FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

carsijaba
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la carsijaba » 19 avg 2016, 22:19

Hrasno1921 je napisao/la:
carsijaba je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:NE. !!!

Sva ova prica i problem moze se zavrsiti za pola sata, opstina je vec par puta kao medijator organizovala sastanke, na ovom jucerasnjem ljudi iz kluba uopste se nisu pojavili, zasto i zbog cega to samo oni znaju,a razlog jeste sto je jucer trebalo doci do konacnog rjesenja i dogovora koji se vec danima najavljuje.
Dio istocne tribine, dakle dio po idejnom projektu kluba za izgradnju tribine pada na zemljiste koje uopste nije u vlasnistvu kluba vec sportskog drustva, i tu klub uopste nije imao obzira, idu glavom kroz zid, sa logikom tako cemo i nikako drugacije, i zbog toga je i sav problem trenutno.
Sportsko drustvo je prvo trazilo da se napravi zamjena, da se na klub prepise taj dio koji je u vlasnistvu sd. a zauzvrat da dobiju neki drugi dio parcele koji je u vlasnistvu kluba, dakle klasicna trampa.
Iz kluba su to odmah odbili, kasnije je SD. ponudilo da klub mjesecno finansira aktivnosti sportskog drustva sa nekih cca. 2.000 KM mjesecno, narednih pet godina dok se iz kluba uopste nisu ni odgovorili.

Ako se do sredine septembra ne nadje neki dogovor, sve ide na sud i na kraju sta sud kaze tako ce biti, samo sto ce to potrajati najmanje godinu ako ne i vise i to je sva prica, zanimljivo iz kluba nikada nisu rekli sta oni misli, koji je njihov prijedlog, plan, sta oni nude, nikada nista.
Boldirano: Željo je dobio Urbanističku saglasnost za gradnju Istočne tribine. Željo ne bi dobio Urbanističku, da se u katastru parcela na kojoj se treba graditi nije 1/1 na Želji.
Nedžad Koldžo i ljudi koji su zaduženi za izdavanje takvih saglasnosti, zajedno sa ljudima iz Zavoda za izgradnju KS koji su dali svoje mišljenje i rekli sve je OK, bi trebali sada u zatvor. Zar takvi mogu biti medijatori u bilo čemu?
S obzirom da barataš materijalnim činjenicama, postavi k.č. koja nije na FK, a planirana je za Istok. U suprotnom...
http://****/hoce-li-lijepa-prica-k ... -grbavice/
– Dio istočne tribine na osnovu projekta koji je dostavio FK Željezničar pada na zemljište koje nije njihovo i na osnovu toga se SD Željezničar uključilo u postupak.
S obzirom da voliš riječ SPIN, ovaj tekst je objavljen u maju 2016. godine. Željo je Urbanističku saglasnost dobio 24.6.2016. godine. Pokaži k.č.

mirek11
Kontakt:

Post Postao/la mirek11 » 19 avg 2016, 22:21

ocito je da imas, neke, info iz prve ruke, ali ih iznosis na totalno pogresan nacin, previse agresivno i huskacki, pa u tome i pretjeras, sto dovede do istih reakcija od strane onih koji slijepo brane upravu i sve ode u sasvim pogresnom smjeru. o svemu se prica, osim o onom sto bi trebalo.

ali, nakon ovog tvog posta, jasno mi je zasto to radis na taj nacin. kako sam kazes, "nova uprava je vec spremna"? hoces reci da imas takve stavove i upise samo iz razloga rusenja postojece uprave, radi koristi i postavljanja nekih novih ljudi? hoces reci da sve ovo pises, pogotovo na nacin na koji to radis, radi necijih interesa, mozda i licnih? hoces reci da treba popljuvati i pogaziti i sve dobro sto su uradili postojeci ljudi u upravi, kako bi se sproveo naum tih "novih" ljudi?...

