FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

FrancescoTotti
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la FrancescoTotti » 07 avg 2016, 17:48

High je napisao/la: :kafa:
De omogući da ti mogu poslat pp, hitno je :lol:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 07 avg 2016, 18:01

slika

jucer na postavku celika od 4-5-1- gdje se zadnji vezni uvlacio na stopera mi smo morali odgovoriti na ovaj nacin
ahmetovic u vrhu npadaa, ćetkovic ili na kraju krajeva Heric (zasto ne? ceu strah) na 10-ki... to je igrac koji u ovoj formaciji mora biti neko ko ce da pravi razliku u TRKACKOM smislu, da poremeti njihovu zadnju linijiu, i vezne, i pomaze ahmetovicu u napadu, jucer je to onako srednje izveo cetkovic, ali su igraci celika cijelu utakmicu nametnuli tempo koji im odgovara pa su bili svjezi i u 70' min. Razlog je formacija nasa 4-4-2 koja ne dajee tempo jak i svodi se na nabijanje i tonu gresaka... u taktici 4-5-1 bi ih smorili trkom u veznom redu i zadnjih 10 min uvalili 3 komada... ali za to treba imato malo mozga

Dakle, cetkovic na 10-ki, lijevo duljevic desno crnkic saric i rustem... zadnja linija

rustem bi u ovomslucaju bio striktno destruktivni vezni sa predajom lopte saricu ili krilima/bekovima, i zatvarao mogucnost kontre, dok bi saric u napadu (a to zna) bio blize golu i u suradnji sa cetkovicem primorao igrace celika da budu skoncentrisani na sredinu a ne da udvajaju duljevica koji je jucer igrao onako ISKLJUCIVO greskom treneera jer je dvajan pa cak i trojica su uvijek bila uz njega jer smo utakmicu igrali sa jednim ili dva igraca manje iskljucivo zbog formacijske greske. U ovoj formaciji Rustemovic cesto prati njihov naapad te pomaze bekovima, koji na osnovu toga mogu izaci visocije.
4-4-2 NIJE FORMACIJA ZA BACITI ali to mozes raditi kada imas u napadu npr "teveza", "dybalu", "cavanija" koji igrajju na prostoru od nekih 70 metara terena... nasi igraci su ograniceni na 40-ak metara..

slika
u koliko celik ide po strani, jer kkroz sredinu je skoro nemoguce proci jer igras sa fakticki 3 ili 4 vvezna (kada se 10-ka i kriloo prikljuce sredini, zavisi od toga preko koje strane ide napad), dobijes sredinu sa cetkovice, duljevicem, saricem i rustemovicem, u kontri imas na suprotnoj strani crnkica i u sredini ahmetovica. , kao sto vidimo na slici , stvori se dvostruki zid koji je moguce probiti jedino dugom loptom na suprotnoj strani, e tu dolazi do uigranosti pa da se komplet ova skica primjeni na suprotnoj strani.... i opet napravi ista formacija s tim da sada duljevic ide prrema kontri a crnkic ide u def.

slika

jucer je rustem 10 puta uzeo loptu, ostajemo na 4 njihova igraca, a igramo 4--4-2 ... i ni jedne KONTRE ni jedne jedine!
zar je tako tesko igrati PONAVLJANJE (ne mora uspjeti svaki put ali od 4 jedna hoce) ...
na slici se igraci vezu za preostale igrace
Kod nas lopta ide odmah na igraca iza napadaca tj ispred gledano d nase strane, koji uzme loptu i umjesto da zna unaprijed (a to se na treningu radi) gdje ide sa loptom, kako se otvara i gdje....
suprotno krilo ide pravolinijski i staje u liniju sa njihovim stoperom /(zadnjim), ahmetovic veze prvog igraca do desnog krila (crnkica), cetkovic ide u sredinu prema ahmetovicu veze sza sebe igraca koji bi ttrebao na duljeivca da ide...
Oni imaju opciju, pratiti duljevica ili crnkica
U vecini slucajeva zbog toga sto se i cetkovic i ahmet krecu prema crnkicu, tako ce se kretati i igraci protivnika, te ce ostati prazan prostor pred duljevicem, rustem daje loptu saricu, koji ima dvije opcije
predaje llooptu U FOR duljevicu ili de na cetkovica koji se izvuce naprijed i daje loptu crnkicu (brza tranzicija) u zavisnosti na koju stranu krenu protinicki igraci...

