Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

BlueBosnian
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la BlueBosnian » 08 avg 2016, 18:53

Nije loš taj Ruben Neves :mrgreen:

Znači riješiti se panja Zaze :mrgreen: , još većeg panja Sturara i Hernanesa - po potrebi..

Isco + Tielemans + Barbosa za neka mirnija i ljepša jutra :mrgreen:
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over

It's over..

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 08 avg 2016, 19:03

Iz kakvih igrica vi izvlacite te silne igrace ? Otisao je Paul Pogba, najbolji veznjak na svijetu, nece ga zamijeniti neki wonderkid sa football managera :roll:
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 08 avg 2016, 19:06

La Juve l'obiettivo principale ce l'ha da settimane: Matic. In queste 48 h capirà se davvero è così impossibile, qualora così fosse vira su altri.
Agresti na VS kaže da je Matić prva opcija i u sljedećih 48 sati ćemo definitivno znati ima li šta od toga. Ako ne, idemo dalje u potragu.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 08 avg 2016, 19:12

Za nadati se da Conte i Emery računaju na Matića i Matuidia onda.

Prošle sedmice je Conte pričao da mu je Matić bitan, a Khelafi danas da Matuidi ne ide. Nadajmo se.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

BlueBosnian
Kontakt:

Post Postao/la BlueBosnian » 08 avg 2016, 19:16

Ma kakav Matić de.. :stop:

Juventus je ostao bez najboljeg veznjaka na svijetu, a spominju se igrači tipa Matić, Kovačić i Matuidi, i ajde ne budi razočaran pfff :tralala:
I hope you're with me
You won't be lonely

It's over..

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 08 avg 2016, 19:17

Cemu ti Pjanic sluzi? Ovako su i barcini navijaci gledali, tko ce zamijeniti Xavija, najboljeg veznjaka na svijetu i svi su govorili nece se on moci nadoknaditi, bla bla.
Ja sam odavno govorio i ponovit cu i ovdje, Juventusu nije cilj ni zadatak da zamjene Pogbu, bas kao ni Barci nije bio da zamjeni Xavija, i jedno i drugo je nemoguce bilo i ostalo.
Kod nas je situacija bila takva da su svi ocekivali nenormalnog diktatora igre, nekoga tko ce zadrzati loptu pod pritiskom i kad su 4 igraca oko njega, nekoga tko ce se razumijeti sa Iniestom kao sto je to Xavi mogao, svi su pljuvali po Rakiticu jer svak normalan vidi da nije ni blizu stil igraca kao sto je Xavi.

Vi imate veoma slicnu situaciju, Juve ne trazi nekoga tko ce raditi sto je Pogba radio, oni su doveli Pjanica koji je bolji diktator igre i kreativac od Pogbe, naravno izgubili ste dosta defanzivno, izgubili ste i skok igru, totalno drugaciji tip igraca.
Sam dolazak Pjace i Alvesa vam je pokazatelj da Allegri mijenja taktiku, ne moze se ostati na onom iz prosle sezone jer su se izgubila 3 veoma vazna igraca iz te taktike.

Juve ce biti uredu bez Pogbe, dosao vam jos Isco,James,Matuidi,Bazoer ili neko treci manje je bitno, Pjanic je glavni vezni igrac Juventusa za iducu sezonu iako je totalno drugaciji igrac od Pogbe.
Uz Pjanica u veznom redu vam obavezno treba neki trkac/defanzivac da pokrije njegove nedostatke, tako da je realno ocekivati jos jednog veznjaka tu, ofanzivni veznjak je samo dodatak.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 08 avg 2016, 19:20

Ne bih ja imaš ništa protiv Matića, neka stoji ispred odbrane i lomi napade, a ispred sebe će imati Pjanića i aBd jednog trequartistu da grade napade.

Bez Pogbe se igra mijenja skroz. Morat ćemo igrati više na posjed, brža dodavanja i kombinacije.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 08 avg 2016, 19:28

bez Pogbe od ovih igraca od kojih ocekujes da imaju znacajniju minutazu i ucinak fizicki najzesci, najjaci i najtvrdji igrac nam je Markizio, iza njega kedira :D ..tako da je jasno sta mora biti primarni fokus

zatim ostaje nam Pjanic kao jedini igrac koji moze nesto napraviti u kreaciji igre, a ako ce nam igra ovisiti od Pjanica protiv Bajerna i Reala, jasno je sta je sekundardni fokus hehe
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 08 avg 2016, 19:35

Ma nije Pogba kod Juventusa neka prevaga kosto je recimo bio pirlo. Pogba je bio vazan ali ne I glavni tockic. Vidjet cemo kakav ce biti tamo, sobzirom da je u Juventusu yimski duh glavni gdje se pojedinac neistice. Placenik obicni. Nece uspjet tamo.
UPRAVA NAPOLJE!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 08 avg 2016, 19:39

a dobra stvar kod Iska je sto moze igrati i AMC u 4-3-1-2 ,a napredovao je i trkacki kao i defanzivno da moze igrati i CM u 3-5-2
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 08 avg 2016, 19:40

Što neko reče, mislim da ni Allegri nije još siguran šta da igra ove sezone.

Sa jedne strane, teško se odreći osovine tima sa tri pozadi, a sa druge dovedeni su igrači čije su karakteristike pogodnije za neki drugi sistem igre. Teško je biti pametan i mislim da Max ima veliki upitnik oko svega i da će mu trebati vremena, jer ovi prvotimici su se tek priključili uglavnom, valja to sve probati.

