Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Pa eto nije to lose ako ce igrati redovno. Horic je zadnje dvije godine ekstra igrao i zasluzio je jacu ligu i veci novac.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
U Italiji uzimaju skoro pa iskljucivo igrace sa EU-pasosima a ako ce vec dovesti nekog van EU onda traze juznoamerikance. I tu nas je*u Covic, Bakir i onaj treci, Ivanic ili kako mu vec bi ime.bavarian_bk je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da naši igrači toliko lete u Tursku. Prelazi sve graniceSabinho je napisao/la:Horic potpisao za Antalyaspor.![]()
Mislim, daleko od toga da je Antalyaspor loš klub i to sve, ali Italija toliko blizu, pa mogao je bar dobaciti do Chieva, Atalante, Empolija, ali eto, kud svi Bosanci tud i mali Keno![]()
Ma meni su ti turski klubovi nekako nezdrava sredina da ga yebeš, odmah mi mrak na oči padne (izuzetak Konya).
Još iz lige koja se više prati od naše tu završiš..
Još iz lige koja se više prati od naše tu završiš..
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Samo sto ga niko od jacih nije htio, imao ponudu ovih turaka i Bate Borisova.Sabinho je napisao/la:Pa eto nije to lose ako ce igrati redovno. Horic je zadnje dvije godine ekstra igrao i zasluzio je jacu ligu i veci novac.
Bolje mu je da je u Bate otisao, ali eto. Toliko o strasnom stoperu Horicu.
Da skripi u odbrani prije bih zvao Aldina Dzidica.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Problem nasih igraca je sto zele preko noci da zgrnu lovu ( cist primjer je cini mi se Vranjes prije par godina, kada je imao ponudu cini mi se Freiburga i jednog ruskog kluba. i otisao je u Rusiju jer su mu ponudili vise para). U zemljama EU su veliki porezi i sam igrac dobije jako mali dio. Dok u Turskoj igrac dobije skoro sve pare iz ugovora.Honorar je napisao/la:U Italiji uzimaju skoro pa iskljucivo igrace sa EU-pasosima a ako ce vec dovesti nekog van EU onda traze juznoamerikance. I tu nas je*u Covic, Bakir i onaj treci, Ivanic ili kako mu vec bi ime.bavarian_bk je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da naši igrači toliko lete u Tursku. Prelazi sve graniceSabinho je napisao/la:Horic potpisao za Antalyaspor.![]()
Mislim, daleko od toga da je Antalyaspor loš klub i to sve, ali Italija toliko blizu, pa mogao je bar dobaciti do Chieva, Atalante, Empolija, ali eto, kud svi Bosanci tud i mali Keno![]()
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Bolje i u Zweitu nego u Tursku prvu ligu ali dobro, nek mu je sa srećom.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
- Papastathopoulos
- Kontakt:
SunjicTMovac je napisao/la:Problem nasih igraca je sto zele preko noci da zgrnu lovu ( cist primjer je cini mi se Vranjes prije par godina, kada je imao ponudu cini mi se Freiburga i jednog ruskog kluba. i otisao je u Rusiju jer su mu ponudili vise para). U zemljama EU su veliki porezi i sam igrac dobije jako mali dio. Dok u Turskoj igrac dobije skoro sve pare iz ugovora.
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Ma džaba ti sva lova kad ne možeš napredovati u karijeri kad igraš u Turskoj. Mislim tako je iz naše perspektive a iz perspektive igrača je da uzmu što više love i to treba poštovati bez obzira na sve.TMovac je napisao/la:
Problem nasih igraca je sto zele preko noci da zgrnu lovu ( cist primjer je cini mi se Vranjes prije par godina, kada je imao ponudu cini mi se Freiburga i jednog ruskog kluba. i otisao je u Rusiju jer su mu ponudili vise para). U zemljama EU su veliki porezi i sam igrac dobije jako mali dio. Dok u Turskoj igrac dobije skoro sve pare iz ugovora.
