RIO 2016 - Košarka
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
- branimir85
- Kontakt:
Re: RIO 2016 - Košarka
s ovim porazom doveli u pitanje prolaz,jbte u drugom pol. bez rotacija ukić igrao meni se čini stalno ,hezonju ubacio 2 min.prije kraja
,ne možesš vjerovati nakon odlični igara izgubiš od ovih divljaka ,nije da nismo navikli

"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
Viki lud jer su mu pokvarili score.Kakva komedija s njim utakmice pratit 
Falio je Saric zbog osobnih.Kad je out ne trebamo ni pokusavat obranu igrat jbt.
Jesmo to sad Amere izbjegli?
EDIT:Nismo.Pitanje broj 2:Jesmo prvi ako Litvu dobijemo?
Jesmo to sad Amere izbjegli?
EDIT:Nismo.Pitanje broj 2:Jesmo prvi ako Litvu dobijemo?
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Valjda nisam propustio nešto :
1) Nigerija pobjedi Brazil, Španija pobjedi Argentinu, Litvanija pobjedi Hrvatsku:
1. Litvanija 4-1
2. Španija 3-2 (1-0)
3. Argentina 3-2 (0-1)
4. Nigerija 2-3 (1-0)
5. Hrvatska 2-3 (0-1)
6. Brazil 1-4
2) Hrvatska pobjedi Litvaniju, Španija pobjedi Argentinu i Brazil Nigerija kako god
1. Hrvatska 3-2 (2-1+ bolji od Španije)
2. Španija 3-2 (2-1)
3. Litvanija 3-2 (1-2 bolji od Argentine)
4. Argentina 3-2
5-6. Brazil i Nigerija 2-3 i 1-4 nevažno ko pobjedi
3) Hrvatska pobjedi Litvaniju, Argentina pobjedi Španiju, Brazil pobjedi Nigeriju
1. Argentina 4-1
2. Hrvatska 3-2
3. Litvanija 3-2
4. Brazil 2-3 (1-0)
5. Španija 2-3 (1-0)
6. Nigerija 1-4
4) Hrvatska pobjedi Litvaniju, Argentina pobjedi Španiju, Nigerija pobjedi Brazil
Sve isto kao 3 osim što Španija ide umjesto Brazila
5) Litvanija pobjedi Hrvatsku, Argentina pobjedi Španiju, Brazil pobjedi Nigeriju
1) Litvanija 4-1 (1-0)
2) Argentina 4-1 (0-1)
3) Hrvatska 2-3 (2-0)
4) Brazil 2-3 (1-1)
5) Španija 2-3 (0-2)
6) Nigerija 1-4
6) Litvanija pobjedi Hrvatsku, Argentina pobjedi Španiju, Nigerija pobjedi Brazil
1) Litvanija 4-1
2) Argentina 4-1
3) Španija 2-3 (+7)
4) Nigerija 2-3 ( +5)
5) Hrvatska 2-3 (-12)
6) Brazil 1-4
7) Litvanija pobjedi Hrvatsku, Španija pobjedi Argentinu i Brazil pobjedi Nigeriju
1) Litvanija 4-1
2) Španija 3-2 (1-0)
3) Argentina 3-2 (0-1)
4) Hrvatska 2-3 (1-0)
5) Brazil 2-3 (0-1)
6) Nigerija 1-4
1) Nigerija pobjedi Brazil, Španija pobjedi Argentinu, Litvanija pobjedi Hrvatsku:
1. Litvanija 4-1
2. Španija 3-2 (1-0)
3. Argentina 3-2 (0-1)
4. Nigerija 2-3 (1-0)
5. Hrvatska 2-3 (0-1)
6. Brazil 1-4
2) Hrvatska pobjedi Litvaniju, Španija pobjedi Argentinu i Brazil Nigerija kako god
1. Hrvatska 3-2 (2-1+ bolji od Španije)
2. Španija 3-2 (2-1)
3. Litvanija 3-2 (1-2 bolji od Argentine)
4. Argentina 3-2
5-6. Brazil i Nigerija 2-3 i 1-4 nevažno ko pobjedi
3) Hrvatska pobjedi Litvaniju, Argentina pobjedi Španiju, Brazil pobjedi Nigeriju
1. Argentina 4-1
2. Hrvatska 3-2
3. Litvanija 3-2
4. Brazil 2-3 (1-0)
5. Španija 2-3 (1-0)
6. Nigerija 1-4
4) Hrvatska pobjedi Litvaniju, Argentina pobjedi Španiju, Nigerija pobjedi Brazil
Sve isto kao 3 osim što Španija ide umjesto Brazila
5) Litvanija pobjedi Hrvatsku, Argentina pobjedi Španiju, Brazil pobjedi Nigeriju
1) Litvanija 4-1 (1-0)
2) Argentina 4-1 (0-1)
3) Hrvatska 2-3 (2-0)
4) Brazil 2-3 (1-1)
5) Španija 2-3 (0-2)
6) Nigerija 1-4
6) Litvanija pobjedi Hrvatsku, Argentina pobjedi Španiju, Nigerija pobjedi Brazil
1) Litvanija 4-1
2) Argentina 4-1
3) Španija 2-3 (+7)
4) Nigerija 2-3 ( +5)
5) Hrvatska 2-3 (-12)
6) Brazil 1-4
7) Litvanija pobjedi Hrvatsku, Španija pobjedi Argentinu i Brazil pobjedi Nigeriju
1) Litvanija 4-1
2) Španija 3-2 (1-0)
3) Argentina 3-2 (0-1)
4) Hrvatska 2-3 (1-0)
5) Brazil 2-3 (0-1)
6) Nigerija 1-4
Zadnji scenarij najrealniji.
