NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Kobe Bryant
Kontakt:

Re: 2016/17 NBA Off-season

Post Postao/la Kobe Bryant » 09 avg 2016, 11:47

L-Train je napisao/la:
PaskalHens je napisao/la:Sad za sad je ispred lebrona na tim nekim listama sigurno. Kad lebron završi karijeru, možda bude ispred timija.
LeBron je bolji igrac od Duncana vec sad.
Isto važi za tebe kao i za post iznad , ako imaš argumente daj formulu kako računaš , pta uzimaš a šta odbacuješ ? , ili je to tvoje pravo da imaš subjektivno mišljnje , što niko nesmije da spori.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 avg 2016, 12:16

Kobe Bryant je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Uopste poenta postavljanja videa nije ono sta je MJ rekao.Procitaj lijepo moj post. ;)
Hajde da je neko "mlađi" , ali ti kao pratiš NBA godinama , vjerovatno i redovno ESPN i postavljaš clip "First Take" kao argument :o , ma daj nema više Skip Baylisa ali ne znači da emisija nije samo da se narod zabavi u jutarnjim satima da izazove provokaciju i da se javljaju , opšte poznata emisija .
Valjda ti ne treba stavljati linkove američki novinara koji to rade profesionalno. Ali fakat :facepalm:
To sto ti gledas na ovu emisiju kao cistu zabavu,ok.Moze se i tako gledati,ali se nikako ne moze reci da Stephen A. nema pojma o kosarci.Nikako.Nadalje,da si pogledao klip od onog momenta koji sam oznacio,a ocigledno nisi,vidio bi da nije klip postavljen kao argument vec u tom klipu covjek kaze da "nekoliko ozbiljnih ljudi i analiticara...." itd.Ti i dalje stavljaj neke facepalme,pozdrav.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 09 avg 2016, 12:37

Ja LeBrona nikad al nikad u zivotu nisam ni najmanje volio, cak mi je i poprilicno mrzak igrac al nakon ovoga sto je odigrao protiv historijski jake ekipe GSWa uradio (kakava je vidjena jos svega par puta u historiji) sa ekipom koja je po individualnom kvalitetu realno podosta losija od GSWa i nakon svega ovoga sto gledamo od LeBrona, apsolutno je realno reci da je LeBron top 3 igrac ikad. Da se podsjetimo jos jednom, postao je jedini igrac koji je predvodio sve igrace u seriji u poenima, skokovima, asistima, blokadama i ukradenim loptama. TO bi bilo impresivno i protiv proslogodisnnjih Sixersa a kamoli ekipe koja je ostvarila 73-9 u regularnoj sezoni. O tome na koji nacin vuce sve ekipe u kojima igra i koliko znaci za igru svake svoje ekipe ne treba pricati, to je vec odavno poznato. Ispred njega su samo His Airness i Kareem (u mojim ocima njih pretice ako uzme ovaj bolesno jaki GSW ove godine, ekipu s individualnim kvalitetom u odnosu na ostatak lige kakvu nismo vidjeli jos od Showtime Lakersa il one dinastije Celticsa iz 60ih). Magic, WIlt, Russell, Kobe, Duncan, Hakeem i ostali su svi redom bili velike klase i velike igracine ali je James iznad. Definitivno iznad.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 09 avg 2016, 12:40

