Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Amsterdam1312
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Amsterdam1312 » 14 avg 2016, 21:23

Ima ova ekipa i previše potencijala, kada se Milner vrati dobit će puno toga nazad cijela odbrana, sigurnost, stabilnost i iskustvo. Ima dobrih igrača za rostera, vidjelo se da kada su 100% fokusirani i kada nisu pod kočnicom kako mogu samljeti koga žele. Malo neke sitnice na sredini popraviti da se ne ispada onako, suradnja sa bekovima mora biti savršena da se ne primaju golovi kao danas. Coutinho bi trebao imati sezonu života vrijeme je da izdominira maximalno, i prije je znao bljesnuti i ponuditi magiju kad ništa nije išlo ali treba mu konstantnost i na konju smo. Mane je **** zvijer čovjek vrijedi svake funte 100% i jedno od jačih pojačanja ikad. U prvom je bilo nereda dosta pogubljenosti ali sigurno im je očitana bukvica na halfu. Klavan me je pozitivno iznenadio i na pripremama još. Svi su zaboravili da je Mignolet skinuo penal što je jako bitno za njega. Sve u svemu dobro, bitno je da se startalo sa pobjedom, sad popraviti nazad što se popraviti može i ovom tupsonu Morenu treba svaki dan pustiti šta je radio i da vidi kakv je tukac, jedina slaba tačka do bola. Sad treba ići dalje samo jako u kost. :njanjanja: :clap:

Ramsey16
Kontakt:

Post Postao/la Ramsey16 » 14 avg 2016, 21:28

Cestitke na pobjedi, ali nemojte se zanositi mi smo totalno losi pa ne dajite na znacaju ovoj pobjedi bolje po vas. Sretno u nastavku :D

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 14 avg 2016, 21:39

Utakmica ne znam. Do 40' minute sam mislio da gubimo 100% nismo šanse kreirali kako treba, ubili nas ljudi presingom. Kad sam vidio da Kutinjo šuta reko neće dobacit do gola, ali ga amižda uvali ne bi ja onako :mrgreen: . Eh, kad ondje pade golčić pojavi se neki trag nade i znao sam da će ih Klopp nafurat pravo. Da se vratim na ElRepić bijeli lukčić. Do penala je po meni imao 2 greške. Penal, pa onda kasnije i krivac za gol. Mislim da ga je Klopp grlio ono radi samopouzdanja, ali ovo je dokaz da smo tu najjjjjjjjtanji. Napad sa Origijem će baš biti perverzija naprijed. Pravio je strašan presing u minutama koje je dobio. Klavan u odbrani je bio po meni jako dobar možda i bolji od Lovrena. Henderson je imao nekih pokušaja pasova, ali još kornera ne zna izvesti :shifty: . Uglavnom taj lijevi bek se mora dovest.
A Mignole svaka čast na napokon pogođenom natrčavanju na loptu nakon kornera i penalu. Za onaj gol Čembrlejna mislim da je Lovren malo skrenuo loptu pa ga je i to zbunilo. Ali uglavnom treba se gurat, vidjelo se da i Arsenalu fali igrača, kad su ušli ovi sa klupe druga ekipa. Trica naša i idemoo :opaopa:
Tako blizu, a tako daleko.

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 14 avg 2016, 22:00

PL era Penalty saves for Liverpool (excl. shootouts, all comps):
Mignolet, James - 5
Reina - 4
Dudek - 2
Westerveld, Jones, Kirkland - 1

