Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
-
whitesnake
- Kontakt:
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
A trener samo zna **** mater sudijama, misli da se na taj način dobijaju utakmice. Krkan neotesani !
-
ljubiteljsporta
- Kontakt:
Sve u svemu, puno treba rada i živaca da ono što portali i facebok proglase wonderkidom ili mega talentom postane igrač. I to jeste naš problem. Mi smo morali smjeniti generaciju. Do prije mjesec dana da su se na spisku našli Šutalo, Pašalić, Peršić (al onom ozbiljnom završnom) i još poneko od ovih old timera streljali bi sve redom. Ko spriječava bosanske mega talente ???? Tako bi se pisalo i po forumima i po medijima. Istina je brutalna. Osim Muse niko nije mega talenat, već samo donekle talenat. Ali ovo moramo proći, ovi moraju igrati, jer oni što sam prije pobrojao su već stari. A mi kao Savez imamo baš tu rupu do unazad 3-4 godine, kada ništa niko nije radio. E pa platit trebamo ceh, nema nam druge. Udara se po selektoru, hahaha..Pa bolan ne crta im da promaše, da naprave glupost, da imaju šut "svako treća ili četvrta u koš". Teletovič danas izrešetao koš. Problem je što nije bilo Muse da zabije 14-15 koševa, kao što bi to Đedović uradio ili npr. Gordić da je bek šuter a neki crnac playmaker (kao godinama unazad). Možete naći stotinu mana, ali samo postavite objektivno sebi. Pljujete po Nurkiću i Teletoviću. Pa bolan oni se moraju vratiti 3 brzine unazad. Baca Juka kontru Buzi. Prebrza je to lopta za prosječnog igrača od 21 godine koji igra u Belgiji. U NBA je to već onaj u letu i zakucava. Nije ovo nimalo lagan posao sve nasložiti da bude smislena cijelina. Ovo je ono što moramo proći. Samo je pitanje hoćemo li mi imati malo sreće u ovim kvalifikacijama, kao što nismo imali onda na Eurobasketu pa i sa tri pobjede kući.
-
ljubiteljsporta
- Kontakt:
<3 LiMes <3 je napisao/la:Na prvu djeluje kao vrlo loša selekcija igrača. Neki su to samo onako zbog nekog popunjavanja kvote. Zaista mi nije jasno šta ovdje radi Zahiragić, Buza, Vrabac, pa čak i Gordić. NIkakve koristi od njih. Valjda budemo bolji za kvalifikacije. Najbolje mjerilo naše igre je 8 asistencija. Nema akcija, nema kolektivne igre, nema odbrane. Ovo je početak, nadam se nečemu boljem.
A koji su to umjesto njih ????? Pašalić, Šutalo, Peršić.... ???? Halo pa ovo su naši mega talenti, ovo je naša budućnost. Mi drugih mlađih košarkkaša nemamo. A ovo "mega talenti" e to se piše po portalima, medijima, facebooku i forumima već godinama.
Ja bih ovom Emiru dao vise minuta, pa barem sto je momak cekao toliko godina i uvijek bio tu na okupljanjima. On mu daje 5 min u sve 4 ove utakmice, minut i hajde napolje. Ovamo Teletovic u odbrani kao panj, ovaj bi se barem borio. Gordic 40 min igra, masa s pola metra od kosa, sta reci. Pa uvedi bolan i Gegica, da se dijete oslobodi, gori tesko da moze bit. Koji je onsa fazon prijateljskih utakmica... Covjek k'o da nikad nije gledao kosarku 
Ima li ko onu statistiku izbaciti
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
odlazi kosarkaski safete
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Misliš ovo? http://www.fibalivestats.com/u/MSL/314278/nerminh74 je napisao/la:Ima li ko onu statistiku izbaciti
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
@ljubiteljsporta, hajd ne pametuj, Boga ti. Hrpa napisanih gluposti, sta reci drugo za taj post. 
Kurcobolja koju je Mirza pokazao danas je veca od Hardenove. Vrhunac svega je bio kad mu je bilo mrsko 10 cm skocit da uhvati skok u odbrani. Nurkic je zvijer definitivno al fali jos malo poliranja i citanja igre. Brzina u kojom istrcava kontre je nenormalna definitivno. Dzanan ima ubjedljivo najvise zara od svih nasih igraca i mislim da ga samo povrede mogu sprijeciti da postane bitan igrac i u NBA ligi.
Gajić je korisniji od Buze.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ko je pratio Mulu u Slobodi znati ce da covjek zna samo ebavat matere sudijama i igracima. A asistencija i izgradjenih akcija nigdje ..
- Jakobsen91
- Kontakt:
Covjek je pogodio u srz, nisu nama problem Teletovic i Nurkic, nama je problem hrpa polovnjaka, ciji se kvalitet kod nas dobrano precjenjuje. Musa sa 17 godina je nas najbolji igrac na pozicijama 1-3, a to sve govori. Gordic i Milosevic ne bi bili ni na najsirem mogucem spisku bilo kojeg ozbiljnog ucesnika na olimpijadi, ne racunam one 2-3 ekipe sto popunjavaju kvotu, a nama su tu igraci za 25-30 minuta.Federer17 je napisao/la:@ljubiteljsporta, hajd ne pametuj, Boga ti. Hrpa napisanih gluposti, sta reci drugo za taj post.
-
ljubiteljsporta
- Kontakt:
Iako će me vjerovatno banovati, ali baš me zaboli k…, nešto mi je ćeif da ti se ovako najebem majke…A vjeruj toliko bih ti se želio sada uživo najebati majke da ti ne mogu opisati…Nekako ono navijački, mora i meni neko biti kriv pa da mi ti budeš kriv.Federer17 je napisao/la:@ljubiteljsporta, hajd ne pametuj, Boga ti. Hrpa napisanih gluposti, sta reci drugo za taj post.
A evo NAŠE (moje i tvoje) bošnjačke manijakalnosti.. Ovako nastaju mitovi o “nepobjedivim i velikim talentima, mega talentima, koje eto Bog još nije pogledao”.
http://****.ba/vijesti/dzumhur-u-jed ... eta/116586
Nema veze što je drugi portal, ne brini i ovi imaju svoje preseranse. Od prosječnog tenisera, koji će svako 10 ili 12 turnir doći do neke osmine finala pravi se mit. “On je u nečemu vodeći”. E tako ti je i mitomanija u košarci.
Ma ima još vremena, vakat je da se Saša Vasiljević vrati, a tu je i Ikonić. Uz Šutala, Peršića i Pašalića dobra vanjska linija. Umjesto Sulejmanovića Eda Bavčić da upadne. E to je to, to nama treba...
Mislim da su nam kurcobolja Teletovica ili Nurkicevi postovi na fb najmanji problem, naravno da ce se Mirza uozbiljiti u kvalifikacijama, ali ova ekipa je jadna na vanjskim pozicijama..Treba pobijedit Svedsku 2 puta to valjda mozemo a na Euru cemo nadam se imati Nihada i dobrog crnca.
Ne kazem ja da nema istine, samo je vecina cista glupost. Koga bi ti eto poveo umjesto njih dvojice, ko ima bolji? Od Gordica mi boljeg pleja nemamo i to je surova realnost. Mozda bi Campara bio bolji od njega, kakav je bio veceras, sto sve dovoljno govori. Mislite da bi bolje bilo sa Persicem, Sutalom i co.? Pa isli su na EP, brukali se ko neki amateri. Pola tih koje je on nabrojao u ovoj utakmici nisu igrali vise od par minuta, pa ovako katastrofalna igra. Zbog cega? I onda kaze:
Ne kazem ja, Teletovic ocaj svih ocaja u oba pravca, pogotovo u odbrani gdje nece da skoci 2cm u skoku, Gordic tuga. Niko ni na kakvom nivou. Pored svega toga, on (Damir M.) je po meni glavni krivac za sve ovo. Razloga je milion, nemam vremena da ih pisem.
Udara se po selektoru, hahaha..Pa bolan ne crta im da promaše, da naprave glupost, da imaju šut "svako treća ili četvrta u koš".
Ne kazem ja, Teletovic ocaj svih ocaja u oba pravca, pogotovo u odbrani gdje nece da skoci 2cm u skoku, Gordic tuga. Niko ni na kakvom nivou. Pored svega toga, on (Damir M.) je po meni glavni krivac za sve ovo. Razloga je milion, nemam vremena da ih pisem.
-
ljubiteljsporta
- Kontakt:
Jakobsen o tome ja i govorim...Naravno da nervira i mene kao i svakoga ovdje poraz. Ali me više od toga nervira što prije samo mjesec dana potocima su tekle salve pohvala o silnim našim igračima. Nisu ti momci uopšte krivi, oni se bore i imaju potencijala koliko imaju. Oni su naši jedini, mi druge nemamo. I to je naša istina, a valja nam ove istrpiti. I da se razumijemo, oni nisu nikakvi mega talenti, ali isto tako jedno iskustvo i rutina koju je imao npr. Peršić ili eto taj Gordić sa 28-29 ili neki Šutalo sa 30 godina, pa pogodi 2-3 trojke i tako taman pojača konto na 10 poena uz Mirzinih "vječnih 25" je nešto što sada nemamo. Pa imao je danas Musa ja mislim 3 čista šuta. Imao je i Buza isto 3 čista šuta i od toga samo Buza jednu tricu pogodio. A da su bili samo 50 % uspješno eto ti taman razlike koliko smo izgubili.Jakobsen91 je napisao/la:Covjek je pogodio u srz, nisu nama problem Teletovic i Nurkic, nama je problem hrpa polovnjaka, ciji se kvalitet kod nas dobrano precjenjuje. Musa sa 17 godina je nas najbolji igrac na pozicijama 1-3, a to sve govori. Gordic i Milosevic ne bi bili ni na najsirem mogucem spisku bilo kojeg ozbiljnog ucesnika na olimpijadi, ne racunam one 2-3 ekipe sto popunjavaju kvotu, a nama su tu igraci za 25-30 minuta.Federer17 je napisao/la:@ljubiteljsporta, hajd ne pametuj, Boga ti. Hrpa napisanih gluposti, sta reci drugo za taj post.
Ma suvišno je pričati. Nama treba euforija i nama trebaju mitovi. Mitovi i laži hrane balkanske narode. Nekoga da je "nebeski da je vojnički-nepobjedivi", nekoga da je "kultura i Evropa",a nas valjda hrani mitomanija u sprotu da smo jači i veći nego što jesmo. Tako je to....
Gledam sad ove statse u sve je jasno. Ne moze mirza uzet 20 lopti pa makar imao dobre postotke...mulac mora vise akcija zvati za juku koji je danas odigrao zvjerski...opet kazem, mirzine nerezonske trice remeti ritam i ubija volju ostalih igraca. Pa nije niko lud da se ubija u odbrani da bi ovaj sutao s 10 m. I to u kontri...**** ba njegove poene ako ce djelovat ko stetocina po tim...Mulac mu mora objasnit neke stvari, da se podredi timu i rezultatu.Ako mu ne odgovara, moze se i pokupit.ionako igra preko one stvari... Ovako doci van forme ne prilici kapitenu
Ne radi se o tome bolan, niko ne kaze da u vezi toga nisi upravu, samo je fazon sto ti MEGA talenti provedose zajedno 20 min (Vrabac, Buza i koga si jos spominjao), pa katastrofa na terenu i jos govoris nema se sta selektor prozivati. On ako nije u stanju Mirzi narediti, sta ce koji k na klupi? On nema pojma i glavni krivac je za sve ovo. Ako mislis da bi sa Persicem, Sutalom, Albijanicem bilo bolje, sa selektorom pod ruku i budi mu vodonosa.ljubiteljsporta je napisao/la:
Iako će me vjerovatno banovati, ali baš me zaboli k…, nešto mi je ćeif da ti se ovako najebem majke…A vjeruj toliko bih ti se želio sada uživo najebati majke da ti ne mogu opisati…Nekako ono navijački, mora i meni neko biti kriv pa da mi ti budeš kriv.
A evo NAŠE (moje i tvoje) bošnjačke manijakalnosti.. Ovako nastaju mitovi o “nepobjedivim i velikim talentima, mega talentima, koje eto Bog još nije pogledao”.
http://****.ba/vijesti/dzumhur-u-jednom-segmentu-medju-tri-najbolja-tenisera-svijeta/116586
Nema veze što je drugi portal, ne brini i ovi imaju svoje preseranse. Od prosječnog tenisera, koji će svako 10 ili 12 turnir doći do neke osmine finala pravi se mit. “On je u nečemu vodeći”. E tako ti je i mitomanija u košarci.
Ma ima još vremena, vakat je da se Saša Vasiljević vrati, a tu je i Ikonić. Uz Šutala, Peršića i Pašalića dobra vanjska linija. Umjesto Sulejmanovića Eda Bavčić da upadne. E to je to, to nama treba...
O tim psovkama, uvredama i sl. nema potrebe da pisem bilo sta, blago onom ko te tako odgojio.
-
ljubiteljsporta
- Kontakt:
Ko ti je rekao kretenu da ja prizivam Peršića, Šutala, i ostale ???????? Kako može "biti istine a većina je glupost". Krelac pročitaj sve pa razmisli. Ja ti i govorim da nam je ove trpiti, druge nemamo niti ćemo imati. Jedino dogodine nekog crnca i MOŽDA sa najvećim M NIhada Đedovića.Federer17 je napisao/la:Ne kazem ja da nema istine, samo je vecina cista glupost. Koga bi ti eto poveo umjesto njih dvojice, ko ima bolji? Od Gordica mi boljeg pleja nemamo i to je surova realnost. Mozda bi Campara bio bolji od njega, kakav je bio veceras, sto sve dovoljno govori. Mislite da bi bolje bilo sa Persicem, Sutalom i co.? Pa isli su na EP, brukali se ko neki amateri. Pola tih koje je on nabrojao u ovoj utakmici nisu igrali vise od par minuta, pa ovako katastrofalna igra. Zbog cega? I onda kaze:Udara se po selektoru, hahaha..Pa bolan ne crta im da promaše, da naprave glupost, da imaju šut "svako treća ili četvrta u koš".
-
ljubiteljsporta
- Kontakt:
Pa morate malo čovjek bolan prismočiti. Nisi ni čitao, a počeo ti nekom presuđivati.... A rekoh ti mora neko biti kriv za poraz, pa eto taman mi dobro došao. Takva ti sudbina, ****. AKo ćemo pisati preseravanja, onda ćemo brutalno pisati. O odgoju, daj molim te, znaš na forumu "ne J*** majku, ondje su kulturni", ali te zato popljuju, omalovažavaju" pa ti ga dođe na isto. Uglavnom, niti mi imamo para za boljeg selektora, nažalost, niti mi imamo boljih igrača. Valja nama i treba nama istrpiti sve ove mlade. A nisam ih ja prozvao mega talentimna. To su ih nazvali svi mogući mediji i portali. AKo si primjetio, maloprije sam istakao jedan večerašnji primjer kada se od Džumhura pravi još jedan veliki mega talenat. Kako kaže tekst "on je u nečemu najbolji"...E tako se u nas stvaraju mitoviFederer17 je napisao/la:Ne radi se o tome bolan, niko ne kaze da u vezi toga nisi upravu, samo je fazon sto ti MEGA talenti provedose zajedno 20 min (Vrabac, Buza i koga si jos spominjao), pa katastrofa na terenu i jos govoris nema se sta selektor prozivati. On ako nije u stanju Mirzi narediti, sta ce koji k na klupi? On nema pojma i glavni krivac je za sve ovo. Ako mislis da bi sa Persicem, Sutalom, Albijanicem bilo bolje, sa selektorom pod ruku i budi mu vodonosa.ljubiteljsporta je napisao/la:
Iako će me vjerovatno banovati, ali baš me zaboli k…, nešto mi je ćeif da ti se ovako najebem majke…A vjeruj toliko bih ti se želio sada uživo najebati majke da ti ne mogu opisati…Nekako ono navijački, mora i meni neko biti kriv pa da mi ti budeš kriv.
http://****.ba/vijesti/dzumhur-u-jednom-segmentu-medju-tri-najbolja-tenisera-svijeta/116586
O tim psovkama, uvredama i sl. nema potrebe da pisem bilo sta, blago onom ko te tako odgojio.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.