Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88

Poligon10
Kontakt:

Re: Manchester United FC

Post Postao/la Poligon10 » 07 avg 2016, 21:58

Zašto ne bi i ovo npr: Carrick-Ander/Morgan-Pogba. Kompaktna i čvrsta sredina, a ujedno dostaa kreativna. Znamo da je Jose u Chelsea-u zadnji put koristio Fabregasa kao tog trećeg veznjaka a iza mu dao dobru podršku u vidu Matića, Mikela..

Stvarno se Rooney nikako ne smije zadržati u sastavu sa ovakvom formom, a nadam se da će i Mourinho to uvidjeti pa ga odstraniti iz sastava ukoliko nastavi pružati horor partije. Imamo sada opcija na klupi i to je jako bitno, Miki je isto opcija za sredinu, ali mislim da je za njega rezervisana desna strana..

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 07 avg 2016, 22:03

Igramo sporo jer spora nam je sredina kao i Rooney,sporo razmisljaju sa trojica igraca u vezi,ok Pogba ce podici nivo igre al treba 10 ka sa idejim i mudima da krene,da povuce

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 07 avg 2016, 22:05

Cekaj malo, na osnovu cega smo zakljucili da nam je igra spora, danasnjeg meca plus dva - tri pripremna ili :facepalm:
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 07 avg 2016, 22:10

Pa i prosle god je bila prespora sta ocekujes id istih igraca plus zlatan komevtreba jos brza igra

Zeljeznicar! 1921 !

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 07 avg 2016, 22:11

Hoce brzu igru sa Matom na krilu :facepalm:
100% sportski i krajnje opušten potpis

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 07 avg 2016, 22:13

Prosle godine je bio takav sistem (meljanja) plus dodajmo Fellu u nekim tekmama kao neku verziju btb veznjaka a tu ne bi pomogli Iniesta i Luka u tandemu.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 07 avg 2016, 22:13

Format je napisao/la:Igramo sporo jer spora nam je sredina kao i Rooney,sporo razmisljaju sa trojica igraca u vezi,ok Pogba ce podici nivo igre al treba 10 ka sa idejim i mudima da krene,da povuce

Barca ti igra sa 3 veznjaka bez klasične 10-ke..

Njih sam uzeo za primjer jer je formacija manje više nebitna, bitan je sistem koji Mourinho želi prilagoditi ovoj ekipi i na osnovu kojeg će ova ekipa funkcionisati. Znam i ja da Mou forsira 4 2 3 1 ili već nekada tu 4 3 3 sa jačom sredinom, ali to je sve papir i nije bitna stavka, bitno je kako će ekipa djelovati na terenu a za to sve treba još vremena..

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 07 avg 2016, 22:14

slika
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 07 avg 2016, 22:14

Treba nam još 5 pojačanja da bi to bilo to. kuknjava
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 07 avg 2016, 22:17

Moras imati igrace,Barca ima onu trojicu gore i stavi tri Fellainija iza bit ce brza igra to je tako a mi igramo sa zlatanom ,To je drugaciji sistem

Zeljeznicar! 1921 !

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 07 avg 2016, 22:20

Stavi tri Fellainija iza i tri Messija ispred i dobit ces Gaalovu prciju.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 07 avg 2016, 22:21

Format je napisao/la:Moras imati igrace,Barca ima onu trojicu gore i stavi tri Fellainija iza bit ce brza igra to je tako a mi igramo sa zlatanom ,To je drugaciji sistem

Poenta i jeste u sistemu, Barca svoj ima dugo godina unazad i njima je lagano ubacivati igrače za koje misle da će im odgovarati.

Kod nas je Mou tek stigao i on mora prenijeti svoju filozofiju na igrače, transfer želje su mu ispunjene i sada slijedi ´proces´ prilagođavanja sistema (ustvari on je počeo čim je nastupio prvi trening :D )

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 07 avg 2016, 22:22

Na osnovu igraca. Sta ocekivati od igraca Carrick-Fella-Rooney. Da ubrzaju igru mozda??

Ovo sa Rooneyem kao ofanzivnim veznim definitivno ne ide. Covjek je jednostavno trom. Izgubio je apsolutno sve. Brzinu,kreativnos,sut,borbenost,snagu. Pa jbt njemu treba 5 sekundi da se namjesti na sut. Pasovi su mu uzasni od europskog prvenstva.

Postujem Rooneya kao igraca i kao kapitena,ali na slavi se ne moze zivjeti. Daleko od toga da ja zelim njegov odlazak,ali bgm klupa mu negine ako ovako nastavi. Uopstalom danas se vidjelo da mu nije bas po volji to sto ga je Murinho zamijenio.