Al' onako ako već diskutujemo stvarno je teško napraviti neki transfer iz Turske lige, pa pogledajte eto Višću, momak prošle godine četvrti strijelac lige sa 17 golova i 5 asistencija, ispred njega završili samo Gomez, Eto'o i Rodallega a iza sebe je ostavio imena poput Van Persia, Podolskog, Derdiyoka igrače koji su svoj kvalitet dokazivali po ligama petice i Višća opet nema ponuda van Turske lige a i ta ponuda Fenera je upitna.
Ako misliš napraviti neki transfer u dobar europski klub iz Turske onda je potrebno da igraš u Feneru, Galati ili Bešiktašu, skoro pa ti ništa ne vrijedi što si četvrti strijelac lige ako dolaziš iz Basaksehira, Konye ili nekog trećeg kluba iz Turske lige. Doduše, potencijalni problem je taj što su svi ti turski klubovi izuzev ove velike trojke maltene nepoznati u Europi i imaju neznatne ili nikakve rezultate u Uefinim takmičenjima. Meni izuzev Trabzona i prije par godina Burse ne pada na pamet nijedan turski klub koji je nešto uradio u Europi a da nije ova velika trojka.
Eh sad iz Višćine perspektive, valja mu otići u Fener pa se i tu mora dokazati ako ništa sadržati nivo iz Basaksehira a ni to ti nije garancija da ćeš naći dobar angažman u ligama petice...
Baš me eto zanima šta će na kraju biti sa njim i šta će biti sa ovim našom mladom trojkom iz Konye.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Kako brate, kakav Bate? Turska liga je jaca 20x od bjeloruske, Bate bi bio u sredini tabele u Turskoj, realno.bhsport je napisao/la:Samo sto ga niko od jacih nije htio, imao ponudu ovih turaka i Bate Borisova.Sabinho je napisao/la:Pa eto nije to lose ako ce igrati redovno. Horic je zadnje dvije godine ekstra igrao i zasluzio je jacu ligu i veci novac.
Bolje mu je da je u Bate otisao, ali eto. Toliko o strasnom stoperu Horicu.
Da skripi u odbrani prije bih zvao Aldina Dzidica.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
Po meni je problem prodaje iz Turske lige druge prirode a ne neobavjestenost Evropskih klubova . Predsjednik Viscinog kluba je potvrdio interes nekoliko klubova iz liga 5 za naseg reprezentativca. Znaci ipak znaju za njega. Problem je cijena i skepsa predstavnika Evropskog nogometa u stvarni kvalitet Turske lige. To je razlog nesto nizim novcima koje Evropljani nude za igrace iz Turske lige. Na zalost Visce i igraca njegove kvalitete oni ne igraju u siromasnim klubovima PL ili HNLa koji prodaju i za manje sume svoje prve zvijezde. Turski prvoligasi su novcano sredjeni klubovi i svoje najbolje igrace nece pustiti za par miliona Eura ili na prvi mig iz lige 5. Ako zele Viscu neka otvore novcanik, da igra kod Mamica i ima Hrvatsku putovnicu cijena bi bila 10+ miliona Eura.
A koliko to Basaksehir cijeni Višću, piše li gdje koliko traže za njega?dubrovnik je napisao/la:Po meni je problem prodaje iz Turske lige druge prirode a ne neobavjestenost Evropskih klubova . Predsjednik Viscinog kluba je potvrdio interes nekoliko klubova iz liga 5 za naseg reprezentativca. Znaci ipak znaju za njega. Problem je cijena i skepsa predstavnika Evropskog nogometa u stvarni kvalitet Turske lige. To je razlog nesto nizim novcima koje Evropljani nude za igrace iz Turske lige. Na zalost Visce i igraca njegove kvalitete oni ne igraju u siromasnim klubovima PL ili HNLa koji prodaju i za manje sume svoje prve zvijezde. Turski prvoligasi su novcano sredjeni klubovi i svoje najbolje igrace nece pustiti za par miliona Eura ili na prvi mig iz lige 5. Ako zele Viscu neka otvore novcanik, da igra kod Mamica i ima Hrvatsku putovnicu cijena bi bila 10+ miliona Eura.
Po meni neka realna cijena bi bila između 10 i 15 miliona i to 15 da baš nekog izmuzu. Za igrača koji ima 26 godina, nastupa 5 godina za Basaksehir u Turskoj, u 150 i kusur utakmica ima 43 gola i 34 asistencije (od toga računati da je 10 golova i 10 asistencija imao u jednoj sezoni u drugoj turskoj ligi) to je neki maksimum i mislim da bi jedan solidan klub u ligama petice pristao na takvo obeštećenje.
Druga stvar je ako oni pucaju neke nerealne cifre, a i to je jedan pokazatelj koliko Turska može biti zajeb.
Al' ne mora eto on na kraju krajeva negdje van Turske, nek' ode u Fener ja prezadovoljan.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Da on nije isao Avazu i drugim zutilima navijaci nikad ne bi ni znali za njega. Ova banda iz saveza bi se kitila njegovim radom. Po prvi put je i ta nadrinovina ucinila nesto dobro za nogomet. Promovirajuci rad ovog covjekaHonorar je napisao/la:O ovome se i radi. Daj mu da radi to sto je dokazao da zna a ne da tamo neki Piric ili onaj mali gmaz sto je fudbal gledao samo na televiziji primaju platu a da im Juka dovodi igrace na noge. Zaposlis ga, zabranis mu da trci avazu na noge poslije svake posjete nego da prvo i jedino podnosi raport njima (NS-u). Zaboravljamo da je on pricao i sa Tankovicem i onim malim Salanovicem i da su mu obojica navodno obecali da ce doci, on se izblebetao avazu, strane agencije preuzele izjave i sta se desilo?dubrovnik je napisao/la: Sto se osobno mene tice sramota je sto on ne vodi sluzbu skautinga BiH reprezentacija.
razotkrili su bruku i nerad prethodnog selektora. Makar sto se posla na ovom polju tice. Sada je ipak selektor u vecini slucajeva brzi od Juke. Stara kvaka ga je sa Burnicem prvi put prestigla i ima moj respekt za to.
Mislim da sam negdje procitao o ponudama koje su se kretale negdje oko 4-5 miliona Eura. Istanbul ga za taj novac nece pustiti a ne bi ni ja da sam na njihovom mjestu. Nisu oni sirotinja da skacu na zadnje noge cim ovakva ponuda dospije na njihovu adresu.Raonffa je napisao/la:A koliko to Basaksehir cijeni Višću, piše li gdje koliko traže za njega?dubrovnik je napisao/la:Po meni je problem prodaje iz Turske lige druge prirode a ne neobavjestenost Evropskih klubova . Predsjednik Viscinog kluba je potvrdio interes nekoliko klubova iz liga 5 za naseg reprezentativca. Znaci ipak znaju za njega. Problem je cijena i skepsa predstavnika Evropskog nogometa u stvarni kvalitet Turske lige. To je razlog nesto nizim novcima koje Evropljani nude za igrace iz Turske lige. Na zalost Visce i igraca njegove kvalitete oni ne igraju u siromasnim klubovima PL ili HNLa koji prodaju i za manje sume svoje prve zvijezde. Turski prvoligasi su novcano sredjeni klubovi i svoje najbolje igrace nece pustiti za par miliona Eura ili na prvi mig iz lige 5. Ako zele Viscu neka otvore novcanik, da igra kod Mamica i ima Hrvatsku putovnicu cijena bi bila 10+ miliona Eura.
Po meni neka realna cijena bi bila između 10 i 15 miliona i to 15 da baš nekog izmuzu. Za igrača koji ima 26 godina, nastupa 5 godina za Basaksehir u Turskoj, u 150 i kusur utakmica ima 43 gola i 34 asistencije (od toga računati da je 10 golova i 10 asistencija imao u jednoj sezoni u drugoj turskoj ligi) to je neki maksimum i mislim da bi jedan solidan klub u ligama petice pristao na takvo obeštećenje.
Druga stvar je ako oni pucaju neke nerealne cifre, a i to je jedan pokazatelj koliko Turska može biti zajeb.
Al' ne mora eto on na kraju krajeva negdje van Turske, nek' ode u Fener ja prezadovoljan.
Denizlispor je igrao polufinale Kupa UEFA. A 2 sezone prije tog ih Celik kar.o u intertoto kupu. Nasi uglavnom gledaju kratkorocno. Daj mi da imam sad, a sutra ko hebe. To se vidi od omladinaca, pa na dalje. Cim dobiju neku ponudu gledaju odmah da se ispale odavde, nebitno da li su spremni. Zbog toga i vecinom propadaju. Dok kod komsija uglavnom idu stepenicu po stepenicu. i onda na kraju poberu kajmak.Raonffa je napisao/la:Ma džaba ti sva lova kad ne možeš napredovati u karijeri kad igraš u Turskoj. Mislim tako je iz naše perspektive a iz perspektive igrača je da uzmu što više love i to treba poštovati bez obzira na sve.TMovac je napisao/la:
Problem nasih igraca je sto zele preko noci da zgrnu lovu ( cist primjer je cini mi se Vranjes prije par godina, kada je imao ponudu cini mi se Freiburga i jednog ruskog kluba. i otisao je u Rusiju jer su mu ponudili vise para). U zemljama EU su veliki porezi i sam igrac dobije jako mali dio. Dok u Turskoj igrac dobije skoro sve pare iz ugovora.
Al' onako ako već diskutujemo stvarno je teško napraviti neki transfer iz Turske lige, pa pogledajte eto Višću, momak prošle godine četvrti strijelac lige sa 17 golova i 5 asistencija, ispred njega završili samo Gomez, Eto'o i Rodallega a iza sebe je ostavio imena poput Van Persia, Podolskog, Derdiyoka igrače koji su svoj kvalitet dokazivali po ligama petice i Višća opet nema ponuda van Turske lige a i ta ponuda Fenera je upitna.
Ako misliš napraviti neki transfer u dobar europski klub iz Turske onda je potrebno da igraš u Feneru, Galati ili Bešiktašu, skoro pa ti ništa ne vrijedi što si četvrti strijelac lige ako dolaziš iz Basaksehira, Konye ili nekog trećeg kluba iz Turske lige. Doduše, potencijalni problem je taj što su svi ti turski klubovi izuzev ove velike trojke maltene nepoznati u Europi i imaju neznatne ili nikakve rezultate u Uefinim takmičenjima. Meni izuzev Trabzona i prije par godina Burse ne pada na pamet nijedan turski klub koji je nešto uradio u Europi a da nije ova velika trojka.
Eh sad iz Višćine perspektive, valja mu otići u Fener pa se i tu mora dokazati ako ništa sadržati nivo iz Basaksehira a ni to ti nije garancija da ćeš naći dobar angažman u ligama petice...
Baš me eto zanima šta će na kraju biti sa njim i šta će biti sa ovim našom mladom trojkom iz Konye.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
- Goalgetter
- Kontakt:
Borussia Dortmund - A. Bilbao u 18:45, Burnic u prvih 11:
Roman Weidenfeller, Marcel Schmelzer, Dzenis Burnic, Sokratis Papastathopoulos, Łukasz Piszczek, Julian Weigl, Christian Pulisic, Shinji Kagawa, Mario Götze, André Schürrle, Pierre-Emerick Aubameyang
Roman Weidenfeller, Marcel Schmelzer, Dzenis Burnic, Sokratis Papastathopoulos, Łukasz Piszczek, Julian Weigl, Christian Pulisic, Shinji Kagawa, Mario Götze, André Schürrle, Pierre-Emerick Aubameyang
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Jel' to stopera igra ? na rezultatima pise da ima prenos na ES2 a tamo snimak Dortmund-Sunderland..
Burnic igra ljevog beka
- Papastathopoulos
- Kontakt:
I kako je odigrao, jesi li gledao utakmicu ? posto vidim da je on medju trojicom koji su odigrali citav mec..Bosna64 je napisao/la:Burnic igra ljevog beka
- Goalgetter
- Kontakt:
1. poluvrijeme je igrao stopera, drugo poluvrijeme nisam gledao.
Za moj ukus i njegovih 18 godina odigro je dosta dobro nema nabijanja nego su igrali od pozadi i dobro se snalazi moje misljenje da je veliki dobitak ako ga dobijemo i odma ga prikljuciti A reprezentaciji
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Google Adsense [Bot] i 35 gostiju.