nas kontranapad izgleda tako da jedan igrac uzme loptu a ostali se krecu pravolinijski.. i to je to

na psotavljenu odbranu celika:
slika

Jednostavno u 4-5-1 uvijek imas na krilu 3 na 2 ... UVIJEK ... ovdje dupli pas ili lopta preko bekova moze rijesiti napad... ili da se krila ostvore na obje strane i da se kroz sredinu odigra ako se razvuce vezni red
celik bi se mogao ovdje braniti samo u slucaju da su ekstremno disciplinovani i u kondiciji ali nisu, zato se i trebalo ovako igrati sa puno pasova i trrke, sprintova, kretanja

Mi smo igrali 4-4-2 na 4-5-1 protiv ekipe koja jedinu sansu ima ako se zgusne u sredinni i kada krenemo po strani duplira nase igrace...
e moj hurticu
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 07 avg 2016, 18:03

Dušana će bezveze raja zamrziti jer ga stručnjak stavlja na beka, a čovjek krilo klasično, i to kakvo krilo. ;)
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 07 avg 2016, 18:06

Saric,Mihojevic i Cetkovic je po meni nas najbolji vezni red

High

Post Postao/la High » 07 avg 2016, 18:10

FrancescoTotti je napisao/la:
High je napisao/la: :kafa:
De omogući da ti mogu poslat pp, hitno je :lol:
:kafa:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 07 avg 2016, 18:29

fks74 je napisao/la:hajdemo se svađati malo sada i ne mogu nikako ove ljude koji promijene mišljenje u roku 7 dana protiv zrinjskog crnkić klasa extra igrač kadušić extra treba ga gurati naše je dijete novaković nas pozitivno iznenadio almir najbolji bek u ligi itd da ne nabrajam više ovo su sve vaše riječi opet sada bi sve njih na klupu jer nemaju pojma igrati fudbal budite realni malo i nemojte mijenjati svoje mišljenje u roku 7 dana :nene: :nene:
Pa dobro biser jel mislis ti da smo mi misljenjem izgubili bodove il primabalerine i vodillja istih???
U cemu je problem da shvatite da idu pohvale kad se igra dobro a kudjenje kad igras ko pijana sponzorusa u bacchusu u 3 ujutro??? Zasto im igra oscilira ko brzina interneta na telemach kablovskoj kad kisa pada je problem veliki ali jedan kojim ce se pozabavit Alma Golmanjero dok ne fasuje sut kantu od pajdasa...nek se plisaju ko ce analizirat...jednako su strucni....

Nema podrske na revers , pokazi nesto da znas.....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 07 avg 2016, 19:04

Husref musa karacic i vinko su doktori. Svi redom su gubili od tog istog celika. Celik j3ste bio u krcu al oni nisu losa ekipa, oni ce tek bodove masovno da gube kad pocne kup i kad prode jos par kola. Crveni kartoni kondicija itd. Husref koji je doktor je imo mnogo jacu ekipu i nikad nije mogo uzet celik u zenici.

Igracki kadar po mom misljanju jedan od najbolji u pl bih.

Tacnoje da dobre igre u evropi dizu cjenu, al da bi neko platio velke pare za igraca taj igrac mora da ima ugovor naj manje 2 godine mora bit mlad i vrlo kvalitetan. Mi smo dobro igrali u evropi al said je otiso u dinamo za 50k € zato sto je imo igovor jos jedan dan. Sarajevo je uvjek dobro igralo u evropi i osvajali su se kupovi ponekad i prvenstvo al se niko nije prodo za velke pare osim cimirota. Ni duljevic se n3ce prodat za velke pare cak da budemo prvaci ako mu je ugovor jos 6 mjeseci i vjeruj mi da ga nece ni produzit, zato sto ce jedan hajduk ponudit mu 800k do milion maraka godisnje, a od njeg ce trazit da ne produzi ugovor za uzvrat.