Meni bi bilo ponizavajuce da jedan Ibrahimovic sa 35 godina u guzici ima bolju fizicku spremu nego Rooney koji je gotovo 5 godina mladji. Pa Ibrahimovic je bolji kondiciono od 90% nasih igraca. A on najstariji nas igrac.

Vezni red ce dobiti jednu novu dimenziju sa Pogbom. Samo je pitanje koga ce Murinho da upari sa njim. Iskreno,mislim da je nakon danasnje utakmice jasno i portugalcu da Schniderlin mora igrati jer nema sta dobro ocekivati od carricka i fellainija. Takodjer,ranije sam vec rekao da je grijeh mikhtarijana stavljati na krilo,a imamo rupu u sredini terena. Nitko nezna poslati dugu loptu kroz sredini terena. Krila konstantno igraju 1 na 1 sa protivnickom odbranom.

Ovo je nesto najbolje sto mozemo ponuditi,a nadam se da i Murinho tako razmislja

-----------------------DDG---------------------
Darmian-------Bailly---------Smalling----Shaw

-------------Schneiderlin------Pogba------------

Rashford-----------Mikhtarijan----------Martial

----------------------Ibrahimovic-----------------

Za Rooneya sam vec rekao. On je velik igrac,ali definitivno je u losoj fizickoj formi i to mora popraviti. Sezona je duga,na njega prije svega i dalje treba racunati kao na napadaca.

Murinho nije ljubitelj Mate,ali u ovakvom stanju u ekipi,ludost bi bila njega se rijesiti. Kao sto sam rekao i za Rooneya,sezona je duga,moze pokrivati poziciju krila i ofanzivnog veznog. Na krilu sam vise ljubitelj mladog Rashforda,koji je puno brzi igrac od Mate.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

EPL
Kontakt:

Post Postao/la EPL » 07 avg 2016, 22:23

Policeman je napisao/la:

slika
Sta ce Ibro drugo reci United i Milan su najveci klubovi gdje je igrao.. a ne tamo PSG, Juve ili vec...
SIR ALEX FERGUSON NAJVECI U HISTORIJI FUDBALA!

eldisaloveggmu
Kontakt:

Post Postao/la eldisaloveggmu » 08 avg 2016, 10:06

majestic24 je napisao/la:Na osnovu igraca. Sta ocekivati od igraca Carrick-Fella-Rooney. Da ubrzaju igru mozda??

Ovo sa Rooneyem kao ofanzivnim veznim definitivno ne ide. Covjek je jednostavno trom. Izgubio je apsolutno sve. Brzinu,kreativnos,sut,borbenost,snagu. Pa jbt njemu treba 5 sekundi da se namjesti na sut. Pasovi su mu uzasni od europskog prvenstva.

Postujem Rooneya kao igraca i kao kapitena,ali na slavi se ne moze zivjeti. Daleko od toga da ja zelim njegov odlazak,ali bgm klupa mu negine ako ovako nastavi. Uopstalom danas se vidjelo da mu nije bas po volji to sto ga je Murinho zamijenio.

Meni bi bilo ponizavajuce da jedan Ibrahimovic sa 35 godina u guzici ima bolju fizicku spremu nego Rooney koji je gotovo 5 godina mladji. Pa Ibrahimovic je bolji kondiciono od 90% nasih igraca. A on najstariji nas igrac.

Vezni red ce dobiti jednu novu dimenziju sa Pogbom. Samo je pitanje koga ce Murinho da upari sa njim. Iskreno,mislim da je nakon danasnje utakmice jasno i portugalcu da Schniderlin mora igrati jer nema sta dobro ocekivati od carricka i fellainija. Takodjer,ranije sam vec rekao da je grijeh mikhtarijana stavljati na krilo,a imamo rupu u sredini terena. Nitko nezna poslati dugu loptu kroz sredini terena. Krila konstantno igraju 1 na 1 sa protivnickom odbranom.

Ovo je nesto najbolje sto mozemo ponuditi,a nadam se da i Murinho tako razmislja

-----------------------DDG---------------------
Darmian-------Bailly---------Smalling----Shaw

-------------Schneiderlin------Pogba------------

Rashford-----------Mikhtarijan----------Martial

----------------------Ibrahimovic-----------------

Za Rooneya sam vec rekao. On je velik igrac,ali definitivno je u losoj fizickoj formi i to mora popraviti. Sezona je duga,na njega prije svega i dalje treba racunati kao na napadaca.

