Amel Tuka

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Da li je Amelova bronza na SP-u najveći uspjeh u historiji BiH sporta?

Anketa je završila: 24 sep 2015, 15:39.

da
95
79%
ne
26
21%

Ukupno glasova: 121

icetea01
Kontakt:

Re: Amel Tuka

Post Postao/la icetea01 » 14 avg 2016, 14:45

Mi bi medalju a nakon 20 godina imali smo koliko toliko prvi put takmicara koji se vodio kao potencijalni kandidat za medalje. Nije njegova duznost bila da je osvoji samo zato sto je prosle godine dominirao. Na kraju on ispade tragicar, a neko drugi koji nije ni otisao na OI ili nikad nista nije znacajno osvoio ostade "nevin". Krivi smo prvo mi narod odnosno javnost koja ne zna napraviti nikakav pritisak na odredjene institucije da se poboljsaju uslovi treniranja itd. (u bilo kojem sportu), a onda kad se u 20 godina nadje napokon neko u uzem vrhu nekog sporta, odmah ocekivamo medalju. Amelu svaka cast, nadam se da cemo sljedecih igara barem (jos) 2-3 sportista imati koji ce biti u njegovom rangu. :roll:

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 14 avg 2016, 14:49

Manje tesko bi svima palo da mi imamo jos 5 kandidata za medalju. Ali nemamo. Sav teret je njemu na pleca stavljen.
On nije kriv radi toga.
Podbacio jeste. Podbacili su neki drugi sportsti puno vise od njega, pa ih niko ne stavlja na kriz srama. Nije on bas toliko dominantan u ovoj disciplini da je medalja bila pod moranje. On je jedan od 15 kvalitetnih takmicara u ovoj disciplini. Ko ce na kraju biti bolji od njih, zavisi od forme, srece, samih priprema...
Nakon SP kad je Amel bio treci, neki koji su sad u finalu su isto tako smatrali da su "podbacili".
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 14 avg 2016, 14:52, ukupno mijenjano 1 put.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 14 avg 2016, 14:50

icetea01 je napisao/la:Mi bi medalju a nakon 20 godina imali smo koliko toliko prvi put takmicara koji se vodio kao potencijalni kandidat za medalje. Nije njegova duznost bila da je osvoji samo zato sto je prosle godine dominirao. Na kraju on ispade tragicar, a neko drugi koji nije ni otisao na OI ili nikad nista nije znacajno osvoio ostade "nevin". Krivi smo prvo mi narod odnosno javnost koja ne zna napraviti nikakav pritisak na odredjene institucije da se poboljsaju uslovi treniranja itd. (u bilo kojem sportu), a onda kad se u 20 godina nadje napokon neko u uzem vrhu nekog sporta, odmah ocekivamo medalju. Amelu svaka cast, nadam se da cemo sljedeci igara barem (jos) 2-3 sportista imati koji ce biti u njegovom rangu. :roll:
Ne zelim da se mjesam u raspravu ali ovdje sam stvarno morao replikovati. Drug, ja nigdje nisam vidio post gdje neko napisao ovdje da MORA osvojiti medalju. Budi fer. Pratim Amela nekoliko godina unazad, 2-3, i nikada pa do sada nisam procitao taj imperativ. Naravno da je bilo komentara tipa da Amel moze osvojiti medalju ali ja mislim da vecina ovdje je bila zadovojna i sa finalom. Ono sto smeta mnogima ovdje je Amelova pasivnost i "prebacivanje" krivice sa svoji ledja kao pa Bog ti nekad da, nekad oduzme. Necu takodjer ulaziti u to koliki je Amel vjernik jer je to njegova stvar. Ali upravu su neki ovdje kad kazu da ce ga zbog toga mnogi i kritikovati jer oficijalno izlazi sa takvim fotkama i stavovima. Nista lose, to je njegova stvar ali mora biti spreman na to. Ljudi ce te voliti dok pruzas dobre partije, dok si donji rijetko ko ce ti dati rijeci hvale. TO je tako u zivotu, i svako ko je se nalazio na jednoj i drugoj strani moze to potvrditi. Nisam za pljuvanje ali kritikovanje sa argumentima mogu podnijeti. Amel je podbacio i nazalost razocarao samog sebe i pa sve nas. Sta je tu je...
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 14 avg 2016, 14:55

muamerc je napisao/la:Nije problem nositi vjerska obiljezja ali je problem kad time spinujes los rezultat i sad lafo neko drugi 'kriv' sto ti nisi uspio. Pa nigdje veze. Frajer kljuca u zadnjih 100m i sad neka visa sila mu nije dala uspijeh i sl.
To je to. Treba znati i prihvatiti vlastiti neuspjeh. Apsolutno razumijem što ga raja proziva sad za ovo.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

zanatlija57
Kontakt:

Post Postao/la zanatlija57 » 14 avg 2016, 14:56

muamerc je napisao/la::shh:
Federer17 je napisao/la:
Steph je napisao/la:Pa ja ti kažem, ako često ističeš nešto, bit ćeš prozivan za to, bilo gdje na svijetu, ne 'samo kod nas'.
Pa sto se ne prozivaju ljudi za krst koji nose oko vrata (nije li to jos vece isticanje?), ili bilo kakva vjerska obiljezja drugih vjera? Normalno nam je to svima (meni bar jeste), ali nije bas tako kad je islam u pitanju, a evo i ovdje se to pokazuje. Normalno je sasvim kada se gotovo svaki igrac/sudija prekrsti barem jednom u toku meca/utrke, ali ako ko digne ruke prema nebu ili ucini sedzdu, eto problema i na svim je naslovnicama.
Nije problem nositi vjerska obiljezja ali je problem kad time spinujes los rezultat i sad lafo neko drugi 'kriv' sto ti nisi uspio. Pa nigdje veze. Frajer kljuca u zadnjih 100m i sad neka visa sila mu nije dala uspijeh i sl.
Kakvi smo mi ljudi? Zar Ameri kad stave ruku na Ustav nekažu "Tako mi Bog pomogao"....Pričate gluposti i samo želite omalovažiti nekoga jer niste zadovoljni sobom. Pustite čovjeka da diše. Kiksao je, nije spreman za OI, to se vidjelo i u izjavama pred Rio i u kvalifikacijama, a on se nadao boljem jer nije htio da nas razočara jer smo svi očekivali barem finale (kao i on).Sad vam smeta što je rekao da ga se stavilo na kušnju. Ako on tako misli ok, ja mislim drugačije, ali ga neću pljuvati zato što je vjerski vaspitan. Ja sam ateista i drugačije vidim svijet od vjernika, Tuka drugačije nezna... on je to što govori. Poštujte to.

BijelaCokolada
Kontakt:

Post Postao/la BijelaCokolada » 14 avg 2016, 14:59

Za ove sto pitaju zasto se spominje vjera,evo kako Amel vidi razlog sinjocnjeg neuspjeha:
"Ono što me uvijek drži čvrsto na nogama je činjenica da vam nekad dragi Bog podari uspjeh i tako vas stavi na veliko iskušenje, a ponekad vam i ne da baš uspjeh, ali vas time opet stavlja na iskušenje. Ostaju samo oni koji čvrsto vjeruju!"

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 14 avg 2016, 15:02

Eno na klixu sam citao clanak, izmedju ostalog komentar o uspjehu.

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 14 avg 2016, 15:04

BijelaCokolada je napisao/la:Za ove sto pitaju zasto se spominje vjera,evo kako Amel vidi razlog sinjocnjeg neuspjeha:
"Ono što me uvijek drži čvrsto na nogama je činjenica da vam nekad dragi Bog podari uspjeh i tako vas stavi na veliko iskušenje, a ponekad vam i ne da baš uspjeh, ali vas time opet stavlja na iskušenje. Ostaju samo oni koji čvrsto vjeruju!"
Da je trenirao i piso krv a ne lamudo s dzekom i ostalim po rimu, dubrovniku kur.cu palcu mozda bi sta i napravio a ovako ako misli da ga je Bog iskuso svaka mu cast jer je bezmozgas.
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 14 avg 2016, 15:04

Iznevjerio naciju, sramota

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 14 avg 2016, 15:05

BijelaCokolada je napisao/la:Za ove sto pitaju zasto se spominje vjera,evo kako Amel vidi razlog sinjocnjeg neuspjeha:
a možda Boga nije briga za sport uopšte...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 14 avg 2016, 15:12

Kao sto rekoh, ako je dao maksimum od sebe, od njega (kao vjernika) izjava sasvim ok. Isto bih izjavio pod ovim uslovima, kao sto i sam sebi to priznam ako se za nesto maksimalno potrudim, a ne ispadne bas kako sam zelio. Ova zadnja recenica je srz, dobro ce je razumjet svako onaj ko islamom ispunjava svoj zivot. Nista mi nemamo s tom izjavom, covjek i sam kaze 'da vam nekad dragi Bog podari uspjeh i tako vas stavi na veliko iskusenje', sto znaci da i na taj uspjeh od prosle godine isto gleda. Sto i jeste tako kada se bolje sagleda.

