FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

_Bad_boy
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la _Bad_boy » 29 jun 2010, 15:22

Piše: E. Škorić
Utorak, 29.06.10. 14:45.
Banjalučki Borac se od jučer nalazi na pripremama u Novom Sadu, a stručnom štabu se odazvalo i nekoliko novih imena koji će se pokušati nametnuti kroz nekoliko narednih dana.

Pored Nigerijca Peter Taye Oladotuna (24), momčadi Borca pridružili su se još i Nemanja Vidaković, Neven Marković, te Vukašin Benović.

Vidaković (24) trenutno je slobodan igrač, a ranije igrao za FK Obilić, te rumunske timove Pandurii, CSM Ramnicu Valcea, te Gaz Metan. Marković (23) je ranije nastupao za beogradski Rad, te rumunski Vaslui, a igra na poziciji lijevog beka.

Vukašin Benović (23) je do ovog ljeta nosio dres Slavije iz Istočnog Sarajeva, te će se uz Vidakovića i Markovića pokušati nametnuti stručnom štabu Borca na čelu sa trenerom Zoranom Mamićem. Velika je mogućnost da ova tri igrača naredne sezone brane boje Borca.

Podsjetimo da se klub sa Varbasa ranije pojačao dovođenjem golmana Asmira Avdukića (Rudar Prijedor), te veznjaka Borisava Mikića (Laktaši) i Milana Muminovića (FK Sarajevo).
s obzirom da nema predstavnika borca na ovom forumu uzet cu sebi za slobodno da ucestvujem na istoj temi i iznosim novosti.. :)
borac se ove godine pravo pojacao i mislim da ce biti jedan od glavnih konkurenata za titulu..mnogo je provjerenih igraca doslo a ev svakih nekoliko sati dolazi jos vijesti o novim pojacanjima..izgranja stadiona je vjerovatno u toku tako da imam osjecaj da su oni tim koji je najvise ulagao u ovoj pauzi pred pocetak nove sezone..
i lijepo je da se polahko vraca brend borca u RS i da ce se sve vise ljudi u RS okretati svom timu nego nekoj crvenoj zvijezdi il partizanu..jer sad doista imaju tim kojim se mogu ponositi..
-PAJA Fan Club!!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 jun 2010, 15:26

_Bad_boy je napisao/la:
Piše: E. Škorić
Utorak, 29.06.10. 14:45.
Banjalučki Borac se od jučer nalazi na pripremama u Novom Sadu, a stručnom štabu se odazvalo i nekoliko novih imena koji će se pokušati nametnuti kroz nekoliko narednih dana.

Pored Nigerijca Peter Taye Oladotuna (24), momčadi Borca pridružili su se još i Nemanja Vidaković, Neven Marković, te Vukašin Benović.

Vidaković (24) trenutno je slobodan igrač, a ranije igrao za FK Obilić, te rumunske timove Pandurii, CSM Ramnicu Valcea, te Gaz Metan. Marković (23) je ranije nastupao za beogradski Rad, te rumunski Vaslui, a igra na poziciji lijevog beka.

Vukašin Benović (23) je do ovog ljeta nosio dres Slavije iz Istočnog Sarajeva, te će se uz Vidakovića i Markovića pokušati nametnuti stručnom štabu Borca na čelu sa trenerom Zoranom Mamićem. Velika je mogućnost da ova tri igrača naredne sezone brane boje Borca.

Podsjetimo da se klub sa Varbasa ranije pojačao dovođenjem golmana Asmira Avdukića (Rudar Prijedor), te veznjaka Borisava Mikića (Laktaši) i Milana Muminovića (FK Sarajevo).
s obzirom da nema predstavnika borca na ovom forumu uzet cu sebi za slobodno da ucestvujem na istoj temi i iznosim novosti.. :)
borac se ove godine pravo pojacao i mislim da ce biti jedan od glavnih konkurenata za titulu..mnogo je provjerenih igraca doslo a ev svakih nekoliko sati dolazi jos vijesti o novim pojacanjima..izgranja stadiona je vjerovatno u toku tako da imam osjecaj da su oni tim koji je najvise ulagao u ovoj pauzi pred pocetak nove sezone..
i lijepo je da se polahko vraca brend borca u RS i da ce se sve vise ljudi u RS okretati svom timu nego nekoj crvenoj zvijezdi il partizanu..jer sad doista imaju tim kojim se mogu ponositi..