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Pošto ima dosta simpatizera Hrvatske, samo u slučaju poraza od Litvanije i pobjede Nigerije nad Brazilom ispada, u svakom ostalom slučaju prolazi od prvog do četvrtog mjesta.
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Vjerovatno, jer Nigerija je stvarno najdivlja reprezentacija koja ima talenat koju sam ikada gledao, a Brazil je domaćin doduše mogu samo proći ako Argentina pobjedi Španiju ali pošto je prva tekma ići će na pobjedu DS imaju nadu.SiamoNoi je napisao/la:Zadnji scenarij najrealniji.
Druga tekma Argentina Španija, gdje će Španija ići na sve ili ništa mogu i izboriti, ali mislim da Argentina neće baš htijeti da rizikuje povrede i umor 4/4 ako budu gubili jer su svakako prošli.
I tu se Hrvatskoj može otvoriti prvo mjesto jer ako Brazil pobjedi Nigeriju a Španija Argentinu onda imaju obezbijedjen prolaz, a Aco zna protiv Litvanije, a čeka se Hezonja i Šarić koji su bili ispod prosjeka danas.
Da,raspored se bas odlicno slozio.Prvo Brazil da nam potvrdi prolaz,pa ovi da vidimo mozemo li do prvog mjesta i onda nasa utakmica gdje cemo moc birat protivnika.
- Fk_zeljo_1921
- Kontakt:
Nig3rija 
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan
gdje se moze naci statistika turnira?
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Ne treba zaboraviti da su došli oslabljeni, bez 2 bitna igrača. Prije desetak godina su dobili i SCG na SP čini mi se.Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Nig3rija
Što se samog turnira tiče, čini mi se da oni najbolji formu čuvaju za drugi krug. I to baš svi kandidati za medalju. Dakle Ameri, Srbi, Španci, Francuzi, Litvanci.
Pošto sam navijač Srbije, red je par zaključaka da se izvuče.
Jbno nas je osakatilo saznanje 3 dana pred put u Rio da Nemanja neće moći. To je u potpunosti narušilo koncepciju i Saletove zamisli, premalo je vremena ostalo za alternativu, zato u pojedinim trenucima djelujemo tako bezidejno.
Treba li pominjati da je do poslednjeg dana pred put trajala neizvjenost oko Milana Mačvana, koji će fit biti vjerovatno tek u novembru.
Ne treba zaboraviti ni neizvjesnot oko Tea, ali ni Nemanje Nedovića koji u poslednjih pet godina nikada nije bio fizički 100% spreman.
Uz sve navedeno, mršave sezone Birčevića, Štimca. Ali i svu onu sagu oko Marjanovića, prethodno Milutinova. Veliki je pritisak javnosti, pojedini (čitaj vladajući) mediji jedva čekaju neuspjeh, pojedini menadžerski krugovi jedva čekaju da vide leđa Saletu Đorđeviću... Da se razumijemo, daleko je on još od svjetske klase trenera, ali opet, ima principe i to se mora poštovati.
Opet, očekivanja jesu velika, iako se jasno vidi da smo na četvorci veoma tanki i da jedan star poput Bjelice se ne može nadoknaditi.
Generalno, Srbija će, ako želi medalju, što bi, imajući u vidu sve navedeno, stvarno bio uspjeh, morati podići svoju igru za još najmanje 25%.
Prije svih Bogdan se mora probuditi. Nedović mora doprinijeti u ofanzivi takođe.Kalinić takođe nikako da pronađe onaj svoj boom. Radule shvatiti da mora kupiti ispod svog koša sve što može. Od epizodista se i ne očekuje neka naročita stvar, osim da ginu za svaku loptu.
U četvrtfinalu bih najviše volio da igramo sa Litvanijom. Da se vrate neki dugovi. A i mislim da bi tu za nas bio najmanji pritisak. Hrvate smo pobjeđivali kad god smo to željeli i prosto i ona čuvena logika malih brojeva bi ovog puta mogla biti kobna, jer nekada moraš i izgubiti, iako smatram da bi i njih dobili ponovo. Uz sav respekt njihove ekipe koja bi u budućnosti mogla biti (odgovnorno tvrdim) uz Francusku Srbiji glavni konkurent za sve što se može osvojiti u Evropi. Argentina ima sjajnu podršku navijača, a to sa sobom nosi i sudjenje, tako da je bolje njih izbjeći, iako mislim da oni ne mogu 40 minuta trčati i pratiti naš tempo. I na kraju Španija, očekivano na startu ne tako ubjedljiva, ali sa nizom sjajnih pojedinaca. Ekipa koju smo pobjeđivali na poslednjim takmičenjima, ekipa koja je ipak najkvalitetnija ekipa u toj grupi i sigurno najteži protivnik.
Kako god, za sada vrlo dobre OI, šteta je što mnogi nisu došli u najjačim sastavima, iz moje, subjektivne perspektive, šteta je što mi nismo došli u našem "dream euro team 2016" jer vjerujem da bi bili spremni za nešto veliko.
Razočaravajuć poraz. Ali jbga, ne mogu im zamjerit.
Ali koliko je naša skupina jača i natjecateljska za razliku od grupe A
Valjda Brazil i Argentina dobiju
Ali koliko je naša skupina jača i natjecateljska za razliku od grupe A
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Samo se neznalice mogu smijati na ovakvu cinjenicu! Sami Španci su priznali da su dosta ucili od Yu, a kasnije Srb skole kosarke, strucnjaka kao sto su Duda Ivković, Obradović, Pešić itd..Taj sistem je jedan od cjenjenijih i priznatijih u svijetu kosarke, sto Srbija i danas dan demonstrira, pa cak cesto i sa limitiranim i smijesnim igracima u rosteru!Federer17 je napisao/la:Da, ali on je vjerovatno mislio na Srbiju, jer se na njih odnosio cijeli post. Kako god, za mene su te price smijesne, previse se osvrcemo na daleku proslost, a braca Gasol dominiraju 15+ godina kad je evropska kosarka u pitanju.tuzlak1987 je napisao/la: Pa to je istina, ovi prostori imaju bolju kosarkasku historiju od Spanaca. Vecinom su njihovi uspjesi u kosarci tj jedno 80% podviga su od 2000 pa dalje ..
Mozda zato sto u kvalifikacijama nisi imao prava na kiks, a sada mozes da kalkulises! To ti nije bilo ni na kraj pametilumani je napisao/la: ne, rekao sam da su uz domacu podrsku igrali bolje (Bez poraza,a sada vec 2 ) Jokicpoceo sam kada sam procitao gluposti
kako bi bilo da prvo prestigne igrace poput Divca,Stojakovica itd.....
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Previse si ti ocigledno opterecen time da smo mi nekome bitni, ako stvarno mislis na bivsu nam drzavu, a ne na Srbiju kako sam ja bio shvatio. Koga je trenirao Kari, Obradovic i Dule Ivkovic od spanskih klubova, osim u malim periodima Barselona (Pesic) i Zeljko 90ih Real (kako mi se vrti po glavi). U ostalim klubovima, spanske igrace mozemo nabrojati na prste. Prevelika je Spanija nacija da se tvrdi takvo nesto. Vjerovatno su Spanci proucavali njihov sistem rada pa da to primjenjuju i na sebe.marconato je napisao/la:Samo se neznalice mogu smijati na ovakvu cinjenicu! Sami Španci su priznali da su dosta ucili od Yu, a kasnije Srb skole kosarke, strucnjaka kao sto su Duda Ivković, Obradović, Pešić itd..Taj sistem je jedan od cjenjenijih i priznatijih u svijetu kosarke, sto Srbija i danas dan demonstrira, pa cak cesto i sa limitiranim i smijesnim igracima u rosteru!Federer17 je napisao/la:Da, ali on je vjerovatno mislio na Srbiju, jer se na njih odnosio cijeli post. Kako god, za mene su te price smijesne, previse se osvrcemo na daleku proslost, a braca Gasol dominiraju 15+ godina kad je evropska kosarka u pitanju.tuzlak1987 je napisao/la: Pa to je istina, ovi prostori imaju bolju kosarkasku historiju od Spanaca. Vecinom su njihovi uspjesi u kosarci tj jedno 80% podviga su od 2000 pa dalje ..
