Amel Tuka

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Da li je Amelova bronza na SP-u najveći uspjeh u historiji BiH sporta?

Anketa je završila: 24 sep 2015, 15:39.

da
95
79%
ne
26
21%

Ukupno glasova: 121

babino
Kontakt:

Re: Amel Tuka

Post Postao/la babino » 13 avg 2016, 13:21

mozda je covjek mislio da je ovo iznad (kladionicarska lista favorita) ustvari amelova polufinalna grupa:-)
inace, da je sam birao, sumnjam da bi laksu polufinalnu grupu mogao izabrati.
Ide ovdje amel glatko u finale a tu ce vec biti guravo.
Tesko da ce neko rudishu zaustaviti, momak je prica za sebe vec godinama. Ono sto me brine je ovaj poljak, momak strasno trci i veliki je favorit za srebro tako da amelu ostaje da se sa ostalim bori za bronzu i nadati se da moze doci do nje...ja vjerujem da moze.
necu slaviti nista osim medalje ali da je i samo finale rezultat za respect kad je nasa drzava u pitanju, jeste.

ne znam sta je ali ja doslovno drhtim kad covjek trci, drago mi je vidjeti da nisam jedini jer momak svojim ponasanjem i zalaganjem zasluzuje nasu podrsku...toliku dozu treme nemam ni kada fudbalska repka igra a to je neki vrh.

mrakNL
Kontakt:

Post Postao/la mrakNL » 13 avg 2016, 13:54

Amel je u grupi sa: Andreas Bube (Danska), Rynardt Van Rensburg (Južna Afrika), Alfred Kipketer (Kenija), Boris Berian (USA), Brandon McBride (Kanada), Mohammed Aman (Etiopija) i Yassine Hethat (Alžir).

Eto, da ljudi vise ne mijesaju kladionicarsku listu sa takmicarima iz Amelove grupe :)

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 13 avg 2016, 14:05

Poljak je po meni opasnost ako bude sporija utrka, no ako Rudisha bude povukao i krenuo mozda na rekord, vjerujem da Tuka moze do 2 mjesta.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Alibasa
Kontakt:

Post Postao/la Alibasa » 13 avg 2016, 14:11

babino je napisao/la:mozda je covjek mislio da je ovo iznad (kladionicarska lista favorita) ustvari amelova polufinalna grupa:-)
Tesko da ce neko rudishu zaustaviti, momak je prica za sebe vec godinama. Ono sto me brine je ovaj poljak, momak strasno trci i veliki je favorit za srebro tako da amelu ostaje da se sa ostalim bori za bronzu i nadati se da moze doci do nje...ja vjerujem da moze.
necu slaviti nista osim medalje ali da je i samo finale rezultat za respect kad je nasa drzava u pitanju, jeste.

ne znam sta je ali ja doslovno drhtim kad covjek trci, drago mi je vidjeti da nisam jedini jer momak svojim ponasanjem i zalaganjem zasluzuje nasu podrsku...toliku dozu treme nemam ni kada fudbalska repka igra a to je neki vrh.
Lakšu grupu? :o :o :o :o stvarno ne znam koliko poznaješ atletiku i koliko je pratiš, ali ovo je sigurno najteža grupa od svih. U ovoj grupi lahko može biti i prvi i sedmi. U grupi su dva favorita za prolaz dalje i još tri atletičara koji u svakom trenutku mogu istrčat rezultat vrijedan finala. Već su takve rezultate imali u ovoj sezoni.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 13 avg 2016, 14:30

Ne znam cemu ta rasprava, grupa je po mjeri, uostalom ako ne moze biti medju prva dva zbog "teske grupe" onda ima sansu da se plasira i preko vremena. Polufinale je i za razliku od jucerasnje trke sigurno je da ce dati sve od sebe veceras, nema tu kalkulisanja i cuvanja, pogotovo jer ima dosta onih koji ce zadnji atom snage ostaviti u polufinalu jer im je sam plasman u finale ostvarenje sna bez obzira na rezultat u finalu.
Nad tobom sunce najljepše sja

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 13 avg 2016, 14:31

nista, najbolje bi bilo da je kako uletio u grupu gdje niko u karijeri nema rezultat vrijedan finala:-)
kad kazem laksu , mislim na to da ljudi koji prave raspored znaju sta rade i prave raspored da svi favoriti prodju u finale (ukoliko ne zakazu ili ne dodju u katastrofalnoj formi)
naravno da nisi mogao vidjeti u istoj grupi uz poljaka i rudishu i naseg amela....ili bi ti volio da je on s njima dvojicom i jos 5 levata...