NEZALAGANJE je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Uopste poenta postavljanja videa nije ono sta je MJ rekao.Procitaj lijepo moj post. ;)
Hajde da je neko "mlađi" , ali ti kao pratiš NBA godinama , vjerovatno i redovno ESPN i postavljaš clip "First Take" kao argument :o , ma daj nema više Skip Baylisa ali ne znači da emisija nije samo da se narod zabavi u jutarnjim satima da izazove provokaciju i da se javljaju , opšte poznata emisija .
Valjda ti ne treba stavljati linkove američki novinara koji to rade profesionalno. Ali fakat :facepalm:
To sto ti gledas na ovu emisiju kao cistu zabavu,ok.Moze se i tako gledati,ali se nikako ne moze reci da Stephen A. nema pojma o kosarci.Nikako.Nadalje,da si pogledao klip od onog momenta koji sam oznacio,a ocigledno nisi,vidio bi da nije klip postavljen kao argument vec u tom klipu covjek kaze da "nekoliko ozbiljnih ljudi i analiticara...." itd.Ti i dalje stavljaj neke facepalme,pozdrav.
Ma dajjjj, ozbiljno to ti ? , nisam gledao ovaj klip ali sam dok je bio Skipp često gledao sve što se tiče NBA, a Sepphen A. Smith se razumije u NBA kao u Mara u one stvari , ljudi sve kao prate i stručnjaci cu za sve sportove i u emisiji si ili si top ili si dno dna. To je i bit emisije da lupaš da imaš više nazovi argumenata na svojoj strani. Ti ma koliko si subjegtivan bolje se razumijes od ovih clauna. Zadnje što sam čuo od S.A.Smitha a da nije bacao bombe je da ce Lebron u Miami za Wade-om i Boshom i on je to provalio i jedino pametno u 5 godina sto je rekao, osim kada se za*ebavao sa Kawami Brownnnnn i Slavaaaaaaaa Medvedenkoooooo i sl. Odličan je govornik i mogao bi dobro proči kod Sanje Vlaisljajević u onoj emisiji za i protiv . Njemu je bitno da te pokuša ubjediti na svoj stav a to što večinom to nema nidje veze to nikom ništa, pa bolan kada je njih Cuban (ona seljačina iz Texasa) doslovno RAZVALIO u Show-u mislim da je to <touch down bio , btw. ali opet Skip dobi 25 mil $. da predje u Fox sports , ....a ti se Muzafere kupaj...

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 09 avg 2016, 12:52

Kobe Bryant je napisao/la:Jer mora da ima i minusa neko ko mjenja klubove da bi ima bolje uvjete za titulu !
Zasto bi to bio minus? Jel on to trebao citavu karijeru trunuti u nesposobnoj fransizi, ionako mu je 80% atletskog prajma otislo u nepovrat u Clevelandu (rezultatski) i onda je minus sto je otisao. Ma jest aha. Jedini minus je nacin na koji je otisao, jer je napravio show i odugovlacio sa odlukom, ali to su neke druge, ljudske, marketinske, a ne kosarkaske stvari. Kosarkaska odluka uopste nije minus.

LeBron je formirao ekipu sa 2 odlicna igraca oko sebe, Wade-om i Boshom. Evo onda meni nije jasno, ako je to minus sto je on napokon imao ekipu dostojnu titule, kako onda nije minus Jordanu sto je imao identicno to, 2 odlicna igraca oko sebe (i jos milion puta boljeg trenera, HOF trenera). Jedan imao Pippena i Rodmana, drugi Wadea i Bosha, jednom se prizna, drugom ne prizna. Ili Kareem koji je igrao u vjerovatno najboljoj ekipi ikad sa Magicom i Worthyem, Rileyem kao trenerom, sve sami Hall of Fameri jbt.
Svaka titula ovih igraca je jednako bitna i nijednu ne treba umanjivati.
Clutch je napisao/la:
LeBron, da se oprosti ovog momenta, top 3 je igrac ikad.
Većinom daješ obrazloženja za svoje postove i po tome se jedan od najboljih forumaša, ali molim te nisam upoznat , ako možeš da mi pokažeš kriterij ?

Koliko je bodova na toj listi osvojio Lebron pa da je top 3 svih vremena, ako imaš formulu volio bih da podjeliš sa nama.
Naravno, nije problem.

Prva stvar bitna kod Jamesa, a preko koje se lako prelazi i koja se cesto zanemaruje, jeste konstanta. Bolesna konstanta dominacije i vrhunskih sezona kakvu nikad niko u historiji ove igre nije pokazao. Meni je jako drago da je LeBron uzeo ovu titulu jer sada se napokon moze pricati o njegovoj velicini kroz sve ove godine bez da neko, na sav historijat vrhunskih dostignuca, odmah potegne rijec titula. Meni je neshvatljivo zazmiriti na sve sto je covjek napravio cisto zbog nedostatka titula, ali sa ovom partijom u finalu, sada je i ta prepreka napokon prevazidjena.

James je jedini igrac u historiji ove igre koji je 12 sezona uzastopno ostvarivao prosjek od minimalno 25 poena, 6 skokova i 6 asista.
Zapravo on je jedini igrac ikad koji je ostvarivao 12 godina zaredom samo prosjek od 25 poena, ni to niko nikad nije uspio (pa ni veliki strijelci ove igre), a kamoli jos skokove i asiste na to dodati. 12 sezona (u ligi je inace 13 sezona). Nevjerovatno.
O kakvoj dominaciji ligom se radi govori i cinjenica da je rekorder i po broju nagrada za igraca mjeseca, 32x. Za igraca sedmice takodjer, 53x.

Covjek je prakticno od samog dolaska u ligu zasjeo na tron, i ne silazi evo vec 12 godina. Prosjek kroz karijeru je 27/7/7 na 50% FG.

Njegova playoff dostignuca su neki novi level brutalnosti:
slika
:bow:

Kao da ovo nije dovoljno, pozabavit cu se malo i naprednom statistikom (podaci koji izuzetno visoko kotiraju kod mog rangiranja igraca).
Podaci koji najvise docaravaju overall korisnost i uticaj na igru nekog igraca jesu PER, BPM, WS, WS/48, a dokaz da su ove liste relevantne jeste da u ovim porecima na vrh vecinom isplivaju oni igraci za koje svi smatramo da su sami vrh ove igre. Napredna statistika je dosta uznapredovala i danas vecina NBA strucnjaka se dosta oslanja na nju, dok su recimo oni suhi prosjeci poena, skokova, asistencija, nesto manje relevantni, upravo zbog napredne statistike koja dosta blize docarava doprinos svakog igraca.
Ukratko, PER (Player efficiency rating) matematickom formulom sumira svu igracevu statistiku na terenu u 1 broj. Detaljna formula je u pitanju koja obuhvata dosta toga, ali nebitno sad. BPM (Box plus-minus) mjeri ucinak koji tim postize sa igracem na terenu, van njega, te uz pomoc tih podataka se dobije igracev doprinos na terenu, mjeri se na 100 posjeda. WS (Win Shares) racuna doprinos igraca u pobjedama ekipe, takodjer formula obuhvata dosta toga, WS/48 radi istu stvar ali pokazuje doprinos na svakih 48 minuta.

James ima 3. playoff PER svih vremena kroz karijeru, 2. za regularnu sezonu (Michael je prvi u oba, ali nisu velike razlike).
Za jednu sezonu, njegov playoff PER iz 2009. je 2. najbolji ikad, iza Hakeema (dakle bolji i od Jordana).

(Uzimam playoff kao nesto relevantniji za ove podatke jer ti nastupi su ipak nesto vrijedniji, iako je James i za regularnu sezonu u vecini slucajeva u samom vrhu poretka.)

BPM kroz karijeru najbolji ikad (u oba slucaja, regularna sezona i playoff), za jednu sezonu najbolji ikad (takodjer u oba slucaja).
WS playoff za jednu sezonu je ostvario 2. najbolji ikad (Duncan 2003 je prvi) ali u najboljih 10 rezultata James ima cak 4. Za kompletnu playoff karijeru, sa 31 godinom, najbolji je svih vremena po WS, ispred Jordana, Duncana i Jabbara. Naglasavam sa 31 godinom jer svi igraci u vrhu tog poretka su zavrsili karijere a WS rezultati iz svih sezona se sabiraju, James ih je vec sa 31 godinom sve prestigao. :tokralju:
WS/48 ima najbolji playoff rezultat ikad, kroz karijeru je 3. svih vremena.

Dakle prema naprednim statistikama on ne samo da je top 3 ikad nego ima legitiman GOAT slucaj. Kazem po naprednim statistikama, ali jasno da za takvo nesto je potrebna jos pokoja titula jer sa 3 titule je ipak daleko od Jordana. Medjutim, ono sto napredna statistika pokazuje, jeste nevjerovatna individualna klasa i ucinak ovog igraca, overall doprinos na terenu kakav je jos samo Jordan imao (a vidimo da ga je u nekim stvarima vec presisao).

