starigrad je napisao/la:aleksandar_veliki je napisao/la:Fudbaleri se trebaju zastiti nevezano za slucaj Bogicevic. I oni su ljudi i nije u redu da se neko igra s njima. Ne samo fudbaleri, isto tako i treneri se trebaju zastiti, imati svoj neki sindikat. Svi cemo reci da je neki privatnik sup.ak ako se lose odnosi prema radnicima, a svim silama cemo pokusati opravdati istu situaciju ako je privatnik igrom slucaja klub za koji navijamo. Poznato licemjerstvo u Bosni i Hercegovini.
jbg, kad, nedavno, napisah da odustajem od pisanja ovdje, jer nema smisla pokusavati razviti normalnu komunikaciju, ti me prozva uvrijedjenom mladom. nisam to zamjerio, ali i dalje, daleko vise citam, nego sto pisem.
opravdavati potez uprave, kojim je SVOM fudbaleru i pripadniku kluba, zakazivala trening u 6 ujutro, po meni, nema smisla. svi smo svjesni da je to uradjeno samo da bi taj igrac rekao za.**** sve ovo, nemam ni snage, ni volje i odoh u 3 pm. ako je to dio napretka, kojem tezimo kao klub, ako je to dio transparetnosti o kojoj pricamo i hvalimo se istom, ako je to dio odnosa prema clanu porodice (dicimo se kako smo plava porodica)... ja necu da budem dio toga. kao sto vec rekoh, Zeljo je iznad i amara, i koldze, i misketa, i violine, i bogija... ali, ako hocemo da je najveci, najtrofejniji, najtrasparentniji... ne smije sebi dozvoliti ovakve stvari, jer su u suprotnosti s onim cime se dicimo.
s druge strane, imas ljude koji pljuju i sve sto je dobro odradjeno, prozivaju pojedince za stvari koje nemaju dodira sa zdravim mozgom i promisljanjem.
kada se i pojavi neko sa normalnim pisanjem i rezonom, jednostavno se osjeca ko krme u teheranu. niko ga i ne primjecuje, ili, u krajnjem slucaju, izvlaci se neki zamisljeni kontekst iz napisanog, kako bi i njega svrstali na jednu stranu.
da bi ovaj podforum opstao, mozda je rjesenje u otvaranju teme komentara, gdje bi, i jedni i drugi, iznosili nepotkovane prljavstine i nidje veze opravdanja, a da se ovdje pokusa pisati ono sto ima smisla, logike i sto je potkovano argumentima. ovdje se najmanje pise o najbtnijim stvarima, a najvise se lijece frustracije i brane neciji interesi. sta je pozadina i uloga pojedinaca, meni nije bitno, ali sve prelazi mjere zdravog razuma i normalne komunikacije.