Tesko je procijeniti sta se zaista desilo u zadnje dvije utakmice, Slobodu ne racunam jer ne vidim nista cudno sto smo izgubili u Tuzli. Naginjem tome da je bilo bojkota od strane nekoliko igraca koliko god to meni i svakom Zeljovcu tesko bilo pomisliti i svariti. Kjosevski mi je najvise sumnjiv zbog nacina kako je primio prvi gol protiv Viteza, a jos je gora njegova sramotna reakcija kod gola Zrinjskog. Interesantno je to da je oba gola primio na juznoj strani, mozda mu je bilo lakse znajuci da ce ga Jug uvijek podrzavati dok bi na sjeveru dobio psovke od navijaca i bilo bi previse ofirno pred sjevernom publikom primiti glupe golove. Da je Kostic bio pametan da ostavi Fejzica na golu, sto je on svakako zasluzio nakon prva tri kola, ne bismo izgubili zadnje dvije utakmice. Protiv Sirokog nas je upravo Fejzic spasio nekoliko puta. Umjesto da bude nagradjen i ostane na golu, vracen je Kjosevski koji je trebao biti propisno kaznjen od kluba zbog gluposti koju je napravio u Zenici. Lahko je sad pricati kad vidimo kako su se stvari odvile, ali ostaje zal za izgubljenim bodovima. Za pobjede nije bilo dovoljno samo spasiti svoj gol, vec postici koji. Uz Kjosevskog dovoljno je da jos dva ili tri igraca bojkotuju i da tim primi gol, odnosno ne postigne nijedan. Lendric kao nas najbolji strijelac ne trudi se protiv Viteza ni blizu kako on to zna i moze, a protiv Zrinjskog lose reagira kad se nadje u prilici. Sjecam se kad se nasao sam pred golom Zrinjskog prije one sumnjive pozicije kad Bekric pada, sto nije bio penal da se razumijemo, Lendric pokusava predriblati golmana umjesto da sutira u prazan ugao. Tad smo mogli izjednaciti. Jos su mi sumnjivi Kosoric i Blagojevic zbog nekih svojih reakcija - postavljanje i dijelenje lopti protivnickim igracima. Blagojevic svjesno dobija crveni karton. Dodao bih tu jos Memiju zbog nedovoljnog zalaganja protiv Viteza, ali eto on je vec protiv Zrinjskog kaznjen tako sto je ostao na klupi. Za ostale ne vidim nikakve naznake da su bojkotovali. Ne mora znaciti ni da su ovi koje sam spomenuo to cinili, mozda je to samo splet okolnosti, ali ne mozemo samo Kostica kriviti za dva vezana poraza kuci bez postignutog gola. Kostica krivim za los odabir igraca, postavku, te kasno uradjene jos uz to neshvatljive izmjene.
Navijace psovace, pogotovo na Sjeveru gdje i ja sjedim, nikad necu shvatiti. Tacno se bojim da ne ograjisem na onoj tribini. Bekrica koji je bio jedan od najboljih psuju cim dobije loptu i sta god uradio sa njom. Neki od njih psuju M.Stevanovica koji igra i trci za trojicu. Da se ja pitam uzeo bih od sviju ostalih u timu dio plate i dao njemu. Svaka cast momku kako se bori za nas dres. Jug mi se cini da nema nikakve inspiracije. Strasan izbor pjesama ala sarajevska jalija za svog Zelju navija. Nekako mi ta pjesma nikako ne dolikuje Zeljovcima i sta znaci biti Zeljovac. Vise se pjeva protiv onih s kim igramo ala mostarske p**** nego pjesme s kojim podrzavaju i bodre nas tim. Povremeno se spomenu navijaci koji nisu vise sa nama sto je za svaku pohvalu. Nekako sam misljenja da mi Zeljini navijaci najvjerovatnije ne zasluzujemo bolje trenutno. Vecina Zeljovaca koji dolaze na utakmice su oni pravi navijaci, ali manjina je glasnija. Veliki broj njih ne razumije igru i samo onako lupa, ali hajde valjda ce ako Bog da biti bolje.
Da se pitam i da imam nekog uticaja na Upravu ja bih najradije sad vratio Odovica. Jos bih mu propisno urucio izvinjenje zbog nepravde ucinjene. Covjek je sa nasom djecom skoro osvojio titulu i bio na domak playoff-a evropske lige. Dao bih mu odrijesene ruke bez ikakvog petljanja u njegov posao. Ostaje da vidimo sta ce Uprava Zeljina uraditi kojoj svakako dajem punu podrsku.