Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

filip13

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la filip13 » 07 avg 2016, 22:06

nerminh74 je napisao/la:I jesu li jovic i markovic neka klasa?

po meni su bolji od goića,na to sam mislio,da ne spominjem koliko je njihov prvi play boljo od maseg prvog playa,ili koliko su njihove 2 bolje od nasih,ako h uopce i imamo na euroligaskom nivou

yusufoh
Kontakt:

Post Postao/la yusufoh » 07 avg 2016, 22:11

Svasta se ovde moze i procitati. Zahiragic igra dobru odbranu? Pojedince zavarava njegov pritisak na play-a pri prenosenju lopte i na tome baziraju misljenje. Pa Tabu ga je zasuo u onoj prvoj utakmici sutevima izvana, kakva njegova odbrana? Gegic ima duze ekstremitete i ne mora biti ni upola toliko agresivan da bi igrao bolju odbranu. Zahiragic je mozda jedino jednako dobar kao Gegic u prenosenju lopte, a u svim ostalim mnogo losiji. Uhvatili se onog Gegicevog airball-a, a eto Zahiragic je Curry licno.
Isto tako mi nije jasno sta je to Buza pokazao cime bi dobio sansu ispred Atica. Taj momak se gubi, uzasne lateralne kretnje, mrtav igrac. Ne postoji na terenu. Atic jeste trenutno u kanalu ali takav potencijal ne moze propasti tako lako. On je i ovakav bolji od Buze.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 07 avg 2016, 22:21

Ma Atic je Rusell u odnosu na Buzu sto se fizike i energije tice, iako ima sasvim fino tijelo i gradju. Ovaj je totalno spor, lateralne kretnje katastrofalne, sumnjam da bi i mene ispratio. :D

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 avg 2016, 22:38

Aticu i jest najbolje da preskoci ovo i da se maksimalno fokusira na klubsku karijeru. Nije da slijepo branim selektora, kritikovati cu ga cim nesto zasere, ali Aticu je za karijeru bolje da propusti ove kvalifikacije, svejedno ne bi bio neki veliki uticaj u reprezentaciji ovakav kakav je trenutno.
Delalic logicna odluka.
Nad tobom sunce najljepše sja

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 07 avg 2016, 22:41

filip13 je napisao/la:

po meni su bolji od goića,na to sam mislio,da ne spominjem koliko je njihov prvi play boljo od maseg prvog playa,ili koliko su njihove 2 bolje od nasih,ako h uopce i imamo na euroligaskom nivou
Ja ne volim igrace kao sto su Teodosic on ako ima los dan(a ti nije rijetko) ucini puno stete ekipi
dok joica i markovica ja ne smatram nekim igracma
ukratko kad bi nasi imali dobar dan a srbija nebi igrala simultanku uopce nije nemoguce je pobjediti jer da smo kompletni napokon b mi imali 3-4 vrhunska i nekoliko solidnih igraca
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 07 avg 2016, 22:54

A ja ne znam ko još vidi da mi možemo Ruse dobit. Pa ljudi će ubit žito u nama. Ne znam ko Shveda kod nas može čuvat. Ako bude ispod 10 razlike trebamo bit sretni. :thumbup:
Ja shvatam da su ovo pripremne utakmice i sve to uigravaju se i treba eto sačekat i Mirzu ali kad tebi faking Portugal da 70+ koševa šta očekivat od madr Raša. :pray:
Tako blizu, a tako daleko.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 07 avg 2016, 23:09

Ma mogu se Rusi dobit, ali se itekako mora odraditi dobar scouting ekipe i vidjeti otprilike odakle prijeti najveca opasnost, te kako to probati zaustaviti. Igrat ce Mirza 35 min (minimalno) Jusuf oko 30 i to je to. Gorda vani moze odigrati sasvim solidnu odbranu, Vrabac bi meni igrao na dva, a Minja tricu. Valja im poginuti tu jednu utakmicu, ukoliko zele nesto. Tesko ce Mirzu cuvati iko, vjerujte, plus kada se doda Jusuf koji je napadacki 3x bolji od Mozgova sigurno ce Mirzi biti lakse. Odvlacit ce Juka igrace na sebe, samo da ne udje brzo u problem s licnim.

