Efenberže, druže, dobro, ajde, malo sam prenaglio...nisam bio objektivan baš. Nikako ne mogu da izbijem iz glave one neke utakmice Komana, kad je igrao na desnoj strani, pa je driblao samo desnom nogom, i uvek su ga odlično čuvali. Sećam se, nije mogao da opepeli tada. Gurne loptu desnom napred, i igrač mu se samo postavi i dobije duel. Mada, neko reče da Koman nije dobar protiv postavljene odbrane. A, to su čini mi se bili mečevi protiv Juventusa. Koman je mnogo bolje izgledao na levoj strani, koliko me sećanje služi. U tom segmentu - driblinga.effe_sa je napisao/la:Pa baš se sada po pitanju Comana s tobom nikako ne slažem (iako inače nam mišljenja nisu tako daleko udaljenafarinelli123 je napisao/la: Nadam se da će neko krilo biti dovedeno, Koman mi se nikad nije sviđao. Kostu i Komana kad sastaviš u jednog igrača dobiješ Riberija. Koman ne ume da dribla, a ovaj da centrira. Draksler bi bio loša investicija. On je tanak za krilnog, njega neko treba da prekomanduje u napadača. On je kao Van Persi, isti. Ima pokrete kao da svaki korak pravi iz živog blata. Što reče neko, Sane nije smeo da se propusti. Kad bi Roben i Riberi odigrali sezonu bez povreda, pa da kažemo da može da se igra bez dovođenja, ovako fali neko. I Miler nije sav svoj na krilu.). Pa Coman baš jeste dobar dribler. On je odličan za dribling na malom prostoru. Jedan Robben npr i nije neki dribler, on ima taj turbo pogon, radi skoro sve isto, ali tako to brzo uradi da mu često ista fora prođe. Robben je brz s loptom, brz je u glavi, a onda i jako dobar, efikasan realizator. A Coman je dobar dribler na malom prostoru, on je sličniji Riberyju, jer i Ribery zna na malom prostoru napraviti čaroliju. Za Robbena možemo reći da je sjajan tehničar, ali dribler kao dribler i nije neki. Ali Robben je s tim svojim karakteristikama brzine, eksplozivnosti, dobrog šuta i mangupluka apsolutna svjetska klasa. A Comanu nedostaje još iskustva, ali na dobrom je on putu.
FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers
- farinelli123
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
•
Izgleda da će pauza za Comana biti najduže oko mjesec dana. Carlo je rekao da tokom i poslije reprezentativne pauze očekuje da se svi koji su povrijeđeni vrate na treninge.
Protiv Jene neći igrati Thiago i Alonso koji također imaju neke lakše povrede. Bez 8 igrača smo u kupu.
Protiv Jene neći igrati Thiago i Alonso koji također imaju neke lakše povrede. Bez 8 igrača smo u kupu.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Sta bi sa rezervnim napadacem ili su odustali i od njega?
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 18 avg 2016, 18:22, ukupno mijenjano 1 put.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Nismo se nikad ozbiljno ni zanimali. Vjerovatno imamo nekog u planu za nedaj Boze ali nista konkretno.
Po svemu sudeći ide još jedna sezona u kojoj ćemo često imati po 14 igrača u zapisniku.
- Bayern@heart
- Kontakt:
Ja očekujem još jedan transfer do 1.9. nešto slično kad je Robben došao kod nas 
Mislim da se vecini ovih produzava bolovanje samo da nemaju reprezentativnih obaveza.
-
Bundesliga
- Kontakt:
Coman bi se trebao vratiti treninzima nakon reprezentativne pauze. Dobro je nije teška povreda u pitanju.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Effe, konačno se ne slažemo.effe_sa je napisao/la:Pa baš se sada po pitanju Comana s tobom nikako ne slažem (iako inače nam mišljenja nisu tako daleko udaljena). Pa Coman baš jeste dobar dribler. On je odličan za dribling na malom prostoru. Jedan Robben npr i nije neki dribler, on ima taj turbo pogon, radi skoro sve isto, ali tako to brzo uradi da mu često ista fora prođe. Robben je brz s loptom, brz je u glavi, a onda i jako dobar, efikasan realizator. A Coman je dobar dribler na malom prostoru, on je sličniji Riberyju, jer i Ribery zna na malom prostoru napraviti čaroliju. Za Robbena možemo reći da je sjajan tehničar, ali dribler kao dribler i nije neki. Ali Robben je s tim svojim karakteristikama brzine, eksplozivnosti, dobrog šuta i mangupluka apsolutna svjetska klasa. A Comanu nedostaje još iskustva, ali na dobrom je on putu.
Za ovu povredu zaista šteta, jer izgleda da će najmanje 2 mjeseca odsustvovati.
Neki dan sam rekao, kako pojačanja neće dodatnih biti, ako ne bude povreda, s obzirom na nove okolnosti sada pojačanja nisu skroz isključena. Iako i dalje postoje alternative da se ovo kompenzuje.
Dobro je što Vidal opet u potpunosti trenira, nakon one povrede u nedjelju.
Niti je Coman (trenutno) dobar dribler na malom prostoru niti ne možeš reći da Robben nije dobar dribler kad frajer niže igrače kao čunjeve na treningu, po meni.
Coman nikako trenutno ne može na malom prostoru napraviti čaroliju kao Ribery ali treba mu dati prostora i vremena da se razvija pa da vidimo za 1-2 godine šta može biti od njega. Smatram da mu bolje odgovara da ima prostora za dribling gdje do izražaja dolazi njegova nevjerojatna eksplozivnost a to će u Carlovoj formaciji biti melem za njegovu igru, dakle prostor i često kontra koju ćemo razvijati.
Iako je imao neke naznake da može i na malom prostoru predriblati igrača pa mi to daje nadu da se ipak može približiti Riberyu za par godina. Ali trenutno mu bolje odgovara više prostora ispred sebe, što ne znači da neće napredovati i popraviti taj segment igre. No realno, neke stvari same dođu na svoje mjesto a ovaj momak treba samo nastaviti ovako igrati.
A Robbenu je forte da krene u dribling, napravi slalom i uneredi obranu.
Što se tiče pojačanja, slažemo se svi skupa da nam trebaju i dalje jer je veliki rizik ostati sa ovom momčadi i nadati se da se nitko ne povrijedi.
-
schickeria
- Kontakt:
Nije ni pocela sezona vec osmorica nedostaju....
- Omerbavarac
- Kontakt:
Dakle, povrede ocito nisu uzrok Pepovog manevarisanja i teskih treninga ili pak Carlo forsira isti tip treninga pa igraci na ovakav nacin odlaze na nezasluzeno odsustvo?
Imam osjecaj da cemo se nagledati istih stvari koje smo gledali i za vrijeme Spanca te da ce neki na vrijeme doci tobe.
@centre: odigraj ligu, nemoj da moram zamjenu da trazim.
Imam osjecaj da cemo se nagledati istih stvari koje smo gledali i za vrijeme Spanca te da ce neki na vrijeme doci tobe.
@centre: odigraj ligu, nemoj da moram zamjenu da trazim.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Izvještaj što se tiče povrijeđenih igrača:
- Boateng, vraća se 22.08. (neće igrati prvo kolo)
- Bastuber, 22.08. (neće igrati prvo kolo)
- Alonso, 25.08. (biće spreman za Werder)
- Sanches 01.09. (spreman za poslije rep. pauze)
- Thiago, 25.08. (biće spreman za Werder)
- Costa 22.08. (poslije rep. pauze)
- Coman, 05.09. (prvo kolo Lige šampiona)
- Robben, 29.08. (poslije rep. pauze)
U mjesec dana će se svi oporaviti i biti spremni. Nema potrebe za gomilanjem igrača. Jedino je upitna pozicija 9 (osim Neuera - al, ako on ode na pauzu svejedno je, jer ne možemo naći svakako njegovu zamjenu). Lewa nije podložan povredama tako da se i njegova zamjena ne planira nešto ozbiljnije. Sranja se dešavaju - ako će to biti Lewa, nek bude - ne samo Bayernu već i svima ostalima i svak ulazi u taj neki rizik.
Javi je odličan bekap na poziciji štopera. Ja sam iznenađen njegovim partijama na tom mjestu i on treba da igra na tom mjestu. U sredini nema potrebe da se gura jer imamo tri igrača koji mogu odigrati na toj poziciji. Krila su uduplana kao i bekovi. Jedino na pozicijama 10 i 8 imamo po jednog igrača, a pošto o njihovim zamjenama nema riječi ne vjerujem da su Carlu te pozicije toliko prioritet.
- Boateng, vraća se 22.08. (neće igrati prvo kolo)
- Bastuber, 22.08. (neće igrati prvo kolo)
- Alonso, 25.08. (biće spreman za Werder)
- Sanches 01.09. (spreman za poslije rep. pauze)
- Thiago, 25.08. (biće spreman za Werder)
- Costa 22.08. (poslije rep. pauze)
- Coman, 05.09. (prvo kolo Lige šampiona)
- Robben, 29.08. (poslije rep. pauze)
U mjesec dana će se svi oporaviti i biti spremni. Nema potrebe za gomilanjem igrača. Jedino je upitna pozicija 9 (osim Neuera - al, ako on ode na pauzu svejedno je, jer ne možemo naći svakako njegovu zamjenu). Lewa nije podložan povredama tako da se i njegova zamjena ne planira nešto ozbiljnije. Sranja se dešavaju - ako će to biti Lewa, nek bude - ne samo Bayernu već i svima ostalima i svak ulazi u taj neki rizik.
Javi je odličan bekap na poziciji štopera. Ja sam iznenađen njegovim partijama na tom mjestu i on treba da igra na tom mjestu. U sredini nema potrebe da se gura jer imamo tri igrača koji mogu odigrati na toj poziciji. Krila su uduplana kao i bekovi. Jedino na pozicijama 10 i 8 imamo po jednog igrača, a pošto o njihovim zamjenama nema riječi ne vjerujem da su Carlu te pozicije toliko prioritet.
-
schickeria
- Kontakt:
Znaci gostovanje kod schalke bi mogli docekati u skoro top sastavu

kad se ova momcina vrati nema brige bice oranja terena punom parom
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer
Neka old school taktika sa Arturom, Renatom i Javijem u veznom redu, koji bi to sou bio.
Neutral je napisao/la:Neka old school taktika sa Arturom, Renatom i Javijem u veznom redu, koji bi to sou bio.
Jednim prekaljenim Box to bog igracem, dalje malim wonderkidom ,koji ima potencijal da bude najbolji box to box igrac igac koji ce nadmasiti vjerovatno i vidala
def.najbolji razbijac destruktivac na svjetu kada igra na svojo alfa i omega poziciji
Def protivnicki vezni red ne bih se bas naigrao pored ovog trojca ma ne znam ko da je u pitanju
Momci mozda jeste prerano ali imam neki lijep filing u pogledu ove sezone zaista .Sve mi ovo sa carlom nekako deluje mirno opusteno planski ,bez ikakkvog srkleta sve laganini.Karlec ima plan koji ide svojim tokom .Ne znam da sam ikad ovao osjecao mir u pogledu bajerna pa cak i kad je jup bio
Sto se tice lige šampinjonja morat cemo guuzove dobro oznojiti
Mrtvi Jube ozbiljna momcad mora se priznati
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
Kreativnost se reze nozem.Neutral je napisao/la:Neka old school taktika sa Arturom, Renatom i Javijem u veznom redu, koji bi to sou bio.
da se kad kad i noz otupitimuamerc je napisao/la:Kreativnost se reze nozem.Neutral je napisao/la:Neka old school taktika sa Arturom, Renatom i Javijem u veznom redu, koji bi to sou bio.
Ocekuje se ovakav sastav za veceras:
Neuer - Rafko, Hummels, Javi, Alaba - Lahm, Kimmich, Vidal - Muller, Ribery - Lewa.
Neuer - Rafko, Hummels, Javi, Alaba - Lahm, Kimmich, Vidal - Muller, Ribery - Lewa.
to mozda protiv nekih jacih ekipa.Neutral je napisao/la:Neka old school taktika sa Arturom, Renatom i Javijem u veznom redu, koji bi to sou bio.
------------renato---------vidal--------------
-----------------------javi----------------------
nema ekipe koja bi nam zabila gol
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.