Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

jurisicduska
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la jurisicduska » 21 avg 2016, 23:26

shzna je napisao/la:
jurisicduska je napisao/la: Brate ti si uzeo Jahića koji nije odigrao minut ko prevagu a Boga pitaj kakav je, pa nije to reprezentativni Jahić, a ovaj iz 2012 je gorio . Jedina prevaga je Stevanović. To je fkt otprilike tako. Lendrić bez ekipe neupotrebljiv. Njemu da igra Zeba iza dao bi 25 golova. Ne znam ako smatraš grčki prosječan klub karijerom i holandski pa propadanje do Radnika onda su imali karijere. Bekrić ostario nemate kreativca, Šećerović i Radinović su premijerligaški igrači, Blagojević je lud ne možeš od njeg vođu očekivati. Golman vam je rupa. Bekovi kriminalni. Jedan štoper valja jedan ne valja. I sve tako.
Da se premjestimo ovdje.

Jahić je ogromno ime za ovu našu ligu. Niko nije mogao pretpostaviti da će poslije treninga obnoviti povredu. Niko ne može ni predvidjeti da će se neki igrač povrijediti. Sve nosi određeni rizik.
Kao što sam već napisao ranije, ova ekipa je po imenima igrača i njihovim karijerama jača od one iz 2012.
Gdje je Adilović bio prije dolaska u Želju? Srđan Stanić? Josip Kvesić? Pa onda su neki igrači ponikli kod nas kao Zolotić i Čolić.

Što se tiče kreativca, Hervas je trebao da igra tu ulogu, ali znaš i sam kakva je zbrka ispala oko njega. Šta je tu klub mogao uraditi? Ja sam 10 dana otišao u Španiju pa mi bilo neobično, a on je došao da živi ovdje...

Radinović liči na Amarovo pojačanje, došao je u ekipu koja je njegov najveći domet u ovom trenutku, u pitanju je prirodno poboljšanje u karijeri i on će sigurno ići da napreduje još više.

Golmani i lijeva strana jesu kritični. Mada, s nekim boljim bekom, ala Kvesić, možda bi to sve stabilnije izgledalo. Ekipa je poljuljana, kohezija slaba, atmosfera definitivno loša u svlačionici ( a ne zna se krivac ) a uz sve to, ma koliko god p1čkasto zvučalo, ne mogu da ne spomenem sudijsko uništavanje u nekim utakmicama.
U svakoj liniji vama fali igrač renomea najtrofejnijeg kluba i ne znam što bježite od tog.

Lijevi i desni bek - ne znam kako možete biti zadovoljni Memijom, Stevanovićem, Bevabom i Husićem, tačno se ne zna ko je gori. Kad je u konkurenciji 4 beka najbolj Stevanović koji je pri tom loš bek onda znaš koliko je sati.

Od štopera igraju Aco i Bokačini, Aco je kriminalno loš a ovaj drugi je najbolje pojačanje do sad, fino igra iako ni on nije konstantno dobar.

Veza Blagojević odličan (ali evo neće ga bit 6-7 kola jer je takav), Bekrić svoje najbolje partije već pružio, Šećerović nikad neće biti bolji od Zahirovića koji vam je bio loš, Zahirović i on su isti tip igrača samo što je Zahirović dvije klase iznad njega. Radinović kao što kažeš vrhunac karijere.

Lijevo krilo nemate. Ako su Lazić i Halvadžić krilo onda imate. Đelmić je za njih dvojicu recimo doktor fudbala, čak je i Kokot bolji od obojice.

Desno krilo ponajbolji igrač premijer lige.

Napadači, Nikolić najbolje partije iza njega, Lendrić odličan i Pozder hajmo reći solidan.

Ovo je do sad što se koristi, to što imate Jahića, Grka, ovog onog, Hervasa oni vam ništa nisu pomogli u ovoj sezoni.

Dakle od pojačanja:
- Husić kriminalno loš
- Bevab, gori lijevi bek nije igro na Grbavici nikad
- Bokačini zahvalan pravo
- Šećerović nazadak
- Radinović će se sačekati, mada djeluje dobro na nivou ambicija, ali ipak ima 5-6 boljih veznih u ligi na njegovoj poziciji a vi najavili titule
- Lazić, uvijek povrijeđen kroz karijeru u kontinuitetu nema 5 utakmica, 67 utakmica u karijeri je jako malo za 23 godine.
- Nikolić završio sa ozbiljnim fudbalom. Može bljesnuti s vremena na vrijeme jer ima u nogama ostalo al očekivati od njeg da rješava dvije tri utakmice zaredom nema šanse
- Pozder solidan
- Hervas ko da nije ni dolazio
- Grk nikad ne igra
- Jahić nikad više od njeg onog Jahića osim ako vam pomogne autoritetom nekim i savjetima igrački u kontinuitetu ne može 3 dobre utakmice odigrati

Sve u svemu nema pokrića tu.

