Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88

Rooney88
Kontakt:

Re: Manchester United FC

Post Postao/la Rooney88 » 07 avg 2016, 16:32

Odbrana ne ulijeva sigurnost zbog Valencie I Blinda. Lingard na krilu moze viti koristan ali nije za prvih 11, ocekivao sam Mikia tu :S . A I Fella sa Carrickom u sredini garantuje sporu igru.

Leicester ista ona ekipa od prisle minus Kante, bit ce ovo ****.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 07 avg 2016, 16:36

Ne vjerujem da King može odraditi što je Kante odrađivao. Doduše bit će dodatno motivisan da se pokaže protiv kluba u kojem je ponikao. Motivacija je na strani Leicestera ovaj meč ali će ih elan i motivacija postepeno popuštati kako sezona bude odmicala. Plus, mislim da su fizički pripremljeniji i taktički uigraniji.

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 07 avg 2016, 16:49

Asteriks je napisao/la: ...
Smalling je u svakom štoperskom tandemu težio da bude agresivniji štoper. On se oslanja na svoje odlične fizikalije i atleticizam i koristi ih maksimalno da onemogući napadača da primi loptu prije svega. Slično Vidiću ranije recimo. Blind je dodavač u tom slučaju, manje je drven s loptom, više ga samim tim koriste u cirkulaciji, ali i kao zaštitu za agresivnog Smallinga. On kontroliše dubinu između zadnje linije i golmana. Zbog toga mislim da će jako zanimljivo biti ispratiti kako će se uigrati Smalling i Bailly jer su po onome što sam vidio sličan tip štopera. Dva agresivca nazad su jako riskantan izbor, ali Mou očigledno ima neki plan s njima.

O tom praćenju i pričam, ako si dovoljno jak i hrabar istjerat ćeš napadača sa svoje polovice, biti mu na leđima, disati za vratom, tražiti duel igru već u samom prijemu, ali da bi se to izvelo kako spada tim okolo mora biti spreman pomoći i pokupiti ničije lopte. Bez kompaktnosti nema ništa. Jasno je da Blind nije Mourinhov idealan štoper, ali trenutno od raspoloživog kadra je najkvalitetniji. Odbrana nikad ne igra presing, odbrana samo visokom zadnjom linijom i svojom agresivnošću smanjuje aktivno polje za igru olakšavajući prednjoj liniji presing. Napadači pritišću, vezni balansiraju i kupe ničije lopte izazvane presingom, zadnja linija kontroliše dubinu. Ako presing zapne, na njima je da povuku liniju 10-20 metara dublje, povuku se u zonu i čekaju novu priliku.

Ono što je Luis forsirao je moguće igrati recimo sa francuskom reprezentacijom, gdje imaš fizički moćne igrače, strašnog trkačkog kapaciteta, jake u duel-igri. Tu nastojiš stvoriti uslove da imaš što više 1 na 1 duela širom vezne linije. United nije imao kadrovski balans prvo da poziciono to pokrije, a onda i odgovarajući tip igrača da to kvalitetno iznese. Loš sistemski izbor, sreća pa se završilo s tim.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 07 avg 2016, 16:59

Ono što je Luis forsirao je moguće igrati recimo sa francuskom reprezentacijom, gdje imaš fizički moćne igrače, strašnog trkačkog kapaciteta, jake u duel-igri. Tu nastojiš stvoriti uslove da imaš što više 1 na 1 duela širom vezne linije. United nije imao kadrovski balans prvo da poziciono to pokrije, a onda i odgovarajući tip igrača da to kvalitetno iznese. Loš sistemski izbor, sreća pa se završilo s tim.
Uvijek je rizik kada se oslanjas na te 1 vs 1 duele (sa defanz aspekta) trazeci neki visak pri osvajanju lopte. Epl je krcata fantasticim tehnicarima.

Taj sistem trazi da se protivnicki kreatori razbiju jer su igraci pokriveni "na papiru" ali tu nastaje problem (sjetimo se samo meca sa Arsenalom) gdje jaki dribleri razbijaju redove i stvaraju nemogucu misiju za defanzivno orijentirane veznjake da izvrse primarne zadatke sto na kraju i samu odbranu dovodi u bezizlaznu situaciju.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 07 avg 2016, 19:10

Ja sam totalno druga strana od Van Gaalovog izbora igranja odbrane za koji smatram da ima mnogo više nedostataka od prednosti čak i kad se savršeno implementira. Cilj mi je bio samo skrenuti pažnju na to da Blind u nekim kombinacijama i dalje ima mjesta na štoperskoj poziciji neovisno o dolasku novog trenera. I danas je to pokazao odigravši pristojnu partiju, istovremeno i otvarajući pasovima igru jer Fellaini nije sposoban da to napravi.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 07 avg 2016, 19:13

@Feld taj stil nalik Dukeovom, al o tom potom. :) :salut:

Ali kakav posao odradi Ed po zelji Zozea, za 160 milki sklepa ekipu za najvece domete sa dva klasna igraca.

al...
Kontakt:

Manchester United FC

Post Postao/la al... » 07 avg 2016, 19:32

Nazalost, zbog obaveza prema familiji - citaj, godisnji odmor u nedodjiji - nisam imao priliku gledati mec, te samo zelim da iskoristim priliku da cestitam crvenoj braci na uspjesnom pocetku novog poglavlja naseg kluba.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 07 avg 2016, 19:33

Eh, da i ja prokomentarišem malo ova današnja dešavanja.

Prije svega, welcome Pogback!

Što se meča tiče, Mou me je jako neugodno iznenadio sa Fellainijem u prvih 11 i to ne govorim samo zbog one greške za gol, kombinacija Carrick - Fellaini je potencijalno najgora moguća od svih veznih koji su tu trenutno. Ipak, i pored toga, Fellaini nije bio najgori na terenu. Rooney je odigr'o još jednu utakmicu zbog koje bih ja odmah povratio. I dalje ima problema sa osnovnim fudbalskim elementima, mislio sam da ga je to barem prošlo, ali jok. :sick: Martial još uvijek hvata ritam, ni danas nije briljir'o baš, ali je opet im'o nekoliko finih poteza. Bailly MOTM. Valencia, Blind, Carrick i Shaw ok, Lingard dobar, voli zabit na Wembleyu pravo. :cool: A, Ibra, šta reći, majstor igre. :salut:

Btw, za onu zadnju izmjenu ne postoji nikakvo opravdanje. Nikakvo. Ipak, ne očekujem da nastane neki problem zbog toga, ali mi se lično nije svidjela ta odluka, totalno nepotrebno.

U svakom slučaju, jako lijep dan za jednog fana Uniteda, pobjeda je bitna, a nadam se da će ekipa što prije biti potpuno spremna fizički. Za uigravanje će trebati još neko vrijeme, a dotad pokušati pobijeđivati barem na mišiće.

Inače, i treći menadžer poslije Fergiea uzima neki trofejčić. :kafa:
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 07 avg 2016, 19:38

Patrice_Evra_3 je napisao/la: Btw, za onu zadnju izmjenu ne postoji nikakvo opravdanje. Nikakvo. Ipak, ne očekujem da nastane neki problem zbog toga, ali mi se lično nije svidjela ta odluka, totalno nepotrebno.
Mourinho: "I think Mata played very well. The rules allow six changes and I needed to take the smallest player off. Long balls were coming."
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 07 avg 2016, 19:45

Policeman je napisao/la:
Patrice_Evra_3 je napisao/la: Btw, za onu zadnju izmjenu ne postoji nikakvo opravdanje. Nikakvo. Ipak, ne očekujem da nastane neki problem zbog toga, ali mi se lično nije svidjela ta odluka, totalno nepotrebno.
Mourinho: "I think Mata played very well. The rules allow six changes and I needed to take the smallest player off. Long balls were coming."
Znao sam da je to razlog, ali i dalje mi nije dovoljno opravdano, pogotovo zbog te historije njihove. No, hajde, najbitnije da se ne stvori nikakav problem iz toga.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 07 avg 2016, 19:49

Razumijem kritike, al opet vecina zaboravlja dosta je tu igraca koji su se nedavno pridruzili, dosta njih na EP bili, neki i van forme i jednostavno to dovodi do kombinovanog sastava, vidjeli ste svi kako su losi Rooney i Martial koji su bili nosioci igre prosle godine, Shaw tek poslije povrede dosao, i sl stvari.

Potrebno je ipak malo vremena da se to sve uveze, vidi se jos i na igri u par situacija ostatak Van Gaala u sistemu, gdje je lopta morala naprijed a igraci je vracaju nazad, treba vremena da se to sve ispravi i uspostavi Mourinhov nacin igre, npr Ibra prilikom jedne akcije u skoku udara loptu i gura Lingarda u for, ovaj ne konta.

Puno je tu novog i u ovih mjesec ili dva dana barem ja ocekujem bodove i igru na misice i suhi kvalitet, jer realno United je mnogo mijenjao zadnjih par godina i nema kontinuiteta kako u sastavu, tako i u sistemu igre i potrebno je vrijeme.
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

nepoznat1
Kontakt:

Post Postao/la nepoznat1 » 07 avg 2016, 19:50

slika

Koji kralj :urnebes: :kralj:

JoMo
Kontakt:

Post Postao/la JoMo » 07 avg 2016, 19:56

Patrice_Evra_3 je napisao/la:
Policeman je napisao/la:
Znao sam da je to razlog, ali i dalje mi nije dovoljno opravdano, pogotovo zbog te historije njihove. No, hajde, najbitnije da se ne stvori nikakav problem iz toga.
slika
Posljednji put kada je Liverpool osvojio titulu engleskog prvenstva korištena je krpenjača - http://goo.gl/pkPJqa

U tom periodu, Manchester United je osvojio 13 titula EPL.