Murinho nije ljubitelj Mate,ali u ovakvom stanju u ekipi,ludost bi bila njega se rijesiti. Kao sto sam rekao i za Rooneya,sezona je duga,moze pokrivati poziciju krila i ofanzivnog veznog. Na krilu sam vise ljubitelj mladog Rashforda,koji je puno brzi igrac od Mate.
OK, to za kapitena je istina... Ima nekih stvari u kojim se slažem s tobom, ali negdje i ne... Prvo , Darmian pored tenka Valencie ? Za mene NE !
Možda bi mogli ovdje nekada i Herreru ubaciti, ali opet slažem se Schneiderlin se može dobro iskoristiti... Eh sad, to za Mkhitaryana u sredinu i Rashforda desno... nezz možda bi i moglo tako, a možda i ne, opet sve zavisi... Wazza je igrao kao polušpic, a ovako bi došao Mkhitaryan ali u sredinu što kažeš da popuni sredinu, možda bi i moglo... Nezz, treba nekada možda probati i Memphisa ubaciti u napad, da vidimo možda je malo nešta ostalo od njega... A drago mi je što razmišljaš ovako o Rashfordu, ni ja ga ne bih zapostavljao jer mnogo nam je donio... Sve u svemu, OK razmišljaš negdje se ja lično možda ne bih složio ali ok... :D
Na golu imamo De Geu, najjačeg itd itd...

AnkleBreaker
Kontakt:

Post Postao/la AnkleBreaker » 08 avg 2016, 11:53

Da se i ja malo vratim na ovu temu nakon onog turbulentnog perioda pod vodstvom Luje gdje sam bio izgubio svaku nadu u bolje sutra, ali svemu dodje kraj pa tako i holandskom tulipanu. Mou je tu, nadam se i onaj stari United.

Sto se tice jucerasnje utakmice ja sam generalno zadovoljan. Bailly je zvijer i u paru sa "Mikeom" ce biti armirani beton ispred Davida. Valencia ce sigurno biti prvotimac, a sudeci prema pripremnom periodu potpuno zasluzeno. Rooney je zreo za klupe. Mislim da bi sa Mikijem na desetci, gdje njegova kreativnost u potpunosti dolazi do izrazaja to izgledalo mnogo tecnije i opasnije po gol protivnika. Pogba ce biti veliki upgrade za vezni red. Ja bi probao Rashforda desno da dobijemo malo probojnosti po toj strani. Miki mi je kao stvoren za 10-ke i ja ga ne bi gusio na toj desnoj strani. Wazza ako nastavi sa onom kurcoboljom kao i jucer onda treba krenuti sa ovim.

----------Ibra---------
Martial----Miki----Rashford
-----------Pogba------
-----Morgan----------
Shaw-Bailly-Smalling-Valencia
----------De Gea------
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 08 avg 2016, 12:36

Mou o načinu igre koju želi implementirati:
“Zlatan will be more dangerous when we are more dominant and play closest to the box. Zlatan is not a very fast player to play 50 metres away from the box like where Vardy can be dangerous.

“Zlatan needs the team to play, he needs the team to produce and he needs the team to be arriving in the final third. It’s something that we also have to change because the profile of this team was more about possession of the ball. Even arriving in crossing positions, the team normally plays back again and tries to change to the other side. We are trying to change. The reality is the second goal is a great example of that.”
Kasnije je još pohvalio Valencijin prodor i ubačaj rekavši da takvu, direktnu igru želi da igra.

---

Naša u-19 selekcija je igrala na Otten Cup u Eindenhovenu. Tommy Martin (trener) i Nicky Butt (direktor akademije) su vodili ekipu. Završili smo drugi, izgubivši od vršnjaka Anderlechta na penale. Prije toga su izbacili vršnjake Barcelone. Briljirali su Callum Gribbin i Tahith Chong, naša dva sjajna 17-godišnja talenta. U ekipi nisu bili Ro-Shaun Williams, Tosin Kehinde i DJ Buffonge (19-godišnjaci).

Više o tekmama i zapaženim igračima na:
slika

Tahith Chong je dobio nagradu za najboljeg napadača. Još jedna u nizu nagrada za jednog od najvećih talenata Europe. :clap:

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 08 avg 2016, 12:38

Chonga smo uzeli iz Feynorda ako se dobro sjecam? Nisam ga gledao do sada ali fkt gdje god se okrenem sve sami hvalospjevi na njegov racun. Moze malo bise detalja? Pozicija I stil igre?
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

EPL
Kontakt:

Post Postao/la EPL » 08 avg 2016, 12:39

Pogba došao :)
SIR ALEX FERGUSON NAJVECI U HISTORIJI FUDBALA!

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 08 avg 2016, 12:47

“Zlatan needs the team to play, he needs the team to produce and he needs the team to be arriving in the final third.”
Ovo je ujedno najveći izazov i problem u Mourinhovoj karijeri. Kupili su mu sve što je htio, sad je na njemu da stvori igru dostojnu borbe za trofej. Osim Realovog ''dum-dum'' fudbala i nije se baš istakao na tom polju. Neće biti lako, ali da je to tražio vjerovatno bi sad sjedio na klupi PSG-a.

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.