Inace kazu da ce se ipak dovoditi dva veznjaka, zivo me intresuje ko je taj drugi, imam filing da je kakav mister x
jedina prijetnja ostaje pavoleti, taj se jos drzi
Ja bih mangalu iste sekunde potpisao, imam osjecaj da bi bio igracina ovdje.
Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
[emoji1] [emoji1] [emoji1]nextterrain je napisao/la:
Mislio sam da ste dogovorili da je vas za 10 mil a to je znaci minimum. Ako drugi klub ponudi vise vi morate isto da bi bio vas.Sissoko je napisao/la:Ako Milan nudi 15 Juve ga ne moze dovest za 10 nego mora izjednacit milanovu ponudu i ima prednost.Ako ne poravna...
Da, ako imaju oba kluba iste ponude Juve ima prednost i dogovori se sa igracem a ako Milan ponudi vise ide opet ganjanje...uglavnom idealna situacija za Bocu jer tako mu dizu cijenu umjesto ono direktne opcije za Juve gdje bi platio 10 mil kad hoce do aprila 2017.muxa je napisao/la:Mislio sam da ste dogovorili da je vas za 10 mil a to je znaci minimum. Ako drugi klub ponudi vise vi morate isto da bi bio vas.Sissoko je napisao/la:Ako Milan nudi 15 Juve ga ne moze dovest za 10 nego mora izjednacit milanovu ponudu i ima prednost.Ako ne poravna...
Poslano sa mog GT-I8160 koristeći Tapatalk
Ne, nema nikakvog 'ganjanja'. Juventus ako ponudi 9.4 miliona koliko je klauzula on je igrač Juventusa bez obzira makar Milan ponudio i 25, Boca mora pristati na Juventusovu ponudu. Ista stvar kao sa Moratom i Realom.Sissoko je napisao/la:Da, ako imaju oba kluba iste ponude Juve ima prednost i dogovori se sa igracem a ako Milan ponudi vise ide opet ganjanje...uglavnom idealna situacija za Bocu jer tako mu dizu cijenu umjesto ono direktne opcije za Juve gdje bi platio 10 mil kad hoce do aprila 2017.muxa je napisao/la:Mislio sam da ste dogovorili da je vas za 10 mil a to je znaci minimum. Ako drugi klub ponudi vise vi morate isto da bi bio vas.Sissoko je napisao/la:Ako Milan nudi 15 Juve ga ne moze dovest za 10 nego mora izjednacit milanovu ponudu i ima prednost.Ako ne poravna...
Poslano sa mog GT-I8160 koristeći Tapatalk
I ja mislim da na taj način funkcioniše ta klauzula. Milan ako je ponudio 15M eura Juve mora ponuditi isti taj novac ili više od toga. S obzirom da im je prioritet naći zamjenu za Pogbu, ne bi trebali praviti previše problema Milanu. U ovom trenutku ovaj igrač im nije potreban, a i 15M nije malo za igrača koji bi sjedio na klupi.Ma koliko neko bio uvjeren da je Juve finansijski moćan kao United recimo.To jednostavno nije tako.Feldmarschall je napisao/la:Mislim da griješiš i da se radi o dvije različite klauzule. U slučaju Morate to je bila opcija ponovne kupovine za fiksnu, ugovorom unaprijed određenu cijenu. Na isti način su vratili i Carvajala recimo. Opcija za ovog Argentinca je opcija prvokupa, a to znači da u slučaju jednake ponude Juventusova mora biti prihvaćena. Ako Milan ili bilo ko drugi ponudi milion više Juventus mora izravnati tu ponudu, inače je klub slobodan prihvatiti višu.
Ne, ima tačno unaprijed određena cijena od 9.4 za Bentancura i Cubasa. Malo niža je bila za Vadalu i još jednog.Feldmarschall je napisao/la:Mislim da griješiš i da se radi o dvije različite klauzule. U slučaju Morate to je bila opcija ponovne kupovine za fiksnu, ugovorom unaprijed određenu cijenu. Na isti način su vratili i Carvajala recimo. Opcija za ovog Argentinca je opcija prvokupa, a to znači da u slučaju jednake ponude Juventusova mora biti prihvaćena. Ako Milan ili bilo ko drugi ponudi milion više Juventus mora izravnati tu ponudu, inače je klub slobodan prihvatiti višu.
Nemaju potrebe za njim sad, ali mogu ga otkupiti i poslati na posudbu u Sassuolo, Empoli itd. gdje bi bio standardni prvotimac. Momak je ogroman talent i ne vjerujem da će ga pustiti tek tako. Ali vidjet ćemo.Romagnoli13 je napisao/la:IlCapitano, Juventus nema apsolutno potrebe da daje 10M za igrača koji će igrati po par minuta, i ako se radi o jako talentiranom igraču.Jedino ga mogu kupiti iz inata, da zeznu posao Milanu.Ali klubovi imaju već godinama odlične odnose i mislim da to neće kvariti.Pogotovo jer u ovom trenutku Milan nije direktna prijetnja Juventusu, ali recimo u neko skorije vrijeme će se vjerovatno stvari i promjeniti.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.