BijelaCokolada
Kontakt:

Post Postao/la BijelaCokolada » 14 avg 2016, 15:21

Federer17 je napisao/la:
Kao sto rekoh, ako je dao maksimum od sebe, od njega (kao vjernika) izjava sasvim ok. Isto bih izjavio pod ovim uslovima, kao sto i sam sebi to priznam ako se za nesto maksimalno potrudim, a ne ispadne bas kako sam zelio. Ova zadnja recenica je srz, dobro ce je razumjet svako onaj ko islamom ispunjava svoj zivot. Nista mi nemamo s tom izjavom, covjek i sam kaze 'da vam nekad dragi Bog podari uspjeh i tako vas stavi na veliko iskusenje', sto znaci da i na taj uspjeh od prosle godine isto gleda. Sto i jeste tako kada se bolje sagleda.
Buraz da ti objasnim.Ja bi vise volio da nam je on napisao sta je razlog sinocnjeg debakla (da debakla),i valjda da zna sta je mogao bolje uraditi da ostvari ulazak u finale.Sve ostalo su price za malu djecu.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 14 avg 2016, 15:26

soccerfan je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Top komentar na fb stranici Amela:
King ! Znas ko si i sta si i odakle si... a ne kao neki Teniser koji se stidi svoje vjere
Evo sto smo mi u qurcu ni ne zasluzujemo bolje
Cijela država stade u jedan komentar. Eto mi se nerviramo i onda procitas ovakvu glupost i skontas da mi bolje nismo ni zasluzili. Ovo nam ne vrh. Za glupost mislim taj kom. na Fb ne tvoj komentar ovdje. :rol:
Bas cijela drzava stade u komentar kako ti napisa :lol: :lol: :tokralju:

Fakat me ovaj komentar na fb malo oraspolozio i stvarno je istina da mi nista bolje nismo ni zasluzili tako da ovaj neuspjeh Amela malo lakse pada. Ili kad vidim na fb stranici Olimpijci iz BiH cover slika Amela na sedzdi. Jest to lijepo i svaka cast ali jel mora to biti cover a Tatjana i Mihajlo isto predstavljaju BiH i nose istu zastavu kao Amel. Tacno mi se zivot zgadio kad sam to vidio.

A o vjeri sto pisete, opravdano se kritikuje, nek on radi sta god hoce i nek uci Bismillu prije trke i pada na sedzdu poslije niko mu to ne brani i ne spori, posto je neko povukao paralelu sa Novakovim ljubljenjem krsta, ali ne mora od toga praviti medijsku senzaciju, ne mora objavljivati kako nosi Kur'an na takmicenje, ne znam u cemu je fazon, jel mu vise vrijedi ako to objavi... I naravno svi mediji to prenesu, fokus se na to usmjeri i vecini je Amel najdrazi sportista jer je objavio na fb kako nosi Kur'an a ne jer je na SP ostvario jedan od najboljih sportskih rezultata u BiH

A oko medijske buke koja se digla nakon SP, nije to neki problem, nije on sa priprema dolazio i davao izjave nego kada je bio na odmoru. Uostalom i Musu je 10k ljudi docekalo i Sarajevu pa ga to nije sprijecilo da bude jos bolji ove godine. Bas bi volio da neki strucan novinar napravi intervju s njim i vidi gdje je zapelo, zbog cega ovakav rezultat a prosle godine ono impresivno vrijeme, sta mozemo ocekivati u buducnosti... Ali samo da odgovori ne budu "nije mi se dalo ove godine" ili nesto slicno
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 14 avg 2016, 15:35, ukupno mijenjano 1 put.
Nad tobom sunce najljepše sja

tale07
Kontakt:

Post Postao/la tale07 » 14 avg 2016, 15:28

Ne mogu da vjerujem koliko sranja na temi od forumasa, za koje se mogu kladiti da u 70% slucajeva nisu sposobni da zarade dinar da bi platili TV pretplatu i gledali olimpijadu iz svoje kuce, a da ne pricamo o tome da nesto vise naprave u zivotu kako za sebe a tako i za ovu drzavu.
Amel tuka je osvoji 3. mjesto na svjetskom prvetnstvu za ovu drzavu! I puno vise je dao za ovu drzavu nego sto je dobio! Sta ste vi ponaosob svi koji serete tu uradili za ovu drzavu? Eto koliko vas seratora ima, svi se skupite pa napiste listu sta ste to dobro uradili za ovu drzavu?

