RIO 2016 - Košarka

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

jestamaji
Kontakt:

Re: RIO 2016 - Košarka

Post Postao/la jestamaji » 18 avg 2016, 09:12

BernardBarnjak je napisao/la:Kako bih volio da u finalu igraju spanija i australija ali...
ja bi najviše volio da mi igramo u finalu, ali je.biga, nismo na turniru, nemam pojma kako nam se to moglo desiti :mrgreen:

donCorleone1892
Kontakt:

Post Postao/la donCorleone1892 » 18 avg 2016, 10:30

Captain4 je napisao/la:
Captain4 je napisao/la:Naš Musa je bolji od Hezonje. :rol: :rol: :rol:
Jesam ga iživcirao. :rol: :rol: :rol:
:facepalm: :facepalm:

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 18 avg 2016, 11:24

Dario je ovom izjavom jos jednom pokazao kakva je velicina. :salut:
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 18 avg 2016, 11:31

Odlicna utakmica napokon. Na kraju Srbija zasluzeno :salut:
Nadam se da ce Aco ostati na klupi Hrvatske, mislim da im moze dati konstantu. Srbiji sretno protiv kengura, ali mislim da ce tesko preko njih u finale.
Nad tobom sunce najljepše sja

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 18 avg 2016, 11:34

Srbi jači, bolja selekcija. Hrvati se dobro nosili u prvom poluvremenu ali u drugom Srbija malo pojačala i nisu to Hrvati mogli pratiti više, par grešaka i tu je bio riješen meč.

Mogao bi Balkan imati važan kotačić u košarci, ako bude sve kako treba mogli i Srbi i Hrvati i BiH i C Gorci i Makedonci, naravnco Slovenci voditi važnu priču u košarci. Mi i Hrvati imamo puno potencijala, puno mladih igrača koji obečavaju ali hoće li to ispuniti vidjet ćemo. Srbi i Slovenci su tu uvijek u vrhu, C. Gorci imaju jaku centarsku liniju, valjda se i Makedonci uspiju ponovo probiti u vrh.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 18 avg 2016, 11:39

Federer17 je napisao/la:
DANTES je napisao/la:Jokić kakva smirenost u ovakvom meču... :tokralju:

bogdanović izdominirao, Marković pokidao ...

kod hrvata bojan naravno ali i hezonja... kakav je to yebač u najavi. ostali pa ybg luzeri bili luzeri ostali
Glupa izjava totalno.

Bogdan je svojom gluposcu mogao kostati reprezentaciju polufinala, nevjerovatno glupe 3 licne greske je napravio, a jedini je bio koga je sut isao.

Kako ce neko biti luzer kada se od onakve katastrofalne 3. cetvrtine i zaostatka od 10+ koseva vrati i udje u potpuni egal? Ne moze nikako. Slobodna bacanja su cista lutrija i gotova prica. Jedna sitnica odluci.
naravno da ne. hezonja, bogdanović i šarić nisu luzeri, ostali svi jesu. decenijama se gube ovakve tekme, koliko su ih izgubili simon i i RLU bog zna.. ostalim se na faci vidi strah i luzerstvo npr babić, bilan...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 18 avg 2016, 11:40

Najbolji igrač ubjedljivo na terenu je Bojan Bogdanović :salut: Stvarno je igračina,imam osjećaj da je tek sad pravo sazrio i da će narednih 4-5 godina da i u NBA ima prosjek oko 20 p.m.
Ipak,ne pobjeđuju pojedinci.Košarka je kolektivni sport,gdje pobjeđuje ali i gubi tim.A mi imamo bolji tim od Hrvatske i to je presudilo.Sve u svemu,još jedan klasik je iza nas,iskren da budem i na +14 za nas,ja nisam očekivao mirnu završnicu.To je je.beno nemoguće u ovakvim utakmicama :mrgreen:
Hrvatima je ovo 1/4f sigurno uspjeh,s obzirom da ih niko nije ni vidio na OI uoči Torina.Uspjeh je i nama 1/2f i borba za medalju,ako uzmemo u obzir neigranje Bjelice,pa i Bobija.Biće teško sa Kengurima,ali nismo bez šansi.Potućemo se,pa šta bude :kafa:
Mens sana in corpore sano.

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 18 avg 2016, 12:06

Još mi veći žal ostaje zbog poraza nakon ovih izjava naših košarkaša sinoć. Hvala vam za sjajno ljeto, nema vam se šta zamjeriti. Glavu gore svi, niko vam ništa ne zamjera
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 18 avg 2016, 12:17

jestamaji je napisao/la:
BernardBarnjak je napisao/la:Kako bih volio da u finalu igraju spanija i australija ali...
ja bi najviše volio da mi igramo u finalu, ali je.biga, nismo na turniru, nemam pojma kako nam se to moglo desiti :mrgreen:

Dobro, nerealno jeste. Onda neka bude u finalu USA vs Kenguri...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

BijelaCokolada
Kontakt:

Post Postao/la BijelaCokolada » 18 avg 2016, 12:19

Bojan :tokralju: :tokralju: Kako mi je samo zao momka i samo zbog njegai hezonje mi je krivo sto hrvati nisu prosli...
Hezonja :tokralju: Ali realno momak je izmaltretiran citav trunir.Konstantno coskari i ceka neki vruc krompir ili povratnu loptu saigraca,a niti jedne akcije za njega.Koliko je samo puta u Barceloni trcao kroz blokove i sutao trojke po prijemu lopte a i pogadjao je u visokom procentu,sada nista.
Simon da je igrao upola kao turnir u italiji dobili bi ovo hrvati...

Teodosic choke,Bogdan ga je opasno izvadio ovu utakmicu,kakva igracina u kakvom trenutku :tokralju: ...

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 18 avg 2016, 12:21

Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 18 avg 2016, 12:24

Već dugo nisam isčekivao neku utakmicu ovako, što zbog manjka vremena i svega, ali sekunde nisam zažalio što sam ostao budan do šest ujutro.
Prava šahovska partija što je apsolutno bilo očekivano s obzirom koliko dobro se poznaju jedni i drugi, ali mislim da je ovu utakmicu pobjedio Sale protiv Ace i pokazao ponovo da je Aca Trica obična prevara od trenera. Kao što sam rekao, fascinantno je koliko su i jedni i drugi uradili dobar skauting i koliko su se prilagođavali protivniku s tim što kada god bi prigustilo Hrvatska bi ipak išla u neke izolacije za Bojana i kasnije Hezonju, dok bi Srbija ostala smirena i tražila uigrana rješenja. Hrvati su u prvom poluvremenu igrali brutalnu timsku odbranu. Najjače oružje Srbije, centralni p&r Tea i visokih igrača iz kojeg Teo radi bukvalno šta hoće je odlično limtiran jer su sebi dozvolili luksuz da preuzimaju i skupljaju ili sa Markovića ili sa Kalinića koji nisu šuterska prijetnja. Druga je stvar što igrači tipa Bilan ili Babić se useru kada igraju finale hrvatskog kupa pred 3000 ljudi, a ne utakmicu sa ovakvim ulogom pa su radili razne gluposti. Ali kada se na to dodalo da je Raduljica bio skroz van utakmice, uz luđačku partiju Bojana dalo je rezultat.
Ali prva stvar u kojoj je Sale nadmudrio Acu je rotacija u prvom poluvremenu, gdje su svi osim Birčevića bili u igri dok je Hrvatska stanardno vrtila 7 igrača i pored problema sa faulovima Ukića,Simona i Bilana. To, uz brutalnu odbranu pogotovo Markovića i Kaline na početku drugog poluvremena, i energetski pad kod igrača Hrvatske donosi onu veliku seriju i razigravaju Bogdana pa čak i Raduljicu što će biti možda važnije u finišu jer je koliko toliko vratio sampouzdanje nakon 1/8 na HT iz igre. Završnica kao završnica nema se šta puno reći, nervozno sa obje strane, milion grešaka obje ekipe (prvo Teo dva puta ne prima loptu da izvodi bacanja, pa onda on mora praviti peti faul jer Simonović kasni da faulira Hezonju koji na -3 ide sam prema trici, pa bacanja daju Babiću koji se usro još na zagrijavanju itd.) ali smirenija ekipa ipak dobija na kraju.
E što se tiče Acinih grešaka koje sam pomenuo, mislim prvo da je pogriješio što više minuta nije dobio Planinić od Bilana. Pod jedan kvalitetniji je puno defanizvno igrač, puno bolji na skoku na oba dijela parketa, igra odličan turnir a poznato je kako Bilan igra ove "velike" utakmice. Zabio je sretno onaj luđački horog protiv Partizana u Areni prije trice Nolana Smitha, ali je puno više puta usrao cijelu utakmicu. Druga stvar je Luka Babić. Stojim pri tome da je Luka sinoć vrlo lako mogao biti X faktor umjesto jedan od najlošijih na parketu, ali da je imao drugu ulogu. Luka je u ovoj ekipi vjerovatno najbolji defanizvni igrač na vanjskim pozicijama i mislio sam da će juče biti čovjek zadatka da se zasutavi Teo pa i Bogdan. Dobar je šuter za tri, siguran sa bacanja, odličan u kontri i garantujem da bi kroz odbranu dobio potrebno samopouzdanje da to pokaže u napadu. Ali Aco ga je gurnuo na rezervnog playa, poziciju koju u napadu ne može nikako igrati jer on je ćoškar kojem se mora izgraditi šut, a ne taj koji će izgraditi šuteve. Na klupi je bez minute zato presjedio Stipčević, koji je sigurno mogao puno više doprinijeti. Zatim slučaj Dario Šarić. Momak je veliki prospekt bez ikakve dileme, biće vrhunski igrač ali nije čovjek za velike utakmice još uvijek. Sjećam se kada sam uživo prošle godine gledao meč u Areni protiv Grčke, kada vidiš samo njegov govor tijela u završnici dok šuta bacanja i sa druge strane Printezisa. Jasno je da nema tu hladnokrvnost i smirenost, a to je puno bitnije od samog kvaliteta u ovakvim utakmicama. I na kraju svakako slučaj Mario Hezonja. Momak koji je i u NBA pokazao da ima muda, da ga nije strah ošutati ali očito kod Ace ovlasti dobija tek kada gube sa 10+ razlike pa kada se nema šta izgubiti. I na kraju Kruno Simon, mnogo drag igrač i kvalitetan, ali **** jednostavno se desi naopak dan i ništa ne ide.
I na kraju naravno Acine gluposti, deranje RUKE RUKE RUKE 40 minuta bez ikakve organizovane akcije u napadu, i na kraju njegovo traženje alibija u sudijama kao i obično. ****, zato nikad ništa i neće napraviti u trenerskoj karijeri. U jednom trenutku mislio sam da će slomiti ručni zglob tražeći onu nesportsku, a ono otkad gledam košarku u onom trenutku je svirao samo debil Lamonika pretprošle godine u završnici Palakanestra kada je Sasari igrao protiv Ređa čini mi se i na taj način okrenuo utakmicu. A sada u 1/4 finalu OI, da anonimus iz Portorika ti to svira je apsolutno nemoguće, ali opet puno je lakše u tome tražiti razloge poraze nego izaći i preuzeti odgovornost. A jedino što bi zamjerio sudijama je previše faulova, na kraju ne znam je li se 10 minuta zajedno odigralo da obje ekipe nisu bile u bonusu, ali očigledno da postaje trend u zadnje vrijeme da se forsira ta ženska košarka i da se svaki kontakt svira.
Ali na kraju, Hrvati apsolutno moraju biti zadovoljni. Sa 7 igrača su prošli u kvalifikacijama Italiju i Grčku, ovdje pobjedili Španiju, Brazil, Litvaniju i na dvije lopte bili od pobjede sinoć. Uz normalnog trenera na klupi vjerovatno bi i pobjedili, ali pokazali su strašan mentalitet. A što se tiče Srbije, mislim da dva puta ne gube od Kengura, ali o tom meču nekad sutra ionako sam previše nasrao
ZELJEZNICAR 1921!

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 18 avg 2016, 12:29

Nakon odgledanog snimka i dalje mislim da je dobro što sam propustio II poluvreme i otišao na spavanje. Nakon onako lošeg prvog, ne bih izdržao i njihov povratak posle +14 i sve ono što se dešavalo u poslednja 2 minuta. Svaki sekund protiv Australije je vredan živaca ali ono sinoć ne. Mnogo je bolje pogledati snimak u miru. Nadam se da se nećemo ukrštati na narednim takmičenjima, 3 preslikane utakmice su sasvim dovoljne.

Najdraže mi je zbog duše ovog tima - Markovića. Bilo je svakakvih komentara na njegov račun, ali je sinoć valjda ućutkao mnoge. Isto važi i za Bogdana i Saleta. Treće takmičenje i treće polufinale, nadam se i druga medalja i drugo finale sa Amerima. :tokralju:

Aco Petrović, veći Hrvat od Hrvata.
I think I'm a pussy one.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 18 avg 2016, 12:50

Koji su termini polufinala?
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 18 avg 2016, 12:54

Kaunas je napisao/la:Koji su termini polufinala?
19.8 SAD - Španija 20:30h
19.8 (20.8, kako ko hoće, meni to dođe isti dan :mrgreen: ) Srbija - Australija 00:00h
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 18 avg 2016, 13:00

I jos jednom hahahahahaha na sudijske odluke i dvostruke kriterije. Dok se Hrvatima sudio i najmanji kontakt Srbi su Bogdanovica lovili kroz blokove i rukama i nogama da bi mu na kraju odsvirao faul u napadu. Hahahaha boze moj :) da ne spominjem faul na Raduljici,bacanje Jokica i nesviranje nesportske Jokica. Bravo trojka. Hahahahha ostanem do jutra biti budan da gleda kako 3 mozga vode utakmicu,J*** vam sve.

44Bertans
Kontakt:

Post Postao/la 44Bertans » 18 avg 2016, 13:01

Sad sudije krive. :lol:
Na svetu ništa veće ne može da postoji nego što je naša ljubav prema crno beloj boji!

vedoz
Kontakt:

Post Postao/la vedoz » 18 avg 2016, 13:01

Ja sam zadovoljan utakmicom, rat Bogdanovića. Finale vjerovatno isto kao 2014, a Dario ubio izjavom.

Kaže Aco sudije krive... :yawn:

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 18 avg 2016, 13:04

Zaboli me i za ovima i za onima,ali sudije su tu da omoguce iste uslove i jednima i drugima. Samo sto su kriteriji sinoc bili razliciti. Kako bi se zavrsilo da nije sviran "faul" na Raduljici ili da je ono svirano kao nesportska,a moralo je jer je slicno svirano Saricu kao nesportska. Ne mora opet znaciti da bi Rvati prosli,ali direktno se utjecalo na rezultat tim greskama.

Avantii
Kontakt:

Post Postao/la Avantii » 18 avg 2016, 13:05

Još Srbija bez Bjelice i Bobija. Biće ovdje polivanja i u narednim godinama, kompleks je opasan nabijen. Sramno sudjenje u korist Hrvatske u 4. četvrtini kako bi se vratili. Teo istrpio tuču koju su sudije dozvolile na njemu i opet dirigovao, 10 asistencija, maestro.

Odgovori

Natrag na “Ljetne olimpijske igre - Rio 2016”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.