Jos bih zavrsio sa 2 mozda na ovom forumu i najbitnija podatka, koja zaista i jesu nevjerovatna, a to su:

- Nastup Jamesa u finalu 2016 je najbolji nastup u finalu nekog igraca ikad, gdje je obje ekipe predvodio u 5 glavnih statistickih kategorija.
Taj podatak dodatno dobija na vaznosti kada se uzme u obzir da je to odradio protiv historijski dobre ekipe i rekordera po broju pobjeda u RS.

Drugi podatak, mozda jos brutalniji, koji sav ovaj talenat i kosarkasko umijece jasno sumira i stavlja krunu na njegovu karijeru:

- LeBron James je uz Michaela Jordana jedini igrac IKAD koji ima 4 MVP-a i 3 Finals MVP-a. Niko nikad osim njih dvojice to nije ostvario.
slika
Clutch je napisao/la:LeBron, da se oprosti ovog momenta, top 3 je igrac ikad.
Hvala, dovidjenja i prijatno.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 09 avg 2016, 13:53

Clutch je napisao/la:
Kobe Bryant je napisao/la:Jer mora da ima i minusa neko ko mjenja klubove da bi ima bolje uvjete za titulu !
Zasto bi to bio minus? Jel on to trebao citavu karijeru trunuti u nesposobnoj fransizi, ionako mu je 80% atletskog prajma otislo u nepovrat u Clevelandu (rezultatski) i onda je minus sto je otisao. Ma jest aha. Jedini minus je nacin na koji je otisao, jer je napravio show i odugovlacio sa odlukom, ali to su neke druge, ljudske, marketinske, a ne kosarkaske stvari. Kosarkaska odluka uopste nije minus.

LeBron je formirao ekipu sa 2 odlicna igraca oko sebe, Wade-om i Boshom. Evo onda meni nije jasno, ako je to minus sto je on napokon imao ekipu dostojnu titule, kako onda nije minus Jordanu sto je imao identicno to, 2 odlicna igraca oko sebe (i jos milion puta boljeg trenera, HOF trenera). Jedan imao Wadea i Bosha, drugi Pippena i Rodmana, jednom se prizna, drugom ne prizna. Ili Kareem koji je igrao u vjerovatno najboljoj ekipi ikad sa Magicom i Worthyem, Rileyem kao trenerom, sve sami Hall of Fameri jbt. Svaka titula ovih igraca je jednako bitna i nijednu ne treba umanjivati.
Jedno po jedno :

Znači ne oduzima se to što je okupio još dva najbolja igrača genereracije od moguća 3 Lebron - Wade - Barmelo - Bosh

Znači da su se udružili Jordan Hakeem i Stockton ili Barkly , pa ko bi im mogao uzeti titlu od 1988-1988 uzeli bi garant 10-11 za redom

ili recimo Kobe - Duncan i sad biraj Garnett ili Dirk

i ovako su Kobe i Duncan uzeli po 5 u razlicitim timovima , a ja garantujem 12 min.

Ne sporim Lebron ce statisticki na kraju karijere izaci sa svim rekordima vjerovatno i to nema sta da se kaze , frajer je cudo prirode ne postiji niti ce postajati takac atleta a pogotovo kosarkas (5 koraka predje cijeli teren)
Meni je od Lebrona JEDINO impresivno ovo sad finale , ja fakat i ne mogu to objasniti sta se desilo ni dan danas kad gledam zadnjih 5 min GSW sta je bilo u njohovim glavama i to ga je popravilofakat.
To za MVP 4 , realno prebaci slaboj konkurenciji , i slabom istoku konkurecija mu bila Rose ali realno. To sto Shak i KObe imaju po jedan MVP to je tragikomicno , kad imaju podaci ankete igraca i trenera ko je najbolji igrac 2002-2009 svi su govorili Kobe....

Kad spominjes finale (mada je to opet glupo) da se igra raspored najboljih 16 pa onda bi FINALE NBA bilo ono bas sraz dvije najbolje ekipe, ali finale istoka i zapada nije finale najbolje dvije ekipe niti ce ikada biti. Ali i tu su mi oba Hakeemova finala punoooooooooo impresivnija sa obzirom na suigrace i protivnika i rezultat. Hakeem varira od top 8 do top 13 , ali da je imao suigrace hajde ne mora Jordana iz generacije , vec "samo" Stockotna i Barkley-a imao bih 5-6 prstenova. (a konkurecnija centara NIKADA jaca nego u njegovo vrijeme)
Ko je bio konkurecija Lebronu , Wade dok se nije udruzio , Kobe pri kraju karijere 2-3 godine, Carmelo (svim postucima smo vidjeli da nije frajer kome je to bitno nego voli se zezati i uzimati lovu) i kasnije Durant, malo Rose-a dok je bio zdrav jednu godinu i Curry 2 godine.

Meni su one igre protiv staraca iz Botona bili pokazatelj da ne moze frajer biti NIKADA top 5 bez obzira na sve statistike, on je jedva 2012 sa super timom prosao a nrsko mi sada poraze 2009 i 10 analizirati. , dok 2013 moze vjescno zahvaljivati Allenu , sta je to San Antonio imao , osim svog sistema i potrosenih igraca jedino igraca tada u stvaranju Kawhia i ostalih roll igraca, ti mislis da bi Kobe ili Jordan u prme to dozvolili pa eto pogledaj finale zapada 2008 LAL-SAS gdje su glavni igraci SAS bili mladji 5 god.
Magic je uistinu imao dobre suigrace kao i Bird vjerovatno, Duncan je imao stabilnu franshizu i extra trenera, Oscar pojma nemam imao je kratko KAJ-a , KAJ je bio najbolji kosarkas na fakultetu svih vremena i onda je kasno dosao u NBA mozes misliti jos 3-4 godine kada je bio u pnoj stazi bilo bi daleko preko 40000 i vjerovatno jos titula ili dvije ...., Wilt nije imao konkurencije osim Russella , tesko je to sve suditi .
Da imam prvi pick svih igraca ikada recimo uvijek bi izabrao Hakeema ili Jabbara nekog od njih dvojce (nije sto su Muslimani :D )

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 09 avg 2016, 13:56

Jbena trica Allena i James može njemu zahvaljivat na tome... :lolno:

Pa p.ička mu materina, koji je igrač zabio navjiše poena u toj zadnjoj četvrtini i držao Miami uopće u utakmici? Ko je omogućio taj jbeni šut Allena?
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 09 avg 2016, 14:12

Clutch je napisao/la:.
odličan post iako se ne slažem da je LBJ treći ikad da se sad oprosti. Mislim, 6. mi je trenutno tako da nije neka velika razlika. Zanima me gdje rangiraš Duncana?
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 09 avg 2016, 15:06

Clutch je napisao/la:

LeBron je formirao ekipu sa 2 odlicna igraca oko sebe, Wade-om i Boshom. Evo onda meni nije jasno, ako je to minus sto je on napokon imao ekipu dostojnu titule, kako onda nije minus Jordanu sto je imao identicno to, 2 odlicna igraca oko sebe (i jos milion puta boljeg trenera, HOF trenera). Jedan imao Wadea i Bosha, drugi Pippena i Rodmana, jednom se prizna, drugom ne prizna. Ili Kareem koji je igrao u vjerovatno najboljoj ekipi ikad sa Magicom i Worthyem, Rileyem kao trenerom, sve sami Hall of Fameri jbt. Svaka titula ovih igraca je jednako bitna i nijednu ne treba umanjivati.
Jedno po jedno :

Znači ne oduzima se to što je okupio još dva najbolja igrača genereracije od moguća 3 Lebron - Wade - Barmelo - Bosh

Znači da su se udružili Jordan Hakeem i Stockton ili Barkly , pa ko bi im mogao uzeti titlu od 1988-1988 uzeli bi garant 10-11 za redom

ili recimo Kobe - Duncan i sad biraj Garnett ili Dirk
slika

Sezonu prije nego su se okupili evo ti MVP poredak, a meni licno Dirk i Carmelo su tad bili bolji igraci od Wade-a. Al nebitno, dakle Wade je bio jedan od najboljih igraca lige, isto kao Pippen, isto kao Magic (paralela sa Jordanom i Jabbarom), dok Bosh vidimo nije ni medju najboljih 10, ali svakako da je bio jedan od najboljih igraca na svojoj poziciji, isto kao sto je to bio Rodman, isto kao sto je to bio Worthy.

Tako da nije to njihovo okupljanje ekvivalent Jordan-Hakeem-Stockton triu. Pretjerujes jednostavno. Ono cemu je ekvivalent vidimo da su neki drugi igraci vec imali, i njima se takvi suigraci ne spocitavaju. Zato nema potrebe da se spocitavaju ni LeBronu.

Za ostatak posta, dosta je tu nekih stvari vec obradjenih na koje mi se ne da gubiti vrijeme. Primijeti se dosta tvog licnog nemirisanja Jamesa, npr. izjaviti da je jedina stvar koja ti kod Jamesa visoko kotira - ovo sad finale, je bas nevjerovatno. To je i dokaz kakvu letvicu covjek ima, i sta treba uraditi da bi mu svaki kriticar skinuo kapu.
Finale 2014 je bilo prezentacija mozda i najbolje timske igre ikad, a plus su ti Spursi bili uzasno motivisani zbog poraza godinu ranije. Kroz citavu sezonu su bili najbolja ekipa tako da su daleko oni tad bili od nekih izmorenih staraca kako ih ti predstavljas. Ali ok da ne duljim sad sa ispravljanjem krive Drine :mrgreen: , postujem tvoje misljenje.
U mom postu nisi dobio tu subjektivnu stranu, niti se ja na takav nacin vodim u ovim diskusijama, samo dostignuca i brojke na koje se ne moze uticati subjektivno, nego su fakti. Fakti koji su impresivni i zbog kojih James tako visoko kotira.

Jedina istinska mrlja na njegovu karijeru (u pogledu legacya) jeste finale 2011, koje bi ga vrlo lako na kraju moglo kostati GOAT statusa.
Ostatak njegove karijere je impresivan, zaista impresivan, ali to sam vec predstavio u prethodnom postu.

Kad vec pricamo o Jamesu, jos jedna stvar koja mi je nevjerovatna kod njega jeste da je, uz sav onaj nevidjen hype sa kojim je dosao u ligu i prognoze za djecaka od 18 godina da ce napraviti neke strasne stvari u NBA, on ispunio ocekivanja i nije iznevjerio. :tokralju:
Kawhi je napisao/la:
odličan post iako se ne slažem da je LBJ treći ikad da se sad oprosti. Mislim, 6. mi je trenutno tako da nije neka velika razlika. Zanima me gdje rangiraš Duncana?
5.

Iako su mi prajm Wilt, Shaq, Hakeem bolji igraci od njega.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

iNFY
Kontakt:

Post Postao/la iNFY » 09 avg 2016, 15:11

Lillard je napisao/la:Jbena trica Allena i James može njemu zahvaljivat na tome... :lolno:

Pa p.ička mu materina, koji je igrač zabio navjiše poena u toj zadnjoj četvrtini i držao Miami uopće u utakmici? Ko je omogućio taj jbeni šut Allena?
Pa svi samo gledaju dio da mogu podrzati svoje misljenje a sta je cijela slika to samo neutralne zanima..
Koliko se sjecam vukao ih je cijeli cetvrtu pa pogodio tricu prije Allena pa slj napad opet suto tricu i Allen pokupio i et.
za Lebrona se ne vrijedi raspravljat ili ga volis il ne volis a ako ljudima ne mozes cinjenicama dokazat sto se raspravljate? Ko da je bitno sto Hamo ima internet i moze srat po svima hahah

iNFY
Kontakt:

Post Postao/la iNFY » 09 avg 2016, 15:16

iNFY je napisao/la:
Lillard je napisao/la:Jbena trica Allena i James može njemu zahvaljivat na tome... :lolno:

Pa svi samo gledaju dio da mogu podrzati svoje misljenje a sta je cijela slika to samo neutralne zanima..
Koliko se sjecam vukao ih je cijeli cetvrtu pa pogodio tricu prije Allena pa slj napad opet suto tricu i Allen pokupio i et.
za Lebrona se ne vrijedi raspravljat ili ga volis il ne volis a ako ljudima ne mozes cinjenicama dokazat sto se raspravljate? Ko da je bitno sto Hamo ima internet i moze srat po svima hahah

A inace ne vjerujem da ima ljudi koji su pratili 80-90 kosarku toliko i da su gledali tekme ko dns a upravo ti sto su samo mozda highlighte pregledali su najglasniji da stave po "statistici" nekog ispred Lebrona a Lebronova statistika ne vazi u tom slucaju.. Wtf?

@uvijek pomjesam quote i edit xd

ozy
Kontakt:

Post Postao/la ozy » 09 avg 2016, 15:34

Problem je sto ljudi kod rangiranja Jamesa previse daju znacaju izgubljena finala a zaboravlja se ona sustina da je kosarka slozena igra,timski sport i jako je puno faktora koju mogu da iskrive sliku o pojedicu za kojeg se veze rangiranje.

Ne moze Larry" O'Brien trofej biti kljucni segmet prilikom rangiranja individualnih poduhvata,a to se Jamesu redovno pripisuje.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 09 avg 2016, 15:44

Clutch je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:
5.

Iako su mi prajm Wilt, Shaq, Hakeem bolji igraci od njega.
MJ, KAJ, LBJ i Bill je četvrti?

Duncanov prime može sa svačijim. 02-03 je jedna od jačih sezona ikada RS+PO. PO najbolji. Ne može s Wiltom zapravo. Prajm Wilt je jači i od Mikea.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 09 avg 2016, 15:53

Duncan nije ispred Jordana, Kareema, Brona, Billa, Wilta i Magica zasigurno. Tu negdje s Kobeom, Shaqom i Hakeemom. Oni se mogu redat kako hoće.

I da, Timov prime ne može ni sa Jordanovim ni sa Wiltovim ni sa Shaqovim. Jesil ti uopće svjestan kakvu je dominaciju imao Shaq u primeu ? Nešto irealno, veća dominacija od današnje LeBronove faktički.

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 avg 2016, 16:04

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 avg 2016, 16:12

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 09 avg 2016, 16:12

@Cluch samo kratko :

Govorio sam o genracijskim igracima, isti draft ili +-1 godinu.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 09 avg 2016, 16:14

šta reći koju poruku porati :wtf: i babo i sin :thumbdown: :facepalm:

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 09 avg 2016, 16:17

Epidaurus je napisao/la:Duncan nije ispred Jordana, Kareema, Brona, Billa, Wilta i Magica zasigurno. Tu negdje s Kobeom, Shaqom i Hakeemom. Oni se mogu redat kako hoće.

I da, Timov prime ne može ni sa Jordanovim ni sa Wiltovim ni sa Shaqovim. Jesil ti uopće svjestan kakvu je dominaciju imao Shaq u primeu ? Nešto irealno, veća dominacija od današnje LeBronove faktički.
Pa bio bi ti dobar post da nisi Kobea tu na silu ubacio. Razumijem da se ne slažemo ti, Clutch, ja, neko četvrti, peti, ali ti jedini pretjeruješ. Kobe nema ništa da može reći kako je nivo Shaqa i Hakeema.

Pa nisam rekao da je imao jači prajm od Jordana i Shaqa već da to nije toliko daleko. Jedino je Wiltov daleko. Uostalom Shaqov prime s Kobeom, Duncanov prime sa dosta slabijom ekipom 3-2. Ispade sad da je jedan uzeo 6 titula, a drugi nijednu.

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 avg 2016, 16:20

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: alemsa i 6 gostiju.