RIO 2016 - Košarka

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

DANTES
Kontakt:

Re: RIO 2016 - Košarka

Post Postao/la DANTES » 14 avg 2016, 14:48

@federer naravno da su učili. oni sami kroz istoriju nisu imali neka trenerska imena... ne u poređenju sa srpskim i ukupno jugoslovenskim
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 14 avg 2016, 14:58

marconato je napisao/la:
Federer17 je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la: Pa to je istina, ovi prostori imaju bolju kosarkasku historiju od Spanaca. Vecinom su njihovi uspjesi u kosarci tj jedno 80% podviga su od 2000 pa dalje ..
Da, ali on je vjerovatno mislio na Srbiju, jer se na njih odnosio cijeli post. Kako god, za mene su te price smijesne, previse se osvrcemo na daleku proslost, a braca Gasol dominiraju 15+ godina kad je evropska kosarka u pitanju.
Samo se neznalice mogu smijati na ovakvu cinjenicu! Sami Španci su priznali da su dosta ucili od Yu, a kasnije Srb skole kosarke, strucnjaka kao sto su Duda Ivković, Obradović, Pešić itd..Taj sistem je jedan od cjenjenijih i priznatijih u svijetu kosarke, sto Srbija i danas dan demonstrira, pa cak cesto i sa limitiranim i smijesnim igracima u rosteru!
lumani je napisao/la: ne, rekao sam da su uz domacu podrsku igrali bolje (Bez poraza,a sada vec 2 ) Jokic :?: poceo sam kada sam procitao gluposti ;) kako bi bilo da prvo prestigne igrace poput Divca,Stojakovica itd.....
Mozda zato sto u kvalifikacijama nisi imao prava na kiks, a sada mozes da kalkulises! To ti nije bilo ni na kraj pameti :?: Jokić ce te igrace moci prestici tek za 10-ak god. nikako u svojoj 20-oj. Ljudi ga s pravom vide u perspektivi na tom nivou, a ti malo iskuliraj, opusti se, ne znam kakav ce ti pritisak biti tek ako Jokara i drustvo okace medalju oko vrata, kad vec sada šištiš na svaku utakmicu Srbije... ;)

ako uzmete medalju bicu prvi koji ce da cestita :) nemam ja nista protiv Srbije.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 14 avg 2016, 15:14

Koji qrac se jučer desio? Fulam zadnje 4 tekme i svašta se izdešava.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 14 avg 2016, 15:17

Clutch je napisao/la:Dobar je Jokic ali je hladno mu predvidjat karijeru Gasola (ili cak bolju :crazy: ), koji je top 3 evropski igrac svih vremena, debelo precijenjivanje. Ono, kao da je to tako jednostavno, takvu velicinu, uspjehe i konstantu Paua ostvarit pa hajmo ga odmah s njim u recenicu. Smijesno.
sta se sve moze procitati na redditu i realgm-u od Nuggetsa, likovi ga 'ladno trpaju u kos sa A. Davisom :lol:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 14 avg 2016, 15:19

Kawhi je napisao/la:Koji qrac se jučer desio? Fulam zadnje 4 tekme i svašta se izdešava.
bolje da si fulao,posebno ovu zadnju :)
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 14 avg 2016, 15:30

miki_92 je napisao/la:
Clutch je napisao/la:Dobar je Jokic ali je hladno mu predvidjat karijeru Gasola (ili cak bolju :crazy: ), koji je top 3 evropski igrac svih vremena, debelo precijenjivanje. Ono, kao da je to tako jednostavno, takvu velicinu, uspjehe i konstantu Paua ostvarit pa hajmo ga odmah s njim u recenicu. Smijesno.
sta se sve moze procitati na redditu i realgm-u od Nuggetsa, likovi ga 'ladno trpaju u kos sa A. Davisom :lol:
Ma Vučević u najboljem slučaju. Što je svakako odlično.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 14 avg 2016, 15:48

Kawhi je napisao/la:
miki_92 je napisao/la:
Ma Vučević u najboljem slučaju. Što je svakako odlično.
tako nekako, i jedan i drugi mogu trpati ali ne mogu tacke na zidu odbraniti
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 14 avg 2016, 16:00

Licno Jokića nikada nisam poredio, ne sa Gasolom, nego bilo kojim igracem! Medjutim, jedno pitanje za tebe samo, mislis, odnosno uvjeren si da Jokić nece postati taj kalibar?!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 14 avg 2016, 16:04

Jusuf Nurkic - Shaq
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 14 avg 2016, 16:07

marconato je napisao/la:
Licno Jokića nikada nisam poredio, ne sa Gasolom, nego bilo kojim igracem! Medjutim, jedno pitanje za tebe samo, mislis, odnosno uvjeren si da Jokić nece postati taj kalibar?!
Pa kalibar Paua Gasola vjerovatno nece postat jer to je abnormalno visoka ljestvica, a ja ipak takvu klasu u Jokicu ne vidim (sa tim misljenjem nemam namjeru da umanjujem njegov talent nego treba shvatit o kakvom kalibru je ovdje rijec i ko je Pau Gasol jbt).
Sa druge strane, da ce biti vrhunski igrac i nosilac Srbije u iducim godinama, to svakako.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 avg 2016, 16:18

Pa fakat ono zasto je toliko pogresno reci da Jokic nece nikad biti kalibar jednog Paua, igraca koji je top 3 Euro igrac ikad (meni licno 2.) i koji se u stanju rugati konkurenciji i u poznim godinama ? Ova nova generacija Euro igraca rodjenih od 1990. do 1995. godine po meni ima samo jednog igraca koji moze biti klasa Dirka, Paua i Tonyja i to je Giannis ali i on to moze po meni biti samo u NBA okvirima dok u FIBA takmicenjima nece biti toliko dobar. Jokic je uz Nurkica meni licno igrac s najvecim potencijalom u tim godistima nakon Giannisa, ali sumnjam da ce biti blizu klase Dirka, Paua i Tonyja.

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 14 avg 2016, 17:05

Nimalo obećavajuća situacija za komšije. Ako Nigerija dobije ispadaju, ako Brazil dobije idu na Amere. Siguran sam da gube od Litvanaca, a isto tako očekujem da Španci koji su počeli da igraju savladaju umorne Argentince. Litvanija je za Hrvatsku, ono što je Španija za Litvaniju. Pristup Litvanaca sinoć sve govori. Utakmica sa Španijom je bila potpuno nebitna u pogledu napada na poziciju 1. u grupi.
I think I'm a pussy one.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 14 avg 2016, 18:58

Clutch je napisao/la: Pa kalibar Paua Gasola vjerovatno nece postat jer to je abnormalno visoka ljestvica, a ja ipak takvu klasu u Jokicu ne vidim (sa tim misljenjem nemam namjeru da umanjujem njegov talent nego treba shvatit o kakvom kalibru je ovdje rijec i ko je Pau Gasol jbt).
Sa druge strane, da ce biti vrhunski igrac i nosilac Srbije u iducim godinama, to svakako.
Abnormalno visoka ljestvica je bila i pred Djokovicem prije 10 god. i isti i slicni komentari su bili i tada kada se u perspektivi poredio sa Federerom i Nadalom, pa smo evo svi svjedoci danasnjice...
Zakljucak je, kao sto neki ne mogu tvrditi da ce Jokić dostici Paua, tako ni vi ne mozete da nece! ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 14 avg 2016, 19:26

marconato je napisao/la:
Clutch je napisao/la: Pa kalibar Paua Gasola vjerovatno nece postat jer to je abnormalno visoka ljestvica, a ja ipak takvu klasu u Jokicu ne vidim (sa tim misljenjem nemam namjeru da umanjujem njegov talent nego treba shvatit o kakvom kalibru je ovdje rijec i ko je Pau Gasol jbt).
Abnormalno visoka ljestvica je bila i pred Djokovicem prije 10 god. i isti i slicni komentari su bili i tada kada se u perspektivi poredio sa Federerom i Nadalom, pa smo evo svi svjedoci danasnjice...
Zakljucak je, kao sto neki ne mogu tvrditi da ce Jokić dostici Paua, tako ni vi ne mozete da nece! ;)
Pa ako pricamo teoretski onda si upravu. S tim da u teoriji za bilo kojeg x igraca mozemo tvrditi da ce postati to i to, jer postoje teoretske sanse za takvo nesto. Samo sto ne vidim smisao takvih prognoza, niti zelim da se njima bavim.

U praksi je to ipak malo drugacije. ;)
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 14 avg 2016, 19:30

Ameri zbog ove igre zaslužuju popušiti u nokaut fazi.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 14 avg 2016, 19:31

Malo je reci da je ovo prijateljska tekma.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 14 avg 2016, 19:44

kada bi birali najgoreg igraca ovog turnira,jedan od glavnih kanditata je Klay :angel: :angel:

edit,kreno ga je napokon shut :)
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 14 avg 2016, 20:26, ukupno mijenjano 2 puta.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 14 avg 2016, 19:47

marconato je napisao/la:

Djokovica su poceli porediti kada je poceo da osvaja titule ;) ovaj drugi jos nista nije napravio,a da ne pricam o titulama.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 14 avg 2016, 19:52

Nando nastavio gdje je Teo stao :clap: :clap:

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 14 avg 2016, 20:35

jel brazil def ispao i da dobiju nigeriju

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odgovori

Natrag na “Ljetne olimpijske igre - Rio 2016”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []