Raspad sistema, administrator uplatio pedešana na "svoje"...
Štrumfovi, naše redovne mušterije. Nije ni čudo da imate averziju prema Tuzli. Vaša parola je " Dođoh, vidjeh, izgubih"... Sad se fino utoplite i zamolite šofera nek vam pusti omiljeni hit " Hej momci u plavom, imam lošu vijest..."
Sad da se dotaknem Bjelice, pokvarenog kraka prljave hobotnice zvane " Nogometni savez". Kako te nije sramota porodice, jadan ne bio? Koja je to svota da prodaš obraz pod džon? Pet hiljada, deset, petnaest? Doživotna zaliha "Afričke šljive"? Šta treba da se desi, pa da ne dosudiš očigledan jedanaesterac, momak ide na loptu "ašićare", s dvije ruke. Umjesto jedanaesterca i kartona njemu, ti daješ domaćem igraču žuti karton "zbog prigovora", te prijetiš treneru da ćeš ga udaljiti s travnjaka. Poznat si ti nama, Vladimire. Barem onima koji pomno prate domaći fudbal. Ne tako davno, 14-tog aprila 2012-te godine, došao si po zadatku da nas oštetiš protiv Zrinjskog. To je zbog toga što smo se borili s tvojom Slavijom za opstanak. Tad si nam na Tušnju dodijelio deset žutih i dva crvena kartona. Ali nisi znao šta je tuzlanski inat do tad, Vladimire. Pri rezultatu 1:2 za Zrinjski, sa igračem manje za Slobodu, mislio si " Ovo je gotova stvar". Ali malo si se zajebao, crni Bjelica. Ko na nas krene, iz mjesta je najebao... Jasmin Mešanović, pa Amar Rahmanović i na kraju stari lisac Alen Mešanović za 3:2. Tvoj komentar poslije utakmice, upućen igračima Slobode, bio je " "E, baš ste me sada ****!" ( da ne bude da izmišljam, u prilogu je link koji dokazuje moju tvrdnju:
http://bportal.ba/sudija-bjelica-igra%C ... bode-ba%…/ )
Danas si došao da navijaš za komšiluk, Željo je tvoj svakako. Tu postavljam pitanje gotovanima iz saveza: Kako je moguće da na utakmicu ekipe iz Sarajeva delegirate glavnog sudiju iz Istočnog Sarajeva?" To je isto kao kad bi sudio neko iz Simin Hana, a to se neće desiti za naših života...
I opet, nesretni Vladimire, nisi uspio pomoći igračima u plavim dresovima. Brza akcija za 1:0, nisu se ni sabrali, a projektil za 2:0 ih je dotukao. A tvoj obraz ostade kaljav. Da ne kažem ****, ne bih da vrijeđam, nisi vrijedan toga.Sad će halapljivi Salem i kompanija za pet kila janjetine montirati Valjića da nam sudi u Mostaru protiv Zrinjskog.
I prošle godine sam se pitao, a evo već sada u ranoj fazi prvenstva mi se nameće isto pitanje: Kako je uopšte moguće da Sloboda visoko kotira, jer vi očigledno i beskrupulozno radite protiv nas?
Plakali ste sigurno što u Bijeljini nije došlo do incidenta ( revanš finala kupa BiH), da nam kaznite par igrača, kao što ste na Tušnju kaznili Zebu s pet utakmica neigranja. Igrači Želje nasrnuli na zaštitare, policiju, gađali publiku stolicama, pa su dobili blaže kazne. Savez je nekom majka, a nekom zla maćeha. I tu ste se malo preračunali, jer eto Zeba se baš danas vratio na teren i predvodio crveno- crne do zaslužene pobjede. Prvo popijte po leksaurin, pa onda pogledajte tabelu.
ŽIVOT BEZ SLOBODE NIJE ŽIVOT!
MIRZA SEHANOVIC