Penali nikad nisu bili Mignoletov problem, naprotiv. Čini mi se da je i sezonu 2013/14 otvorio odbranom penala protiv Stokea. Njegov problem su ubačaji, dodavanje i kontrola kaznenog prostora.
Utakmica je bila zanimljiva, posebno neutralnim posmatračima, ali navijačima oba tima je bila itekako stresna. Arsenal je Liverpoolu godinama težak protivnik tako da je dobro konačno prekinuti lošu statistiku. Napad je bio odličan, iako je bilo prostora i za više golova. Ostaje stari problem, odbrana. Ne mogu da vjerujem da je Klopp htio ući u sezonu sa Morenom i Milnerom kao opcijama na lijevom beku. Nevjerovatno je kakve rupe u mozgu ima taj čovjek. U prvom poluvremenu pamtim bar tri greške koje su Liverpool trebale koštati gola. Ne treba se zavaravati, Milner možda jeste bolji od njega defanzivno, ali ruku na srce, i nije teško biti bolji od ludog Morena. Milner je vezni igrač koji je većinu karijere proveo na krilu i ne treba da igra na beku. Nije mi jasno kako niko još nije uzeo Rodrigueza. Taj čovjek je jedan od najboljih lijevih bekova. Iskreno se nadam da će Klopp dovesti švicarca jer nismo imali takvog beka još od Riisea.
Henderson mi se nikako ne sviđa na zadnjem veznom. Haj što nema dobro pozicioniranje u defanzivi, nego je preloš u prenosu lopte iz odbrane. Loše se postavlja pri samom prijemu lopte i ona većinom ide na stranu bekovima ili nazad stoperu. Can je dosta bolji po tom pitanju, dosta više lopti šalje naprijed. Henderson bi mogao igrati umjesto Lallane ako ovaj nastavi ovako gubiti lopte. Wijnalduma ne bih komentarisao, imao je i dobrih i loših perioda i sačekaću par utakmica kako bih mu sudio. Ipak je ovo prvi meč i još uvijek se ganja fizička sprema. Treba istrpiti ova 3 kola do reprezentativne pauze, nakon toga bi trebalo ići dosta bolje i konkretnije. Sreća, naredni protivnici nisu teški, ako je to u EPL moguće reći.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 15 avg 2016, 00:58

@El Rey Ti ono napisa Coutinho na klupu :P

OK, za nas najgore gostovanje u ligi, ali oni su danas bili bez pola ekipe, i opet jedva pobijedili, ne mozemo nikako umrtviti igru i zatvoriti utakmicu.

https://my.mixtape.moe/dhkvbr.mp4
Zivotinja, nisam ni sumnjao u njega :)
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 15 avg 2016, 01:03

Najteze gostovanje u ligi je WBA. Ne mogu da vjerujem koji smo mi pehovi tamo :mrgreen:
ZZ

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 15 avg 2016, 11:49

Za povratak Arsenala sa 1-4 na 3-4 Klop je okrivio sebe, jer kaže slavio je sa igračima i sami igrači su pomislili da je kraj utakmice a ostalo je još pola sata da se igra. Aferim bruder.
Jučerašnjom utakmicom Henderson je došao u top 100 svih vremena za Liverpul, sa 213 utakmica za klub.
Još niko ne spominje lijevog beka i mislim da Moreno ma šta učinio ostaje u klubu. Nekako bojažljivo se spominje Paredes mislim iz Seria A.
Danas u 14:30 na Arena sport 1 ima Arsenal tv i meč protiv Liverpula za one koji su propustili live meč.
Kocka je bačena

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 15 avg 2016, 11:57

Hendo je napisao/la:Za povratak Arsenala sa 1-4 na 3-4 Klop je okrivio sebe, jer kaže slavio je sa igračima i sami igrači su pomislili da je kraj utakmice a ostalo je još pola sata da se igra. Aferim bruder.
Jučerašnjom utakmicom Henderson je došao u top 100 svih vremena za Liverpul, sa 213 utakmica za klub.
Još niko ne spominje lijevog beka i mislim da Moreno ma šta učinio ostaje u klubu. Nekako bojažljivo se spominje Paredes mislim iz Seria A.
Danas u 14:30 na Arena sport 1 ima Arsenal tv i meč protiv Liverpula za one koji su propustili live meč.
Ja se i ne nadam lijevom beku kad ga do sad vec nisu doveli. Sta vise ne ocekujem pojacanja uopste
You are someone else I am still right here