Dobar je Jokic ali je hladno mu predvidjat karijeru Gasola (ili cak bolju
), koji je top 3 evropski igrac svih vremena, debelo precijenjivanje. Ono, kao da je to tako jednostavno, takvu velicinu, uspjehe i konstantu Paua ostvarit pa hajmo ga odmah s njim u recenicu. Smijesno.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Ranko Žeravica(Barselona, Saragosa)Božidar Maljković(Barselona, Real, Unikaha, Tau Keramika), Željko Obradović(Huventud, Real Madrid) Svetislav Pešić(Barselona, Đirona, Pamesa), Duško Vujošević (Uelva), a njima dodajmo Ivanovića, te hrvate Perasovića i Petrovića...Federer17 je napisao/la: Previse si ti ocigledno opterecen time da smo mi nekome bitni, ako stvarno mislis na bivsu nam drzavu, a ne na Srbiju kako sam ja bio shvatio. Koga je trenirao Kari, Obradovic i Dule Ivkovic od spanskih klubova, osim u malim periodima Barselona (Pesic) i Zeljko 90ih Real (kako mi se vrti po glavi). U ostalim klubovima, spanske igrace mozemo nabrojati na prste. Prevelika je Spanija nacija da se tvrdi takvo nesto. Vjerovatno su Spanci proucavali njihov sistem rada pa da to primjenjuju i na sebe.
vidiš kako nisi u pravu
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Samo sto su James,Wade i Anthony imali tad 19-20 godina,izasli iz rookie sezone,plus nikakvog skautinga,nego cisto dosli i mislili kako cemo lahko cemo.Da ih je Krizevski vodio hladno b uzeli i tad.Zato 2008 i 2012 su vjerovatno i igrali da bi sprali sa sebe ljagu iz malđih dana,msm na ovu trojicu (Melo,James,Wade)SiamoNoi je napisao/la:Ma da,2002. prvo pa su tri turnira (jesu tri?) zaredali lošija i onda opet dominacija.DANTES je napisao/la:ne, prvi poraz je bio 2002 u grupi od argentine. onda u 1/4 finalu od srbije, onda u borbi za 5 mjesto od španije. a igrali su im jedan pirs i redži miler... onda atina gdje ih u grupi tuku litvanci i šok portorikanci...SiamoNoi je napisao/la: Mislim da si baš ti nedavno stavio onaj tekst o tome...10 godina nitko pa je došla Atena,SP 2006. i šta još i onda su se ponovno uozbiljili i od tada pod Krzyzewskim 10 godina opet nitko.
Nabijem HRT i tenis.
onda u 1/2 opet argentina. igrali su im ajverson, dankan, lbj, melo, i mislim boš...
onda 2006 i grčka u 1/2...
Španjolci svoju najbolju utakmicu turnira igraju.Odlični u obrani,u napadu tricaški raspoloženi.Jbg,sve su prilike da ništa od Litve večeras.Stigli malo zaostatak u jednom trenutku prve,ali se ovi opet brzo odvojili.
Ma nisam trazio na wikipediji, vec onako iz glave sam to sto sam zna, a on je pomenuo tu trojicu trenera. Ne kazem da nije u potpunosti i slazem se da imamo najvece strucnjake kada je kosarka u pitanju, ali po meni je previse reci da su eto oni ucili od nas kako neke stvari treba da se rade, u bilo kojem smislu. To je jedino gdje se ja ne slazem u vezi te price. Ako cemo tako pricati i uzimati trenere koji su trenirali odredjene klubove po nekim zemljama, moze se naci milion primjera.DANTES je napisao/la:Ranko Žeravica(Barselona, Saragosa)Božidar Maljković(Barselona, Real, Unikaha, Tau Keramika), Željko Obradović(Huventud, Real Madrid) Svetislav Pešić(Barselona, Đirona, Pamesa), Duško Vujošević (Uelva), a njima dodajmo Ivanovića, te hrvate Perasovića i Petrovića...Federer17 je napisao/la: Previse si ti ocigledno opterecen time da smo mi nekome bitni, ako stvarno mislis na bivsu nam drzavu, a ne na Srbiju kako sam ja bio shvatio. Koga je trenirao Kari, Obradovic i Dule Ivkovic od spanskih klubova, osim u malim periodima Barselona (Pesic) i Zeljko 90ih Real (kako mi se vrti po glavi). U ostalim klubovima, spanske igrace mozemo nabrojati na prste. Prevelika je Spanija nacija da se tvrdi takvo nesto. Vjerovatno su Spanci proucavali njihov sistem rada pa da to primjenjuju i na sebe.
vidiš kako nisi u pravu
- tuzlak1987
- Kontakt:
Jeste jaca natjecateljski ali su u onoj drugoj grupi sve ekipe koje dalje idu bolje .. Ili su tri ekipe bolje, tamo u onoj grupi bi neke 3 reprezentacije iz ove zavrsile na 5. mjestu ..Lillard je napisao/la:Razočaravajuć poraz. Ali jbga, ne mogu im zamjerit.
Ali koliko je naša skupina jača i natjecateljska za razliku od grupe A![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.