aleksandar_veliki je napisao/la:Veliki neuspjeh. Amel je citavu sezonu los, tako da je ovo u krajnjem slucaju ocekivano. Vidjet cemo sta ce donijeti iduca godina koja je po meni za njegovu karijeru najbitnija. Mi smo jedna od najneuspijesnijih sportskih nacija na svijetu i to moramo sami sebi priznati. Sto prije to uradimo bice nam lakse. Izgovori su nam dohakali. Jebote prije par mjeseci novinar iz redakcije objavi tekst nakon nekog mitinga na kojem je Tuka zavrsio sesti sa losim rezultatom uz naslov Tuka podbacio u ... Nikakvog "pljuvanja", bilo cega. Drama se stvorila na facebooku, prozivanja, stize mail iz Atletskog saveza, ma strasno. Kao tempira se forma za Olimpijadu, vi mu stetite zato sto pisete da je podbacio, kako podbacio ako je sesti na mitingu i ako je trcao par sekundi losije od najboljeg svog vremena. Ma uzas, to govori o nama. Mi smo luzeri i tacka. Na kraju nadam se da ce Amel iz ovog izaci jaci, da ce zajedno sa strukom nakon analize sezone shvatiti gdje se grijesilo i da cemo se jos radovati njegovim pobjedama, dobrim nastupima.
Hajde nije li Bog dao da i novinari pocnu zestoko kritikovati svaki neuspjeh,to bi sigurno pomoglo da se izvucemo iz ove kaljuze.
Ali mislim da cemo se nacekati da se to desi.Kad treba oplesti po pojedincu,uvijek sportisti a skoro nikada treneru,a pogotovo pojedincu koji nije zasticen u tim novinarskim krugovima,to se desi ponekad.Spahic,Musa,Tuka....ali kad treba oplest po trenerima,Sušić,Baždarevic,Marković,Nestorović,Jagodić to se nikada ne desava iz razloga sto su novinari mahom korumpirani ili imaju upute od gazde da protiv njih ne smiju pisati.Oni uvijek izbjegnu kritiku a krivcima se proglase pojedini igraci.
Takvo stanje je od osamostaljenja nase zemlje.