Znaci prvak evrop repka to dize vrijednost al je kvalitet igraca i duzina ugovora NAJ VAZNIJA sto se tice nas

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 07 avg 2016, 19:16

Hajmo pruziti podrsku ekipi i strucnom stabu,nemojmo ici iz euforije u ocaj.Zasto svake godine to radimo?Nemoj da govorimo poslije pobjede sampioni i poslije poraza jadovi,pojma nemaju itd.
ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 07 avg 2016, 19:30

DenchiNL je napisao/la:
fks74 je napisao/la:hajdemo se svađati malo sada i ne mogu nikako ove ljude koji promijene mišljenje u roku 7 dana protiv zrinjskog crnkić klasa extra igrač kadušić extra treba ga gurati naše je dijete novaković nas pozitivno iznenadio almir najbolji bek u ligi itd da ne nabrajam više ovo su sve vaše riječi opet sada bi sve njih na klupu jer nemaju pojma igrati fudbal budite realni malo i nemojte mijenjati svoje mišljenje u roku 7 dana :nene: :nene:
Pa dobro biser jel mislis ti da smo mi misljenjem izgubili bodove il primabalerine i vodillja istih???
U cemu je problem da shvatite da idu pohvale kad se igra dobro a kudjenje kad igras ko pijana sponzorusa u bacchusu u 3 ujutro??? Zasto im igra oscilira ko brzina interneta na telemach kablovskoj kad kisa pada je problem veliki ali jedan kojim ce se pozabavit Alma Golmanjero dok ne fasuje sut kantu od pajdasa...nek se plisaju ko ce analizirat...jednako su strucni....

Nema podrske na revers , pokazi nesto da znas.....
nisi skonto šta sam napisao drugo je što zalaganje nije isto u svakoj utakmici ali vi poslije zrinjskog pišete bit ćemo šampioni imamo extra pojačanja a sada ne znaju igrati pa ne mogu za sedmicu zaboraviti igrati fudbal ali u redu ovdje su neki stručnjaci naj pametniji i znaju sve od taktike do ekonomskog poslovanja

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 07 avg 2016, 19:31

ŠAMPION!
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 07 avg 2016, 19:35

Crnkic i Duljevic pretrcavali igrace Zrinjakog na punoj liniji,a jucer nista.Isto tako i Almir Bekic pa i Kadusic.Izvinite ali to je potcjenjivanje protivnika i zato nam se desilo ono jucer.Zato je kriv Hurtic kao i igraci i mislim da jw to nas najveci problem.
ŠTA SE OVO DEŠAVA

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 07 avg 2016, 19:37

Majkl je napisao/la:Hajmo pruziti podrsku ekipi i strucnom stabu,nemojmo ici iz euforije u ocaj.Zasto svake godine to radimo?Nemoj da govorimo poslije pobjede sampioni i poslije poraza jadovi,pojma nemaju itd.
Nije problem izgubljena tekma, problem je nacin na koji se izgubi, tj. bez ispaljenog metka, sa losom/pogresnom i bezmudnom taktikom, bez uticaja toga sto se tim spremao i uigravao mjesec dana a izgleda isto ko tim celika koji se tek skupio i krpi od otpada drugih pl klubova. Ipak sam siguran da abd osvajamo titulu
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 07 avg 2016, 19:46

Fudo je napisao/la:
Majkl je napisao/la:Hajmo pruziti podrsku ekipi i strucnom stabu,nemojmo ici iz euforije u ocaj.Zasto svake godine to radimo?Nemoj da govorimo poslije pobjede sampioni i poslije poraza jadovi,pojma nemaju itd.
Nije problem izgubljena tekma, problem je nacin na koji se izgubi, tj. bez ispaljenog metka, sa losom/pogresnom i bezmudnom taktikom, bez uticaja toga sto se tim spremao i uigravao mjesec dana a izgleda isto ko tim celika koji se tek skupio i krpi od otpada drugih pl klubova.

