Bundesliga

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
12%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
22
33%
4) St.Pauli
15
23%
5) Mainz
9
14%
6) Augsburg
9
14%
7) Union Berlin
3
5%

Ukupno glasova: 66

KayserSose
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la KayserSose » 11 avg 2016, 20:27

kraljttbvb je napisao/la:Imas svugdje zena za povaliti, ali kad si poznat i nije neka fora maznuti obicnu curu.
Fora je drmnuti poznatu manekenku, glumicu, pjevacicu, a toga u ovim manjim, seljackim, gradovima nema ;)

Nije ni Dzeko ozenio nepoznatu komsinicu iz mahale...
Kuzimo se frende, bio sam malo sarkastican sa linkovima. Wolfsburg je grad koji je nastao u prvoj polovici proslog stoljeca kao strogo radnicki grad za smjestaj, pa onda ovo sto je danas i nije lose.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 avg 2016, 22:11

Licno sam bio u Wolfsburgu i grad nije toliko strasan kako ga mi ovdje na forumu predstavljamo...

Takodje ne treba zaboraviti cinjenicu da Wolfsburg ima idealan geografski polozaj, i ukoliko igraci zele lumpovati to mogu uraditi u Hamburgu ili Berlinu koji su udaljeni sat i po.

Igraci izbjegavaju Wolfsburg zbog cinjenice da nemaju navijaca i da je stadion skoro pa uvijek poluprazan...Koliko mi god igrace smatrali placenicima ipak i oni osjete atmosferu u i oko kluba.

Pa realno sta mislite radi cega je Kostic izabrao HSV prije Wolfsburga ?
"My Favorite Ring is Always the Next One"

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 11 avg 2016, 23:13

amerosm je napisao/la:Licno sam bio u Wolfsburgu i grad nije toliko strasan kako ga mi ovdje na forumu predstavljamo...

Takodje ne treba zaboraviti cinjenicu da Wolfsburg ima idealan geografski polozaj, i ukoliko igraci zele lumpovati to mogu uraditi u Hamburgu ili Berlinu koji su udaljeni sat i po.

Igraci izbjegavaju Wolfsburg zbog cinjenice da nemaju navijaca i da je stadion skoro pa uvijek poluprazan...Koliko mi god igrace smatrali placenicima ipak i oni osjete atmosferu u i oko kluba.

Pa realno sta mislite radi cega je Kostic izabrao HSV prije Wolfsburga ?
Sigurno mjesto u prvih 11?

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 12 avg 2016, 02:19

KayserSose je napisao/la:Osuđeni krimos se vraća na čelo Buyerna. :rol: Pošto se radi o njemačkom Mamiću očekujem bojkot od određenih navijača Buyerna koji bojkotiraju i Dinamo zbog Mamića. Ili ćemo ih smatrati nedosljednim licemjerima. :kafa:
S jedne strane imamo legendu kluba koja je najzasluznija sto je Bayern postao jedan od najvecih i najbogatijih klubova na svijetu a sa druge strane imamo ratnog profitera koji je OTEO gradski klub i pretvorio ga u privatnu prciju,zabranjuje vlastitim clanovima pravo glasa,izvlaci pare iz kluba,salje privatnu policiju na navijace,mase dosjeima ljudi u emisiji sto je kaznjivo djelo,osnivac je "Fan Cluba" u kojem rijec vode kriminalci i ciji je clan osuđen na 12.godina zatvora zbog pokusaja ubojstva i jos masu takvih stvari.

I ti bi to uspoređivao? :rol:
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 12 avg 2016, 02:32

gerdmuller je napisao/la:
KayserSose je napisao/la:Osuđeni krimos se vraća na čelo Buyerna. :rol: Pošto se radi o njemačkom Mamiću očekujem bojkot od određenih navijača Buyerna koji bojkotiraju i Dinamo zbog Mamića. Ili ćemo ih smatrati nedosljednim licemjerima. :kafa:
S jedne strane imamo legendu kluba koja je najzasluznija sto je Bayern postao jedan od najvecih i najbogatijih klubova na svijetu a sa druge strane imamo ratnog profitera koji je OTEO gradski klub i pretvorio ga u privatnu prciju,zabranjuje vlastitim clanovima pravo glasa,izvlaci pare iz kluba,salje privatnu policiju na navijace,mase dosjeima ljudi u emisiji sto je kaznjivo djelo,osnivac je "Fan Cluba" u kojem rijec vode kriminalci i ciji je clan osuđen na 12.godina zatvora zbog pokusaja ubojstva i jos masu takvih stvari.