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: Amel Tuka

Post Postao/la Evander » 14 avg 2016, 15:31

tale07 je napisao/la:Ne mogu da vjerujem koliko sranja na temi od forumasa, za koje se mogu kladiti da u 70% slucajeva nisu sposobni da zarade dinar da bi platili TV pretplatu i gledali olimpijadu iz svoje kuce, a da ne pricamo o tome da nesto vise naprave u zivotu kako za sebe a tako i za ovu drzavu.
Amel tuka je osvoji 3. mjesto na svjetskom prvetnstvu za ovu drzavu! I puno vise je dao za ovu drzavu nego sto je dobio! Sta ste vi ponaosob svi koji serete tu uradili za ovu drzavu? Eto koliko vas seratora ima, svi se skupite pa napiste listu sta ste to dobro uradili za ovu drzavu?
Na stranu sto si sad hrpu gluposti i klisea ovdje napisao, kakve to sve ima veze sa tim da je on realno podbacio na ovim OI?
Da podbacio, jerrealno je bolji od ovog sto je je uradio.
Bez ikakvog pominjanja Boga.

tale07
Kontakt:

Re: RE: Re: Amel Tuka

Post Postao/la tale07 » 14 avg 2016, 15:38

Evander je napisao/la:
tale07 je napisao/la:Ne mogu da vjerujem koliko sranja na temi od forumasa, za koje se mogu kladiti da u 70% slucajeva nisu sposobni da zarade dinar da bi platili TV pretplatu i gledali olimpijadu iz svoje kuce, a da ne pricamo o tome da nesto vise naprave u zivotu kako za sebe a tako i za ovu drzavu.
Na stranu sto si sad hrpu gluposti i klisea ovdje napisao, kakve to sve ima veze sa tim da je on realno podbacio na ovim OI?
A cekaj to mi redovno "BiH" na olimpijadama osvajamo medalje,pa sad Amel podbacio? Molim te objasni, ne kontam?

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 14 avg 2016, 15:39

legenda reala je napisao/la:
Medikament je napisao/la:Kvalitetni sportisti se uzdaju u sebe, a ne u bajke.
sad je svima jasno da se prošle godine dopingovo
Bosnjaci vole da spletkare i da lazu. Ko laze taj i krade. Ko krade, hoce i posegnut za hormonima :bih:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 14 avg 2016, 15:41

slika

A sad kaze da bog random dijeli uspjehe i neuspjehe.... :problem: Treb'o nam je rec na vrijeme a ne da cekamo i nerviramo se.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 14 avg 2016, 15:42

Ovo da se stavi u arhivu :lol: :lol:
Captain4 je napisao/la:
NoName je napisao/la:Svako od vas, razmislite, da li ste u bilo čemu među 24 najbolja u svom gradu? Državi? Neću dalje...

Naravno da su očekivanja velika ali ne smijemo biti nezadovoljni Amelom. Razloge zašto nije bolje treba tražiti negdje drugo.

Laka noć.
Bio sam 19. na općinskom iz matematike prije par godina. :yawn:

Vidjela mu se odmah na faci nervoza , morao je bolje. Ovo je bila ogromna prilika za medalju.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: Amel Tuka

Post Postao/la Evander » 14 avg 2016, 15:44

tale07 je napisao/la:
Evander je napisao/la:
A cekaj to mi redovno "BiH" na olimpijadama osvajamo medalje,pa sad Amel podbacio? Molim te objasni, ne kontam?
Podbacio je jer je izgubio od onih od kojih je realno kvalitetniji.
Ko je pominjao medalju?

Ili fakat smatras da je on tek 12 na svijetu na 800 metara i da ne moze olje od 1:45:24?

Ja ga ni za sta ne krivim. Pobijede i porazu su sastavni dio sporta. Ali reci da je ovo neki uspijeh bio i da nije podbacio, govorilo bi samo u prilog tome da smo luzerska nacija kojoj je dovoljno "samo da se ne puca".

Odgovori

Natrag na “Reprezentacije BiH u ostalim sportovima”

Trenutno korisnika/ca: ASD i 4 gosta.