La Liga
Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo
Re: La Liga
ja sam procitao negdje da Valenciji treba jos 10 miliona da ispostuju FFP
ako vec moraju prodavati nekog to bi bio Abdennour(navodno Everton nudio oko 15-17 mil.) a ne Mustafi
ako vec moraju prodavati nekog to bi bio Abdennour(navodno Everton nudio oko 15-17 mil.) a ne Mustafi
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Meni je baš ova Valencia drag klub,šteta što se u zadnjih nekoliko godina ne mogu vratiti u sami vrh.
Kako to da je Valencia i ove godine u probleme kad u 35m u plusu sto se tice transfera?
Repovi od prije, jer se igraci kroz knjige zavode na petogodišnji period (koliko traje maksimalni ugovor) pa ih i ovu godinu stižu ti transfer. Vjerovatno će morati prodati nekoga koga su nedavno kupili ili nekoga za dobre pare da to malo poravnaju.andro234 je napisao/la:Kako to da je Valencia i ove godine u probleme kad u 35m u plusu sto se tice transfera?
Sad ce ti brat objasnit. Obzirom da se nismo plasirali u evropu budzet za plate igraca je smanjen sa 105 na nekih 75-80 miliona eur..stoga smo se rjesavali igraca koji imaju velike plate i dovodili neke koji ce se uklopiti u sve to..jer koliko sam ja uspio skontat, taj FFP se najvise tice plata igraca..andro234 je napisao/la:Kako to da je Valencia i ove godine u probleme kad u 35m u plusu sto se tice transfera?
Paca silno zeli barcelona, daju nekih 35 miliona a Lim ga ne smije prodati zbog nasih razmazenih navijača, Paco je miljenik i curva nord mu to ne bi oprostila..ako bi njega prodali isli bi po Lucasa Pereza iz La Corune..po meni sasvim dostojna zamjena..
Diego Alves - najbolji golman u ekipi, takodje je na transfer listi, jer najvise zaradjuje od tri golmana a i najstariji je..po meni je malo glupo, sinoc j branio Ryan, najlošiji od nasa tri golmana..
Mustafi - Arsenal je doveo Tisseranda iz Monaca i odustao od Shkodre, Liverpool je nedavno ponudio 30ak miliona a Valencia je htjela u taj transfer ubaciti i Luis Alberta koji je višak u Liverpoolu a nama bi itekako dobro dosao..Ayesteran je sinoc poslije utakmice izjavio da ni Paco ni Mustafi nisu na prodaju..
Abdennour - najgori stoper na svijetu, Everton se javio s ponudom od 18 miliona a jutros se pojavila informacija da nas bivsi trener Nuno zeli u porto dovest i njega i Aderlana..Nuno bi nas tu itekako spasio i od tih para bi krenuli po Garaya i Albiola, a treca opcija je Schar iz Hoffenheima..
Nani i Rodrigo se vracaju u narednoj utakmici, i nadam se da ce dotad bit rijeseno pitanje odbrane jer je ocito da ne mozemo dat koliko mozemo primit..
Jesam se raspisao..heheheh
AMUNT VALENCIA!
1Domenech 2Correia 3Lato 4Mangala 5Paulista 6Ferro 7Guedes 8Soler 9Gameiro 10Oliva 11Cutrone 12Diakhaby 13Cillessen 14Gaya 15Guillamon 16Blanco 17Cheryshev 18Wass 19Racic 20Lee 21Vallejo 22Maxi 23Jason 25Rivero 30Musah
1Domenech 2Correia 3Lato 4Mangala 5Paulista 6Ferro 7Guedes 8Soler 9Gameiro 10Oliva 11Cutrone 12Diakhaby 13Cillessen 14Gaya 15Guillamon 16Blanco 17Cheryshev 18Wass 19Racic 20Lee 21Vallejo 22Maxi 23Jason 25Rivero 30Musah
Valencija je u zadnje dvije godine napravila dva velika koraka unazad,umjesto unapred kako se najavljivalo.
Prvi je bio postavljanje debilcine Nevilla na klupu koji ih je kostao natjecanja u ligi prvaka a samim time i prihoda koji idu uz to.
Druga stvar je ovaj Ayesteran za kojeg nisam ni cuo dok nije preuzeo prvi tim i kojem prognoziram otkaz najduze do decembra.
Trebali su potrazit provjereno trenersko ime (nesto kao Sevilla) a dostupan im je bio Manuel Pelegrini koji iako se znao prikazati kao zesci ublehas u Sitiju bi bio,po meni,dobra opcija ponajvise zbog poznavanja Španskog fudbala.
Recimo sa Malagom je imao fine rezultate i ocito da je trener kojem vise odgovaraju manji klubovi (valjda se nece niko uvrijedit).
Uzeo je i Premiership sa Sitijem.
Sigurno bi trazio malo vecu platu al mislim da je Valencija bez problema mogla da to podnese.
Istu gresku trenutno pravi i Villareal koji je odlicnog trenera zamjenio nekim anonimusom koji je proslog ljeta odveo Getafe u segundu.
I to u kakvom momentu par dana pred pocetak sezone i to zbog kakvog razloga.
Rezultati su vidljivi momentalno.
Veceras su izgubili LŠ od mrtvog Monaca,a nekako sam utiskada se ni u LE nece dobro provesti kao ni u Primeri.
Sto ce im normalno olaksati kasu i za iducu sezonu.
Prvi je bio postavljanje debilcine Nevilla na klupu koji ih je kostao natjecanja u ligi prvaka a samim time i prihoda koji idu uz to.
Druga stvar je ovaj Ayesteran za kojeg nisam ni cuo dok nije preuzeo prvi tim i kojem prognoziram otkaz najduze do decembra.
