kite su im neprirodno velike kao što i sam vrlo dobro znašDonnie Darko je napisao/la:Sta tacno nije prirodno u vezi sa njihovom kosarkaskom reprezentacijom?

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
kite su im neprirodno velike kao što i sam vrlo dobro znašDonnie Darko je napisao/la:Sta tacno nije prirodno u vezi sa njihovom kosarkaskom reprezentacijom?
rasna predrasuda, jer sam bosanski rasistario_Ferdy88 je napisao/la:To neko lično iskustvo
Izmislio je Kanadjaninnerminh74 je napisao/la:samo nešto mi nije jasno, ljudi koji su izmislili košatku istu igraju ne prirodno i na siluASD je napisao/la:Svaka nacija je vjestacka!JohnCleese je napisao/la:
Nisam ni mislio na konkurenciju, oni su bez konkurencije, samo sam mislio na Amerikance kao vjestacku nacinonalnu kosarkasku silu, a ne prirodnu. To je bio bit mog posta.
Ne znam sta smeta ako njih ne nazovem prirodnom silom, ili jednostavno niste me shvatili??? Oni su bez premca, najjaci su, ali nista u vezi njih, pri tome mislim i na Amere kao naciju i kao kosarkase ne moze biti prirodno.
Šta to nije prirodno u njihovoj kosarci, pitam te ja koji više volim košarku u evropi nego nba?![]()
Nacije su nastale tek u 19.vijeku, nemaju veze sa narodima.(to je nesto sasvim drugo).JohnCleese je napisao/la:
Izmislio je Kanadjanin![]()
Pa nije bas svaka vjestacka odnosno jos uvijek nisu, a opet zavisi kako i sa kojeg stajalista gledas pojam nacije. Ove dvije koje sam nabrojao nisu, nisu to Kinezi, Rusi kao dva najveca primjera, dok s druge strane imamo Amerikance i Australijance kao predvodnike vjestckih nacija nastalih iskljucivo na kapitalizmu uz neizbjezno zlostavljanje i masakriranje domorodaca i starosjedilaca i tjeranja istih u rezervate.
Poslije takvih stvari o kojima se mogu pisati knjige za mene nema potrebe da pisem i diskutujem o bilo kakvoj reprezentaciji SAD-a kao prirodnoj nacionalnoj velesili.
A za uspjehe koje postizu nemam rijeci, kapitalizam na kojem su nastali,davno prije svih ostalih naucio ih je, da samo ulaganjem mozes dobijati uvijek i samo jos vise.
Vjerovatno su isto to mislili i igraci, kao sto je i Jokic spominjao da se s njima moze igrati, jer vjerovatno ne bi ni doslo do te utakmice da s tim misljenjem ne ulaze u svaku prethodnu, a ne kod nas, kvalifikacije nisu ni pocele vec smo izgubili obje od rusije i od svedske u gostima...Karlo je napisao/la:djesu oni sto su mislili da srbija moze nesto protiv amrea
, ne rekoh li ja kopija finala od pre dve godine
.Sa nigerima niko nemre
Južni Slaveni pobiše ili asimiliraše domicilno stanovništvo Balkana. Ergo Srbija, Bosna, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora su vještačke nacije.JohnCleese je napisao/la:Izmislio je Kanadjaninnerminh74 je napisao/la:samo nešto mi nije jasno, ljudi koji su izmislili košatku istu igraju ne prirodno i na siluASD je napisao/la:
Svaka nacija je vjestacka!
Šta to nije prirodno u njihovoj kosarci, pitam te ja koji više volim košarku u evropi nego nba?![]()
![]()
Pa nije bas svaka vjestacka odnosno jos uvijek nisu, a opet zavisi kako i sa kojeg stajalista gledas pojam nacije. Ove dvije koje sam nabrojao nisu, nisu to Kinezi, Rusi kao dva najveca primjera, dok s druge strane imamo Amerikance i Australijance kao predvodnike vjestckih nacija nastalih iskljucivo na kapitalizmu uz neizbjezno zlostavljanje i masakriranje domorodaca i starosjedilaca i tjeranja istih u rezervate.
Poslije takvih stvari o kojima se mogu pisati knjige za mene nema potrebe da pisem i diskutujem o bilo kakvoj reprezentaciji SAD-a kao prirodnoj nacionalnoj velesili.
A za uspjehe koje postizu nemam rijeci, kapitalizam na kojem su nastali,davno prije svih ostalih naucio ih je, da samo ulaganjem mozes dobijati uvijek i samo jos vise.
To im daje dodatnu snagu, koliko god da su jaki taj način razmišljanja im donese još veću snagu. Kod nas je glavno, slab si, ne možeš pobjediti nikog, bitno se plasirati.JHam je napisao/la:Vjerovatno su isto to mislili i igraci, kao sto je i Jokic spominjao da se s njima moze igrati, jer vjerovatno ne bi ni doslo do te utakmice da s tim misljenjem ne ulaze u svaku prethodnu, a ne kod nas, kvalifikacije nisu ni pocele vec smo izgubili obje od rusije i od svedske u gostima...Karlo je napisao/la:djesu oni sto su mislili da srbija moze nesto protiv amrea
, ne rekoh li ja kopija finala od pre dve godine
.Sa nigerima niko nemre
nemaš pojma nikoga mi nismo pobili već asimilovali.. uostalom ko kaže da mi nismo domicilno stanovništvo?Kawhi je napisao/la: Južni Slaveni pobiše ili asimiliraše domicilno stanovništvo Balkana. Ergo Srbija, Bosna, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora su vještačke nacije.
Jok 50% populacije BiH su i dalje iliriKawhi je napisao/la:Južni Slaveni pobiše ili asimiliraše domicilno stanovništvo Balkana. Ergo Srbija, Bosna, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora su vještačke nacije.JohnCleese je napisao/la:Izmislio je Kanadjaninnerminh74 je napisao/la:
samo nešto mi nije jasno, ljudi koji su izmislili košatku istu igraju ne prirodno i na silu![]()
![]()
mislim da je pretjerivanje,jeste katastrofa u odbrani ali je napadacki solidan za nbaKawhi je napisao/la:Miloš bi završio na dnu klupe Philadelphie.Epidaurus je napisao/la:Harden, Steph, CP3. Kyrie, KD i slicni su veci doktori kosarke od svih europskih "doktora" kosarke. Bas me zanima kako bi ti "doktori" izgledali da igraju 82 utakmice godisnje plus PO i to protiv monstruma o kakvim se u Europi moze samo sanjati.
nerminh74 je napisao/la:Meni je top bio kada je ferandes izbio loptu izbio pa od njegove noge u aut, prvo se uhvatio za glavu, a sekundu poslje mirno se kleo da je njihova loptabodi123 je napisao/la:I kaze zasto ih zovu cigani. Pu bem ti sudije sugave.
pinoglavi je napisao/la:USA vs reprezentacija ostataka svijeta? Šta mislite kako bi ta utakmica izgledala?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.