1/2 Njemacka - Spanija

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemacka
93
53%
Spanija
81
47%

Ukupno glasova: 174

drop
Kontakt:

Re: 1/2 Njemacka - Spanija

Post Postao/la drop » 04 jul 2010, 23:46

alen_82 je napisao/la:naravno glas za Njemacku! a zasto;

prvo;pa ako ni radi cega drugo onda radi ljepote igre koju su nam ti momci do sada pruzali n a ovom svjetskom prvenstvu,mislim da ce se vecina vas sloziti da ljepsi fudbal nisu gledali godinama,

druga stvar,njemacka ima najmladju ekipu na ovom SP

trece,sastavljena je od desetak "stranaca" znaci jdna multikulturalna reprezentacija

cetvrto, zivim i radim u njemackoj,ia kao sto su meni pomogli su i mnogo drugim bosancima od 92 pa sve do sad!!
a spanija kome je ona pomagala zemusnkom klanu i njima slicnim???
Da jednom završimo sa ovim preseravanjima :evil: :evil: :!: :!: ,pricama o ratu 92-95 jer vidim pojedini povlace takve seoske price.
Helem, meni Njemacka nikad ništa nije pomogla u životu :!: niti radim niti živim tamo :!: i šta cemo sad :?:
Vidim zapitkuješ javno i prozivaš druge i CUDIŠ SE nešto što ne navijamo za švabe...kao da smo dužni to i kao da imamo obavezu/obligaciju.
Nisu oni pomogli "mnogim bosancima" vec RATNIM DEZERTERIMA,POBJEGULJAMA I KUKAVICAMA koji su BJEŽALI od odgovornosti i odbrane sopstvene države u kojoj su rođeni da bi sakrili svoje guzove po Njemackoj,Švedskoj itd itd....kad me vec vuces za jezik :twisted:
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 04 jul 2010, 23:49

RAFA NADAL = Winner of Wimbledon
SPAIN = WORLD CUP Winner(?)
ALBERTO CONTADOR = TOUR DE FRANCE WINNER(?)

EVIVA ESPANA!

3 mozda najvece sport tournament!

SPANIJA DOMINIRA!
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 04 jul 2010, 23:56

D1n0 je napisao/la:RAFA NADAL = Winner of Wimbledon

EVIVA ESPANA!

SPANIJA DOMINIRA!
Kosarkaski Svjetski i Evropski sampioni 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 05 jul 2010, 00:09

geronimo je napisao/la:Šta je sad, fotomontaža ili ne? Hoću da znam šta da pripremim za salatu u srijedu navečer. :lol:

Nijemci neće sigurno biti bahati i podcijeniti evropskog prvaka. Unatoč boljoj formi i ubjedljivijim rezultatima, oni su svjesni da su Spanci jači od Argentine i Engleske i samim tim će im ova prepreka do finala biti do sada najteza.
foto montaza :))) nije paul glupa iKS de :P
1946

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 05 jul 2010, 00:51

Opet se ovdje piše sve i svašta. Ljudi samo opušteno, za ostala kenjanja imate druge forume! :evil:
Vom Jäger zum Gejagten

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 05 jul 2010, 01:35

Nisam mogao bez ovog foruma :mrgreen:

Kakvu ce samo ovaj imat motivaciju:

[youtube][/youtube]

Pokretljiviji su Spanjolci ipak, tako da ocekujem kakvu takvu pobjedu i prolazak dalje.

Arriba Espana!
Rey de la furia española...

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 05 jul 2010, 02:12

juznjak> je napisao/la:
D1n0 je napisao/la:RAFA NADAL = Winner of Wimbledon

EVIVA ESPANA!