Trebali su potrazit provjereno trenersko ime (nesto kao Sevilla) a dostupan im je bio Manuel Pelegrini koji iako se znao prikazati kao zesci ublehas u Sitiju bi bio,po meni,dobra opcija ponajvise zbog poznavanja Španskog fudbala.
Recimo sa Malagom je imao fine rezultate i ocito da je trener kojem vise odgovaraju manji klubovi (valjda se nece niko uvrijedit).
Uzeo je i Premiership sa Sitijem.
Sigurno bi trazio malo vecu platu al mislim da je Valencija bez problema mogla da to podnese.
Istu gresku trenutno pravi i Villareal koji je odlicnog trenera zamjenio nekim anonimusom koji je proslog ljeta odveo Getafe u segundu.
I to u kakvom momentu par dana pred pocetak sezone i to zbog kakvog razloga.
Rezultati su vidljivi momentalno.
Veceras su izgubili LŠ od mrtvog Monaca,a nekako sam utiskada se ni u LE nece dobro provesti kao ni u Primeri.
Sto ce im normalno olaksati kasu i za iducu sezonu.
- Feldmarschall
- Kontakt:
Mrtvi Villareal će završiti 16. ove sezone.
Cudno mi djeluje Villarreal, obzirom da se fino pojacao, sasvim dobrih igraca su doveli (Roberto Soriano, Pato, N'Diaye i dr.) ali promjena trenera se pokazala kao kljucna..po meni je hit trener las palmasa..preuzeo ekipu kad je imala samo jednu pobjedu, na kraju su imali 12..sevilla mi je prvi kandidat za 4.mjesto, dosao odlican trener (Sampaoli) i doveo dosta dobrih igraca (Vietto, Ben Yedder, Franco Vazquez, Sarabia itd), eto vec petorica su dali golove na debiju..za valenciju ne znam sta bih rekao, upravu je drug koji kaze da je greska stoljeca imenovanje Nevilla za trenera.. u sustini Lim je jedna velika neznalica cijim mozgom manipulira super-agent Jorge Mendes, on mu je od samog pocetka uvaljivao svoje igrace, rodrigo, gomes, enzo perez, cancelo, aderlan, abdennour, sve su to njegovi klijenti..i sad lim i mendes zele prodati alcacera a trener i sportski direktor ne daju to..vidjecemo sta ce biti, uglavnom za fanove valencije jako turbulentan period, pun zivciranja i losih momenata..nadam se da ce se to promijeniti, jer uz par pojacanja u odbrani (na prvom mjestu odkazak Abdennoura) imamo sanse za top 6...
AMUNT VALENCIA!
Sirigu izgleda u Sevilli.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Sad sam gledao pregled, preludo kolo...
Villarreal
Tako ti je to kad mijenjas trenera pet minuta pred pocetak sezone i to trenera koji ti je donio toliko uspjeha... 
Villarreal
- akisarajevo92
- Kontakt:
klub koji je u jednoj sezoni igrao LP i ispao iz Primere, cak su time izbacili Villareal B koji je bio u top 6 ekipa Segunde
ali simpatican su klub iz malog mjesta
ali simpatican su klub iz malog mjesta
Don't believe the hype.
Oliver Torres posuđen u Porto. Dobar potez, imao je slabu minutažu prošle sezone.
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
spominjala se i otkupna klauzula na kraju sezone, ne znam jel Porto isposlovao to, navodno Simeone ne racuna vise na Olija
ovo je vijest od prije par dana, ne znam jel neko postavljao
ovo je vijest od prije par dana, ne znam jel neko postavljao
Atleti informed Sevilla of intent to activate Vitolo's clause, €25m, and Simeone personally tried to convince player. It hasn't worked.
Vitolo has rejected Atleti and will stay at Sevilla. He also signs a new deal with a clause of €40m. Official fairly soon.
Ista bi bila i ove sezone,tako da je bas dobar potez.
Ne pratim Portzgalsku ligu ali po ono sto sam vidio u ovom dvomecu protiv Rome dugo nisu imali tanji sastav,tako da mali ima odlicnu priliku da se nametne (nesto ko Casemiro).
Sad ako je u pitanju ovo sto @miki pise za mene bi to bio los potez,jer je ocito da je malac potencijal.
Jos 6 dana do kraja prelaznog roka.
Ne pratim Portzgalsku ligu ali po ono sto sam vidio u ovom dvomecu protiv Rome dugo nisu imali tanji sastav,tako da mali ima odlicnu priliku da se nametne (nesto ko Casemiro).
Sad ako je u pitanju ovo sto @miki pise za mene bi to bio los potez,jer je ocito da je malac potencijal.
Jos 6 dana do kraja prelaznog roka.
Ne nađoh ništa zvanično, ali spominje se ta opcija.
Vietto i Oliver Torres za 40M je potencijalni zajeb a la Chelsea.
Vietto i Oliver Torres za 40M je potencijalni zajeb a la Chelsea.
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
problem za Olija je sto njemu Atleticov stil ne odgovara , previse je mekan nasparam ovih ostalih Cholovih "kostolomaca"
Oliver Torres na posudbi 1.5 god.

It's going to be a option buy [around 20m]

To jest,al trebali bi u ekipi imat i neke tehnicki potkovane igrace.miki_92 je napisao/la:problem za Olija je sto njemu Atleticov stil ne odgovara , previse je mekan nasparam ovih ostalih Cholovih "kostolomaca"
Ne igraju svaki dan derbije pa da igraju tvrdo i da prepustaju posjed protivniku.
Al eto.

"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli