Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog
Re: Premijer liga BiH - općenito
Mogu ti ja slobodno reci, na istom ste putu. Raja je ista jbg, hvata se za svasta. Ono sto je specificno je da uvijek oni "mrtvi profesionalci" medju rajom ispadnu gori od ovih sa nargilama, cipsom, slaninom.
To za srecu mogu diskutovati samo u slucaju Dzenan Uscuplica, i za prvi mandat se to ne moze reci ni u ludilu. Kad je dosao, sve ekipe protiv kojih smo slavili pobjedu, ne da su nadigrane nego su satrane. Od kup duela u Mostaru sa Zrinjskim, preko slabijih utakmica u ligi do finala sa Celikom i razvaljivanja u Zenici. Onda Evropa, protiv Norvezana iz jednog suta izgubimo, tamo nam se vrati jer su i oni fulali puno toga. Protiv Atromitosa opet bolji, izgubimo pa ih tamo razvalimo. Onda pocinje prvenstvo, serije promasaja protiv Veleza i Mladosti, Bilbija fula penal za pobjedu kao slag na tortu, pa serija promasaja u Zenici protiv Celika, to je to. Nije dozivio ni poraz a zavrsio je svoje.
Dakle, prvi mandat je siguran u kojem mu sreca nije bila susretljiv faktor. Drugi mandat, uz dosta srece do titule, cinjenica. Prvi mandat je jedini i najduzi period sa konstantom dobrih igara, onakvo razvaljivanje Borca u BL se rijetko desava.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
- Beduin
- Kontakt:
Kazes Virtual da je odlazak Kodre donjeo rezultat, u smislu osvajanja titule, pretpostavljam. Ja sam opet misljenja da je bilo bolje ostaviti Kodru da poslozi neke stvari u klubu, napravi neki profesionalizam i ozbiljno shvatanje fudbala, ozbiljan pristup, bira igrace po svojoj viziji igre i odstrani one koji opstruiraju to i ne zele prihvatiti kritiku. Igrac se mora povinovati treneru i gotova prica.
Pa i da nisu uzeli tad titulu, sigurno bi je uzeli naredne godine, imali odlican kostur tima i nadogradili ga vjerovatno jos kvalitetnijim igrackim kadrom, jer ono sto je Jesic doveo je samo kradja para.
Kodro ima svoj stav, ima obraz, kad se mogao suprotstaviti onako korumpiranom Savezu i ne prihvatiti da mu oni kroje tim i sve ostalo, mogu samo zamisliti sta bi napravio sa Sarajevom u narednim godinama, jer samo njegovo ime neato znaci svakom mladom fudbaleru i cast je igrati u njegovom timu.
Tako sam bio zatecen odlaskom Odovica, istinskim znalcem i ljudinom. Neshvatljivo je da Uprava dozvoli igracima da bojkotuju trenera, zbog cega, zato sto im se ne svidja lrofesionalan pristup i zalaganje, da gines na terenu i treninzima zato sto primas dobru platu? Tome se mora stati u kraj i da bude primjer ostalim igracima koji ce doci u klub, ne samo u Zelju, vec i ostale nase timove.
Pa i da nisu uzeli tad titulu, sigurno bi je uzeli naredne godine, imali odlican kostur tima i nadogradili ga vjerovatno jos kvalitetnijim igrackim kadrom, jer ono sto je Jesic doveo je samo kradja para.
Kodro ima svoj stav, ima obraz, kad se mogao suprotstaviti onako korumpiranom Savezu i ne prihvatiti da mu oni kroje tim i sve ostalo, mogu samo zamisliti sta bi napravio sa Sarajevom u narednim godinama, jer samo njegovo ime neato znaci svakom mladom fudbaleru i cast je igrati u njegovom timu.
Tako sam bio zatecen odlaskom Odovica, istinskim znalcem i ljudinom. Neshvatljivo je da Uprava dozvoli igracima da bojkotuju trenera, zbog cega, zato sto im se ne svidja lrofesionalan pristup i zalaganje, da gines na terenu i treninzima zato sto primas dobru platu? Tome se mora stati u kraj i da bude primjer ostalim igracima koji ce doci u klub, ne samo u Zelju, vec i ostale nase timove.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Nemoj mene bgt..jbg pogrijesio sam..Mladost ludost...TobeYarabi je napisao/la: ovakve bambuse, bukve i ostala stabla treba odstraniti i sa foruma i sa stadiona, dvorana i ostalih sportskih borilista
!
Jovan uzeo godisnji.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
prvi mu je prekrsaj treba ga manje kaznit
prvi ove polusezone
prvi ove polusezone
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Dobro je prosao. Besic onda zvakom gadjao igraca i dobio istu kaznu. Lopta vise boliultrasstyle_tz je napisao/la:prvi mu je prekrsaj treba ga manje kaznit
prvi ove polusezone
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
- tuzlak1987
- Kontakt:
Mlad je momak i treci je put 
tuzlak1987 je napisao/la:Mlad je momak i treci je put
Nad tobom sunce najljepše sja
Zahirovic u Splitu.Idu ljudi u prosjecne klubove u susjetstvu,umjesto da se vrate u domovinu i preznoje malo dupe,pomognu da se izdigne malo ova liga iz sivila..ali ne ovdje jedva potrce i glume neke igracine,bjeze prvom prilikom,a tamo oru teren za par stoja vise....Sve bi ja to macolom.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
I ja se ne bi puno mislio, igrati ovdje na livadama i gledati kako će mi neko noge polomiti ili kečeve laktom izbiti.Realno, situacija u HNL-u je 1000 puta bolja što se tiče uvjeta za igrače, a vjerojatno i želi nešto uštekati za crne dane...solinas je napisao/la:Zahirovic u Splitu.Idu ljudi u prosjecne klubove u susjetstvu,umjesto da se vrate u domovinu i preznoje malo dupe,pomognu da se izdigne malo ova liga iz sivila..ali ne ovdje jedva potrce i glume neke igracine,bjeze prvom prilikom,a tamo oru teren za par stoja vise....Sve bi ja to macolom.
Sta ce bolan ustekati.....koliko to placa Split,15-20 000 eura....de postedi me bogati.Za infrastrukturu se slazem...johnnyyK je napisao/la:I ja se ne bi puno mislio, igrati ovdje na livadama i gledati kako će mi neko noge polomiti ili kečeve laktom izbiti.Realno, situacija u HNL-u je 1000 puta bolja što se tiče uvjeta za igrače, a vjerojatno i želi nešto uštekati za crne dane...solinas je napisao/la:Zahirovic u Splitu.Idu ljudi u prosjecne klubove u susjetstvu,umjesto da se vrate u domovinu i preznoje malo dupe,pomognu da se izdigne malo ova liga iz sivila..ali ne ovdje jedva potrce i glume neke igracine,bjeze prvom prilikom,a tamo oru teren za par stoja vise....Sve bi ja to macolom.
-
Pitaristok
- Kontakt:
Da, samo sto on nece ni u splitu imat vise od 100 minuta...solinas je napisao/la:Zahirovic u Splitu.Idu ljudi u prosjecne klubove u susjetstvu,umjesto da se vrate u domovinu i preznoje malo dupe,pomognu da se izdigne malo ova liga iz sivila..ali ne ovdje jedva potrce i glume neke igracine,bjeze prvom prilikom,a tamo oru teren za par stoja vise....Sve bi ja to macolom.
- Beduin
- Kontakt:
Jeste istina po pitanju boljih uslova za treniranje, bolji tereni za utakmice i vjerovatno malo bolja primanja, ali daj vise prestanite pisati gluposti tipa "da mu neko noge polomi...".johnnyyK je napisao/la:I ja se ne bi puno mislio, igrati ovdje na livadama i gledati kako će mi neko noge polomiti ili kečeve laktom izbiti.Realno, situacija u HNL-u je 1000 puta bolja što se tiče uvjeta za igrače, a vjerojatno i želi nešto uštekati za crne dane...solinas je napisao/la:Zahirovic u Splitu.Idu ljudi u prosjecne klubove u susjetstvu,umjesto da se vrate u domovinu i preznoje malo dupe,pomognu da se izdigne malo ova liga iz sivila..ali ne ovdje jedva potrce i glume neke igracine,bjeze prvom prilikom,a tamo oru teren za par stoja vise....Sve bi ja to macolom.
Gdje su to kod nas te silne povrede, lomovi, pogidbeni startovi, unistavanje necije karijere, Tyson udarci rukama i sl?
To je drevna predrasuda o nasoj ligi ba.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- hskzmostar
- Kontakt:
Beduin slozio bi se,malo se previse sere na grubost u ligi,sudjenje je bolje i kvalitetnije a realno ovaj Zahirovic je propao kao zeton meni se nije nikada ni svidjao kao igrac!Split nudi solidne place ali su to place u rangu Zrinjskog i Sirokog,nista posebno,sad trenutno i manje jer je i njih kriza pomalo uhvatila!
2005,2009,2014,2016,2017,2018 Sampioni !
Jeb..vehlikane koji imaju manje titula nego Pero Stojkic
Jeb..vehlikane koji imaju manje titula nego Pero Stojkic
- Evolve
- Kontakt:
-
Sarajlija88
- Kontakt:
Joj ovo je stvarno jedan od vecih isfura u historiji Plavih sa Grbavice. Sve bi nekako da se ublazi ovaj fakt, medjutim stvarno odigrano brate, rezultat govori.
Ima li igdje statistika oko suspendiranih igraca? Prije je to drug Pappy vodio,sad ga nema jbg... 
TH 1950
Ja te volim,ja te volim Hajduceee.....
Ja te volim,ja te volim Hajduceee.....
Ti si kraljsolinas je napisao/la:Zahirovic u Splitu.Idu ljudi u prosjecne klubove u susjetstvu,umjesto da se vrate u domovinu i preznoje malo dupe,pomognu da se izdigne malo ova liga iz sivila..ali ne ovdje jedva potrce i glume neke igracine,bjeze prvom prilikom,a tamo oru teren za par stoja vise....Sve bi ja to macolom.
Ma sta ce on dici kvalitet, pa da je kurcu valjao ostao bi u Zelji, ili bi ga pokupio neko izmedju Sarajeva, Zrinjskog, Slobode, Sirokog. Otisao je u klub koji mu ne moze ponuditi nista vise od nabrojanih, od nekih cak i manje. Znaci da nije ovdje bilo interesovanja za njega.
Tanak je on moj solinas, al mozes ga ti macolom svejedno
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
Ma dobar je on druze,problem je sto kada dodju ovdje mrsko im potrcati. ..glume nesto.pasica je napisao/la:Ti si kraljsolinas je napisao/la:Zahirovic u Splitu.Idu ljudi u prosjecne klubove u susjetstvu,umjesto da se vrate u domovinu i preznoje malo dupe,pomognu da se izdigne malo ova liga iz sivila..ali ne ovdje jedva potrce i glume neke igracine,bjeze prvom prilikom,a tamo oru teren za par stoja vise....Sve bi ja to macolom.![]()
Ma sta ce on dici kvalitet, pa da je kurcu valjao ostao bi u Zelji, ili bi ga pokupio neko izmedju Sarajeva, Zrinjskog, Slobode, Sirokog. Otisao je u klub koji mu ne moze ponuditi nista vise od nabrojanih, od nekih cak i manje. Znaci da nije ovdje bilo interesovanja za njega.
Tanak je on moj solinas, al mozes ga ti macolom svejedno
FanVitez je napisao/la:Ima li igdje statistika oko suspendiranih igraca? Prije je to drug Pappy vodio,sad ga nema jbg...

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.