amel sigurno vise voli pored sebe ovog kipketera koji se tek probija nego rudishu ili ovog kanadjanina nego poljaka...a da ne spominjem poljaka br2 ili onog marokanca, sulejmana itd.

grupa po mjeri i sigurno finale, kakvo crno sedmo mjesto, i da, zaboravite vise rezultate koje ljudi imaju u ovoj sezoni...hajmo biti pozitivni:-)

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 13 avg 2016, 15:18

Alibasa je napisao/la:
babino je napisao/la:mozda je covjek mislio da je ovo iznad (kladionicarska lista favorita) ustvari amelova polufinalna grupa:-)

Lakšu grupu? :o :o :o :o stvarno ne znam koliko poznaješ atletiku i koliko je pratiš, ali ovo je sigurno najteža grupa od svih. U ovoj grupi lahko može biti i prvi i sedmi. U grupi su dva favorita za prolaz dalje i još tri atletičara koji u svakom trenutku mogu istrčat rezultat vrijedan finala. Već su takve rezultate imali u ovoj sezoni.
ne moze biti najteza grupa ali nikako. grupa u kojoj su rudisha i poljak je teza jer imas dva direktna konkurenta za medalju, zlaznog i srebrnog sa SP (a tu je i ovaj sto je s amelom trcao pa bio prvi - suljo), a sad zamisli da je i tuka tu, onda bi se vec u startu znalo da jedan od glavnih favorita mora racunati s tim da moze uci samo preko najboljeg vremena u finale jer direkno idu samo dvojica iz grupe.

Kod Amela imas Kipketera i Amana koji nisu ni blizu gore navedenih, a ovo ostalo Amel stavlja u dzep bez problema.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 13 avg 2016, 16:53

Kad trči Amel?
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 13 avg 2016, 20:42

HankMoody je napisao/la:Kad trči Amel?
najavljeno u 3:17h ujutro...

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 13 avg 2016, 22:08

Prenos na RTRS, a ne na BHT1 ???
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 13 avg 2016, 22:28

Mokes je napisao/la:Prenos na RTRS, a ne na BHT1 ???
Naravno da ce biti prijenos na BHT

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 13 avg 2016, 23:02

Aman nije u formi kao prošle godine...
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

caseres
Kontakt:

Post Postao/la caseres » 14 avg 2016, 00:09

hajmo momcino po finale!
★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 14 avg 2016, 00:48

Koliko ih iz svake grupe sada ide u finale?

bosnacazin
Kontakt:

Post Postao/la bosnacazin » 14 avg 2016, 00:54

U finale idu prva 2 iz svake grupe i najbolja dva trećeplasirana po vremenu

admir12345
Kontakt:

Post Postao/la admir12345 » 14 avg 2016, 00:58

bosnacazin je napisao/la:U finale idu prva 2 iz svake grupe i najbolja dva trećeplasirana po vremenu
Moze iz jedne grupe ici i 4, ako ta grupa bude imala najbrze vrijeme i on bude imao bolje vrijeme od ove 2 treceplasiranih iz drugih grupa !!

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 14 avg 2016, 01:01

Uh, da se ugurati nekako u finale, pa kako god.

I da ispadne jedan od favorita, to bi bila bajka.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 avg 2016, 01:05

_dreamer_ je napisao/la:ne moze biti najteza grupa ali nikako. grupa u kojoj su rudisha i poljak je teza jer imas dva direktna konkurenta za medalju, zlaznog i srebrnog sa SP (a tu je i ovaj sto je s amelom trcao pa bio prvi - suljo), a sad zamisli da je i tuka tu, onda bi se vec u startu znalo da jedan od glavnih favorita mora racunati s tim da moze uci samo preko najboljeg vremena u finale jer direkno idu samo dvojica iz grupe.

Kod Amela imas Kipketera i Amana koji nisu ni blizu gore navedenih, a ovo ostalo Amel stavlja u dzep bez problema.
Nekako sam siguran da će treći iz Rudishine grupe u finale.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 14 avg 2016, 01:17

Hajde Amele, nemoj da džaba ostajem budan.

Pozdrav svima na temi.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 14 avg 2016, 01:19

Nek je sa srecom kralju nas, da nas obradujes nocas aBd plasmanom u finale :bih:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Odgovori

Natrag na “Reprezentacije BiH u ostalim sportovima”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.