ako je tako, ni ti, a ni ti novi ljudi ne zelite dobro Zelji! ne kazem ovo zbog toga da bih slijepo branio postojecu upravu, jer su samo jedna uprava u nizu, tokom dugogodisnjeg bitisanja Zelje i normalno da ce nekada doci neki novi ljudi na njihova mjesta. ova uprava nema od mene dozivotni mandat, kakav im pojedinci daju. ova uprava ima svojih gresaka i ja jasno pisem sto mi se ne svidja. ali, ja zelim dobro i sve najbolje svom Zelji, kao kolektivu, a to se nece desiti ako cemo mu potkopavati ono zdravih temelja na kojim stoji. potkopavanjem dobrog, moze se dovesti samo do totalnog rusenja, nikako se nece moci naprijed.

ocito, razne struje, u, i oko kluba, rovare i sve prikazuju crnim. cak i ono sto je evidentno dobro i za sto je krajnji bezobrazluk reci da ne valja. nimalo mi se ne svidja to sto si napisao, jer si mi rekao da Zeljo jos dugo nece naprijed, sve dok su unutra i okolo ljudi spremni srusiti sve nase snove, zarad licnih interesa. takvi ne vole Zelju, samo su zeljni licne promocije i interesa, o bolesnoj sujeti da i ne govorimo.[/quote]

:thumbup: to je to!

4672980102091213
Kontakt:

Post Postao/la 4672980102091213 » 19 avg 2016, 22:25

Nijedan navijac Zelje nikad nece dici u nebesa i stati na stranu Ahmeda Muftica i Nedzada koldze( Dzo Kol). Bez obzira na odredjene probleme koje prave ta dva klosara istok ce se uskoro praviti. Opstini je sad u interesu da krene gradnje jer idu izbori, a Dzo Kol istok i gradnju Grbavice obecava vec sedam godina, a 2012. odrzao je najvecu kampanju na poluvremenu sampionske utakmice izmedju Zelje i Kozare. Mi smo tad kao ovce bili i aplaudirali mu, a sad se taj smrad ne smije pojaviti na Grbavici. Ako izadje jos jedno obrazlozenje o problemima za izgradnju on ce izgubiti izbore i toga su svjesni, pa oni sad satro diktiraju tempo. Ne znam stvarno kako neko kriminalnu organizaciju SD na cijem celu je onaj idiot i Dzo Kola moze braniti. U medjuvremenu iza istoka napravio nam je crkvu(nemam nista protiv) i dvoranu, a opcina ne daje podrsku Zelju nikakvu ni mimo istoka.
Zadnja izmjena: 4672980102091213, dana/u 19 avg 2016, 22:29, ukupno mijenjano 1 put.
Za zivot cijeli !

carsijaba
Kontakt:

Post Postao/la carsijaba » 19 avg 2016, 22:26

aleksandar_veliki je napisao/la:Ja sam dobio neke informacije da su iz FK s nekim prijedlozima poslali mailove SD. Ne znam jesu li istinite? Ne znam ni o kakvom sastanku prica Hrasno? Pokusao sam dobiti kakav info ali niko od ovih moji ne zna za sastanak. Mozda je i bilo zakazano, dogovoreno, kao sto mozda mailovi od FK nisu poslani SD. Imam takve informacije pa ako neko zna vise...
Željo je dobio Urbanističku saglasnost za Istok. Opstruira se izdavanje građevinske dozvole, a za istu je odgovorna Općina koja je izdala Urbanističku. Rokovi su probijeni i ova priču oko izgradnje Istoka se tiče samo Želje i Općine Novo Sarajevo.

SD neka gradi na svom zemljištu što god hoće, a dobro bi bilo i da ukloni PRIVREMENI OBJEKAT sa Željinog zemljišta "Plavi zamak". Nešto što je privremeno ne može biti vječno i to još na tuđoj zemlji.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 19 avg 2016, 22:27

:lol: :crazy:

Sta da ti ja pokazujem?
Kakve veze ima sto je clanak iz maja? txt pokrepljuje moju pricu da tribina po projektu pada na zemljiste u vlasnistvu sportskog drustva a ne kluba, trazis od mene da ti pokazem kc.? :crazy:

Trazi od laznog hadzije i slje dokumentaciju a ne od mene ...
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

4672980102091213
Kontakt:

Post Postao/la 4672980102091213 » 19 avg 2016, 22:28

carsijaba je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Ka sam dobio neke informacije da su iz FK s nekim prijedlozima poslali mailove SD. Ne znam jesu li istinite? Ne znam ni o kakvom sastanku prica Hrasno? Pokusao sam dobiti kakav info ali niko od ovih moji ne zna za sastanak. Mozda je i bilo zakazano, dogovoreno, kao sto mozda mailovi od FK nisu poslani SD. Imam takve informacije pa ako neko zna vise...
Željo je dobio Urbanističku saglasnost za Istok. Opstruira se izdavanje građevinske dozvole, a za istu je odgovorna Općina koja je izdala Urbanističku. Rokovi su probijeni i ova priču oko izgradnje Istoka se tiče samo Želje i Općine Novo Sarajevo.