I ti bi to uspoređivao? :rol:
Upravo čitam nešto oko falasija i ti si napravio tri u ovom odgovoru, tako da... :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 avg 2016, 07:04

Uli kriminalac ukro od Bayerna prave.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 12 avg 2016, 07:28

Ma ne obaziri se vise na napade na ullia.
Covjek je odsluzio kaznu,klub nije ostetio u niti jednom trenutku i stav 99 posto navijaca bayerna je da je dobrodosao nazad i tu prica zavrsava.
Briga me za ove komentare sa strane.....

U nedilju je prvi okrsaj sa zuto crnima.Momcci djeluju super motivirani da nakon tri godine opet uzmu trofej.
Nece biti dosta igraca:robben,costa,boateng,sanchez ali kadar je i dalje dosta jak da pokaze na startu sezone tko je broj 1 u njemackoj

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 12 avg 2016, 11:54

Sve ste rekli osim kako se Uli dobrovoljno prijavio jer je on jelte ipak poštenjačina i kad je shvatio da čini krivo savjest mu nije dopustila da ostane nekažnjen. :rol: :facepalm: Davno ja napisah, ako se ne varam kad sam radio uvod u sezonu 2013/14, kako je Uli majka Tereza Bundeslige. Sveti Uli. :kafa:

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 12 avg 2016, 16:40

Koliko je Uli svetac toliko je i BvB...

BvB je ko ove cure koje pređu par kilometara one stvari a onda se počnu furati da su djevice a ono ostala rupa.

Prije nego su bili na ivici bankrota bacali pare šakom i kapom, gore od Abramoviča prvih godina u Čelskiju, a onda primili šljagu za sva vremena. Sada glume borce protiv monopola i dobrobit BL. Ipak kada bolje pogledaš bacaju se tu višemilijunske cifre na transfere, dovode se igrači iz BL tj. slabe ekipe BL te šalju svoje omladince u manje bundesligaške klubove na kaljenje. Ovo je ta logika koju primjenjujete na Bayern pa evo ja primjenjujem na Žutalje.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 12 avg 2016, 18:32

Čovjek koji ih je spasio bankrota napadaju kad stignu, nezahvalnici. :kafa:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 12 avg 2016, 19:14

thulkazal je napisao/la:Koliko je Uli svetac toliko je i BvB...

BvB je ko ove cure koje pređu par kilometara one stvari a onda se počnu furati da su djevice a ono ostala rupa.

Prije nego su bili na ivici bankrota bacali pare šakom i kapom, gore od Abramoviča prvih godina u Čelskiju, a onda primili šljagu za sva vremena. Sada glume borce protiv monopola i dobrobit BL. Ipak kada bolje pogledaš bacaju se tu višemilijunske cifre na transfere, dovode se igrači iz BL tj. slabe ekipe BL te šalju svoje omladince u manje bundesligaške klubove na kaljenje. Ovo je ta logika koju primjenjujete na Bayern pa evo ja primjenjujem na Žutalje.
Drugin rjecima rade isto sto i mi samo u manjim omjerima,i rado bi ukinuli tzv monopol da imaju vece sanse za titulu.
Klasicna demagogija kojom se dodatno mobilizira javnost,medije i ostatak njemacke na svoju stranu protiv zlocestog bayerna

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 13 avg 2016, 00:13

@svima na ovoj stranici

Ne zagađujte temu, postoji tema Bayern vs. BVB pa ožežite tamo. Sa ovim masturbacijama dojadili ste već bogu i vragu.

Molders
Kontakt:

Post Postao/la Molders » 14 avg 2016, 15:55

ASD je napisao/la: Da, ali kiksevi nisu problem ako ih ne naredas toliko da u ligi osvojis samo 73 boda, pogotov kad imas jakog konkurenta, Guardioli se desilo malo bodova (79) kad nije bilo konkurencije, ali ove sezone je Dortmund bio dobar pa je i Bayern ubacio u visu brzinu i osvojio oko 90 bodova.
Prebacio sam ovdje da ne pišemo na onoj temi..

Već sam napisao to o kiksevima, jednostavno moraš bit na nivou i tu nema puno prostora za greške. Mislio sam na onu sezonu kada je Dortmund bio prvak i nadam se da si me shvatio, ali kada već spominješ prošlu, nema šta, ne kažem ništa kontra Bayerna a što se tiče Dortmunda, bio je više nego dobar s obzirom na dolazak Tuchela koji je upravo u svojoj prvoj sezoni digao BVB nakon Kloppovog odlaska, titula se nije ni očekivala.

Također, naredna bi mogla biti zanimljiva iz više razloga.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 16 avg 2016, 11:26

Schipplock otisao u darmstadt,schalke zainteresiran za rolana,wolfsburg se i dalje nateze oko zaze

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 17 avg 2016, 00:15

Gladbach pobjedom protiv Boysa zakoracio u Ligu Prvaka, ima jos taj uzvrat ne bi trebalo bit problema ..
FC Bayern !!!!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 avg 2016, 00:19

Gladbach uzeo nocas par miliona eura za kvalifikaciju u Ligu prvaka. Dobro ce im doci nova injekcija eurica u kasu.

Postaju konstantni, nisam se tome nadao prije par godina, mislio sam da ce postati instant ekipa kao Wolfsburg i da ce nestati. Isto Rafael, pogresno sam ga procijenio.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 17 avg 2016, 08:55

Par vijesti iz mrtvila prijelaznog roka:

- Dante je pred transferom u Nicu, a kao zamjene se spominju Sane i Ginter
- Serge Gnarby bi sljedeće sezone mogao igrati u BL, kao najizglednija destinacija spominje se Hertha
- Robert Bauer iz Ingolstadta je pred prelaskom u Werder
- Alexander Milosevic je na putu da ispadne iz BL 2 sezone u nizu pošto je pred potpisom za Darmstadt
- Schalke je navodno zainteresiran za posudbu Munira iz Barce
- sapunice Dragovic, Zaza i Ndidi zaslužuju samo :rol:

Dosadan kolovoz. Vjerovatno se nastavi u takvom ritmu do zadnja 2-3 dana prijelaznog roka.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 17 avg 2016, 11:17

Svabo odvaze svaki euro prije nego sto ga potrosi....vise se tu mislim ceka hoce li se koga prodati i potom pronaci zamjenu nego sto se zeli napredovati rezultatski

Iako bi liga mogla biti sasvim solidna.Mi imamo najacu momcad i sve osim titule bi bio debakl,bvb je dobio na sirini a od igraca je izgubio samo hummelsa,gundogan nije ni igrao a gotze reus schurle dembele mogu zamjeniti armenca
Lever bi mogao biti prikriveno iznenadjenje ,vec im je treca godina sa schmidtom ,ekipa je uigrana i vjerujem ako ne bude ozljeda da mogu bit dosta blize nama i bxb-u.
Schalke je manje vise isti,otisao je matip dosao naldo,otisao sane dosao embolo (iako nije isti profil igraca),ne vjerujem da mogu vise od borbe za 4 mjesto ,dugorocno bi sa weinzierlom i heidelom trebali biti bolji.
Gladbach je vrlo dobar,negdje u rangu schalke 04 ,sad kad su izborili lp moglo bi doci koje pojacanje.
Wolfsburg ima po meni bolju ekipu nego lani ,ne igraju lp,allofs je jucer u bildu najavio mogucnost nekoliko vecih transfera,mogli bi u borbu sa schalke i gladbach za 4 mjesto cak bi rekao da ce biti i ispred njih najvise tbog europe.
Ocekujem dodatnu stabilizaciju hsv-a ,vrijeme je da se taj klub prikljuci vrhu.
Najveci upitnik je mainz nakon odlaska heidela plus sto igraju europu i to bi im moglo pravit velike probleme te leipzig koji ima potentnu momcad ali ipak previse mladu,ako upadnu u krizu rezultata moglo bi biti problema.
Hertha bi se po nekoj tradiciji trebala vratit borbi za opstanak,bremen bi trebao biti jaci ali ne znam hoce li tk biti dovoljno za neku mirniju sezonu.
Od ostalih ekipa se ocekuje debela borba za goli zivot,darmstadt prvi favorit za zweitu

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 19 avg 2016, 00:24

Najtrazenija roba na trzistu je potpuno neocekivano Jeremy Toljan. Za ovog igraca se bore Bayern, Napoli, PSG, RB Leipzig i HSV.

Schalke bi Amadou Diawaru, istog igraca zeli i Napoli. Navodno su "Rudari" ponudili 12 +5 mil eura bonusa.

Ludwig Augustinsson je novi igrac Werdera.

Nakon sto je propao transfer Ndidijaa, Hsv se vratio prvoj opciji Walaceu.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 avg 2016, 06:38

Bundesliga slabija po imenima nego prosle sezone.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []