lumani je napisao/la:@JHam,
Tebi ako titula u tenisu ne znaci mnogo onda

Jokara prvo treba da bude najbolji igrac svoje repke,svog tima,da odvede tim barem u playoff

tek onda mozem poceti da ga poredimo sa jednim od najboljih iz evrope.
btw,vise Dragan Bender ima od Gasola

ako cemo tako.
Ne kazem ja da ne znaci ta titula, ali ti u tenisu za godinu mozes uzeti 10 tih titula(neke manjeg neke veceg znacaja, ne osporavam to), dok je u NBA samo jedna godisnje, za koju nikako ne mozes biti zaduzen sam, zato kazem da se ne mogu porediti...Da si ne znam ti ko, titula u NBA ne moze ovisiti samo o tvojoj igri, i tvom raspolozenju, i ne moze se samo jedan igrac okriviti ako do osvajanja iste ne dodje...
I opet ponavljam, ja ne kazem da ce biti Gasol, sto se mene tice samo nek nastavi da igra bolje iz godine u godinu, i on i Nurkic i ja zadovoljan dok god su u Denveru...Ekipa je mlada i ne mozes ocekivati titulu nakon godinu dana igranja zajedno, ali su vec prve godine premasili ocekivanja, pogotovo Jokic koji je biran u drugoj rundi i za kojeg niko nije ni pitao na press konferenciji nakon tog drafta, a za Vucevica, nastavi li Jokic ovako igrati kroz godinu dvije ce vec biti bolji od njega, po mojoj nekoj procjeni...
P.S Tek sad se vidi koliko ovim ameria fali igrac tipa Faried, bolje da su njega zvali nego Barnesa, igrac od kojeg imas sigurnih 10 poena na ovim takmicenjima, i bruku skokova, i energije(koja je potrebna da ove zvijezde razbudi), a i odbranu je malo popravio...