Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Cazim Suljic presao u Italijanski Krotone seriu A iz francuskog St.Etiena
http://www.transfermarkt.com/cazim-sulj ... ler/348431zgembo89 je napisao/la:Cazim Suljic presao u Italijanski Krotone seriu A iz francuskog St.Etiena
Ovdje pise u Evian
Zalosno je kako je ovo jedna sasvim normalna i razumna stvar za uraditi a opet sam iznenadjen jer valjda nismo navikli na normalne i razumne stvariPrema saznanjima našeg portala, sprema se i posjeta predsjednika NS BiH Elvedina Begića i selektora Mehmeda Baždarevića, koji bi Burniću trebali pojasniti procedure kako bi ovaj veznjak što prije obavio taj administrativni posao.
Nad tobom sunce najljepše sja
gdje to pise ?pinoglavi je napisao/la:Zalosno je kako je ovo jedna sasvim normalna i razumna stvar za uraditi a opet sam iznenadjen jer valjda nismo navikli na normalne i razumne stvariPrema saznanjima našeg portala, sprema se i posjeta predsjednika NS BiH Elvedina Begića i selektora Mehmeda Baždarevića, koji bi Burniću trebali pojasniti procedure kako bi ovaj veznjak što prije obavio taj administrativni posao.
Zarathustra
nije bas relevantno jbg, ali opet vjerujem da ce Mesa ici do njega uskoro, lupali ovi sada ili ne
nije bas relevantno jbg, ali opet vjerujem da ce Mesa ici do njega uskoro, lupali ovi sada ili ne
Ubise nas ovi senzacionalisti iz TK-a. Te Juka te Sinan te onaj mali Selimovic, sve ista skola senzacionalista koji su se uvalili i vuku i guraju jedan drugog servirajuci nam zutu stampu i podvale. A sto je najzalosnije ovi degeni iz NS-a im dozvoljavaju da rade ono sto bi trebao u stvari biti njihov posao kontajuci "samo da ne moram ja". Tacno mi se sve pocinje gaditi.
Honorar je napisao/la:Ubise nas ovi senzacionalisti iz TK-a. Te Juka te Sinan te onaj mali Selimovic, sve ista skola senzacionalista koji su se uvalili i vuku i guraju jedan drugog servirajuci nam zutu stampu i podvale. A sto je najzalosnije ovi degeni iz NS-a im dozvoljavaju da rade ono sto bi trebao u stvari biti njihov posao kontajuci "samo da ne moram ja". Tacno mi se sve pocinje gaditi.
Opstanak moramo izboriti
Pa Juka radi odlican posao pogotovo nam je bio vazan kada selektor nije mario za te stvari. A i kada neko plati clanak u zutoj stampi da se promovise nema nista lose, niti kad novinar sam od sebe predstavi nekog igraca kao potencijal za reprezentaciju. Koliko god se selektor trudio neki igraci moraju promaci tako da tu javnost moze pomoci. Naravno na kraju je selektor taj koji ce odluciti ko ce biti u reprezentaciji ali na osnovu kvaliteta a ne na osnovu clanaka u novinamaHonorar je napisao/la:Ubise nas ovi senzacionalisti iz TK-a. Te Juka te Sinan te onaj mali Selimovic, sve ista skola senzacionalista koji su se uvalili i vuku i guraju jedan drugog servirajuci nam zutu stampu i podvale. A sto je najzalosnije ovi degeni iz NS-a im dozvoljavaju da rade ono sto bi trebao u stvari biti njihov posao kontajuci "samo da ne moram ja". Tacno mi se sve pocinje gaditi.
Sve to stoji majstore ali de ponovo procitaj sta si napisao. Juka za pocetak nije novinar, nije fotograf i nije skaut. On je mehanicar koji ima poznanstva koja koristi kako bi obavljao uloge novinara, fotografa i skauta. Nema tu nista lose i vrlo je moguce da on to radi iz ljubavi ali zar ne postoji neko u savezu ko je vec zaposlen tamo i ko vec prima platu da radi posao skauta koji bi trebao da obavlja obilaske potencijalnih reprezentativaca kao sto je npr Burnic? Ili smo fakat spali na to da nam avaz ili neko trece smece diktira selektoru ko je potencijal a ko nije?pinoglavi je napisao/la:Pa Juka radi odlican posao pogotovo nam je bio vazan kada selektor nije mario za te stvari. A i kada neko plati clanak u zutoj stampi da se promovise nema nista lose, niti kad novinar sam od sebe predstavi nekog igraca kao potencijal za reprezentaciju. Koliko god se selektor trudio neki igraci moraju promaci tako da tu javnost moze pomoci. Naravno na kraju je selektor taj koji ce odluciti ko ce biti u reprezentaciji ali na osnovu kvaliteta a ne na osnovu clanaka u novinamaHonorar je napisao/la:Ubise nas ovi senzacionalisti iz TK-a. Te Juka te Sinan te onaj mali Selimovic, sve ista skola senzacionalista koji su se uvalili i vuku i guraju jedan drugog servirajuci nam zutu stampu i podvale. A sto je najzalosnije ovi degeni iz NS-a im dozvoljavaju da rade ono sto bi trebao u stvari biti njihov posao kontajuci "samo da ne moram ja". Tacno mi se sve pocinje gaditi.
A slazem se ali ne mozes ti njemu zabraniti i reci nemoj ici pricati s njima. Prije je to morao raditi zbog nemara selektora Susica kao sto sam vec napisao, sad valjda ide iz navikeHonorar je napisao/la: Sve to stoji majstore ali de ponovo procitaj sta si napisao. Juka za pocetak nije novinar, nije fotograf i nije skaut. On je mehanicar koji ima poznanstva koja koristi kako bi obavljao uloge novinara, fotografa i skauta. Nema tu nista lose i vrlo je moguce da on to radi iz ljubavi ali zar ne postoji neko u savezu ko je vec zaposlen tamo i ko vec prima platu da radi posao skauta koji bi trebao da obavlja obilaske potencijalnih reprezentativaca kao sto je npr Burnic? Ili smo fakat spali na to da nam avaz ili neko trece smece diktira selektoru ko je potencijal a ko nije?
A sto se tice tog diktiranja igraca od strane javnosti, tako je svugdje i nije samo kod nas, nek pisu o igracima i nek igraci placaju da bi se obratila paznja na njih, uvijek moze neko proci ispod radara selektora koliko god se trudio jer stvarno imamo dosta potencijalnih igraca razbacanih sirom Europe. Samo neka selektor na kraju odluci na osnovu vlastite procjene i pracenja tog igraca a ne na osnovu novinskih clanaka, a da li mu je za nekog igraca skrenuo paznju neko od pomocnika, savez, Juka, novine, neki prijatelj na kafi ili neko peti, to je manje bitno, svi smo mi reprezentacija zar ne?
Da se razumijemo, Juka je odradio odlican posao ranije i po mom misljenju zasluzio je da ga zvanicno zaposle ili postave za skauta, prosjaka ili kako se vec ta uloga treba da zove. Daj covjeku titulu, plati mu putne troskove i promovisi ga kao zvanicno lice ispred NS-a ali nemoj bolan da ja preko njegovog fejsbuk-profila saznajem ko je aktuelan za repku a ko nije.pinoglavi je napisao/la:A slazem se ali ne mozes ti njemu zabraniti i reci nemoj ici pricati s njima. Prije je to morao raditi zbog nemara selektora Susica kao sto sam vec napisao, sad valjda ide iz navikeHonorar je napisao/la: Sve to stoji majstore ali de ponovo procitaj sta si napisao. Juka za pocetak nije novinar, nije fotograf i nije skaut. On je mehanicar koji ima poznanstva koja koristi kako bi obavljao uloge novinara, fotografa i skauta. Nema tu nista lose i vrlo je moguce da on to radi iz ljubavi ali zar ne postoji neko u savezu ko je vec zaposlen tamo i ko vec prima platu da radi posao skauta koji bi trebao da obavlja obilaske potencijalnih reprezentativaca kao sto je npr Burnic? Ili smo fakat spali na to da nam avaz ili neko trece smece diktira selektoru ko je potencijal a ko nije?A i sto ode, nije nikakva losa stvar, samo moze pozitivnu stvar uraditi tako da nema razloga da mu nesto zabranjuju.