Jesmo li jači ne znam, ali smo raznovrsniji i rekao bih konkretniji prema naprijed sa ovim profilom igrača koje imamo sad. Pjanić kreira iz dubine i majstor je prekida, pojačali smo i bokove sa Alvesom i Pjacom, dobili killera u napadu sa Pipitom. Ako je suditi po tekmi sa West Hamom već sad smo na jednom zavidnom fizičkom nivou, pa čak i tehničkom, jer prvo poluvrijeme je bilo fenomenalno, WH je izgledao kao nižerazredni tim naspram velikana.

Dosta je posla pred Maxom, nadat se najboljem. Forza Juve! :)
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

BlueBosnian
Kontakt:

Post Postao/la BlueBosnian » 08 avg 2016, 19:49

Sve dok odlaze ponajbolji igrači svake godine, san o osvajanju CL ostaje samo san, a obećanja postaju obično zavlačenje..
I hope you're with me
You won't be lonely

It's over..

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 08 avg 2016, 19:52

RichmanBiH je napisao/la:Ma nije Pogba kod Juventusa neka prevaga kosto je recimo bio pirlo. Pogba je bio vazan ali ne I glavni tockic. Vidjet cemo kakav ce biti tamo, sobzirom da je u Juventusu yimski duh glavni gdje se pojedinac neistice. Placenik obicni. Nece uspjet tamo.
100%
Pirlo je lider dok je Pogba sjajan igrac al nije ono motor kao Andrea...mislim nekad je i smijesno ih poredit.
Na kraju krajeva...sav ovaj preporod Juventusa je krenuo sa Pirlom i dobrom stoperskom linijom.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 08 avg 2016, 19:55

BlueBosnian je napisao/la:Sve dok odlaze ponajbolji igrači svake godine, san o osvajanju CL ostaje samo san, a obećanja postaju obično zavlačenje..
Sve dok zamjenjujemo te igrače približno/jednako dobrim ili boljim nema problema. A nije da smo te igrače izgubili za neku siću pa da se kuka za njima.

Morata je deal u kojem jednostavno nismo mogli 'pobijediti'. Ili pristati na klauzulu ili ga ne dovesti nikako. Pirlo je u penziji već. Teveza zadržavati kad nije htio bi bilo ravno samoubistvu, a Dybala je svakako bolji već sad.

Vidal je otišao jer je sam htio + vjerujem da smo i mi htjeli uhvatiti zadnji voz za prodaju jer mu je ponašanje van terena prešlo granicu i ozljeda koljena bila problematična.

Za Pogbu da je neko na početku roka ponudio Pjanića, Higuaina + minimalno još jednog vrlo dobrog veznog/možda i dva 99% ljudi bi prihvatilo bez razmišljanja.

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 08 avg 2016, 19:57

Dosli: Pjanic, Benatia, Dani, Pjaca I Gonzalo. 3 vrhunska, 1 odlican backup I jedan ogromni potencijal, a napustio nas pogba. Zadrzao si osovinu I nadogradio. Kazem, nece se osjetiti odlazak pogbe ni sekunde, pa prosle godine su otisli arturo, pirlo I carlitos pa nisi osjetio.
UPRAVA NAPOLJE!

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 08 avg 2016, 20:03

Plus Pirlo i Tevez su bili ono tzv. clutch player...sto sam odluci utakmicu kad je gusto dok Pogba to nije bio osim ponekih bljesaka.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 08 avg 2016, 20:05

Sto se mene tice, ja sam zadovoljan citavim prijelaznim rokom, a sto se tice zamjene za Pogbu, ja bih birao samo jednog igraca, nista ova kombinacija sa dvojicom, jedan ali pravi igrac? Eh, ko je taj ? Ni sam ne znam..
Max Allegri

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 08 avg 2016, 20:06

Pa dobro, nije baš da nismo osjetili, jer trebalo je vrijeme da novi igrači uđu u formu i sistem igre. Loš je bio početak sezone...

Možda ćemo i ove sezone sporije malo ući, mada ne bi trebalo. Lično, mislim da će Pipiti trebati malo vremena i da ga ne treba uzimati na zub ako ne krene odmah sa golovima. Pjanić se dobro uklopio, Alves isto, a vidjećemo ko će još doći.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 08 avg 2016, 20:12

Mig_Mig je napisao/la:Sto se mene tice, ja sam zadovoljan citavim prijelaznim rokom, a sto se tice zamjene za Pogbu, ja bih birao samo jednog igraca, nista ova kombinacija sa dvojicom, jedan ali pravi igrac? Eh, ko je taj ? Ni sam ne znam..
Ma ja bi pljuno pare za Draxlera.Jest da ljudi tvrde da igra Pjacinu poziciju al igrao je u Schalkeu nekoliko utakmica bez problema i Pogbinu poziciju da se tako izrazim.Plus mlad i marketinski dobar.

BlueBosnian
Kontakt:

Post Postao/la BlueBosnian » 08 avg 2016, 20:21

IlCapitano je napisao/la:...
Sve je to okej, ali realno, Juve je izgubio puno, i ovaj (trenutni) vezni red je dobar samo za ligu.. Marchisio i Khedira su skloni povredama, a Pjanić neće biti onako dobar kao u Romi, niti je neko ko će praviti razliku (volio bih da me demantuje, ali..)

Neko će reći da sam glup (njihovo pravo i stvar odgoja - al' čak i prema "tim" ograničenim umovima imam dovoljno respekta), jer smatram da je Juventus napravio grešku preplaćivanjem Higuaina, a vjerujem da se većina "nautralaca" slaže s tim (29 god 90-ak mil. :o ), i da je ekipa 20% slabija - što ne znači da će tako i ostati, jer vjerovatno i neće.

Higuain je vrhunski napadač, al' to ne mijenja činjenicu da su pretjerali..
I hope you're with me
You won't be lonely

It's over..

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.