Pod jedan nisi izgubio,pod 2 svake godine se raspadaju pa nisi mogao pobjediti cak su i kuci nam znali uzeti bod kao i Zrinjskom i ostalim ,pod 3. pocetak je sezone koliko god oni bili u kurcu i ja nezadovoljan bodom bod je dobar kad pogledas na tabelu i obzirom da je to bilo gostovanje ,to je cinjenica,pod 4 najbolje nam je da damo podrsku igracima ,pogotovo zbog dosta mladih igraca kojima je najpottebnija jer imamo najbolju ekipu i imamo sad "laksu" utakmicu koja nas moze vratiti i dici nam samopuzdanje i gostovanje Mladosti gsje bi pobjedom ponovo potvrdili kandidaturu za najveci plasman.Ne branim nikog i ja sam ljut i razocaran ali to je fudbal i ako se dignemo ,ovo ce se zaboraviti.Najvaznije je kako cemo brzo da se dignemo
ŠTA SE OVO DEŠAVA

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 07 avg 2016, 19:52

Jedan bod protiv OVAKVOG Celika je izgubljena utakmica. Ljudi nikada nisu imali slabiju ekipu, i nikada se kasnije nisu sakupili.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 07 avg 2016, 19:53

Majkl je napisao/la:
Fudo je napisao/la:
Nije problem izgubljena tekma, problem je nacin na koji se izgubi, tj. bez ispaljenog metka, sa losom/pogresnom i bezmudnom taktikom, bez uticaja toga sto se tim spremao i uigravao mjesec dana a izgleda isto ko tim celika koji se tek skupio i krpi od otpada drugih pl klubova.

Pod jedan nisi izgubio,pod 2 svake godine se raspadaju pa nisi mogao pobjediti cak su i kuci nam znali uzeti bod kao i Zrinjskom i ostalim ,pod 3. pocetak je sezone koliko god oni bili u kurcu i ja nezadovoljan bodom bod je dobar kad pogledas na tabelu i obzirom da je to bilo gostovanje ,to je cinjenica,pod 4 najbolje nam je da damo podrsku igracima ,pogotovo zbog dosta mladih igraca kojima je najpottebnija jer imamo najbolju ekipu i imamo sad "laksu" utakmicu koja nas moze vratiti i dici nam samopuzdanje i gostovanje Mladosti gsje bi pobjedom ponovo potvrdili kandidaturu za najveci plasman.Ne branim nikog i ja sam ljut i razocaran ali to je fudbal i ako se dignemo ,ovo ce se zaboraviti.Najvaznije je kako cemo brzo da se dignemo
Nerazumjes sustinu posta, nije problem u tome sto su uzeli bod, nego nacin na koji su uzeli taj bod. Problem je sto ekipa koja se sprema mjesec dana i ekipa koja se tek sastala od odpatad drugih pl klubova izgleda isto na terenu. Problem je sto to nas trener zna, alk ipak bezmudno se postavi isti ko protiv zeljinih 10
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 07 avg 2016, 19:56

slika
!!!!!!
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 07 avg 2016, 20:14

[youtube][/youtube]
ne tako davno... :cry:
tatko, cimi, stojcev, bilbija i krle :cry: :cry:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 07 avg 2016, 20:16

Samo Cimi i pola pola Stojčev :sad:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 07 avg 2016, 20:24

Evolution87 je napisao/la:[youtube][/youtube]
ne tako davno... :cry:
tatko, cimi, stojcev, bilbija i krle :cry: :cry:
Ni oni nam nisu valjali tražili smo dlaku u jajetu eto sad što tražili to dobili uživajte-mo
Sarajevo ljubavi moja!

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 07 avg 2016, 20:26

MOZDA! sto je bio logican smijer da umjesto ovih dodju BOLJI a ne menadzerski igraci?
MOZDA! JER smo u situaciji da doveemo bolje samo sto NE ZNAJU?!
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 12 gostiju.