Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Liverpool FC
I ja zelim duze vreme da gledam Coutinha na poziciji osmice, mislim da smo ja i @keno nekoliko puta o tome pricali unazad, ali od kako je otisao Brendan, ni pomena o toj roli kod Kloppa. Generalno mislim da je Cou dosta nazadovao sto se defanzive tice i tog samog presinga, a to ima veze sa tim da je jedan od igraca sa najvise poseda u timu, sto nije cudno jer to nije bio slucaj kada smo imali zdravog Sturridgea, i onomad Suareza i Sterlinga pa i Gerrarda. Legenda ode, ova dvojica takodje, a ovaj cetvrti nije igrao zbog povrede, pa je njegov uticaj u ekipi gde se od njega ocekuje vise samim tim rastao, a cenim da je to greska, sada tako mislim jer sam mislio ranije da ce on taj posed daleko bolje koristiti, a za sada to ne radi. Mnogo bolje je on definisao svoju ulogu na terenu kada je manje imao loptu kod sebe, a vise "radio" na terenu i brze se oslobadjao lopte, jednostavno bivao daleko korisniji igrac.
Samim tim sa vise poseda, poceo je vise da sutira i solira, pogotovo kako je presao na krilo sto mu je olaksalo da to cesce pokusava, i sav onaj passing skill se izgubio poprilicno jer mu je rola svedena na cut in forward role, i suteve sa distance. Ne sporim, napredovao je on dosta u tom sutu, generalno se svi plase kada ulazi u sredinu i kada se namesta, ali polako to ekipe citaju, a drugo, nema on tako bajan procenat tih pogodjenih suteva i jednostavno preteruje nekad.
Drugo, on nema takvu brzinu za to krilo, a samim tim kada govorimo o odbrani, odmah moramo spomenuti da se na toj levoj strani nalazi, ili nalazio Moreno, pa je samim tim leva strana osudjena na propast u odbrani u startu. Konkurencija je dosta zestoka, cak bih rekao da ce tesko neko Lallanu skinuti sa te pozicije o kojoj pricamo, jer je covek bas prekucao pripreme i kao sto se predvidjalo najvise je on profitirao dolaskom Kloppa. Za njega sam jos pre nego sto ce preci u LFC, pricao da je idealan igrac za box to box veznjaka, iako nije jak duel igrac, u modernom fudbalu sa tri u vezi, skoro svaka sredina moze da profitira od njegovih kvaliteta, jer nikad nije bio klasican krilni igrac, niti klasicna desetka, uvek je bio taj fajter sa odlicnim skillom i sposobnosti da zadrzi loptu, i prosledi kad treba, mada redje.
Wijnaldum mi je tu za sada sporan. Znamo da Cana nece niko pomeriti (mada Stewart stvarno igra odlicno sve vise), tako da ostaju on i Lallana kao igraci koji tu prvi konkurisu. Razlog zasto ne vidim Coutinha u tim rolama, zato sto su ova dvojica disciplinovaniji. Cak je i Firmino disciplinovaniji nego li Coutinho pa ce pre i njega staviti tu nego li Coutinha, a Firmino je to igrao u Hoffenheimu nekoliko puta i nije mu strano uopste, a Kloppu je to prvo na umu, da vidi taj presing.
A opet svi znamo zasto zelimo da vidimo Coutinha tu, kreacija, vizija, pass, a i pamcenje kada smo ga gledali u toj roli u onoj nesudjenoj sampionskoj sezoni gde je igrao zaista dobro. Realno je u ovim segmentima bolji od sve trojice, ili je bio bolji kada sam ja gledao onog starog Coutinha, i gledao one cudesne asistencije. Sada to nije slucaj i ne znam ima li to jos u sebi, jer se pretvorio u inside forward koje samo daje golove, i to ne u onoj meri da bi ga nazvali nezaustavljivim i klasnim igracem. Upravo iz tog razloga se i ganjao Dahoud, igrac koji nudi sve te kvalitete i neverovatan potencijal za dalji napredak, ali pre svega disciplinu i pass igru sto je kljuc za svaku sredinu koja zeli one najvise ciljeve. Iz aviona se vidi da Klopp zeli 4-3-3 koja vise lici na 4-1-4-1, ali to je u sustini to.