EPL
Kontakt:

Post Postao/la EPL » 07 avg 2016, 21:04

Patrice_Evra_3 je napisao/la:Eh, da i ja prokomentarišem malo ova današnja dešavanja.

Prije svega, welcome Pogback!

Što se meča tiče, Mou me je jako neugodno iznenadio sa Fellainijem u prvih 11 i to ne govorim samo zbog one greške za gol, kombinacija Carrick - Fellaini je potencijalno najgora moguća od svih veznih koji su tu trenutno. Ipak, i pored toga, Fellaini nije bio najgori na terenu. Rooney je odigr'o još jednu utakmicu zbog koje bih ja odmah povratio. I dalje ima problema sa osnovnim fudbalskim elementima, mislio sam da ga je to barem prošlo, ali jok. :sick: Martial još uvijek hvata ritam, ni danas nije briljir'o baš, ali je opet im'o nekoliko finih poteza. Bailly MOTM. Valencia, Blind, Carrick i Shaw ok, Lingard dobar, voli zabit na Wembleyu pravo. :cool: A, Ibra, šta reći, majstor igre. :salut:

Btw, za onu zadnju izmjenu ne postoji nikakvo opravdanje. Nikakvo. Ipak, ne očekujem da nastane neki problem zbog toga, ali mi se lično nije svidjela ta odluka, totalno nepotrebno.

U svakom slučaju, jako lijep dan za jednog fana Uniteda, pobjeda je bitna, a nadam se da će ekipa što prije biti potpuno spremna fizički. Za uigravanje će trebati još neko vrijeme, a dotad pokušati pobijeđivati barem na mišiće.

Inače, i treći menadžer poslije Fergiea uzima neki trofejčić. :kafa:
Slazem se sa tobom da je najgora moguca kombinacija Fella i Carrick
Predpostavljam da je isao na to da Fella treba igrati zbog prekida i ubacaja.. jer Huth i Morgan su stozine.
Carrick je prisutan od pocetka priprema i sigurno Mou gleda da je odmorniji od Snaiderlina.
Herrera ne znam razlog...
Sada kada Pogba potpise imas igraca fizicki jakog gdje ti vise ne treba Fella.
Rooney je i dalje ispod svakog kvaliteta, samo do kada ce Mou to trpiti?
Jer zaista nista danas posebno nije napravio.
Usporava ekipu, pogresni pasovi, prijem lopte gori nego u Dzeke.
Martial treba vremena da bude 100% fit, al je danas malo pokazao..
Baily je dobar ali treba jos pure i sa Smalingom bit ce odlican.
Smalling je ima utakmicu zabrane radi crvenog u finalu FA Cupa da li ima pravo protiv Bornenoutha?
Ibro klasaaa .. odmah Wengeru zacepio usta..
Valencia je bio odlican
Shaw moze bolje
Mata je izasao sigurno radi visine :)

Cudi me da Miki nije odigrao malo vise?

Uglavnom danas se vidi razlika u odnosu na LVGov proces :)
Opet kazem Rooney je visak u ekipi.
SIR ALEX FERGUSON NAJVECI U HISTORIJI FUDBALA!

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 07 avg 2016, 21:17

Pogba cm, Ander alternativa; Carrick dm, Morgan alternativa. Kada na sve ovo dodamo Blindovu i Mensahovu polivalentnost, msm da nema potrebe za vise igraca na tim pozicijama.

Znaci - Bastian i Fella out.

TravisBickle
Kontakt:

Post Postao/la TravisBickle » 07 avg 2016, 21:24

Ima li negdje snimak tekme?

Devi1
Kontakt:

Post Postao/la Devi1 » 07 avg 2016, 21:25

TravisBickle je napisao/la:Ima li negdje snimak tekme?
http://www.fullmatchesandshows.com/2016 ... match-2/3/

TravisBickle
Kontakt:

Post Postao/la TravisBickle » 07 avg 2016, 21:29

Devi1 je napisao/la:
TravisBickle je napisao/la:Ima li negdje snimak tekme?
http://www.fullmatchesandshows.com/2016 ... match-2/3/
Hvala :thumbup:

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 07 avg 2016, 21:37

Jos ga pregledaju?

Treba stvarno danas podcrtati Baileya, djelovao je dobro izuzev onog uvoda kada ga je Vardy presao ali mu je brzo vratio onim klizecim. Ne treba ga previse ni hvaliti ali potencijal ima, samo mora razmisliti malo kod prekrsaja, lik ih pravi gdje stigne. :D
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 07 avg 2016, 21:48

Ja bi volio da igramo sa Pogbom i Carickom ispred Miki,krila Mata i Martial a gore Zlatan,mozda i Rash desno,prebrz je,opasnost stalna,dosta je vise Rooneya

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.