Sto se tice tih utakmica sa Srbijom sto vi spominjete, moze se svako dobiti, itekako. Sa Mirzom, Jusufom, Nihadom i Amerom svima mi mozemo parirati, pa cak i pobijediti te najbolje reprezentacije. Mirzu kada ide, to je 30 oko poena, a on svakako igra 35+ min, Jusuf je nevjerovatno napredova i tesko se moze cuvati u napadu. Nihad vrhunski igrac na obje strane parketa, plus taj Amerikanac. Dovoljno je samo pogledati da na centarskim pozicijama imas 2 ponajbolja igraca u Evropi, sigurno za klasu jaci od Srbije. Ako mislite da bi Raduljica radio Nurkicu ono sto je sinoc radio venecuelanskim centrima, pomjerit on njega ne bi mogao. Naravno, puno bi se tu stvari nama moralo poklopiti (a ovamo da njih ne ide), ali da je nemoguce, uopste nije. Jaca bi ta reprezentacija bila od one Makedonije koja ode u zavrsnicu EP, samo da je nekako okupiti te momke.
Zadnja izmjena: Federer17, dana/u 08 avg 2016, 00:04, ukupno mijenjano 1 put.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 07 avg 2016, 23:12

yusufoh je napisao/la:Svasta se ovde moze i procitati. Zahiragic igra dobru odbranu? Pojedince zavarava njegov pritisak na play-a pri prenosenju lopte i na tome baziraju misljenje. Pa Tabu ga je zasuo u onoj prvoj utakmici sutevima izvana, kakva njegova odbrana? Gegic ima duze ekstremitete i ne mora biti ni upola toliko agresivan da bi igrao bolju odbranu. Zahiragic je mozda jedino jednako dobar kao Gegic u prenosenju lopte, a u svim ostalim mnogo losiji. Uhvatili se onog Gegicevog airball-a, a eto Zahiragic je Curry licno.
Isto tako mi nije jasno sta je to Buza pokazao cime bi dobio sansu ispred Atica. Taj momak se gubi, uzasne lateralne kretnje, mrtav igrac. Ne postoji na terenu. Atic jeste trenutno u kanalu ali takav potencijal ne moze propasti tako lako. On je i ovakav bolji od Buze.

PG koji shutira 15% sa 6,75 i 45% slobodna nije za ozbiljne repke :)Zahiragic nije mnogo bolji,ali ja mislim da ce on dobiti tih 6,7 min a volio bi da imamo nekog drugog igraca sem ove dvojice.

Atica tko prati zadnje 2 godine zna u cemu je problem,on kada promasi 3,4 shuta pocinje da mashe glavom,rukom i tada pocinje da se gubi :arrow: samopouzdanje :thumbdown: Buza ima strah,ali eto i pored straha je nama korisniji.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 avg 2016, 01:13

filip13 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
filip13 je napisao/la:
covjek je napisao da mi u punom sastavu mozemo parirati bilo kome,eto vec si nabrojao tri ekipe sa kojima i sa đedovicem a on vise nije nas ne bi imali nikakvih realnih sansi
Ma ja al' ti napisa neke druge ekipe kao da ih ima 15 a ne 3 u vrh glave i to i one moraju biti u svojim TOP sastavima za takvo nešto.

ne znam da sam tako napisao,pazi,nama je gordic drugi play,pogledaj ko je drugi play srbiji,francuskoj,španiji,ko je španiji treci play,cak ni nas prvi play nije nesto osobito,ne znam jeli bolji i od drugog playa francuske ili srbije,beka šutera koji moze biti starter u bilo kojem euroligasu nemamo,takodje ni krilo,da ne spominjem rezerve na tim pozicijama,đedović nije nas igrac,da ne bude zabune
Marković i Jović nisu toliko bolji igrači od Gordića, bolji jesu al' nekakve klase nisu sigurno, Španija i Francuska to je ok al' oni su svakako svijet za sebe.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

filip13

Post Postao/la filip13 » 08 avg 2016, 06:25

nerminh74 je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

Ja ne volim igrace kao sto su Teodosic on ako ima los dan(a ti nije rijetko) ucini puno stete ekipi
dok joica i markovica ja ne smatram nekim igracma
ukratko kad bi nasi imali dobar dan a srbija nebi igrala simultanku uopce nije nemoguce je pobjediti jer da smo kompletni napokon b mi imali 3-4 vrhunska i nekoliko solidnih igraca

da,nisam rekao da su nepobjedivi,evo i hrvatska pobijedi španiju,a nisam vjerovao da je hrvatska u ovom sastavu to sposobna

filip13

Post Postao/la filip13 » 08 avg 2016, 06:34

Federer17 je napisao/la:Ma mogu se Rusi dobit, ali se itekako mora odraditi dobar scouting ekipe i vidjeti otprilike odakle prijeti najveca opasnost, te kako to probati zaustaviti. Igrat ce Mirza 35 min (minimalno) Jusuf oko 30 i to je to. Gorda vani moze odigrati sasvim solidnu odbranu, Vrabac bi meni igrao na dva, a Minja tricu. Valja im poginuti tu jednu utakmicu, ukoliko zele nesto. Tesko ce Mirzu cuvati iko, vjerujte, plus kada se doda Jusuf koji je napadacki 3x bolji od Mozgova sigurno ce Mirzi biti lakse. Odvlacit ce Juka igrace na sebe, samo da ne udje brzo u problem s licnim.

Sto se tice tih utakmica sa Srbijom sto vi spominjete, moze se svako dobiti, itekako. Sa Mirzom, Jusufom, Nihadom i Amerom svima mi mozemo parirati, pa cak i pobijediti te najbolje reprezentacije. Mirzu kada ide, to je 30 oko poena, a on svakako igra 35+ min, Jusuf je nevjerovatno napredova i tesko se moze cuvati u napadu. Nihad vrhunski igrac na obje strane parketa, plus taj Amerikanac. Dovoljno je samo pogledati da na centarskim pozicijama imas 2 ponajbolja igraca u Evropi, sigurno za klasu jaci od Srbije. Ako mislite da bi Raduljica radio Nurkicu ono sto je sinoc radio venecuelanskim centrima, pomjerit on njega ne bi mogao. Naravno, puno bi se tu stvari nama moralo poklopiti (a ovamo da njih ne ide), ali da je nemoguce, uopste nije. Jaca bi ta reprezentacija bila od one Makedonije koja ode u zavrsnicu EP, samo da je nekako okupiti te momke.

možda španija sa nekom tamo braćom gasol,možda francuska sa diawom i gobertom?
ja koliko sam pratio prošlu sezonu,jokić je bio starter a nurkić njegova rezerva,a taj jokić igra za srbiju?

filip13

Post Postao/la filip13 » 08 avg 2016, 06:36

Raonffa je napisao/la:
filip13 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
covjek je napisao da mi u punom sastavu mozemo parirati bilo kome,eto vec si nabrojao tri ekipe sa kojima i sa đedovicem a on vise nije nas ne bi imali nikakvih realnih sansi
Ma ja al' ti napisa neke druge ekipe kao da ih ima 15 a ne 3 u vrh glave i to i one moraju biti u svojim TOP sastavima za takvo nešto.

ne znam da sam tako napisao,pazi,nama je gordic drugi play,pogledaj ko je drugi play srbiji,francuskoj,španiji,ko je španiji treci play,cak ni nas prvi play nije nesto osobito,ne znam jeli bolji i od drugog playa francuske ili srbije,beka šutera koji moze biti starter u bilo kojem euroligasu nemamo,takodje ni krilo,da ne spominjem rezerve na tim pozicijama,đedović nije nas igrac,da ne bude zabune
Marković i Jović nisu toliko bolji igrači od Gordića, bolji jesu al' nekakve klase nisu sigurno, Španija i Francuska to je ok al' oni su svakako svijet za sebe.[/quote]

nisam ni rekao da su ekstra klase ali su bolji od gordića,a da ne ponavljam kako mi trenutno na 2 i 3 nemamo igraca koji moze u najslabijem euroligaskom klubu biti starter

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 avg 2016, 10:50

filip13 je napisao/la:
nisam ni rekao da su ekstra klase ali su bolji od gordića,a da ne ponavljam kako mi trenutno na 2 i 3 nemamo igraca koji moze u najslabijem euroligaskom klubu biti starter
da bolji su od gordica ali za nijansu, a ponavljam da se svi odazovu (čak i djedovic još nije nemoguć) imao bi tog nekog eventualnog stranca (renfroe ili wanamaker ili neko drugi) koji bi sigurno bio EL starter, djedovica i musu koji će sigurno ove sezone imati EL iskustvo, a imaš i tog gordića koji ima EL iskustvo u rezervi plus vrabac, milosević i atić ako se trzne

znači nije za baciti

ALI problem je sve napokon sastaviti i dati im solidnog trenera
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 avg 2016, 12:41

filip13 je napisao/la:

Pa dobro trenutno je takva situacija al' svakako govorimo "mi u najjačem sastavu" a najjači sastav u ovom trenutku su 2 NBA igrača, 2 EL igrača ( i to vrlo dobra) i Minja na trici u prvoj petorci, Gordić igrač sa iskustvom EL kao rezerva, Musa kao neko ko bi u najmanju ruku trebao biti odličan EL igrač, ima tu itekako materijala samo što mi nikako ne možemo sastaviti dva dobra što se kaže.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 08 avg 2016, 15:35

Joj filipe, ti tako bukvalno sve shvatas, da to nije normalno. Ponajbolji, ne znaci najbolji. Drugo, Diaw i Gobert po meni nista jaci od Mirze i Jusufa, to sto su tolike godine u NBA ne mora nista da znaci. Pogotovo su poenterski daleko iza naseg dvojca. Znamo da je Mirza Diawa znao zatrpati u utakmicama protiv Spursa, iako mu je tada i sve polazilo za rukom. U Spaniji se braca nikada vise nece sastaviti, mislim da je ovo zadnje takmicenje Paua sto se reprezentacije tice. I da hoce, oni obojicu igraju 5, tako da to ne mozemo ni porediti.

Kakve veze ako je Jokic bio startan, posrecilo mu se vise stvari, od povreda saigraca, do dobrih prvih utakmica u NBA. Ne znaci uopste da je bolji od Jusufa ako je bio startan, pogotovo sto Jusuf 8 mjeseci nikako nije igrao. Trebalo je tu vremena da udje u fizicki/igracku forumu.

slobodas14
Kontakt:

Post Postao/la slobodas14 » 08 avg 2016, 16:56

Nije mi jasno zasto vise se ovdje prave kombinacije za Đedovića pa treba biti malouman pa ne vidjeti da nas je momak prekrizio.

King_James
Kontakt:

Post Postao/la King_James » 08 avg 2016, 17:03

Kad je ovaj sljedeci turnir u Makedoniji?
“Sometimes you have a noisy neighbour. You cannot do anything about that. They will always be noisy. You just have to get on with your life, put your television on and turn it up a bit louder.”
On the challenge of City and their newfound wealth - 2009

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 08 avg 2016, 18:03

Jovic je neuporedivo bolji igrac od Gordica, posebno defanzivno, kad na to dodam pregled igre – smijesna usporedba. Gordic je dobar igrac za ekipu koja se vrti negdje u sredini Aba lige, u top aba ligaskim ekipama on je back-up.

Sve dok nam igraci poput Gordica ili Milosevica budu u ozbiljnim kombinaijama za 25+ minuta tesko da cemo se mi domoci drugog kruga, a da ne pricam o necemu visem. Zato bih volio i da zrtvujemo poneki ciklus, a da pruzimo sansu velikim talentima kakvi su Atic ili Musa.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 12 gostiju.