A sto se tice tog diktiranja igraca od strane javnosti, tako je svugdje i nije samo kod nas, nek pisu o igracima i nek igraci placaju da bi se obratila paznja na njih, uvijek moze neko proci ispod radara selektora koliko god se trudio jer stvarno imamo dosta potencijalnih igraca razbacanih sirom Europe. Samo neka selektor na kraju odluci na osnovu vlastite procjene i pracenja tog igraca a ne na osnovu novinskih clanaka, a da li mu je za nekog igraca skrenuo paznju neko od pomocnika, savez, Juka, novine, neki prijatelj na kafi ili neko peti, to je manje bitno, svi smo mi reprezentacija zar ne?
Pa istina je da to sve izgleda poprilicno amaterski samo ti je sada slucaj da i selektor i savez znaju za slucaj Burnica (ajmo se voditi logikom da je nemoguce da prate igrace iz danske, holandske, ceske, druge spanske lige i sl. i mijenjaju im drzavljanstvo a da im je promakao igrac koji je trenutno sa prvim timom Dortmunda) i ovdje je Juka samo preduhitrio savez i selektora a ne da on ide, razgovara pa se tek poslije tog razgovora selektor ukljuci u tu pricu i pocne pratiti tog igraca. A vjerujem da Juka ima neku konekciju i komunikaciju sa savezom, mada nisam bas upucen.Honorar je napisao/la: Da se razumijemo, Juka je odradio odlican posao ranije i po mom misljenju zasluzio je da ga zvanicno zaposle ili postave za skauta, prosjaka ili kako se vec ta uloga treba da zove. Daj covjeku titulu, plati mu putne troskove i promovisi ga kao zvanicno lice ispred NS-a ali nemoj bolan da ja preko njegovog fejsbuk-profila saznajem ko je aktuelan za repku a ko nije.
Pismen-nepismen, skaut-mehanicar, placen od saveza-radi iz ljubavi ili jos neka od kontroverzi koja se povlaci oko ovog vrijednog covjeka koji ne zali svoj novac i slobodno vrijeme za bolje sutra BiH nogometa.
Zasto bi to bilo vazno ili sekiralo mene ili bilo kojeg drugog navijaca BiH.
Sto se osobno mene tice sramota je sto on ne vodi sluzbu skautinga BiH reprezentacija. Svi znamo da nije sportski skolovan nit mu je elokvencija na nekoj visokoj razini ali takodjer znamo da je bio glavni kadrovik u vecini dovodjenja znacajnih pojacanja u reprezentaciju zadnjih godina. Prica se izgleda nastavlja i sto se mene tice Jusuf ima podrsku i neskriveno postovanje sa moje strane.
Svaka cast legendo za ovu novu posjetu.
Zivio sto godina!!!
Zasto bi to bilo vazno ili sekiralo mene ili bilo kojeg drugog navijaca BiH.
Sto se osobno mene tice sramota je sto on ne vodi sluzbu skautinga BiH reprezentacija. Svi znamo da nije sportski skolovan nit mu je elokvencija na nekoj visokoj razini ali takodjer znamo da je bio glavni kadrovik u vecini dovodjenja znacajnih pojacanja u reprezentaciju zadnjih godina. Prica se izgleda nastavlja i sto se mene tice Jusuf ima podrsku i neskriveno postovanje sa moje strane.
Svaka cast legendo za ovu novu posjetu.
Zivio sto godina!!!
O ovome se i radi. Daj mu da radi to sto je dokazao da zna a ne da tamo neki Piric ili onaj mali gmaz sto je fudbal gledao samo na televiziji primaju platu a da im Juka dovodi igrace na noge. Zaposlis ga, zabranis mu da trci avazu na noge poslije svake posjete nego da prvo i jedino podnosi raport njima (NS-u). Zaboravljamo da je on pricao i sa Tankovicem i onim malim Salanovicem i da su mu obojica navodno obecali da ce doci, on se izblebetao avazu, strane agencije preuzele izjave i sta se desilo?dubrovnik je napisao/la: Sto se osobno mene tice sramota je sto on ne vodi sluzbu skautinga BiH reprezentacija.