SPANIJA DOMINIRA!
Kosarkaski Svjetski i Evropski sampioni 8-)
IMA ISTO FERNANDO ALONSO(jedan od najbolji vozaca u F1, simpatican) i Jorge Lorenzo(isto jedan od najbolji vozaca u Moto GP, isto simpatican!)
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
Eurobasket MVP

Hans Veliki
Kontakt:

Post Postao/la Hans Veliki » 05 jul 2010, 03:16

silenT. je napisao/la:glasovao sam za Španjolce jer ću za njih navijat da uđu u finale i da se tamo naguze Nizozemcima..
Njemce nevolim ali ako i oni uđu u finale sasvim svejedno !!!
Jest ti ukus jbt... Inter i Spanija... Inter pogotovo... Smecad su zbog sudija u polufinalu... Cile, Portugal, Paragvaj... Dokle vise...
Jedan je bio i ostace silan, zauvijek naprijed zauvijek Milan... ACM...

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 05 jul 2010, 03:33

Hans Veliki je napisao/la:
silenT. je napisao/la:glasovao sam za Španjolce jer ću za njih navijat da uđu u finale i da se tamo naguze Nizozemcima..
Njemce nevolim ali ako i oni uđu u finale sasvim svejedno !!!
Jest ti ukus jbt... Inter i Spanija... Inter pogotovo... Smecad su zbog sudija u polufinalu... Cile, Portugal, Paragvaj... Dokle vise...
za portugal kontam, ali za cile i paragvaj ne kontam gdje su ih suci ostetili.

protiv cilea vjerovatno mislis na crveni karton. kao da nije bilo tog crvenog cile bi proso :roll: spanija je vodila 2-0 u momentu kad je igrac cilea iskljucen. crveni je jos plus i opravdan, sudija je tom istom igracu 5 minuta prije toga oprostio cisti drugi zuti karotn (crveni), pa mu ga je dao prilikom sljedeceg preksraja, ovoga puta nad torresom, koji je oboren (bilo je kontakta), nije bitno dal namjerno il nenamjerno.

protiv paragvaja su sudije ostetile obje ekipe. paragvaju nisu ponovili penal, dok spancima nisu dosudili penal. ofsajd u slucaju valdez je opravdano dosudjen. cardozo koji istina nije dirao loptu, ali je dao do znanja da zeli doci do lopte, direktno je uticao na igru sprijecivsi spance da dodju do lopte. da cardozo nije krenuo na tu loptu onda ofsajda ne bi bilo.

protiv portugala je istina gol priznat iako je bio iz ofsajda.

@D1no, ti rece da je alonso simpatican :lol: dobro njegovim fanovima mozda i jeste, iako ja ne kuzim kako on nekome moze biti spimatican. al slazem se da je jedan od boljih vozaca formule1.

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 05 jul 2010, 06:44

Wolverine:

http://www.gridcrasher.com/index.php/20 ... to-charity

Alonso sjajan vozac i sjajan covjek.

Ja imam familiju u Spaniju.. Meni su Spanjolce jako dragi.. Vrlo simpaticne ljudi..

Njemci = :oops: Jedini dobar njemac je Dirk Nowitzki.

Nadam se da ce Spanija pobijediti sve u 2010(Wimbledon(done), Mundijal, Tour De France, SP u Kosarci, Formula 1, US Open)

Njemci nista..
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
Eurobasket MVP

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 jul 2010, 08:42

Mislim da će ovo biti potpuno drugačija utakmica od svih dosadašnjih, prvenstveno zbog Španije. Probijali su Španci bunker u svim utakmicama do sada, svi su igrali strogu defanzivu protiv njih, a Del Bosque nije imao hrabrosti igrati totalnu ofanzivu kao što je Aragones igrao. Najbolji primjer je igra Španije nakon što su zabijali golove, kada su se protivnici otvarali, onda je Španija bila lepršava i stvarala je dosta prilika, jer su imali više prostora. Njemačka se neće braniti i to ih može koštati, jer Španci nisu zaboravili igrati fudbal preko noći i ovo će biti najteži ispit za Njemačku, tj. ovo će biti finale za oba sastava.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 jul 2010, 11:10

Voli te tvoje Sarajevo.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 05 jul 2010, 11:17

Principatus je napisao/la:
Genghis je napisao/la:Sad ce Spanci rasuti Svabaniju , ali opet bi volio da Njemci izgube u finalu kad su vec toliko daleko dogurali, njihova tuga ce biti veca , ionako su se pretplatili na gubljenje finala u posljednjih 10-ak godina.
Kao sto su Argentinci i Englezi prije toga? Dobra ti je taktika predvidjanja, jedanput ces mozda i pogoditi. :D
u finalu ce isto tako holandija/uruguay razvalit' njemacku. ;)

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 05 jul 2010, 11:30

Svabe ce proci Spaniju ali ce u finalu biti pregazeni i ponizeni od dominacije zvane Holandija. Van Persie ce presuditi!

Holandija dominira!
Dio Arsenala

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 05 jul 2010, 11:39

D1n0 je napisao/la:Wolverine:

http://www.gridcrasher.com/index.php/20 ... to-charity

Alonso sjajan vozac i sjajan covjek.

Ja imam familiju u Spaniju.. Meni su Spanjolce jako dragi.. Vrlo simpaticne ljudi..

Njemci = :oops: Jedini dobar njemac je Dirk Nowitzki.

Nadam se da ce Spanija pobijediti sve u 2010(Wimbledon(done), Mundijal, Tour De France, SP u Kosarci, Formula 1, US Open)

Njemci nista..
Idi sa malim Memom vozaj autice ;)

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 05 jul 2010, 12:15

Virtu4l je napisao/la:Mislim da će ovo biti potpuno drugačija utakmica od svih dosadašnjih, prvenstveno zbog Španije. Probijali su Španci bunker u svim utakmicama do sada, svi su igrali strogu defanzivu protiv njih, a Del Bosque nije imao hrabrosti igrati totalnu ofanzivu kao što je Aragones igrao. Najbolji primjer je igra Španije nakon što su zabijali golove, kada su se protivnici otvarali, onda je Španija bila lepršava i stvarala je dosta prilika, jer su imali više prostora. Njemačka se neće braniti i to ih može koštati, jer Španci nisu zaboravili igrati fudbal preko noći i ovo će biti najteži ispit za Njemačku, tj. ovo će biti finale za oba sastava.
najpametnija do sada sto se tice ove teme 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 jul 2010, 12:52

"Ipak ste bolji od Argentinaca"
Kapiten njemačke nogometne reprezentacije Philipp Lahm ponudio je “mrvice” utjehe engleskim navijačima nakon ispadanja već u osmini finala Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Izbacila je Engleze moćna Njemačka rezultatom 4-1, a potom je sastav Joachima Löwa u četvrtfinalu s još uvjerljivih 4-0 deklasirao Argentince.

Upitan smatra li da li su Englezi ipak bolji od Argentinaca s obzirom da su izgubili s manjom razlikom, Lahm je uz široki osmijeh konstatirao:

"Vi ste barem postigli dva gola."

Njegova aluzija odnosi se naravno na kontroverzno nepriznati gol Franka Lamparda, koji urugvajski sudija Jorge Larrionda i njegovi pomoćnici nisu vidjeli unatoč činjenici da je lopta bila skoro pola metra iza gol-crte po odbijanju od grede.

"Rekao sam već i ranije da Engleska ima sjajne igrače. Ali opet se vidjelo na djelu da dobra ekipa pobjeđuje sjajne igrače."

Tvrdnju da je Njemačka sjajno ukomponirana ekipa koja diše kao jedan, potvrdio je i argentinski napadač Carlos Tevez:

"Mi u svojim redovima imamo neke od najboljih nogometaša svijeta. Njemačka nema vrhunske igrače, kao i Holandija, ali oni su pobijedili svoje četvrtfinalne utakmice i uspjeli kao tim."
Kralj! :P
Voli te tvoje Sarajevo.

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 05 jul 2010, 13:03

Evo sta im se desilo kada je njemacka zavrsila sa njima :D.
slika
slika
slika
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 05 jul 2010, 13:29

Jel glasala hobotnica? :roll: :roll:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

adnan_nanda
Kontakt:

Post Postao/la adnan_nanda » 05 jul 2010, 13:36

slika
ovo sam prizeljkivao :mrgreen:
Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.