha. **** ti ogranicenoi mozak i debile, ko nama jug kroji, sreca pa ljudi ostlai to vide, kad se izgradi istok, na jugu ce biti 300 ljudi, jad. Pa danas ih nisam na zapadu cuo, osim na pocetku i zapazio ih s bakljaka koje nam kaznu donose.

jug=klosarcici, ne klosari, KLOSARCICI

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 07 avg 2016, 08:44

Pasa izvini ja Sam bio na zapadu sta nisu cuo.I ja Sam protiv baklji i tih sranja.Halo sta ba nisu cuo ljudi nisu stali navijat cjelu tekmu.I ja Sam za regionalnu jer mi stariji navijaci smo se pozelili Dinama Partizana i ostalih koja Krupa i Metalge Vitez ono kontas nidje veze Safije mi najmladje.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 07 avg 2016, 09:27

Zar stvarno mislis da ce Dinamo, Maribor, Partizan pored evrope, lige da igra jos jedno trece takmicenje?
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 07 avg 2016, 10:02

Ponovo se vidi da navijackim grupama vladaju politicki mocnici i za 50 KM salju poruke i kao i svaki put pred izbore zakuhavaju. Al nebitno... Sto se tice regionalne lige, jedini klub u regionu koji ima argument protiv je Dinamo, koji je zadnja 2 mjeseca zaradio 35 miliona eura. Svi ostali, ukljucujuci i nas treba da se udaramo nogom u guzicu kad se osnuje ta liga i dobijemo priliku zaraditi dodatnih par miliona maraka. Pa makar igrali bez tog famoznog kopa s juga (uz duzno postovanje prijasnjim generacijama jer ova postava nema nikakvih dodirnih tacaka s njima). Zelji ne treba ovih 300-400 "navijaca" iz kopa, Zelji treba 10000 ostalih gledalaca.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 39 gostiju.