Koliko sam cuo kroz neku pricu,to je kod ove generacije sto dolazi,dakle do 20 godina posebno izrazeno da navijaju za klub iz svoga grada.Kad pitam ovde decu u I.Sa za koga navijaze Zvezdu ili Partizan,oni kazu za Slaviju,sto me veoma raduje da se voli klub iz svoga grada.

Sto se tice pojacanja Borca veoma su se dobro pojacali,samo nije mi jasno da je Benovic dosao na probu,bas kao da je velika razlika izmedju Borca i Slavije. :?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

_Bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la _Bad_boy » 29 jun 2010, 15:35

Devil je napisao/la: Koliko sam cuo kroz neku pricu,to je kod ove generacije sto dolazi,dakle do 20 godina posebno izrazeno da navijaju za klub iz svoga grada.Kad pitam ovde decu u I.Sa za koga navijaze Zvezdu ili Partizan,oni kazu za Slaviju,sto me veoma raduje da se voli klub iz svoga grada.

Sto se tice pojacanja Borca veoma su se dobro pojacali,samo nije mi jasno da je Benovic dosao na probu,bas kao da je velika razlika izmedju Borca i Slavije. :?
da..upravo to..mislim ok je meni neka se navija za timove i u susjednim drzavama..i ja licno imam neki od klubova koje gotivim u susjednim drzavama kao recimo hajduk u hrvatskoj,partizan u srbiji,barcu u spaniji i slicno :D

mislim da bi eventualnim uspjesima borca poceo rasti veliki rivalitet ismedju borca sa zapadne i zvijezde i partizana sa istocne strane drine i to bi bilo bas zanimljivo rivalstvo :mrgreen:
-PAJA Fan Club!!

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 01 jul 2010, 23:32

Probisvjet je napisao/la:Neka vam je sa srecom u Evropi!
Pokazite da se u Bosni i Hercegovini igra jak fudbal!!!
Neka vam je jos jednom stretno, ma gdje god igrali!!!!
Ukrao si mi rijec iz tastature :)
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 02 jul 2010, 00:22

s obzirom na pristigla pojacanja tim borca bi mogao izgledati ovako

----------------------avdukic-----------
stupar------trivunovic-------petric--------benovic

-----------stanceski-------raspudic-------------

muminovic----------------------------------mikic

--------------vukelja

---------------------nikolic

rezerve

marcetic
luburic
coric
damjanovic
sakan
grahovac
maksimovic
puzigaca
zaric
jandric
stevanovic ?( veoma vjerovatno u borcu)
sreco
kajkut

znaci odlasci : Milinovic, Susac, Knezevic,---golmani , Bojic, Vukobratovic, Stanic, Savic

znaci 7 odlazaka

Dolasci : Avdukic, Marcetic Luburic----golmani, Muminovic, Mikic, Nikolic, Raspudic, Benovic, Sreco

Posto je klupa zaista prejaka moguca je i drugacija postavka prvog tima
TREĆI PUT ČASTIMO !

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 02 jul 2010, 00:46

nasborik je napisao/la:Za ove pacenike sto zezaju za stadion, nema nas odlazak nikakve veze sa istim, jer i onako igrace se u BL sigurno, intezitet radova je pojacan, a posto jos igramo revans kod kuce, dobili smo dodatnih 7 dana za radove, a i da se ne stigne Boze moj, ne bi bilo prvo obecanje u ovoj zemlji koje nije ispunjeno. Pozdrav iz BL.
Za mene je pacenik onaj ko nije u stanju prihvatiti salu, a ti si ocito jedan od takvih... da si spreman na takvo sto, onda bi otisao fino na temu Zelje postao sliku Hadisona i kulturno mi odgovorio... ja zelim Borcu u Evropi isto sto i ti, nista manje, a takvo sto je itekako lakse napraviti na svom stadionu... prema tome, zakljuci sam sta mislim o tome da se igra na tudjim stadionima... ;)
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 02 jul 2010, 13:14

Koji Sreco?Je li Milan sto je igrao u Partizanu i Slaviji?

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 02 jul 2010, 13:25

Devil je napisao/la:Koji Sreco?Je li Milan sto je igrao u Partizanu i Slaviji?
da taj sreco
TREĆI PUT ČASTIMO !

TheGroomLake
Kontakt:

Post Postao/la TheGroomLake » 05 jul 2010, 21:27

najprije pozdrav svim učesnicima foruma i pozdrav iz ljepotice Banjaluke evo i ja da se javim poslije duže vremena sa informacijama iz prve ruke oko renoviranja stadiona..problema definitivno ima ništa se još nezna fali ljudi keramičara da se to odradi kako treba i puno brže jer najviše posla ima oko tih prostorija(doping soba,wc,svlačionice,media room),kompromisi se prave nasve strane,dolaze stolice pod nazivom REAl oko 15.jula i biće plave boje.istočna i zapadna tribina se bruse a potom će se farbati u crveno znači sva tribina stim sto bih na istoku između onih ulaza išlo po svako slovo iz imena borac ima ih 5 tako da po planu tu će pisati samo borac bez fk,dok na zapadnoj tribini ide full fk borac..ljudi iz kluba su u stalnom kontaktu su sa fsbih i prema planu delagacija iz uefe bih dosla 10-11 u banjaluku u inspekciju ali bih ostavljen prostor od nekih 7 dana da se odradi još toga i konačna ocijena bih pala 18 kad bih se ponovo pojavili u banjaluci..znači iz priče se da zaključiti da ce malo i progledati kroz prste..betonske ograde one ružne iza istoka s e neruše i ona šikara i grmlje jer su prioritet radovi koji bi dali zeleno svjetlo za odigravanje utakmice,bio sam na terenu u nedjelju rekao bih da izgleda nikad bolje i mogu reći da je trava perfektna da izvedeš finalne ekipe SP iz JAR nebih se osramotio..Vlada RS je dala 2 miliona,Ljubo Čubić direktor niskogradnje i vlasnik mnogih firmi nesebično pomaže klub i na tel.poziv prebacuje pare za neke finese jer para nikad dosta..ovih dana se trebaju bušiti rupe na tribinama za postavljanje stolica,takođe je 2/3 krova sa zapadne tribine skinuto željezna konstrukcija se farba u neku nebeskoplavu boju a novi krov je od metala sive boje je..eto toliko za sada i pozdrav veliki

magic
Kontakt:

Post Postao/la magic » 05 jul 2010, 21:40

ajd nabaci koju sliku svega toga ako ti nije mrsko....

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 06 jul 2010, 01:38

TheGroomLake je napisao/la:najprije pozdrav svim učesnicima foruma i pozdrav iz ljepotice Banjaluke evo i ja da se javim poslije duže vremena sa informacijama iz prve ruke oko renoviranja stadiona..problema definitivno ima ništa se još nezna fali ljudi keramičara da se to odradi kako treba i puno brže jer najviše posla ima oko tih prostorija(doping soba,wc,svlačionice,media room),kompromisi se prave nasve strane,dolaze stolice pod nazivom REAl oko 15.jula i biće plave boje.istočna i zapadna tribina se bruse a potom će se farbati u crveno znači sva tribina stim sto bih na istoku između onih ulaza išlo po svako slovo iz imena borac ima ih 5 tako da po planu tu će pisati samo borac bez fk,dok na zapadnoj tribini ide full fk borac..ljudi iz kluba su u stalnom kontaktu su sa fsbih i prema planu delagacija iz uefe bih dosla 10-11 u banjaluku u inspekciju ali bih ostavljen prostor od nekih 7 dana da se odradi još toga i konačna ocijena bih pala 18 kad bih se ponovo pojavili u banjaluci..znači iz priče se da zaključiti da ce malo i progledati kroz prste..betonske ograde one ružne iza istoka s e neruše i ona šikara i grmlje jer su prioritet radovi koji bi dali zeleno svjetlo za odigravanje utakmice,bio sam na terenu u nedjelju rekao bih da izgleda nikad bolje i mogu reći da je trava perfektna da izvedeš finalne ekipe SP iz JAR nebih se osramotio..Vlada RS je dala 2 miliona,Ljubo Čubić direktor niskogradnje i vlasnik mnogih firmi nesebično pomaže klub i na tel.poziv prebacuje pare za neke finese jer para nikad dosta..ovih dana se trebaju bušiti rupe na tribinama za postavljanje stolica,takođe je 2/3 krova sa zapadne tribine skinuto željezna konstrukcija se farba u neku nebeskoplavu boju a novi krov je od metala sive boje je..eto toliko za sada i pozdrav veliki
Najveca greska uprave Borca sto nijesu doveli Curguza Zorana za trenera ali nikad nije kasno.

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 07 jul 2010, 09:27

Posto je za borac prelazni rok skoro zavrsen red je da napravimo neki rezime prelaznog roka a i da vas obavjsetim o desaavanjima oko borca.

Znaci prije dovodjenja igraca u prelaznom roku borac je napravio dobar potez i rijesio se igraca koji se nisu istakli u minuloj sezoni pa su tako otisli :

Bojic, MIlinovic, Stanic, Savic, Susac, Knezevic, Smanja, Vukobratovic

Znaci borac je raskinuo saradnju sa svim golmanima, jednim napadacem (Bojic) i ostalim veznim igracima.

To znaci da je zadrzao cjelokupnu ekipu koja je cinila prvi tim u protekloj sezoni, i dio mladjih perspektivnih igraca koji su sjedili na klupi i povremeno ulazili ostvarujuci pristojan ucinak za tu minutazu i njuihove godine.

To je ono sto je bilo najvaznja stvar. Znaci borac je zadrzao kostur ekipe i vise od toga iz minule sezone i zatim je krenuo sa ciljanim pojacanjima, i to pojacanjima u pravom smislu te rijeci a ne samo pridoslicama, pa su tako dovedeni:

Iz rudar prijedora je dosao:
Asmir Avdukic ( izvanredan golman jeedan od najboljih u premijer ligi koji je rijesio jedno odf gorucih pitanja borca na golmanskoj poziciji)
Pored avdukica borac je iz BSK-a dosao golman Marčetić koji se u stvari vratio u borac, a tu je i mladi Luburic golman iz borceve skole.

Pored golmanske pozicije borac je rijesio tri vazna pitanja. Pitanje veznog reda, pitanje jos jednog vrsnog napadaca i pitanje duzine klupe.

Pa su tako dosli

Vezni red
Iz Sarajeva

Milan Muminovic ( ofanzivni desni vezni ( izvanredan igrac i jedan od dvojice najboljih igraca sarajeva u minuloj sezoni
Borislav Mikic Ofanzivni lijevi vezni koji pored toga moze da odigra i poziciju playa ( izvanredan i iskusan igrac) najbolji igrc laktasa u minuloj sezoni.
Boris Raspudic (Defanzivni zadnji vezni po potrebi stoper( izvaredan odbrambeni igrac koji zna da daje golove i dobro prenosi loptu, dijete borca preborben , ljubimac navijaca borca) zadnje dvije godine igrao u iranu.

tu je jos i milan srećo (ofanzivni lijevi vezni po potrebi play , u sezoni 2004/2005 igrao u borcu, odlican igrac vrstan tehnicar (partizanova skola, igraoi u paritizanu da bi u borac dosao iz banata, problem sa srecom ce biti jedino jedno vrijeme koje nije igrao u najvisem rangu.( opn ce vjerovatno biti na klupi ali pojacanje na klupi)

Napadac

Stevo Nikolic o kojuem ne treba puno trositi rijeci, najbolkji strijelac premijer lige u sezoni 2008/2009 da bi po tom otisao u rumuniju,odakle se vratio u borac, radi se o vrsnom napadacu i pravom pojacanju u napadu borca, koji ce vjerovatno sa vukeljom ciniti ubitacan napadacki tandem borca.

pored toga borac je uradio odlicnu stvar i na postojeca dva lijeva beka ( zaric i puzigaca doveo jos jednog odlicnog lijevog beka vukasina benovica iz slavije, kojeg bi svaki tim premijer lige pozelio da ima u svom timu, odgovoran odlicno odradjuje defanzivu i ima sasvim dobru ofanzivu.

Pr4ema tome Uprava borca je odradila odlican posao kada je u pitanju prelazni rok, i makar po imenima napravila , po meni iubjedljivo najaci sastav u premijer ligi, mada treba opet reci da ne igraju imena nego igra kolektiv, i od toga kako ti igraci budu funkcionisali kao kolektiv zavisice rezultati borca u ovoj predstojecoj sezoni i evropskim takmicenjima.

Kada je u pitanju stadion, , radovi se obavljaju velikom brzinom i komisja fs bih je dalao pozitivnu preporuku uefi a uefina komisinja dolazi u inspekciju 18. ovog mjeseca, pa se ocekuje da ce borac igrati na rekonstruisanom stdionu.
naknadnio ce vam jedan navijac borca postaviti slike koje je napravio u pogledu rekonstrukcije stadiona, da budete u toku.

Navijaci borca su inace prezadovoljni radom uprave u ovom prelaznom roku i ne samo to nego i sa nekim desavanjima u borcu koja daju jednu potpuno drugaciju sliku borca od one koja je bila do prije ne tako dugo vremena.

eto malo info o borcu :)
TREĆI PUT ČASTIMO !

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 07 jul 2010, 09:35

Sa svim tim novim imenima Borac je, po mom misljenju, sigurno glavni kandidat za osvajanje prvenstva.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 07 jul 2010, 09:44

Stole iz Bora je napisao/la:Sa svim tim novim imenima Borac je, po mom misljenju, sigurno glavni kandidat za osvajanje prvenstva.
slazem se, po meni glavni protivkandidati su siroki koji nije puno dovodio ali je imao dodlican sastav, koji vec duze igra zajedno, i zeljo koji je po meni uspio rjesiti odlazak bekrica sa zebom, pojacao se sa savicem koji ce da pokirva ledja zebi za kojeg je poznato da nije prevelik trkac.
jedini problem zelje ce biti nadomjestanje bucana i simica, mada, sad se tu otovorio novi prostor sa odlaskom ovoh igraca za viscu kojio ce vjerovtno biti prvotimaca bogami i za rovcanina koji je defintivno jedan fublaski kapacitet, e sad je samo pitanje kako ce zeljo rijesiti pitanje beka io eventualno napadaca posto popovic ipak nije klasa.

Sarajevo i zrinjski ce biti u borbi za evropu ali mislim da im je tiutula predaleko, i treba napomenuti takodje i celik koji ce sa ovim sasatavom biti tu negdje blizu evrope i nije iskljuceno da iznenadi
TREĆI PUT ČASTIMO !

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 07 jul 2010, 09:59

@borcev_navijac

Drago mi je sto si ponovo sa nama,iskreno obradovao si me sa ovim kvalitetnim postom o analizi i desavanjima u Borcu,ovo je itekako nedostajalo na ovoj temi,citav forum je odmah bogatiji...napisacu ti nesto na pp cim budem imao dovoljno vremena...
Borac je sa ovim novim sastavom po meni najveci favorit za titulu,dodao bih mog Zelju i definitivno Siroki...tu vidim veliku sportsku borbu za prvo mjesto...Sarajevo,Zrinjski,eventualno celik bi mogli iznenaditi...a u donjem dijelu ce se grcevito boriti Slavija,Travnik,vjerovatno Drina,Buducnost i eventualno neko razocarenje prvenstva...Borac se najvise pojacao i ako trener Maric dobro ukomponuje ekipu,te promijeni svoj trenerski mentalitet i krene jako prema naprijed od prvog kola,sigurno su jedan od glavnih pretendenata za titulu...nadam se da nisam u pravu :mrgreen: ...veliki pozdrav za tebe borcev_navijac i nadam se da ce se i ostali polako vracati i krenuti putem dobre rasprave i prije svega kvalitetne fudbalske rasprave u koju ce biti ukljuceni i svi ostali "kvalitetni" forumasi drugih navijackih grupa,jer jedino to je ono pravo,razmjenjivanje informacija i analize utakmica,te svakako zezanje u rivalitetu koje je neminovno i zdravo za fudbalsko podrucje u ovoj drzavi :)
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

mejdan
Kontakt:

Post Postao/la mejdan » 07 jul 2010, 10:42

slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 07 jul 2010, 11:16

Odlične slike ;) , još kad postavite stolice 15. jula biće sve odlično ;)

mejdan
Kontakt:

Post Postao/la mejdan » 08 jul 2010, 17:12

slika

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 08 jul 2010, 17:13

Gde nalazite te slike,vidim I Zeljo i Sarajevo i sada Borac,ima li za ostale ekipe?

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 08 jul 2010, 17:15

Devil je napisao/la:Gde nalazite te slike,vidim I Zeljo i Sarajevo i sada Borac,ima li za ostale ekipe?
Pravis care sam,samo ukucas tu stranicu sto pise na dnu slike i sastavis po volji
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.