FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

PitarBordo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la PitarBordo » 07 avg 2016, 13:09

Lik je napisao/la:Valjda nas Benko neće popišat. :roll:
Obzirom da su njega naši popišali, ko bi mu zamjerio vraćanje istom mjerom?
Samo Saraj'vo.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 07 avg 2016, 13:10

PitarBordo je napisao/la:
Lik je napisao/la:Valjda nas Benko neće popišat. :roll:
Obzirom da su njega naši popišali, ko bi mu zamjerio vraćanje istom mjerom?
Sve stoji, ali...
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

RedEvil
Kontakt:

Post Postao/la RedEvil » 07 avg 2016, 13:12

Mojne nas samo s gurbetima poredit ibogati :salut:
grb sto kuca,umjesto srca
Jasno mi je da je Bog stvorio Varesanovice,
Al mi nije jasno sto ih sastavi u nasoj svetinji

bordoakapitar

Post Postao/la bordoakapitar » 07 avg 2016, 13:17

Moramo sto prije zaboraviti pricu o milionima, avionima, kamionima i pomiriti se sa cinjenicom da mi Tanu vise ne padamo na pamet. Sve konce vuce aktuelna uprava i ovo je najlosije Sarajevo ikad. Neka misli ko god sta hoce ali ja sam u ubijedjen da je to bilo sto se tice Tana. Dalje mozemo naprijed samo onoliko koliko sami napravimo mi navijaci, igraci i uprava. Ove Tan nikad nece smijeniti, jer ga ne zanima ni Sarajevo ni oni a bojim se da sami nece otici nikada. Nisu mi jasna ova dva kineza u upravi jer gutaju sve sto ovi urade i ne vidim svrhu zasto su tu uopste. Mislim da ce kamp biti isti godinama i upitno je hoce li se ista viae napraviti. Ostaje nam da zmirimo ili da gledamo ova dva balvana sa pezimenom Bekic i ove Husariceve ublehe od igraca i spustimo ambicije na nivo "ako se izbori evropa, dobro je". U mahalskom ambijentu, piljarima u upravi i istoj takvoj ligi i drzavi i ne moze biti bolje. Sretan sam sto sam imao priliku gledati Susica, Paju, Husrefa, Jakovljevica itd. jer cemo se izgleda jos dugo "hraniti" starom slavom...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 07 avg 2016, 13:29

Vratite nam Dzenu Uscuplica.

ZeroStyle
Kontakt:

Post Postao/la ZeroStyle » 07 avg 2016, 13:36

zagorski je napisao/la:Sve nam je jasno i sve je kazano. Sustina i glavni problem u svemu je ovo:
- FKS je privatno vlasnistvo gazde kojeg puno ne zanima rezultat i nema velikih sportskih ambicija sa nama,on ima tu neke druge interese i to je to!
I sta god mi sada kazemo ne pije vode. Ja sam vec shvatio kakva je nasa realnost,sve je bilo jasno nakon definitivnog ostavljanja Hurtica na klupi,transfer-roka i obustavljanjem daljnjeg placanja Benke iz Cardiffa.
Ali sta sada!?
Ostaje nam opet da se,bez obzira na sve,necemu nadamo jer ipak imamo solidnu ekipu koja se moze ukljuciti u borbu za vrh i ova vrlo losa igra danas je (mozda) rezultat psihickog pada nakon dva derbija i pobjede nad aktualnim prvakom. Bar ja to nekako utopijski vjerujem da je tako.
Slijedi nekoliko 'laksih' utakmica pa cemo vidjeti definitivno na cemu smo i hocu da tu vidim pristup i igru kao sa utakmice protiv Zrinjskoh! Ako bude igra i pristup kao danas,Bogami cemo biti u veeelikom problemu.
Kako to da nema ambicija a kad je kupio imali smo dovoljno para da u jednom trenutku placamo 60 igraca?Nije on kriv sto levati nisu za te pare doveli 20 dobrih igraca vec 60 drva.Nece frajer svake god nama davati milione da ih bacamo u vjetar pa to ni Abramovic ne radi vise.Za ovu situaciju su krivi samo Dino&Co.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 07 avg 2016, 13:42

Igrače bez trenera dati treneru bez igrača!
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 07 avg 2016, 13:50

RichmanBiH je napisao/la:Igraci se odnose prema klubu onako kako se odnose celni ljudi. Bolnog kurca.
Na stranu sto su sad odigrali ocajno al borbenost im niko nemoze osporiti,il mozda nisi gledo tekme,ni jedan se ne vuce po terenu kao prije

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 07 avg 2016, 13:58

zagor1987 je napisao/la:
RichmanBiH je napisao/la:Igraci se odnose prema klubu onako kako se odnose celni ljudi. Bolnog kurca.
Na stranu sto su sad odigrali ocajno al borbenost im niko nemoze osporiti,il mozda nisi gledo tekme,ni jedan se ne vuce po terenu kao prije
Borili se u derbijima, jucer laganini, malo se isetali cast pojedincima. Samo kod nas ima da igrac odigra dvije tekme dobro (radovac) I onda da ne dobije ni minuta.
UPRAVA NAPOLJE!