Tankovic jos ima sansi da igra za nasHonorar je napisao/la:O ovome se i radi. Daj mu da radi to sto je dokazao da zna a ne da tamo neki Piric ili onaj mali gmaz sto je fudbal gledao samo na televiziji primaju platu a da im Juka dovodi igrace na noge. Zaposlis ga, zabranis mu da trci avazu na noge poslije svake posjete nego da prvo i jedino podnosi raport njima (NS-u). Zaboravljamo da je on pricao i sa Tankovicem i onim malim Salanovicem i da su mu obojica navodno obecali da ce doci, on se izblebetao avazu, strane agencije preuzele izjave i sta se desilo?dubrovnik je napisao/la: Sto se osobno mene tice sramota je sto on ne vodi sluzbu skautinga BiH reprezentacija.
Samo je nekoliko igraca koje smo izgubili zbog nemara selektora ili saveza a da su ogroman propust, najsvjeziji slucaj koji mi pada napamet je Seferovic, vecina ostalih su manje-vise birali srcem ili iz koristi a u oba slucaja nemas ti tu puno utjecaja pa ti je svejedno hoce li strani mediji prenijeti nasu bitku za nekog igraca ili ne
pinoglavi je napisao/la:Tankovic jos ima sansi da igra za nasHonorar je napisao/la:O ovome se i radi. Daj mu da radi to sto je dokazao da zna a ne da tamo neki Piric ili onaj mali gmaz sto je fudbal gledao samo na televiziji primaju platu a da im Juka dovodi igrace na noge. Zaposlis ga, zabranis mu da trci avazu na noge poslije svake posjete nego da prvo i jedino podnosi raport njima (NS-u). Zaboravljamo da je on pricao i sa Tankovicem i onim malim Salanovicem i da su mu obojica navodno obecali da ce doci, on se izblebetao avazu, strane agencije preuzele izjave i sta se desilo?dubrovnik je napisao/la: Sto se osobno mene tice sramota je sto on ne vodi sluzbu skautinga BiH reprezentacija.Ima veze i taj uticaj medija i da bi trebali sto vise u tajnosti raditi pogotovo sa nekim igracima koji su izuzetno kvalitetni, ali Salanovic je propao u potpunosti a gledajuci napadace nase reprezetnacije ni Tankovic nam ne bi bas pomogao, tako da mislim da nismo nista s njima izgubili a i oni su birali reprezentacije gdje ce upisati vise minuta tako da nije bas idealan primjer za njih dvojicu
Samo je nekoliko igraca koje smo izgubili zbog nemara selektora ili saveza a da su ogroman propust, najsvjeziji slucaj koji mi pada napamet je Seferovic, vecina ostalih su manje-vise birali srcem ili iz koristi a u oba slucaja nemas ti tu puno utjecaja pa ti je svejedno hoce li strani mediji prenijeti nasu bitku za nekog igraca ili ne
Dobro eto ova dvojica su se za sad ispostavili kao corci ali zar se ne bi trebalo znati ko za koga radi a ne da Juki Sinan sredjuje akreditaciju a da ovaj glumi foto-reportera kako bi mu ovaj uzvracao senzacijama sa svojih obilazaka? Neka savez zaposli Juku i mirna Bosna.
Horic potpisao za Antalyaspor.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Juka sta je sve uradio za reprezentaciju treba od drzave dobijati platnu direktno a ne od saveza, ali samo navodim da ne steti toliko ta zuta stampa kao sto predstavljas. Mislim steti inteligenciji onih koji citaju, ali ne steti za dovodjenje igraca 
-
bavarian_bk
- Kontakt:
Ne mogu da vjerujem da naši igrači toliko lete u Tursku. Prelazi sve graniceSabinho je napisao/la:Horic potpisao za Antalyaspor.
Mislim, daleko od toga da je Antalyaspor loš klub i to sve, ali Italija toliko blizu, pa mogao je bar dobaciti do Chieva, Atalante, Empolija, ali eto, kud svi Bosanci tud i mali Keno
Ne mogu da vjerujem.Sabinho je napisao/la:Horic potpisao za Antalyaspor.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Bing [Bot], edvaE2, Google Adsense [Bot], jestamaji i 33 gosta.