Opet, mozda ce mu se ta rola gde se od njega ocekuje sve, smanjiti. Sada je tu Mane, igrac koji bas pravi poprilicnu razliku sa loptom kod sebe, pa i Sturridge koji ce nadam se biti zdraviji ove sezone, a tu je i Origi. Videcemo, mozda Klopp ima jos neko iznenadjenje do kraja roka.
Samim tim sa vise poseda, poceo je vise da sutira i solira, pogotovo kako je presao na krilo sto mu je olaksalo da to cesce pokusava, i sav onaj passing skill se izgubio poprilicno jer mu je rola svedena na cut in forward role, i suteve sa distance. Ne sporim, napredovao je on dosta u tom sutu, generalno se svi plase kada ulazi u sredinu i kada se namesta, ali polako to ekipe citaju, a drugo, nema on tako bajan procenat tih pogodjenih suteva i jednostavno preteruje nekad.
Drugo, on nema takvu brzinu za to krilo, a samim tim kada govorimo o odbrani, odmah moramo spomenuti da se na toj levoj strani nalazi, ili nalazio Moreno, pa je samim tim leva strana osudjena na propast u odbrani u startu. Konkurencija je dosta zestoka, cak bih rekao da ce tesko neko Lallanu skinuti sa te pozicije o kojoj pricamo, jer je covek bas prekucao pripreme i kao sto se predvidjalo najvise je on profitirao dolaskom Kloppa. Za njega sam jos pre nego sto ce preci u LFC, pricao da je idealan igrac za box to box veznjaka, iako nije jak duel igrac, u modernom fudbalu sa tri u vezi, skoro svaka sredina moze da profitira od njegovih kvaliteta, jer nikad nije bio klasican krilni igrac, niti klasicna desetka, uvek je bio taj fajter sa odlicnim skillom i sposobnosti da zadrzi loptu, i prosledi kad treba, mada redje.
Wijnaldum mi je tu za sada sporan. Znamo da Cana nece niko pomeriti (mada Stewart stvarno igra odlicno sve vise), tako da ostaju on i Lallana kao igraci koji tu prvi konkurisu. Razlog zasto ne vidim Coutinha u tim rolama, zato sto su ova dvojica disciplinovaniji. Cak je i Firmino disciplinovaniji nego li Coutinho pa ce pre i njega staviti tu nego li Coutinha, a Firmino je to igrao u Hoffenheimu nekoliko puta i nije mu strano uopste, a Kloppu je to prvo na umu, da vidi taj presing.
A opet svi znamo zasto zelimo da vidimo Coutinha tu, kreacija, vizija, pass, a i pamcenje kada smo ga gledali u toj roli u onoj nesudjenoj sampionskoj sezoni gde je igrao zaista dobro. Realno je u ovim segmentima bolji od sve trojice, ili je bio bolji kada sam ja gledao onog starog Coutinha, i gledao one cudesne asistencije. Sada to nije slucaj i ne znam ima li to jos u sebi, jer se pretvorio u inside forward koje samo daje golove, i to ne u onoj meri da bi ga nazvali nezaustavljivim i klasnim igracem. Upravo iz tog razloga se i ganjao Dahoud, igrac koji nudi sve te kvalitete i neverovatan potencijal za dalji napredak, ali pre svega disciplinu i pass igru sto je kljuc za svaku sredinu koja zeli one najvise ciljeve. Iz aviona se vidi da Klopp zeli 4-3-3 koja vise lici na 4-1-4-1, ali to je u sustini to.
Opet, mozda ce mu se ta rola gde se od njega ocekuje sve, smanjiti. Sada je tu Mane, igrac koji bas pravi poprilicnu razliku sa loptom kod sebe, pa i Sturridge koji ce nadam se biti zdraviji ove sezone, a tu je i Origi. Videcemo, mozda Klopp ima jos neko iznenadjenje do kraja roka.
Re: RE: Re: Liverpool FC
Nisam ni ja zadovoljan sa ovom ekipom, mislim da je bolja nego ona koju je preuzeo Klopp, ali i dalje daleko od neke ozbiljne ekipe, ocekivao sam daleko vise od ovog prelaznog roka, i na kraju sam samo zadovoljan sa dovođenjem Manea, mislim da ce on biti veliko pojacanje, i da nam je trebao takav igrac.Reds1234 je napisao/la: Pa nemamo to je valjda jasno,Origi ima potencijala za to.Bas me zanima kako cemo s ovim kadrom izvuc sezonu,s obzirom da su sad ambicije puno vece i nece se puno prastati Kloppu.
Kairusa nisam gledao, a prema youtube mi se ne sviđa, podsjeca me na onu prevaru koju vec imamo na golu, Manninger potpuno nepotreban transfer, i jos ce zazuzeti nekome mjesto.
Klavan mi je nepoznat, Matip nista posebno, na kraju opet mislim da je nestabilni Lovren najbolji stoper kojeg imamo.
Sa Grujicem nismo nista dobili za sledecu sezonu, on je kupovina za buducnost, Wijnaldum nepotreban transfer, jos ne razumijem zasto smo isli po njega za tu lovu, doduse nadao sam se da ce to znaciti odlazak onog naseg Inieste, ali kako se cini nista od toga

Znaci problem lijevog beka, nismo rijesili, problem veznjaka nismo rijesili, ne vjerujem ni da smo rijesili problem na golu, u odbrani ovisimo o kikseru, jedino smo rijesili pitanje desnog krila, i sad tu imamo zivotinju.
A i sad moramo ispod cijene pustiti neke igrace, jer ne mozemo ih sve registrovati.
[youtube][/youtube]Hendo je napisao/la:Ko je engleski Inijesta?
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
Hajmo pozitivno malo, hajmo se malo igrati sa Arsenalom u nedjelju 

Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
U nedjelju o porazu neću ni da razmišljam, sve osim poraza je dobro. Ali čekaš 3 mjeseca, maštaš, planiraš i onda izgube. Odmah bih Klopa gađao otrovnim strijelicama.
Zna se šta je Arsenalova igra, igra pasova i posjeda lopte. Prošle godine smo trebali pobjediti u gostima ( doduše sa drugim trenerom ) a kući smo spašavali bod. I sada mislim da će to biti dobra utakmica, sa puno golova ( 3-4 ). Nadam se našoj pobjedi od 1-2 ili remiju 2-2.
Imali smo jače pripreme, bolje protivnike, imamo manje povrijeđenih ključnih igrača, naši ključni igrači su spremniji...
Generalno, ne očekujem u prvom dijelu sezone nešto spektakularno, možda negdje oko 4-5-6 pozicije kruženje, ali u drugom dijelu sezone očekujem jak šprint i stizanje do treće pozicije na kraju sezone. Treće mjesto je maksimum optimizma koji posjedujem.
Od prvih 5 utakmica, 4 igramo u gostima. Prednost je što igramo svako 7 dana.
Zna se šta je Arsenalova igra, igra pasova i posjeda lopte. Prošle godine smo trebali pobjediti u gostima ( doduše sa drugim trenerom ) a kući smo spašavali bod. I sada mislim da će to biti dobra utakmica, sa puno golova ( 3-4 ). Nadam se našoj pobjedi od 1-2 ili remiju 2-2.
Imali smo jače pripreme, bolje protivnike, imamo manje povrijeđenih ključnih igrača, naši ključni igrači su spremniji...
Generalno, ne očekujem u prvom dijelu sezone nešto spektakularno, možda negdje oko 4-5-6 pozicije kruženje, ali u drugom dijelu sezone očekujem jak šprint i stizanje do treće pozicije na kraju sezone. Treće mjesto je maksimum optimizma koji posjedujem.
Od prvih 5 utakmica, 4 igramo u gostima. Prednost je što igramo svako 7 dana.
Kocka je bačena
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Ne sviđa mi se vase misljenje o Coutinhu. Igrac koji je sigurno prevaga u timu, momak koji jednim potezom u svakom trenutku moze odluciti utakmicu. Ja bih ga u timu volio gledati ispred Hende/Wijnalduma i Cana, iza napadaca, sa slobodnijom rolom. Mane, Lallana i on bi kontra Arsenala mogli igrati tu trojku iza napadaca koji ce u ovom slucaju vjerovatno biti Firminho. Sto se tice odbrane, nimalo zadovoljan prelaznim rokom, vecim dijelom misleci na bekovske pozicije, pa se moramo radovati Milneru da popuni tu rupu koja se stvori svaki put kad Moreno istrci na teren. Klavan je odlicno pojacanje.
Crystal Palace are keen to complete the deal to sign Christian Benteke before their first game of the season against West Brom on Saturday. [Sky Sports]
Kocka je bačena
Svi se sjećamo mladog Coutinhoa sa afro frizuricom iz 2013/14 kada je igrao ofanzivnog veznjaka iza SSS-a. Njegove lopte su imale oči, realno. Očito da Klopp ima drugačiju viziju te stavlja Coua na lijevo krilo, poziciju koja mu baš pa i ne leži. @paradajz je o tome dosta dobro napisao ! Tu je najviše škripalo tokom zadnjih sezona, defanzivno mislim, sa onom ublehom na lijevom beku. Trenutno imamo dosta igrača i takoreći možemo se igrati sa formacijama. Pa mi naumpade Mane lijevo, Origi špic, Sturridge desno sa Coutinhom na 10ci a i za njega Hendo i Can/Lallana. Vidi se da imam posljedice od 13/14
Ali tu bi Mane dosta dobro pokrivao lijevu stranu i svojom brzinom i nepredvidljivošću ugrožavao protivnike, nešto poput Sterlinga 13te, dok bi Origi imao zadatak finishera, vidimo da se raspucava, a Sturridge se vratio u rolu 13te godine. Međutim, tu ispaštaju Firmino, Wijnaldum, Lallana, ...
Uglavnom, protiv Arsenala 4-3-3, Barca team. Očekujem maksimalan pristup utakmici, sa odmornim, nabrijanim igračima. Utakmica će biti otvorena i nadam se da ćemo iskoristiti naše šanse, jer će ih biti, i da, nadam se Milneru na beku.
Mignolet, Clyne, Lovren, Klavan, Milner, Emre, Lallana, Wijnaldum, Mane. Coutinho, Firmino.

Uglavnom, protiv Arsenala 4-3-3, Barca team. Očekujem maksimalan pristup utakmici, sa odmornim, nabrijanim igračima. Utakmica će biti otvorena i nadam se da ćemo iskoristiti naše šanse, jer će ih biti, i da, nadam se Milneru na beku.
Mignolet, Clyne, Lovren, Klavan, Milner, Emre, Lallana, Wijnaldum, Mane. Coutinho, Firmino.
5 times champions of Europe. #YNWA
Liverpool will find out their opponents in the 2nd round of the EFL trophy tonight. The draw is around 10pm. #lfc
Daniel Sturridge, James Milner and Marko Grujic all fighting to be fit for Arsenal. #lfc (Neil Jones - Echo)
Mahmoud Dahoud could leave Borussia Monchengladbach for €10million next summer due to the release clause in his contact. (@SPORTBILD)
Because of the €10m clause, Dahoud has so far refused to sign a new deal and his advisors are ready to wait. #lfc (@SPORTBILD)
Stvarno mislim da ćemo ga mi klepiti na kraju pa bar sljedeće ljetoJuventus and Liverpool are interested in Dahoud, and Jurgen Klopp is willing to offer €30m for his services. #lfc (@SPORTBILD)

Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
Ma kakvo sljedeće ljeto to se nikad nije desilo hahah
Ako bude imao dobru sezonu pokupice ga neki bogatiji klub bez obzira na tu klauzulu opet pare imaju utjecaj jer ce mu moci dati puno vecu platu nego liverpool, a ako bude imao losu sezonu onda ga ni iz liverpoola neće tražiti više.
Svaki prelazni rok ima jedan dahoud kojeg se pokusava dovesti i onda ostane na tom da ce naredni rok sigurno doci a nesto se ne mogu sjetit da je i jedan od njih dosao u liverpool.
Sa kloppom kao trenerom nisu bitna imena koja dolaze u klub nego hoce li se napokon taj kloppov sistem uigrati i razraditi kako treba a igraci koji su dobri u tom sistemu osim Lewandowskog ni jedan se nije pokazao nigdje nakon rastanka od kloppa. Nadam se da ce i u liverpoolu biti slican slucaj.
Ako bude imao dobru sezonu pokupice ga neki bogatiji klub bez obzira na tu klauzulu opet pare imaju utjecaj jer ce mu moci dati puno vecu platu nego liverpool, a ako bude imao losu sezonu onda ga ni iz liverpoola neće tražiti više.
Svaki prelazni rok ima jedan dahoud kojeg se pokusava dovesti i onda ostane na tom da ce naredni rok sigurno doci a nesto se ne mogu sjetit da je i jedan od njih dosao u liverpool.
Sa kloppom kao trenerom nisu bitna imena koja dolaze u klub nego hoce li se napokon taj kloppov sistem uigrati i razraditi kako treba a igraci koji su dobri u tom sistemu osim Lewandowskog ni jedan se nije pokazao nigdje nakon rastanka od kloppa. Nadam se da ce i u liverpoolu biti slican slucaj.
You are someone else I am still right here
Stvarno kad procitah sve komentare ovdje vezano za transfere ovog ljeta pa i neke igrace koje imamo osjecam se ko da navijam za Sunderland. Nisam ni ja neki optimist al brate dragi tek sad sam pao u pesimizam.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Nema tu istine oko Dahouda, sad je izasao clanak u Guardianu gde agent njegov kaze da to nije istina oko klauzule. Takodje kazu da je Gladbach odbio 40m evra ponudu od PSG i jos jednu od nekog engleskog kluba, koji igra u LS. Tako da od njega nista ovo leto, a sumnjam da cemo i naredne godine imati sanse.
Pa kad gledas roster liverpoola, Chelsea, Arsenal, oba Manchestera pa i Tottenham izgledaju jači al fazon je u tome da klopp ne želi takav sastav ni takav klub, on je mogao kao i vecina preuzeti bogat klub i dovesti igraca koneg pozeli ali nije to njegov nacin. Nadam se samo da ga nece otjerati ako se ove sezone nesto ne osvojiStevieG8 je napisao/la:Stvarno kad procitah sve komentare ovdje vezano za transfere ovog ljeta pa i neke igrace koje imamo osjecam se ko da navijam za Sunderland. Nisam ni ja neki optimist al brate dragi tek sad sam pao u pesimizam.
You are someone else I am still right here
zovite Kloppa, recite mu da dovede Marka Roga iz Dinama
Liverpool are set to sign former Barcelona left-back Juanma following a successful trial. #lfc (Neil Jones - Echo)
Juanma spent 10 days with the Reds’ U23 side, and has impressed sufficiently to be offered a contract at Anfield. #lfc (Neil Jones - Echo)
Juanma will sign subject to a medical & will go into the U23 squad. He's not considered a first-team option at present. (Neil Jones - Echo)
Daniel Sturridge has trained with his Liverpool team-mates today as he continues to recover from a hip injury. #lfc (Sky Sports)
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Juanma ce igrati za u23, nema pravo nastupa za prvi tim. Moreno pocinje protiv Ars , Milner na klupi najvjerovatnije.
5 times champions of Europe. #YNWA
Nadajmo se da će transfer deadline day biti zanimljiv 

prizeljkujes ricardo rod. a dovedemo juanmu (iako je navodno za u23), tuga golema
Sent from my iPhone using Tapatalk
- BeyKopites
- Kontakt:
Ma evo sve mi se plače. Dečko ima 19 god. i bio je bez kluba, zadovoljio na probi i biće mu ponuđen ugovor. Čuj poređenja sa Rodriguezom
Iako se i ja nadam da će doći bek koji može odigrati na obje strane, bukvalno još jedan Milner koji će zapravo biti pravi bek. Klopp trenutno ne može naći long term rješenje na lijevoj strani pa ćemo se morati strpiti sa onim pokušajem od igrača.

Iako se i ja nadam da će doći bek koji može odigrati na obje strane, bukvalno još jedan Milner koji će zapravo biti pravi bek. Klopp trenutno ne može naći long term rješenje na lijevoj strani pa ćemo se morati strpiti sa onim pokušajem od igrača.

"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-
-CaptainFantastic08-
- Feldmarschall
- Kontakt:
To je ona sezona sa Suarezom? Kontekst je bio malo drugačiji jer su igrali u rombu sa Sterlingom ispred najčešće. Igrač više u sredini je oslobađao Coutinha u oba smjera. Mislim da je fazon dovesti ga između linija licem okrenutim prema golu, s koje će to pozicije biti i nije toliko važno. Lakše je to ipak izvesti ako je dublje u terenu u startu pozicioniran.keno94 je napisao/la: Meni je Coutinho i pružao najbolje partije na 8. Ako se sjećaš one sezone 13/14 kada je igrao sa Hendersonom ispred Gerrarda, tada su kontra napadi bili Liverpoolovo najopasnije oružje baš zato jer je Coutinho imao veliki prostor ispred, igrače koji utrčavaju u slobodan prostor, više učestvovao u igri, a nikad nije bježao od defanzivnih zadataka.
Juanma je doveden jer eto u mladjem timu nema lijevog beka za ovu sezonu, sumnjam da ce taj minute za 1. tim odigrati...Torres_9 je napisao/la:prizeljkujes ricardo rod. a dovedemo juanmu (iako je navodno za u23), tuga golema