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 07 avg 2016, 14:13

hilmo je napisao/la:
RichmanBiH je napisao/la:Najbolja ekipa niko ne zna centrirat iz trka.
I izvesti korner koji će biti opasnost za protivnika. Nažalost ali je tako i to sezonama unazad.
Kunem ti se životom da Dulja, Rustem, Advan i Almir (pošto oni najviše centriraju, a prva dvojica zaduženi za prekide) ostaju poslije svakog treninga samo po jedan sat da vježbaju centaršuteve, bilo bi to puno bolje, a da ne kažem da ostaju duže, kao što su to nekad igrači radili, pa te svaki ubačaj lopta pogodi u oko. Ali jok, boli njih qrac za sobom, to je tužno, odradi trening preko neke stvari, i hajde u život. Pape onakva igračina, pa po 5 sati ostajao poslije treninga da se šteli.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 07 avg 2016, 14:15

ZeroStyle je napisao/la:
zagorski je napisao/la:Sve nam je jasno i sve je kazano. Sustina i glavni problem u svemu je ovo:
- FKS je privatno vlasnistvo gazde kojeg puno ne zanima rezultat i nema velikih sportskih ambicija sa nama,on ima tu neke druge interese i to je to!
I sta god mi sada kazemo ne pije vode. Ja sam vec shvatio kakva je nasa realnost,sve je bilo jasno nakon definitivnog ostavljanja Hurtica na klupi,transfer-roka i obustavljanjem daljnjeg placanja Benke iz Cardiffa.
Ali sta sada!?
Ostaje nam opet da se,bez obzira na sve,necemu nadamo jer ipak imamo solidnu ekipu koja se moze ukljuciti u borbu za vrh i ova vrlo losa igra danas je (mozda) rezultat psihickog pada nakon dva derbija i pobjede nad aktualnim prvakom. Bar ja to nekako utopijski vjerujem da je tako.
Slijedi nekoliko 'laksih' utakmica pa cemo vidjeti definitivno na cemu smo i hocu da tu vidim pristup i igru kao sa utakmice protiv Zrinjskoh! Ako bude igra i pristup kao danas,Bogami cemo biti u veeelikom problemu.
Kako to da nema ambicija a kad je kupio imali smo dovoljno para da u jednom trenutku placamo 60 igraca?Nije on kriv sto levati nisu za te pare doveli 20 dobrih igraca vec 60 drva.Nece frajer svake god nama davati milione da ih bacamo u vjetar pa to ni Abramovic ne radi vise.Za ovu situaciju su krivi samo Dino&Co.
I tada je ova uprava izasla izvan okvira pa su novac koji je bio namijenjen u druge svrhe usmjeravali u ekipu jer su se trofeji jednostavno 'morali' uzeti radi navijaca. Druga je stvar sto ni tada nisu bili sposobni pa su megalomanski i nerezonski trosili,gomilali igrace itd. Neko sposobniji bi vjerovatno i tada sa puno manje sredstava postigao isti cilj. Medutim vrlo brzo im je u tome Tan dohakao i uspostavio svoju kontrolu nad parama preko one dvojice kineza.
I sada para ima za 1. tim onoliko koliko otprilike imaju sve jace ekipe u ligi,mozda 5-10% vise,ali ipak nije to ono sto su navijaci ocekivali. Mozda bi sposobniji ljudi opet vise napravili,ali opet ponavljam nije to ono sto su navijaci ocekivali i nije to Bogami nikakav iskorak ni napredak!

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 07 avg 2016, 14:33

Pomirite se s tim da cemo opet cekati titulu godinama i bit ce nam svima lakse. Svako 7-8 godina po jedna i dosta, ali cemo pricati da smo divovi! :puke:
Bahati, bahati Željkan!
1946

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 07 avg 2016, 14:37

maloprije odgledah ovo drugo poluvrijeme,nismo zaslužili 3 boda realno,karma is a bitch,hurta zabije nož u ledja alispahiću u azerbejdzanu i ovako mu se vrati,da je čelik bio malo hrabriji mogao je otići sa punim plijenom,biće baš zajebancija sada sa krupom

VVVBK

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 07 avg 2016, 14:37

joker90 je napisao/la:Pomirite se s tim da cemo opet cekati titulu godinama i bit ce nam svima lakse. Svako 7-8 godina po jedna i dosta, ali cemo pricati da smo divovi! :puke:
Svako nam je plijen. :kafa:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 07 avg 2016, 14:44

:urnebes: jesi lud!

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 07 avg 2016, 14:46

zagorski je napisao/la:I tada je ova uprava izasla izvan okvira pa su novac koji je bio namijenjen u druge svrhe usmjeravali u ekipu jer su se trofeji jednostavno 'morali' uzeti radi navijaca. Druga je stvar sto ni tada nisu bili sposobni pa su megalomanski i nerezonski trosili,gomilali igrace itd. Neko sposobniji bi vjerovatno i tada sa puno manje sredstava postigao isti cilj. Medutim vrlo brzo im je u tome Tan dohakao i uspostavio svoju kontrolu nad parama preko one dvojice kineza.
I sada para ima za 1. tim onoliko koliko otprilike imaju sve jace ekipe u ligi,mozda 5-10% vise,ali ipak nije to ono sto su navijaci ocekivali. Mozda bi sposobniji ljudi opet vise napravili,ali opet ponavljam nije to ono sto su navijaci ocekivali i nije to Bogami nikakav iskorak ni napredak!
Imao si sličan post i na prethodnoj stranici i slažem se s tobom. Sudeći po Tanovim izjavama krajem maja i početkom juna prošle godine titula nije bila u planu u tako ranoj fazi razvoja kluba. Mislim da je njemu cilj da izgradi samoodrživ klub koji će biti najveći konkurent za titulu ali da za to treba proći vremena. Sad koliko, ne znam.

Također, mislim da je ostavljanje Hurtića i ostatka SŠ rezultat upravo ovog što si napisao u citiranom postu iznad. Loša atmosfera je djelomičan ali ne i presudan faktor loše igre jučer. Zadatak je trenera i njegove stručne ekipe da psihički pripremi ekipu tako da oni ne osjete lošu atmosferu, kao što je bio slučaj prošlog vikenda. Ovo kolo su totalno fejlali pa je igralo 11 igrača na terenu ali ne i tim. I uprava i SŠ su svjesni da svaki loš rezultat nagriza njihove već oslabljene kredite i ako sada ne zapnu svim silama da za to ostvare sve preduslove neće biti spasa njihovim pozicijama. Vidjet ćemo kakva će Tanova reakcija biti ako dođe do toga. Vjerujem da će reakcije biti jer su garanti za istu strukturalno umetnuti 10.06.2016.

Za naredni meč pokušati s Rastoredom umjesto Al Bekića, Mihojevićem umjesto Novakovića (ako je oporavljen dovoljno), Radovcem umjesto Sarića, Anđušićem umjesto Dulje, Hebibom umjesto Crnića i Ćetkovićem umjesto Am Bekića. CF pozicija je deficitarna s odlascima Benke i Osmanovića te povredom Čatakovića. Valjao bi jedan iskusniji klasični špic radi balansa.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 07 avg 2016, 14:53

uNbx je napisao/la:
joker90 je napisao/la:Pomirite se s tim da cemo opet cekati titulu godinama i bit ce nam svima lakse. Svako 7-8 godina po jedna i dosta, ali cemo pricati da smo divovi! :puke:
Svako nam je plijen. :kafa:
Nas je cijeliii dan, u Pliskiii ocrtan :cry:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

bibula
Kontakt:

Post Postao/la bibula » 07 avg 2016, 15:03

Ukratko moje misljenje.

1. Nije do igraca problem. Do trenera je da motivise igrace ne bitno protiv koga igramo.
2. Losa atmosfera u i oko kluba. Osjeti se da nesto ne stima.
A sa ovakvom atmosferom tesko da cemo osvojiti trofej.
3. Igraci koji su dosli i nisu toliko losi. Da su nesto extra nisu ali za nasu ligu sasvim ok.
4. Samo da je Dulja malo pametniji. Ima sut, tehniku, brzinu samo nema u glavi.

Pod hitno se mora uci u neku seriju pobjeda, vratiti malo u zivot taj sportski segment. Tek tada cemo svi mi barem malo razmisljati pozitivnije i tako barem malo popraviti atmosferu.

P.S. Ako neko zna Hurtu, neka mu prenese moju molbu da Bekica vise ne stavlja na Krilo. Hvala.

Pacov

Post Postao/la Pacov » 07 avg 2016, 15:04

Samo da pozz momka koji je juce bio u donjem desnom uglu,sto je zajebavo ovih par debila sa istoka.Lud frajer skroz naskroz xd
SDA BIH
BAKIRA NAJVOLIM
RADONCIC DOBAR

High

Post Postao/la High » 07 avg 2016, 15:04

A na treninzima Benko i Guza iza leđa pričali Hurtiću. :urnebes:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Ferroviere1987, Google Adsense [Bot], hansbosna, napoleon72, Velaxsa i 69 gostiju.