SD neka gradi na svom zemljištu što god hoće, a dobro bi bilo i da ukloni PRIVREMENI OBJEKAT sa Željinog zemljišta "Plavi zamak". Nešto što je privremeno ne može biti vječno i to još na tuđoj zemlji.
;)
Za zivot cijeli !

carsijaba
Kontakt:

Post Postao/la carsijaba » 19 avg 2016, 22:33

Hrasno1921 je napisao/la::lol: :crazy:

Sta da ti ja pokazujem?
Kakve veze ima sto je clanak iz maja? txt pokrepljuje moju pricu da tribina po projektu pada na zemljiste u vlasnistvu sportskog drustva a ne kluba, trazis od mene da ti pokazem kc.? :crazy:

Da tribina po projektu pada na zemljište u vlasništvu SD, Željo ne bi mogao dobiti Urbanističku saglasnost.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 19 avg 2016, 22:40

4672980102091213 je napisao/la:
carsijaba je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Ka sam dobio neke informacije da su iz FK s nekim prijedlozima poslali mailove SD. Ne znam jesu li istinite? Ne znam ni o kakvom sastanku prica Hrasno? Pokusao sam dobiti kakav info ali niko od ovih moji ne zna za sastanak. Mozda je i bilo zakazano, dogovoreno, kao sto mozda mailovi od FK nisu poslani SD. Imam takve informacije pa ako neko zna vise...

;)
Netacni ba svi podaci :!:
Dali je tako cuo, neko mu rekao ili ih namjerno iznosi u to necu da ulazim, samo cu reci da su netacni.
Niko ne opstruira dobivanje gradjevinske dozvole, jer ista se ne moze izdati dok se ne rijesi spor, to pod broj jedan !
Pogledaj sta je u vlasnistvo SD. a sta u FK., komplet dio iz istocne tribine je u vlasnistvu SD. 60% ostatak otpada na FK. da je drugacije FK. bi bez ikakvih problema mogao graditi tribinu !
Plavi zamak od 2008. nije privremeni objekat !
Kojoj tudjoj zemlji? zemljiste je u vlasnistvu SD !

@aco
Sastanak cetvrti po redu trebao biti, od one pocetne frke i press konferencije SD. i Koldze, dva odrzana u opstini, jedan kod Brajlovica na Ilidzi.
SD. je do sada dva puta nudilo rjesenja i iste su slali, sve sto su dobili putem e maila jeste odgovor da ne prihvataju prvo rjesenje koje im ne odgovara.
Sastanak je jucetrtrebao biti odrzan u 15h u opstini, sastanak na kojem se sve trebalo rijesiti i zavrsiti,a ta prica se najavluje danima vec, na kraju nista, sta ce se desavati ubuduce iskreno pojma nemam.
1921'

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 19 avg 2016, 22:42

carsijaba je napisao/la:

Sta da ti ja pokazujem?

Da tribina po projektu pada na zemljište u vlasništvu SD, Željo ne bi mogao dobiti Urbanističku saglasnost.
Pada i oko toga je besmisleno se raspravljati.

Za sve ostalo Glavni i odgovorni : Asim Sarajlic
1921'

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 19 avg 2016, 22:55

aleksandar_veliki je napisao/la:Za sastansk sam pokusao saznati i nisam dobio nikakve informacije tako da ne mogu potvrditi tacnost tvojih navoda. Mozda i jeste tako ali stvarno mi to niko nije mogao potvrditi.
pp.
1921'

carsijaba
Kontakt:

Post Postao/la carsijaba » 19 avg 2016, 22:56

Suština svega je opstrukcija i pokušaj reketiranja Želje. Danas bar nije teško ući u katastar ima sve na crno na bijelo. Svako ima internet. Što morate vjerovati meni ili Hrasnom. Treba samo vjerovati svojim očima. :D

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 19 avg 2016, 23:09

carsijaba je napisao/la:
Suština svega je opstrukcija i pokušaj reketiranja Želje. Danas bar nije teško ući u katastar ima sve na crno na bijelo. Svako ima internet. Što morate vjerovati meni ili Hrasnom. Treba samo vjerovati svojim očima. :D
sve je objasnjeno i ne trebas gubiti vrijeme i zivce na viJoline razne.

lijepo im je UPRAVA porucila vidimo se na sudu
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

Qwerty90
Kontakt:

Post Postao/la Qwerty90 » 19 avg 2016, 23:21

Carsijaba ne trudi se nije vrijedno, pojedinci ovdje imaju stil pisanja u najmanju ruku kao da im je idejni vođa Dobrica Ćosić, LAŽ, LAŽ I SAMO LAŽ.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 avg 2016, 23:26

aleksandar_veliki je napisao/la:Ne znam jesu li istinite? Ne znam ni o kakvom sastanku prica Hrasno? Pokusao sam dobiti kakav info ali niko od ovih moji ne zna za sastanak.
I mi smo se malo raspitivali i niko ne zna ništa o tom sastanku.
carsijaba je napisao/la:S obzirom da voliš riječ SPIN, ovaj tekst je objavljen u maju 2016. godine. Željo je Urbanističku saglasnost dobio 24.6.2016. godine. Pokaži k.č.
Zakuvacanje.

slika
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

AntoniooConte
Kontakt:

Post Postao/la AntoniooConte » 19 avg 2016, 23:39

zemljiste je na zelji pustite ovog predstavnika nove uprave, dobijena je ubranisticka i sada se koci sa gradjevinskom

a prijedlog SD-a je bio da zeljo da iza istoka 200-300 kvadrata njima oni ce njima dvije kancelarije na sjeveru i nece zelji onda praviti probleme, posto iz zelje to nisu pristali krenulo se na ofanzivu na drugim frontovima kao npr. i sami vidite ;)
cak je zemljiste ispod plavog zamka zeljino, samo dozvolu koristenja (tako nekako) ima plavi zamak, ali nista drugo sa nekom drugom namjenom tu ne moze biti, a bas taj dio i jos iza istoka onaj poligon cini mi se trazio je SD (otprilike nisam siguran tacnu lokaciju u metar) ;)

i ako se po zakonu bide sve radilo (a trebalo bi) kada ispucaju se svi rokovi koji imaju i zalbe koje mogu uloziti da bi namjerno to usporili i predstavili u drugom svjetlu istok ce se poceti graditi ;)

ne treba okolisati, to je glavni razlog hajke na ovu upravu, sad sto se poklopilo ovo sranje na sportskom dielu im je leglo ko as iz rukava, ali smjenjivanje uprave i ta nova uprava koja je spremna i radi koje se vodi hajka protiv ove nema veze sa sportskim dijelom nego je tu cisto radi toga da rjesi u korist SD-a imovinsko-pravnu situaciju ;)

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 19 avg 2016, 23:41

Sta da ti ja pokazujem?

sto srusise dio plavog zamka,kad je vlasnistvo sd-a,je li bila bespravna gradnja ili nesto drugo,da nije objekat privremenog karaktera bio u pitanju.

HADZIJA ima papire,a ti

prisutanod1964

Post Postao/la prisutanod1964 » 19 avg 2016, 23:47

AntoniooConte je napisao/la:zemljiste je na zelji pustite ovog predstavnika nove uprave, dobijena je ubranisticka i sada se koci sa gradjevinskom

a prijedlog SD-a je bio da zeljo da iza istoka 200-300 kvadrata njima oni ce njima dvije kancelarije na sjeveru i nece zelji onda praviti probleme, posto iz zelje to nisu pristali krenulo se na ofanzivu na drugim frontovima kao npr. i sami vidite ;)
cak je zemljiste ispod plavog zamka zeljino, samo dozvolu koristenja (tako nekako) ima plavi zamak, ali nista drugo sa nekom drugom namjenom tu ne moze biti, a bas taj dio i jos iza istoka onaj poligon cini mi se trazio je SD (otprilike nisam siguran tacnu lokaciju u metar) ;)

i ako se po zakonu bide sve radilo (a trebalo bi) kada ispucaju se svi rokovi koji imaju i zalbe koje mogu uloziti da bi namjerno to usporili i predstavili u drugom svjetlu istok ce se poceti graditi ;)

ne treba okolisati, to je glavni razlog hajke na ovu upravu, sad sto se poklopilo ovo sranje na sportskom dielu im je leglo ko as iz rukava, ali smjenjivanje uprave i ta nova uprava koja je spremna i radi koje se vodi hajka protiv ove nema veze sa sportskim dijelom nego je tu cisto radi toga da rjesi u korist SD-a imovinsko-pravnu situaciju ;)
Da.Tiha voda brijege roni.No veća je poenta i što sa sobom odnese svu prljavštinu i još koješta.VTŽ :cool:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 avg 2016, 00:09

AntoniooConte je napisao/la:zemljiste je na zelji pustite ovog predstavnika nove uprave, dobijena je ubranisticka i sada se koci sa gradjevinskom
Kad dobiješ urbanističku saglasnost, valjda bi građevinska trebala biti formalnost. Dobijaš je čim prođe žalbeni rok, a i ako se neko žalio, to ne bi trebalo da traje duže od mjesec dana. Sumnjam da su pokrenuli upravni spor, jer bi to bilo suludo nakon urbanističke saglasnosti, posebno jer bi u tom slučaju investitor imao pravo na nadoknadu štete i izgubljenu dobit obzirom da bi početak gradnje kasnio. SD bi u tom slučaju morao da plati ogromne penale FK-u.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 20 avg 2016, 00:26

aleksandar_veliki je napisao/la:Conte, Jose, Mourino, Mouuu, Joseee, JoseMou. Dopustio sam ti sto puta da se registrujes, dopustio sam ti da diskutujes. Kao sto vidis nikom se postovi ne brisu niti se ko banuje do trenutka kada u svoja prepucavanja ne krenete unositi administraciju. Ostali su to shvatili, argumentima se obracunavaju sa svojim neistomisljenicima, a ti najpametniji. I da jos jednom ponovim, kao sto ti ili bilo ko drugi ima pravo reci da je neko totem, kralj, tako i drugi imaju pravo reci da je lazni hadzija i lopov. Djecije igrice to nece promijeniti. Baja je prosle sedmice rekao da ce se ove sedmice svim "negativcima" zacepiti usta. Pretpostavljam aludirajuci na pocetak gradnje tribine. Hocu li ga banovati radi toga? Jos jednom da ponovim pitanje, da li je FK slao mailove SD sa prijedlozima za okoncanje krize?

pozbavajuci ljude iz FK oni sa laznim dusebriznicima iz sd-a(mada neki imaju i 17 trofeja)ce razgovarati samo pismenim putem.

e sad da li je bilo komunikacije zadnjih dana ne znam,znam samo da bi se koldjina ekipa izjasnila preko novina i portala da UPRAVA nije dosla na sastanak.isto tako znam da kad dobijes urbanisticku saglasnost imas ciste papire, i da je ona osnov za dobijanje gradjevinske uz jos desetak saglasnosti koje su isto tako samo stvar formalnosti i uzimanja para.

i sto rece HADŽIJA mi cemo tribinu praviti na ovaj ili na onaj nacin

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 20 avg 2016, 00:28

Virtu4l je napisao/la:
Kad dobiješ urbanističku saglasnost, valjda bi građevinska trebala biti formalnost. Dobijaš je čim prođe žalbeni rok, a i ako se neko žalio, to ne bi trebalo da traje duže od mjesec dana. Sumnjam da su pokrenuli upravni spor, jer bi to bilo suludo nakon urbanističke saglasnosti, posebno jer bi u tom slučaju investitor imao pravo na nadoknadu štete i izgubljenu dobit obzirom da bi početak gradnje kasnio. SD bi u tom slučaju morao da plati ogromne penale FK-u.

sve drugo je NATURNA laz

kako ce platiti kad zamak ne radi,za vode nemaju,lazni instrument ni fax-a nema

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: BungaBum, Proximic i 25 gostiju.