FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

mirzatele
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la mirzatele » 07 avg 2016, 16:04

Nas najveci problem nije Hurtic. Najlakse je evo njemu uruciti otkaz, ali ko ce ga zamijeniti ? Jel' to ima toliko kvalitetnih trenera koji jedva cekaju da preuzmu klub u kojem se treneri prosjecno zadrze 2 mjeseca, u kojem su navijaci nezadovoljni upravom, u kojem se u drugoj sedmici sezone igraci moraju suspendovat zbog alkohola..
Puno veci problem od Hurtica je jos jedan lose odradjen prelazni rok.. Opet nismo tj. nisu uspjeli dovesti par extra igraca koji ce osjetno biti iznad prosjeka lige i biti nosioci nase igre. Da bi imao takvog igraca moras ga platiti a za nas je jos uvijek misaona imenica platiti obestecenje za igraca
Raskines ugovor sa Harbom, Simeunovicem, Okicem- dovedes Crnkica, Cetkovica itd i opet se vrtis u krug..
Treba realno pogledati, imamo loseg golmana, stopera kojem to nije primarna pozicija, lijevog beka kojem također to nije primarna pozicija i koji je iz sedmice u sedmicu losiji, Rustemovica koji mi je pravo drag momak i pravi sportista ali realno nije ni blizu kvalitet da igra svaku 90 minuta kao sto sada igra, desetku i nakon 3 kola ne znamo ko nam igra..Da ne nabrajam dalje, lako je vidljivo da mi nismo "daleko najbolja ekipa lige" kako neki ovdje imaju obicaj pisati nego smo tu sa jos 3-4 tima u 5 deka i ne mozemo biti sigurni da cemo probiti bunker bilo kojeg tima u ligi...
Da li ce i kad ce biti bolje, ne znam, jbt kralj mogao sam razumjeti one fule od transfera kad je tek Tan dosao, nisu bili iskusni, grijesilo se, ali eto proslo je par godina i ljudi koji o tom odlucuju jos uvijek rade iste stvari, dovode polovnjake sa slobodnim papirima i nakon par mjeseci raskidaju sa njima ugovore.
I boli me k.u.r.a.c i za Dinu i Kusturicu i sve njih, ne kritikujem ih ni zbog cega drugog osim sto se mijesaju u sportski segment i sto o tome POJMA NEMAJU. Skloni se skroz od toga, dovedi ljude koji znaju sta je fudbal a ti onda sredjuj turkishe i nike i kradi od Tana ako on to ne moze skontat sto se mene tice 200 hiljada mjesecno

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 07 avg 2016, 16:11

Hoće li nas bit milja protiv krupe? :lol:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

High

Post Postao/la High » 07 avg 2016, 16:13

Samo da priupitam cijenjeni džemat da li se nada duploj kruni? :kafa:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 avg 2016, 16:15

uNbx je napisao/la:Hoće li nas bit milja protiv krupe? :lol:
Ne potcjenjuj, bit ce 1.500 otprilike :lol: :urnebes:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 07 avg 2016, 16:16

MortemHz je napisao/la:
Đe će ko?! :beba: :beba:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 avg 2016, 16:18

uNbx je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Đe će ko?! :beba: :beba:
Niko nikad :kafa:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

tenpenny
Kontakt:

Post Postao/la tenpenny » 07 avg 2016, 16:36

Kolektivno plakanje opet pocelo nakon tri kola.Ja nesto vjerujem u ovu ekipu mada nam trener nije nesto,ali sacekajmo jos par kola pa da sud mozemo dati.Cetkovic nam moze dosta pomoci isto tako cekamo i saida pa da se malo uigramo.Sacekajte ljudi jos par kola pa cemo onda ako bude trebalo negdje kolektivno na plakanje.

sjever
Kontakt:

Post Postao/la sjever » 07 avg 2016, 16:44

Nas Uprava vec sad priprema da cemo ako izborimo Evropu "napraviti uspjeh i ostvariti zacrtane ciljeve". Navijaci su najveci krivci sto stvaraju pritisak i ocekuju pobjede protiv raspalih ekipa i jako Sarajevo uzimajuci u obzir manjak uslova za iole pozitivne stvari i bilo kakav progres na sportskom planu.Ne moze se ocekivati bilo sta ako igrate protiv tradicije jer te stvari su postojane i ne mogu se mijenjati. Jednostavno mnogo je stvari koje mi navijaci uopce ne razumijemo i bespotrebno naglasavamo. Moramo se nauciti da budemo podobni.
Moramo se natjecati u dobru braco... :evil:
NOVI PRVAK JE SA KOŠEVA !!!

Conscious
Kontakt:

Post Postao/la Conscious » 07 avg 2016, 16:48

zagorski je napisao/la:Mi ovdje govorimo o tome kako se sa igracima mora raditi na psiholoskom planu,kako im se mora objasniti ovo,ono;pripremiti ih ovako,onako... A ja vas pitagdje su ti profesionalci u klubu koji ce to utaditi,molim vas?!
Pa pogledajte samo nas 'strucni' stab i ko je sve tu: bivsi drugi golman,ugostiteljski radnik iz Visokog,propali igrac,glavati skaut... Daaaj ba!
I jos neko kaze 'pritisak navijaca'! Pritisak to sto dode 1000 navijaca u Zenicu i navijaju 90 minuta i naravno ocekuji pobjedu! To pritisak!? Ili je pritisak sto u par navrata (opravdano) prozivaju Dinu i kompanjone,a igraci pupcanom vrpcom vezani za njih pa im to tesko pada!?
Ne treba nama trener koji je i psiholog, nama treba psiholog. Nije nepoznato u fudbalu da tim ima psihologa.
Nije pritisak samo na utakmici, iako je tu najjaci.
Kao da igraci ne citaju forume, facebook i ostalo. Pa utakmice se seciraju do najmanjeg pasa, i igraci su svjesni da Sarajevo ima veliki broj navijaca, da ih prepoznaju po ulici, prodavnicama...
Eto, 1000 navijaca u Zenici, par hiljada gledalo na streamu, a desetine hiljada znaju kako je koji odigrao.
A boli njih briga ko je u upravi, sve dok su im plate redovne. Ne dira ih puno. Ali ovakav odnos uprava-navijaci ne daje sliku stabilnog poslodavca za igrace.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 07 avg 2016, 16:50

Pratim ovaj forum 7 godina clansam oko godinu , i nepisem cesto u zadnje vrijeme al sad moram posto sam mozda jedini koji je u biti zadovoljan sa svim od kad je TAN doso.

Realnost je da smo jedini klub u Bosni koji je strani privatnik kupio, i samim tim mi se trebamo postavit u tu poziciju. Dok smo bili gradski navijacki klub vidjelismo doklesmo dosli duzni i bogu i narodu ugovori sa igracima podpisivani na mjesec dana, skola fudbala izbacila Skoru Alena koji je pobjego (nikako ugovora nije imo) dzemo berberovic uzele su se neke pare i vrhunski golman zvani ALAIM za 20 godina. ZA 3 godine odkako je Tan: pistolj,cimi,kadusic,duljevic, mihojevic i jos par igraca.

Ako ste vi mislili da ce Tan napravit odnas bosanski JUVENTUS nece zasto zato sto trziste ne dozvoljava (58 km dobijes za godinu od generalnog sponzora bhlige) 0km od prodati ulaznica (kazne dok se plate) jedino sto se moze zaradit jeste prodajom igraca (CIMIROT) i odranjem u evropi.

Treneri.MUSEMIC,KODRO,DZENAN,HURTIC ,JESIC PLUS NJIHOVI POMOCNICI NIKO NAM NEVALJA. DALI VI MISLITE DA BI RECIMO ALILHODZIC ILI TRENER SLICAN NJEMU ISPOD 1.5M € DOSO KOD NAS. NEBI A TO JE 30% NASEG BUDZETA.

Da bi se Imala dominacija, igra tu se mora dosta stvari poslozi.

BUDZET DA SE KLUB SAM FINANSIRA
OMLADINSKI POGON (TU SE POCELO OZBILJENIJE RADIT NISAM 100% ZADOVOLJAN AL IDE NABOLJE)
IGRACKI KADAR DA IMA 23-25 GODINA I DA JE BAR 60% IGRACA IZ NASE SKOLE (NEMORA SE OSTETA PLACAT I TA DJECA DUZE IGRAJU ZAJEDNO I DOSTA SU JEFTINI I PLUS IMAjU UGOVORE AKO IH KO HOCE DA KUPI MORA SE DOBRO ISTERES STO JE VEOMA VAZNO) ide se u ovom pravcu.
I NA KRAJU TRENER NAZALOST HURTIC NIJE POKAZO ZNANJE AL JE ON SA OVIM MLADICIMA SAMIR ADVAN I OSTALI DUGO I MISLIM DA MU SE TREBA DAT SANSA, POSTO NI KARACIC NI MUSA NI MUSEMIC NI ONAJ IZ ZRINSKOG NISU NISTA BOLJI. A PARA NEMAMO NITI CE SE IKADA IMATI U PLBIH ZA TRENERA KAO STO JE ALILHODZIC I NJEMU SLICNI.

Dino i Kusta ljudi rade za Tana, on ih placa rezultat imaju, klub neduguje igraci nisu na virslama i svi lete u FK SARAJEVO, dali se oni ugraduju u ugovore to je stvar igraca koji uzimaju mng zvane HUSARA. Al sam siguran da oni tana i klub nemogu keasti kao sto se krade u ustalim klubovima na kraju i u drzavi. JER ON ZNA ZA SVAKI SVOJ DOKAR U SVAKO DOBA NOCI

PAPE1
Kontakt:

Post Postao/la PAPE1 » 07 avg 2016, 16:53

Zna li neko jel Mihojevic spreman,bio je na klupi,da hoce vise zaigrati da vidimo konacno i Balica na svojoj poziciji,meni se cini kao dobar igrac ali jednostavno nije stoper...

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 07 avg 2016, 16:57

Ne mogu da shvatin neke likove ,razumijem i ja sam ljut sto nismo pobjedili i sto smo fakat lose igrali i rekao sa svoje misenje sto je to tako jednostvano potcjenimo i mislimo lako cemo.Ali pljuvati nakon jedne utakmice reprezentativca Almira koji je sjajan igrac i najbolji bek lige ,pljuvati Kadusica koji je protiv Zrinjskog bio odlican i nas veliki potencijal kojem treba podrska i kad ne ide ,pljuvati Sarica koji je garantujem jedan od najbolji i najkorisnijih igraca lige i ostale igrace omalovazavati kao i strucni stab kluba kojeg volis i navijas ,to ne mogu da shvatim.Ovdje su likovi govorili da je Zrinjski najjaci pa smo im ocitali bukvicu i treneru i igracima.Onda ovdje govore kao pobjedili smo zato sto je Todorovic fulio na 1: 0,a zaboravlja da smo mi na 0:0 imalo sansu gdje su sa linije spasili.Onda govorite kao Celik ne mogu pobjediti kao mi ga uvijek pobjedjivali pa i kad smo sampioni bili nismo ga mogli dobiti ni kuci a i tad se raspado .Opet ponavljam losi smo bili i treba kritikovati ali ovakve stvari gdje se vrjedjaju igraci poslije nerjesenog rezultata nisu u redu.Onda isto govore Novakovic treba na klupu a Balicev i Hodzicev gol.onda bar realno kritikujte.Ovdje ima predrasuda o nekim igracima da su losi prije nego sto ih je iko gledo i onda kad pocnu igrati i dalje ce se pljuvati i ako u tom trenutku ima i losijih ali ce se oni i dalje kritikovati.Npr.Novakovic je odigro odlicno protiv Zrinjskog negdje bio i u timu kolaali to se sutilo,kad se odigralo nerjeseno odmah se docekao da se kaze da se treba zamjeniti.Drugi primjer Hodzic ,nikako se ne kritikuje ,kriv za gol protiv Nk Skretnice , jucer kriv za gol,prodori protiv nk skretnice lopte beskorisne,jucer slucajno dali gol poslije njegovog centarsuta.Ako cemo kritikovati hajmo realno .Ja i dalje tvrdim da imamo najbolju ekipu i sirinu ali da moraju ozbiljno shvatati svakog i dati sve od sebe i nece biti problema.Sad hajmo biti podrska i da uvezemo ove dvije pobjede i bice puno lakse igrati i njima.
ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 07 avg 2016, 17:02

Balić se zasad pokazao tolikim kvalitetom da nerijetko igra i za Almira i za Novakovića. Po meni, Marko na štopera (iako mislim da mu više leži uloga zadnjeg veznog), Balić umjesto Almira. Nek odmori malo reprezentativac, kvalitetan je igrač, ali mu je malo udarilo u glavu. Kad ga dohaviza klupa, onda Balić-Marko na štoperskim pozicijama.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 07 avg 2016, 17:04

Cetkovic je presmjesan igrac isto kao I crnkic. Najveci je problem nestrucnost, ekipa se ne zna ni branit a nit napadat. U 3 utakmice 9 suteva u okvir gola. Nema izradjene akcije, u kontri, na postavljenu odbranu, prekid. Nasa se igra svodi dodaj dulji napravit ce nesto. U odbrani isto tako, ofsajdi, postavljanje na prekidu, kod kontre protivnika, nista.
UPRAVA NAPOLJE!

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 07 avg 2016, 17:08

Grehota je da nisu mogli dobiti 11 igraca, koji su se prije 20 dana skupili i koji su bili visak i ostalim pl klubovima. Alegri light, ponovo bezmudnu postavu izvodi na teren. Amera Bekica treba na klupu preseliti jer je uzasno los. Radovac mora da igra, jer je u dvije tekme jedan od najboljih bio, a jucer ni minute. Svevu svenu Hurtic je kriv za poraz od polu amaterskog tima celika, a zao mi je sto su spali na to.
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 07 avg 2016, 17:08

Pitar6785 je napisao/la:Pratim ovaj forum 7 godina clansam oko godinu , i nepisem cesto u zadnje vrijeme al sad moram posto sam mozda jedini koji je u biti zadovoljan sa svim od kad je TAN doso.

Realnost je da smo jedini klub u Bosni koji je strani privatnik kupio, i samim tim mi se trebamo postavit u tu poziciju. Dok smo bili gradski navijacki klub vidjelismo doklesmo dosli duzni i bogu i narodu ugovori sa igracima podpisivani na mjesec dana, skola fudbala izbacila Skoru Alena koji je pobjego (nikako ugovora nije imo) dzemo berberovic uzele su se neke pare i vrhunski golman zvani ALAIM za 20 godina. ZA 3 godine odkako je Tan: pistolj,cimi,kadusic,duljevic, mihojevic i jos par igraca.

Ako ste vi mislili da ce Tan napravit odnas bosanski JUVENTUS nece zasto zato sto trziste ne dozvoljava (58 km dobijes za godinu od generalnog sponzora bhlige) 0km od prodati ulaznica (kazne dok se plate) jedino sto se moze zaradit jeste prodajom igraca (CIMIROT) i odranjem u evropi.

Treneri.MUSEMIC,KODRO,DZENAN,HURTIC ,JESIC PLUS NJIHOVI POMOCNICI NIKO NAM NEVALJA. DALI VI MISLITE DA BI RECIMO ALILHODZIC ILI TRENER SLICAN NJEMU ISPOD 1.5M € DOSO KOD NAS. NEBI A TO JE 30% NASEG BUDZETA.

Da bi se Imala dominacija, igra tu se mora dosta stvari poslozi.

BUDZET DA SE KLUB SAM FINANSIRA
OMLADINSKI POGON (TU SE POCELO OZBILJENIJE RADIT NISAM 100% ZADOVOLJAN AL IDE NABOLJE)
IGRACKI KADAR DA IMA 23-25 GODINA I DA JE BAR 60% IGRACA IZ NASE SKOLE (NEMORA SE OSTETA PLACAT I TA DJECA DUZE IGRAJU ZAJEDNO I DOSTA SU JEFTINI I PLUS IMAjU UGOVORE AKO IH KO HOCE DA KUPI MORA SE DOBRO ISTERES STO JE VEOMA VAZNO) ide se u ovom pravcu.
I NA KRAJU TRENER NAZALOST HURTIC NIJE POKAZO ZNANJE AL JE ON SA OVIM MLADICIMA SAMIR ADVAN I OSTALI DUGO I MISLIM DA MU SE TREBA DAT SANSA, POSTO NI KARACIC NI MUSA NI MUSEMIC NI ONAJ IZ ZRINSKOG NISU NISTA BOLJI. A PARA NEMAMO NITI CE SE IKADA IMATI U PLBIH ZA TRENERA KAO STO JE ALILHODZIC I NJEMU SLICNI.

Dino i Kusta ljudi rade za Tana, on ih placa rezultat imaju, klub neduguje igraci nisu na virslama i svi lete u FK SARAJEVO, dali se oni ugraduju u ugovore to je stvar igraca koji uzimaju mng zvane HUSARA. Al sam siguran da oni tana i klub nemogu keasti kao sto se krade u ustalim klubovima na kraju i u drzavi. JER ON ZNA ZA SVAKI SVOJ DOKAR U SVAKO DOBA NOCI
Brate, nemoj se sta ljutiti ali veze ti nemas

Prvo, igrace ne mozes prodavati ako nemas rezultate, ko ce kupiti igraca od 21 godinu koji nikad nista osvojio nije niti je igrao jaku utakmicu (a jaka utakmica nije zrinjski kuci ... to su evropske tekme kao cimi onomad), a da bi dosao do tih utakmica moras imati jaku ekipu i moras biti prvak
ja jos nisam vidio da je neko s balkana prodao igraca jer je isti igrao za voždovac protiv samobora dobro pa ga getafe kupio...

ne znam sto se palite na transfer cimirota, on jeste prodan za zvanicno 1.3 ali je pitanje veliko koliko smo mi dobili od toga ... zahvaljujuci nasoj sposobnoj upravi.... i taj novac je bar 70% potrosen OD tada na raskide ugovora sa jedno 20-30 igraca... 20 igraca po 30 milja eto ti 300 000 eura... a koliko znam toliko ako ne i vise je bilo raskida a svi ugovori su bili 2+ godina :.. a niko nece otici na lijepe oci nego r pola ugovora da moras da platis

na kraju sto se tice nelicenciranog pokusaja , za njega su karacic i husref i marinovic doc dr. , husref ga je unakazio u tuzli kada nam je trebalo za eevropu a njima tri dana poslije bio kup pa su nas i tako pod rucnom nagazaali... o ostalim sramotama pa i ovoj jucer gdje ga takticki uzme trener koji je citav zivot nedefinisan i nema rezultate nikakve, gdje ima ekipu koju je okupio 10 dana prije utakmice sa nama, bez priprema, a na teren izgledaju potpuno isto kao mi koji smo prosli te neke EVROPSKE pripreme ŠATRO,.. i ?
1-1 ima jos jednu izmjenu, ima poluspica, krilo, krilo i veznog na klupi a on NE KORISTI TU IZMJENU! ZATO STO JE AMATER, MUTAV, VEZE NEMA, JER SE SASRAO I NEMA NIKAKVOG PLANA RADA... JEDNOSTAVNO NEZNALIIICA 1/1 ...

da se ne zavaravamo oko zrinjskog, da je todorovic zabio onu 1000% SANSU ili bi bio remi ili nerjeseno, igra nam se svodila na nabianje lopte ahmetovicu pa ako ovaj spusti dobro je...

i na kraju, sta kazes, ne mogu ovi krasti? :rol: :rol: :rol: pitaj kako se na plakatima uzimaju pare... na hrani akademaca... preko fan shopa... a o AKADEMIJI i radovima na istoj necu ni daa pricam ... rskidi ugovora ispod stola, dovodjenje igraca koji su zavrsili ozbiljnu karijeru
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

PAPE1
Kontakt:

Post Postao/la PAPE1 » 07 avg 2016, 17:16

Ma na to sam i mislio,oba gola Balic,druga je stvar ko je prije pogrijesio,lose postavljanje golmana itd...Covjek je lijevi bek,nije stoper,igra tu zbog vise sile,napadac nam igra krilo,krilo igra 10 itd...

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 07 avg 2016, 17:23

hajdemo se svađati malo sada i ne mogu nikako ove ljude koji promijene mišljenje u roku 7 dana protiv zrinjskog crnkić klasa extra igrač kadušić extra treba ga gurati naše je dijete novaković nas pozitivno iznenadio almir najbolji bek u ligi itd da ne nabrajam više ovo su sve vaše riječi opet sada bi sve njih na klupu jer nemaju pojma igrati fudbal budite realni malo i nemojte mijenjati svoje mišljenje u roku 7 dana :nene: :nene:

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 07 avg 2016, 17:27

i još sam zaboravio za radovca ste pisali da ne treba da se bavi fudbalom a sada mora igrati ispred svih ostalih i ćetković je dobar igrač juče kada je ušao je to pokazao da zna razigravati a sada je drugo što neko želi igrače od nekoliko miliona e neće da može momci u našoj državi bar u skorije vrijeme

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 07 avg 2016, 17:46

Ne mora igrati, ali je odigrao dobro prosle 2 tekme. Mogoa je izbacit stopera I ubacit nekog ofanzivno.
UPRAVA NAPOLJE!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.