Amel Tuka
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Amel Tuka
Ma i te talove su pravili jer ih je bilo trojica, tj. dvojica prave blokove a Rudisha odradjuje posao, drugacije bi to bilo da samo jedan od ova dva otpadne (Kipketer aBd prvi). Mislim da je od ovih africkih atleticara dobio najlakse u svoju grupu, sto ne znaci da ce Amel lahko sa njima. Idealno bi bilo da pored Amelovog ulaska u finale otpadne Kipketer (upravo zbog tih talova), te da ovaj brat Sulejman nekako bude ispred Kscota. Mislim da bi u tom slucaju Amel bio u dosta vecim sansama za medalju. Sve osim sutrasnjeg plasmana u finale bi bilo ocajno, jer je realno kvalitetniji od ostalih takmicara iz grupe. Sretno sutra Amele, da uz Boziju pomoc ponovo obradujes naciju!
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Posmatrajući cijelu sezonu, najbolje vrijeme Amela Tuke u ovoj sezoni je 1:45.23. Iza njega su samo Bube (1:46.21) i Rensburg (1:46.15), dok su svi ostali iz Amelove polufinalne grupe imali bolje vrijeme od njega u ovoj sezoni. Kipketer je ove sezone istrčao s vremenom 1:43.73 što je odličan rezultat. Blizu tog vremena je i McBride (1:43.95). Slijede Berian (1:44:20), Mohammed Aman (1:44.70) i Hethat (1:45.00).
Bit će jako teško, jer samo od dvojice ima bolje vrijeme ove sezone. Plasman u finale, bi za mene bio uspjeh ravan medalji.
Bit će jako teško, jer samo od dvojice ima bolje vrijeme ove sezone. Plasman u finale, bi za mene bio uspjeh ravan medalji.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ma ne igra vrijeme u sezoni sada nikakvu bitnu ulogu, najbitnije je kako je ko tempirao formu. Tako da im sada ta vremena ne vrijede nista ..dosta njih ima vremena ispod onoga sto mogu trenutno ili imaju bolja vremena od onoga sto mogu sadacarsijaba je napisao/la:Posmatrajući cijelu sezonu, najbolje vrijeme Amela Tuke u ovoj sezoni je 1:45.23. Iza njega su samo Bube (1:46.21) i Rensburg (1:46.15), dok su svi ostali iz Amelove polufinalne grupe imali bolje vrijeme od njega u ovoj sezoni. Kipketer je ove sezone istrčao s vremenom 1:43.73 što je odličan rezultat. Blizu tog vremena je i McBride (1:43.95). Slijede Berian (1:44:20), Mohammed Aman (1:44.70) i Hethat (1:45.00).
Bas tako, nemaju prijasnji rezultati sad neku bitnu ulogu. I danas se to vidjelo, da je Amel samo u finisu vise zategao, vrijeme bi za sekundu bilo bolje. Na primjer, Rensburg je vec danas onda trcao brze od svog najboljeg vremena, jer je bio u grupi s Rudishom i mislim da je to moralo ici ispod 1:46. Mnoge stvari ovise o brzini trke i taktici. Ja bih bio sretan da neko odmah od pocetka jace potegne, jer sam misljenja da Amelu vise odgovaraju brze trke.tuzlak1987 je napisao/la:Ma ne igra vrijeme u sezoni sada nikakvu bitnu ulogu, najbitnije je kako je ko tempirao formu. Tako da im sada ta vremena ne vrijede nista ..dosta njih ima vremena ispod onoga sto mogu trenutno ili imaju bolja vremena od onoga sto mogu sadacarsijaba je napisao/la:Posmatrajući cijelu sezonu, najbolje vrijeme Amela Tuke u ovoj sezoni je 1:45.23. Iza njega su samo Bube (1:46.21) i Rensburg (1:46.15), dok su svi ostali iz Amelove polufinalne grupe imali bolje vrijeme od njega u ovoj sezoni. Kipketer je ove sezone istrčao s vremenom 1:43.73 što je odličan rezultat. Blizu tog vremena je i McBride (1:43.95). Slijede Berian (1:44:20), Mohammed Aman (1:44.70) i Hethat (1:45.00).
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
- hule_barca
- Kontakt:
Svidjela mi se taktika na današnjoj utrci. Amelu više odgovaraju brže trke, i takva je danas poprilično i bila, ne računajući finiš. Drago mi je da se vrtio u prvih 5 cijelo vrijeme, a ne da opet bude zadnji ili predzadnji, pa da mora NITRO uključiti da bi ih sve pretekao. Ovako rješava taj problem, a i sebi stvara prednost bolje pozicije za konačni napad. Ako nastavi sa ovom taktikom, imam dobar feeling.
Mes Que Un Club
- AshburtonG
- Kontakt:
Ako prodje u finale,nadam se da ce trka ici ispod 1,43,50 je ce tu imat vise sanse da ludom zavrsnicom dodje do medalje nego u taktickoj trci,gdje mu izdrzljivost manje dolazi do izrazaja.I jos jedna bitna stvar.MORA paziti na poziciju zadnjih 300m,kakva god da bude trka,pogotovo sporija.
Ja mislim da su i Amel i njegov trener shvatili da je ona taktika sprinta sa zacelja kratkorocna bila i faktor iznenadjenja, te da sad se drzi tempa malo vise i da ne pada ispod pete pozicije tokom cijele utrke ako se misli ici na bolji rezultat, sto se i da danas vidilo, nadamo se da ce sutra to samo potvrditi
Otom potom. Prvo polufinale pa finale...
Ako stigne do finala sa Rudishom, Kszcotom... onda će definitivno od njeg samog zavisiti da li će trka biti sporija ili brža. Ako bude kao na Svjetskom onda će je Rudisha maksimalno usporit da bi mu ostalo snage za finiš, a ako krene brzo kao danas mogla bi to biti drugačija trka. Da se razumijemo, Rudisha će ovdje trčati za zlato, ne za obaranje svjetskog rekorda
Dalje, Rudisha mi djeluje nepobjedivim, tako da vidim borbu između Amela i Adama za drugo mjesto 
Ma Amel ide po prvu medalju za sve one koji vole ovu zemlju.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Kad se sjetim
Kad je sad to polufinale? Nesto gledam na ovoj aplikaciji za olimpijske pise da je u 3 ujutru, sad neznam al imam osjecaj da sam nesto pobrko, pa molim ko ima vise info, hvala puno za pomoc.
Polufinalne utrke na 800 metara na rasporedu sutra u ranim jutarnjim časovima, između 3 i 3:30 sati po našem vremenu.
Pročitaj više na: http://sportsport.ba/ostalo/tuka-saznao ... alu/203328
Članak objavljen večeras, ja sad fakat ne znam al' gledajući logiku ovo znači večeras u 3 i 30 jer je to novi dan a piše "sutra". Prvobitno je i bilo da se trči večeras (bar sam ja to vidio).
A evo opet dio Amelove izjave "Zadovoljan sam trkom jer je počela proilično rano i bilo je hlado. Prezadovolja sam. Sutra očekujem polufinale i najteži put.
On je trčao po brazilskom vremenu jutros u 10 i po ovoj izjavi se da zaključiti da ipak nastupa sutra navečer sa subote na nedjelju u 03:30 po našem vremenu, biće da ovi sa ss.ba nisu baš najbolje formulisali rečenicu
Ili možda i on govori po našoj vremenskoj zoni da tako kažem
Pročitaj više na: http://sportsport.ba/ostalo/tuka-saznao ... alu/203328
Članak objavljen večeras, ja sad fakat ne znam al' gledajući logiku ovo znači večeras u 3 i 30 jer je to novi dan a piše "sutra". Prvobitno je i bilo da se trči večeras (bar sam ja to vidio).
A evo opet dio Amelove izjave "Zadovoljan sam trkom jer je počela proilično rano i bilo je hlado. Prezadovolja sam. Sutra očekujem polufinale i najteži put.
On je trčao po brazilskom vremenu jutros u 10 i po ovoj izjavi se da zaključiti da ipak nastupa sutra navečer sa subote na nedjelju u 03:30 po našem vremenu, biće da ovi sa ss.ba nisu baš najbolje formulisali rečenicu
Ili možda i on govori po našoj vremenskoj zoni da tako kažem
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Al' evo na službenoj stranici piše 14.8 u 03:08 tako da je ipak večer sa subote na nedjelju a ne petak na subotu tj. večeras.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- tuzlak1987
- Kontakt:
Tako je, malo pa bude i jutro nakon toga. Ko je ovako pratio plivanje znati ceRaonffa je napisao/la:Al' evo na službenoj stranici piše 14.8 u 03:08 tako da je ipak večer sa subote na nedjelju a ne petak na subotu tj. večeras.
ma taktika na sp nije prosla jer je jednostavno prvi krug bio prespor. svako moze povuci jace na kraju kada imas prvi spor krug pa se manje potrosis. U takvim slucajevima amel se ne smije drzati na zacelju i daleko od vodecih jer ne moze njegov finis doci do izrazaja. Tako gledano na sp je takticki podbacio. Ako ima 1.42 vrijeme u nogama, a taktika mu je da trci jednak i prvi i drugi krug, onda treba trcati "svoju" utrku, 51, 51 krugove i ne dopustati da mu neko namece ono sto mu ne pase.
Vjerujem da je tu lekciju naucio.
ako potegnu drugi jak prvi krug na recimo 49, nemam nista protiv da kaska 2 sec iza njih, no ako se trci prvi krug 51, onda on na zacelju nema sta traziti, mora biti uz vodece, mora trcati na vrijeme, to je njegova karta.
Vjerujem da je tu lekciju naucio.
ako potegnu drugi jak prvi krug na recimo 49, nemam nista protiv da kaska 2 sec iza njih, no ako se trci prvi krug 51, onda on na zacelju nema sta traziti, mora biti uz vodece, mora trcati na vrijeme, to je njegova karta.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
nadajmo se da ce camuga i skot saplesti jedan drugog i da ce Amel biti prvi
U polufinalu trci u stazi 8, bice ****. Sad je imao na startu dobru poziciju pa je stoga ulovio dobro mjesto u grupi.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Rudisha 1.61
Kszczot 6.50
Kipketer 9.00
Makloufi 9.00
Bosse 13.00
Cheruiyot 13.00
Souleiman 15.00
Tuka 19.00
Ovo kaže bet365... i sigurno će se ovo dosta promijeniti nakon večerašnjih utrka
večeras u 3:08
Kszczot 6.50
Kipketer 9.00
Makloufi 9.00
Bosse 13.00
Cheruiyot 13.00
Souleiman 15.00
Tuka 19.00
Ovo kaže bet365... i sigurno će se ovo dosta promijeniti nakon večerašnjih utrka
večeras u 3:08
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Bas jaka grupa ovako po imenima i daj Bože da Amel uspije biti i treći pa da nekako na sreću upadne.
Sabrine mi moje!
Solidna grupa i ne znam sta se zalite, mora imati par jacih imena sa sobom u trci, polufinale je ipak.
Vremena ove sezone takodjer nece igrati apsolutno nikakvu ulogu veceras.
Sto se taktike tice, nije je nesto promjenio u prvoj trci nego nema smisla da se drzi zadnje pozicije u prvoj kvalifikacionoj utrci i da zbog toga ispred njega budu svakakvi debili. Taktika nije budi zadnji pa sve pretrci, nego cuvaj snagu za finis i da tu istrci najbrze. Moze se desiti i da sa druge pozicije cuva snagu za finis, zato sam pisao da je to taktika koja ocito odgovara Amelu, sigurno je nece mijenjati ni sada i samo ce je vremenom znati prilagoditi svakoj utrci sto bolje zbog iskustva koje stice. Raduje me sto je onako poprilican autsajder kada bi usao u finale, jer je prosle godine fokus na njemu bio pa su se potrudili da ga zatvore. Sada nece puno razmisljati o njemu jer ima jos dosta drugih kvalitetnih trkaca koji su veci favoriti za medalju.
Ona njegova izjava "budite uz mene i dalje" me nekako bas pogodila
Idemo u finale Amele, ustati ce se da popratim tih 5-10min uvoda i trke na TV-u, nadam se da ce biti nesto sto ce mi ostati u sjecanju i sto cemo prepricavati...
Kad smo svi ustajali da pratimo Amela u pohodu na prvu medalju za BiH na OI...
Vremena ove sezone takodjer nece igrati apsolutno nikakvu ulogu veceras.
Sto se taktike tice, nije je nesto promjenio u prvoj trci nego nema smisla da se drzi zadnje pozicije u prvoj kvalifikacionoj utrci i da zbog toga ispred njega budu svakakvi debili. Taktika nije budi zadnji pa sve pretrci, nego cuvaj snagu za finis i da tu istrci najbrze. Moze se desiti i da sa druge pozicije cuva snagu za finis, zato sam pisao da je to taktika koja ocito odgovara Amelu, sigurno je nece mijenjati ni sada i samo ce je vremenom znati prilagoditi svakoj utrci sto bolje zbog iskustva koje stice. Raduje me sto je onako poprilican autsajder kada bi usao u finale, jer je prosle godine fokus na njemu bio pa su se potrudili da ga zatvore. Sada nece puno razmisljati o njemu jer ima jos dosta drugih kvalitetnih trkaca koji su veci favoriti za medalju.
Ona njegova izjava "budite uz mene i dalje" me nekako bas pogodila
Idemo u finale Amele, ustati ce se da popratim tih 5-10min uvoda i trke na TV-u, nadam se da ce biti nesto sto ce mi ostati u sjecanju i sto cemo prepricavati...
Kad smo svi ustajali da pratimo Amela u pohodu na prvu medalju za BiH na OI...
Nad tobom sunce najljepše sja
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.