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 15 avg 2016, 12:09

Jeste li znali?
Liverpool je u sezoni 1987/88 prvu utakmicu EPL igrao u gostima protiv Arsenala i pobijedio, Nakon toga sljedeće dvije utakmice su također igrali u gostima zbog radova na stadionu Liverpoola. Te sezone Liverpool je osvojio ligu sa samo dva poraza!
:kafa:
Kocka je bačena

Amsterdam1312
Kontakt:

Post Postao/la Amsterdam1312 » 15 avg 2016, 14:16

Historija se ponavlja Hendo :D ja imam osječaj da će neko doći nazad još do kraja roka, uvjeren sam. ;)

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 15 avg 2016, 14:45

slika

Trčati, trčati i samo trčati.
Počinje na Arenasport 1 Arsenal - Liverpool. Možda i danas pobjedimo. :kafa:
Kocka je bačena

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 15 avg 2016, 14:59

Drago mi je da ste napokon skontali da je Moreno na nivou Husica i Bevapa, najveci glupan u svijetu fudbala, od pocetka prosle godine to govorim al' ovdje su me napadali :lol:

Valjda Klopp nije corav da uvidi ocigledne stvari, pobjeda i 4 gola u derbiju govori da cemo naprijed bit silni, jes da je Arsenal iskasapljen igrao i da se ovo moralo uzeti al' svejedno mislim da cemo se nagledat ofanzivnog fudbala i lahkoce stvaranja sansi. Sad jos cekamo povratak Stua i nadamo se da je sve uredu sa Coutinhom i nastavljamo dalje. :cool:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 15 avg 2016, 15:22

Edin TM87 je napisao/la:Drago mi je da ste napokon skontali da je Moreno na nivou Husica i Bevapa, najveci glupan u svijetu fudbala, od pocetka prosle godine to govorim al' ovdje su me napadali :lol:
Kako napokon kad su skoro svi vec jako dugo protiv morena
You are someone else I am still right here

Escobar
Kontakt:

Post Postao/la Escobar » 15 avg 2016, 15:50

Maloprije gledam sažetak utakmice gdje se prati samo Alberto Moreno. Pa ljudi dragi, Walcott je mogao raditi šta je htio, imao je faktički 10 metara prostora oko sebe. Klavan je zatvarao što je mogao, pa i Coutinho čak. Mislim da je to jedan od razloga "grčeva" Coutinha, jer momak stvarno trči kao da se igra 3-5-2, bolje rečeno kao da nemamo beka. Uprkos tome, mislim da je Klopp završio sa transferima i da će nastaviti "nadograđivati" igrače koje su mu na raspolaganju.

Sagledao sam reprizu utakmice i dosta sam bio "probirljiv". Najveći problem jeste lijevi bek, o čemu svi pišemo u zadnje vrijeme. Pored toga, prekidi. Kod gola Chambersa smo pustili trojicu igrača između naša 2 stopera, dakle pozicioniranje tokom prekida, čuvanje igrača, mislim da to i Klopp vidi i da će poraditi na tome.

Dalje, pristup utakmici mi se ne sviđa. Imam osjećaj da čekamo da se protivnik zaleti i onda da krenemo sa presingom i prepoznatljivom trkom. Vezni red stoji daleko od obrambenih igrača, samim tim dovodi stopere u iskušenje koji su uglavnom sigurni tokom predaje lopte, vraćaju je golmanu naravno. Henderson je jučer pokušavao na sve načine prići stoperima, uzeti loptu, ali nije mogao prenijeti na suprotnu polovinu. U tom slučaju Wijnaldum i Lallana se čine nevidljivim igračima, ne uzimajući u obzir presing što prave.

Dakle treći problem jeste predaja lopte iz odbrane na suprotnu polovinu, dosta raditi na tome, jer nije ni Mane motor da se stalno vraća po istu i povuče 25 metara. To bi trebala biti uloga Hendersona ili Emre Cana, pa čak i pomenutog trkačkog dvojca.

Tokom drugog poluvremena smo imali kontrolu nad loptom, "igrali" smo se na njihovoj polovini i dali smo 3 gola. Znači naprijed nema problema, dosta trke sa dosta križanja i razmjene pozicija, osobitno trojca Coutinho-Firmino-Mane, pa čak i Lallana i Wijnaldum su znali djelovati po krilima, dok bi se pomenuti trojac ubacivao u sredinu, zaista impresivno.
Također primjetio sam kako je Clyne dosta ofanzivniji, te da je popravio centaršut, dok s druge strane nismo imali opasnosti (Moreno)...

Na kraju, nedostatak iskustva, imali smo tri gola prednosti i nismo znali smiriti, bolje rečeno "umrtviti" igru. Tu nam je dostao falio James Milner, vidjelo se u nekoliko navrata da Kloppo govori mirno, međutim, imamo pretalentovani mladi tim koji stalno gleda naprijed, mogli smo ispustiti pobjedu u želji za debaklom Arsenala. Dakle treba stati na loptu kada je to potrebno.

Sve u svemu, dosta disciplinovana igra, sa dosta trke, neki igrači su još u grču poput Wijnalduma, ali vremenom sve njegove kvalitete će doći do izražaja, ne sumnjam.
5 times champions of Europe. #YNWA

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 15 avg 2016, 15:59

Svi spominju dvije greske Morena ali prva je najgora kady je glavom vratio loptu Ramseyu na deset metara od naseg gola. Sreca pa on nije znao loptu ustopati. To su 3 greske za 3-0 i onda smo mogli okaciti macka o rep.
Kocka je bačena

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 15 avg 2016, 16:12

fera je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:Drago mi je da ste napokon skontali da je Moreno na nivou Husica i Bevapa, najveci glupan u svijetu fudbala, od pocetka prosle godine to govorim al' ovdje su me napadali :lol:
Kako napokon kad su skoro svi vec jako dugo protiv morena
Pa nisu toliko dugo, hvalili su ga na polusezoni kao dugorocno rjesenje na beku :mrgreen:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

BigAndy
Kontakt:

Post Postao/la BigAndy » 15 avg 2016, 18:11

Ramsey16 je napisao/la:Cestitke na pobjedi, ali nemojte se zanositi mi smo totalno losi pa ne dajite na znacaju ovoj pobjedi bolje po vas. Sretno u nastavku :D
A mozda ste vi dobri a mi jos bolji pa niste mogli meda :P

Dosta vi umanjujete pobjedu kao da je Liverpul igrao sa Aston Villom a ne sa Arsenalom...
Oooooooo Andy Andy, Andy Andy Andy Andy Roobertson!

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 15 avg 2016, 18:15

Ma mora se dovesti neka alternativa ovoj španskoj nesreći koji je glavni krivac što ove sezone nismo u Ligi Prvaka. Oslobođene su plate od Enriquea i Smitha (mada njegova vjerovatno i nije bila nešto velika) i tako je stvoren prostor za dovođenje, ali je nastao problem što ne možemo nikog dovesti po nekoj razumnoj cijeni. I ovi klubovi od koje tražimo su uvidjeli da mogu na nama lijepo zaraditi pa su tako digli nenormalno cijene.
Realno, mi vjerovatno i nemamo 30+ miliona da dadnemo u ovom roku za tu poziciju. Onaj Portugalac što je otišao u BVB je bio idealna opcija, jer je cijena i kvalitet igrača bio sasvim ok, al' kad' smo tu izvisili i krenuli su belaji :)
Čitam sada da su naši zainteresovani za Coentroa valjda da ga dovedu na pozajmicu do kraja sezone...ovo bi već bili očajnički potezi, al' šta da se radi kad' je pet do dvan'est :shifty:

PS. I da, nije istina da su svi bili oduševljeni dovođenjem ovog Španca. Pa ja sam prvi pisao da je bolje dovesti tada malo poznatog Ricarda Rodrigueza nego li ovog igrača...
Joint_fc

EBSCO
Kontakt:

Post Postao/la EBSCO » 15 avg 2016, 20:17

Šta se ovo Coentrao spominje ? :crazy:

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.