Recimo za onu ekipu

Adilović garantovao 15 golova
Nijema bio najbolji zadnji vezni
Gušo nije primio gol nikad
Zeba odlučio bezbroj utakmica
Kvesić i Stanić ponavljali se po 25 puta bili konstanta opasnost, evo ako je nekad vaš bek u zadnjih 6 utkamica napravio opasnu šansu ti reci
Bekrić igrao ko sat 4 godine mlađi
Da ne idemo dalje.

Dodaš pad forme glavnih igrača te okosnice o kojoj se priča iako je to više oko nego okosnica, jer ti ima Aco Blagojević Stevanović i Lendrić kao 4 igrača koja uvijek igraju onda je jasno što vam se ovo dešava.

Bolja je ekipa bila prošle sezone ja glavu u vatru stavljam za to. Šira, raznovrsnija, zdravija i bolja. Nju je trebalo samo nadograditi sa Radinovićem i Bokačiniem i dovest umjesto ove dvojice bekova jednog normalnog i jednog štopera i napadača kao sekundarne opcije. Sve ostalo ste imali.

Tiago je recimo bolje lijevo krilo od svih ovih što se stavljaju na njegovu poziciju mada i on nije neki igrač.

Imamo zajednički problem, procjenjujemo ekipe Sarajeva I Željezničara.

Sloboda ima Subića Džidića Zebu Ordagića Veselinovića svih 5 bi igrali prvu postavu u svakom od ova dva kluba

Graovac, Tomić, Mešanović, Petrak, Peko, Jović, Bilbija isto tako i u Zrinjskom. I još poneki što je najgore vama bi Todorović bio beton igrač. Arežina bi vam legao ko budali šamar.

Pojedinačno uzmi svakog od ovih igrača i svaki bi bio prva postava i Željezničara i Sarajeva.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 21 avg 2016, 23:35, ukupno mijenjano 2 puta.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 21 avg 2016, 23:30

pinoglavi je napisao/la:
Evolve je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Dobro je pa onaj E.Koljic nije dao gola. Krampa teska, poceli o njemu pisati clanke kao da je neko cudo..
Izdominirali smo ih u svakom pogledu, Koljica nisam puno ni primjetio, iskreno.
Cestitke, nadam se da cete se pridruziti u borbi za vrh ove godine i na kraju ponovo izboriti Europu, naravno iza Slobode :D
Ja, iskreno, svaku tekmu koju igraju konkurenti prizeljkujem nerijesen rezultat, tako sam i veceras ocekivao X2, zbog Slobode da se odlijepi koliko-toliko. :)

Vidicemo naredno kolo koliko mozemo protiv Krupe, nadam se da ih je prosla ta pocetnicka "sreca" i dobri rezultati.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 21 avg 2016, 23:36

Pa ja cekam kiks Zrinjskog evo 9 mjeseci i ljudi svaki put kada kontam da ce prosuti bodove pobjede ili remiziraju.

Zeljo imao vodstvo okrenu u Mostaru, Sarajevo vodilo izjednace, Siroki vodio pobjede u Sirokom, na Grbavici opet remi, sada opet pobjede Zelju ..

Sada su prosli sa 7 od 12 bodova protiv 4 jace ekipe i nemaju naredna kola jake utakmice.
Jedini nacin da se ode do kraja u egalu je da im Sarajevo uzme bodove opet u Mostaru, a Sloboda pobjedi u Tuzli.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 21 avg 2016, 23:38

tuzlak1987 je napisao/la:Pa ja cekam kiks Zrinjskog evo 9 mjeseci i ljudi svaki put kada kontam da ce prosuti bodove pobjede ili remiziraju.

Zeljo imao vodstvo okrenu u Mostaru, Sarajevo vodilo izjednace, Siroki vodio pobjede u Sirokom, na Grbavici opet remi, sada opet pobjede Zelju ..

Sada su prosli sa 7 od 12 bodova protiv 4 jace ekipe i nemaju naredna kola jake utakmice.
Jedini nacin da se ode do kraja u egalu je da im Sarajevo uzme bodove opet u Mostaru, a Sloboda pobjedi u Tuzli.
Ja se uzdam u to da su doveli dosta naših klandžija pa da ih oni razmontiraju. Već su se Bilbija i Barić potukli. I doveli su dosta igrača koji neće igrati atmosfera će morat past. A ovako igrački teško im ko može parirati iskreno.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 21 avg 2016, 23:39

shzna je napisao/la: Što se tiče kreativca, Hervas je trebao da igra tu ulogu, ali znaš i sam kakva je zbrka ispala oko njega. Šta je tu klub mogao uraditi? Ja sam 10 dana otišao u Španiju pa mi bilo neobično, a on je došao da živi ovdje...
Budalo jedna :facepalm: Vratio se da klošariš po mahali, tamo te ne kontaju :mrgreen:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 21 avg 2016, 23:52

Derdiyok je napisao/la:
shzna je napisao/la: Što se tiče kreativca, Hervas je trebao da igra tu ulogu, ali znaš i sam kakva je zbrka ispala oko njega. Šta je tu klub mogao uraditi? Ja sam 10 dana otišao u Španiju pa mi bilo neobično, a on je došao da živi ovdje...
Budalo jedna :facepalm: Vratio se da klošariš po mahali, tamo te ne kontaju :mrgreen:
Imaju gore dosta lutalica dilera, nisam mogao finansijski to izdržati. :urnebes:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 22 avg 2016, 00:00

Gledam malo ovaj Metalleghe i izgleda da su itekako u lošoj situaciji.Imaju 4 zaredom poraza od ekipa protiv kojih su trebali upisati bar 2 pobjede (Radnik, Vitez, Mladost i Krupa), a pobjedili su Čelika više sretno nego spretno...Sada imaju jako težak raspored, sutra Sarajevo, pa Olimpic kući, pa onda Široki, Sloboda, Željo, Zrinjski... :crazy:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 22 avg 2016, 00:01

johnnyyK je napisao/la:Gledam malo ovaj Metalleghe i izgleda da su itekako u lošoj situaciji.Imaju 4 zaredom poraza od ekipa protiv kojih su trebali upisati bar 2 pobjede (Radnik, Vitez, Mladost i Krupa), a pobjedili su Čelika više sretno nego spretno...Sada imaju jako težak raspored, sutra Sarajevo, pa Olimpic kući, pa onda Široki, Sloboda, Željo, Zrinjski... :crazy:
Furaju otvoren i napadacki fudbal i eto sta se desi. Kao one godine Zvijezda kad je igrala sa Segrtom trenerom i ispala, sve nesto akcije, lijepo sve za oko i na kraju u federalnu.
Nad tobom sunce najljepše sja

Strob1996
Kontakt:

Post Postao/la Strob1996 » 22 avg 2016, 00:06

stadiontusanj je napisao/la:
Burberry46 je napisao/la:U koliko je pregled na Bht?
Sutra u 22 i 15
Zasto nije bio maloprije.vjerovatno se ceka sarajevo :);:)
Zbog tebe jutrom budim se,pjevam uvijek do zadnje i kad ti ime spomenem znaj da zivim za tebe...

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 avg 2016, 00:15

Strob1996 je napisao/la:
stadiontusanj je napisao/la:
Burberry46 je napisao/la:U koliko je pregled na Bht?
Sutra u 22 i 15
Zasto nije bio maloprije.vjerovatno se ceka sarajevo :);:)
Ma ja.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 22 avg 2016, 12:18

Jedan je Ljubo mahac sa Otoke :salut:

slika
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 22 avg 2016, 12:47

:lol:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 22 avg 2016, 12:56

A ni tu mu nije mjesto, REALNO ;)
NK Široki Brijeg

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 22 avg 2016, 14:58

Zrinjski je na pocetku sezone dobio nagradu za Fair play team sezone. Sad naleti na tabelu na TM i vidim da su Zrinjski i Sloboda imali jednak broj bodova pa me zanima zasto je samo Zrinjski dobio nagradu?
slika
http://sportsport.ba/bh_fudbal/zrinjski ... lay/201472
Jedan grad, jedna ljubav!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 22 avg 2016, 15:02

necemo o politici :kafa:

GradKamena1
Kontakt:

Post Postao/la GradKamena1 » 22 avg 2016, 15:04

Gifron je napisao/la:Zrinjski je na pocetku sezone dobio nagradu za Fair play team sezone. Sad naleti na tabelu na TM i vidim da su Zrinjski i Sloboda imali jednak broj bodova pa me zanima zasto je samo Zrinjski dobio nagradu?
slika
Vjerovatno zato sto je prvi zavrsio na kraju sezone da je Sloboda bila prva dobila bi i tu nagradu !

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 22 avg 2016, 15:28

GradKamena1 je napisao/la:
Gifron je napisao/la:Zrinjski je na pocetku sezone dobio nagradu za Fair play team sezone. Sad naleti na tabelu na TM i vidim da su Zrinjski i Sloboda imali jednak broj bodova pa me zanima zasto je samo Zrinjski dobio nagradu?
slika
Vjerovatno zato sto je prvi zavrsio na kraju sezone da je Sloboda bila prva dobila bi i tu nagradu !
Totalna glupost. Onda tu nema Fair play-a ni sekunde.
Jedan grad, jedna ljubav!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 22 avg 2016, 15:33

Iz saveza porucuju: "Slusajte sad poruku od Svetog Ilije nece pehar u Tuzlu nije ni prije" :rol:

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 22 avg 2016, 15:44

tuzlak1987 je napisao/la:Iz saveza porucuju: "Slusajte sad poruku od Svetog Ilije nece pehar u Tuzlu nije ni prije" :rol:
:urnebes:
NK Široki Brijeg

silvestar1
Kontakt:

Post Postao/la silvestar1 » 22 avg 2016, 16:54

Ima li prijenos Sarajeva igdje??

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: 7republictz, amypitar, Hrammm1921, Resolute i 29 gostiju.