zasto i kako, i da li se, uopste, koci oko izdavanja potrebnih dozvola za izgradnju istocne tribine, nemam pojma. u zivotu sam inace legalista i, valjda, ce na krjau pravda biti zadovoljena i sve se rjesiti ni po babi, ni po stricevima, nego po zakonskoj legislativi.aleksandar_veliki je napisao/la:Ja se gubim u ovim diskusijama. Treba ovo ili ono. Jedna mi stvar nije jasna, a to je: Koji je Koldzin interes da zauastavi gradnju Grbavice? Izbori idu, on dobija samo negativan publicitet, zbog Grbavice ce izgubit izbore. A da uleti ko kauboj i ovo rijesi, da vec imaju temelji izbetonirani, u oktobru bi glat dobio. Ja mogu pomisliti jedino da frajer jednostavno nema (zakonsku?) mogucnost da pogura gradnju, vjerujem da neko ima bolje objasnjenje?
Druga nejasna stvar mi je, ako su svi argumenti na strani FK, cime se koci gradjevinska dozvola? Pretpostavljam da kocnicar iznosi neke argumente koje neko nadlezno tijelo u najmanju ruku razmatra. Nije dovoljno sr.at na forumu da bi se kocila gradjevinska dozvola.
Volio bih da mi ovo objasni carsijaba ili neko ko nije Hrasno i njegova struja.
ali, nema smisla misliti kako navijaci Zelje mogu, bitno, uticati na izbor/neizbor koldze za nacelnika opcine. uzorak navijaca i simpatizera Zelje, koji zive i imaju pravo glasa na podrucju opcine ns, a koji su upuceni u tematiku oko izgradnje, trenutno stanje u klubu, odnose postojecih ljudi u klubu i ovih sto nisu direktno aktivni... je mali, da ne kazem neznatan. tu je i druga strana, koja ocito ima svoje pristalice i glasat ce za koldzu. uzmimo za primjer forume. evo, koliko na ovom forumu ima navijaca Zelje koji imaju pravo glasa na opcini ns? ja nemam to pravo, zivim na drugoj opcini. koliko, uopste, navijaca Zelje pise na ovom forumu? cisto sumnjam da taj broj prelazi brojku 300. kakav je to uzorak, procentualno na ukupan broj glasaca sa opcine novo sarajevo? slicna je situacija i na drugim forumima, sto se najjasnije vidi po anketama i broju glasaca u istim.
ponekad se previse zanosimo i pridajemo sebi, daleko, veci znacaj od realnog. busamo se kako smo najtrofejniji klub u bih. kako je krenulo, ubrzo cemo ostati i bez tog argumenta, jer od istorije se ne zivi. mislimo kako smo bitni i da cemo s.**** koldzu na izborima, a ja ne vidim da mu mozemo, ozbiljnije naskoditi. pogotovo, kada mu vidim protivkandidate. sto budemo relaniji, prizemniji i svjesniji situacije, mogucnosti i zakoskih rjesenja, lakse cemo podnositi neke stvari.