Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo
- Feldmarschall
- Kontakt:
Re: Liverpool FC
Očigledno da u Premiershipu ne igra. Imaš tri teškaša koja dovode imena bez obzira na plasman (jer United bilježi plasman 7.-4.-5. u prethodne tri sezone što nije kratak period u današnjem fudbalu), Arsenal u čije ambicije više niko ne vjeruje jer su s tri kvalitetna pojačanja još prošle sezone mogli oduvati ligu, ali nisu jer trener odbija povući takav potez, Liverpool i Tottenham koji nikome ne mogu garantovati da će i naredne sezone igrati LP, a ne borbu za trofej bez obzira na plasman u tekućoj sezoni i jednosezonsku boraniju koja nije vrijedna pomena. Klopp je na svoju karizmu mogao dovući par jakih imena ovo ljeto, iskoristiti momentum i u rasulu u kojem se liga našla nakon titule Leicestera pokušati napasti titulu, ali se ponaša kao da vodi ekipu bez funte na računu. Klavani, Matipi, Grujići i ostali nisu dostojni kluba i konkurencije koja dovodi Pogbu ili Stonesa. Štaviše usudio bih se reći da su pokazatelj nedostatka ambicija da se nešto napravi u datom trenutku. Pokušati biti četvrti je alibi i ništa više. Uspjeh za Klavana, ali ne i za Liverpool koji bi se trebao čupati sa Unitedom za mjesto na vrhu vječne liste osvojenih trofeja u engleskom fudbalu, a ne pristati biti historija i ništa više od toga.
Problem je u tome što svaki igrač koji ima da bira između Liverpoola, Arsenala, Chelsea i Uniteda će izabrati Chelsea ili United, a i Arsenal je privlačnije mjesto od Liverpoola. To je realnost i pare tu ne mogu puno pomoći jer svi imaju dovoljno novca da to ne pravi razliku. Upravo zbog ogromnog novca u Engleskoj, Liverpool plaća Wijnalduma £25mil klubu iz Championshipa. Ono što Liverpoolu treba je stabilnost sa kvalitetnim trenerom. Jedan dio je ispunjen i ostaje da se vidi koliko dugo će Klopp biti tu. Kad kažem plasman u top4 ne mislim nužno na 4. poziciju već prve 4 pozicije. Nije isključeno da se Liverpool plasira na 2-3 mjesto. Čudo je šta jedan dobar niz može napraviti. Tako je Leicester prošle godine osvojio ligu, tako je Liverpool zamalo osvojio ligu. Treba biti realan i reći da Liverpool nije prvi izbor najboljim igračima, mnogima čak nije ni na kraj pameti. Evo čist primjer Gotze. Klopp ga je želio dovesti, novac nije bio problem, ali on nije htio doći kod čovjeka koji je od njega napravio igrača. Do finala Evropske lige se protezala ta priča, a nakon toga su sve šanse pale u vodu.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”
klopp kad je trosio u dortmundu vece cifre nije bas uspjesan bio.
Armenac je bio teski flop dok nije otisao klopp a placen je finu cifru.Ramos,ciro ja mislim
Samo mi nije jasno zasto ne krene po ricarda r jer zaista ne vidim nacin da bi nas on i wolf mogli odbiti
Sent from my iPhone using Tapatalk
Armenac je bio teski flop dok nije otisao klopp a placen je finu cifru.Ramos,ciro ja mislim
Samo mi nije jasno zasto ne krene po ricarda r jer zaista ne vidim nacin da bi nas on i wolf mogli odbiti
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Amsterdam1312
- Kontakt:
Sve ste dobro napisali gore svi, samo da dodam da ako ne završe u top 4 i ne odu u LP ove sezone, za mene je totalna katastrofa i veliki poraz za cijelu Liverpul naciju.
Klopp na pressici o transferima:
I really wait for the day when finally the transfer window is closed because I can’t believe how obsessed you all are with this and that you don’t believe for a second in improving things on the training pitch.
I understand after Arsenal, it was far away from being a perfect game and everybody said we scored four, so obviously we can score goals, but we conceded three, so obviously we have a defensive problem. That’s if you’re not very interested in us, then that’s a way you can see the game.
Then we play at Burnley and have 81 per cent of ball possession but didn’t score a goal, so now we could say we need another striker, if you want.
I think it makes sense that we think about these things without watching the results we’ve had. That’s what I’ve said always, until August 31 everything is possible because a lot of things can happen, but in this moment it’s not that we have a main thing to do, that our feeling is in this position we have nobody or we have the feeling we cannot work with the player in the position or something like this.
We are very professional, very clear and always working, but there is nothing more to say about this. What will happen, we will see. I don’t know in this moment 100 per cent what will happen, but it’s not that we have a preferred position where we are looking for players
- kumkalesic
- Kontakt:
Baš težak poraz i ono baš ga je teško svariti...velika je glupost napravljena što je meč protiv ovih levata pomjeren da se igra na njihovom terenu, jer su oni na početku sezone i najneugodniji...valjda tada imaju i najviše elana za igru...kasnije kada upadnu u seriju nekih poraza i nisu nešto opasno, al' šta da se radi...trebalo se igrati na našem stadionu, pa makar i sa zatvorenom tribinom, al' nije isplativo (valjda) il' već šta...
No nebitno, treba nastaviti i pokušati nešto napraviti u ovoj sezoni...bar osvojiti neki od kupova...
Ne bih ja rekao da je samo u pitanju to igranje lige prvaka...previše toga ima truhlog u ovom klubu...ja krivim vlasnike i mislim da ne griješim...
No nebitno, treba nastaviti i pokušati nešto napraviti u ovoj sezoni...bar osvojiti neki od kupova...
Ono što mene posebno brine jeste što nam i klubovi koji su finansijski slabiji od nas kao što je npr. Dortmund uzima igrače koje mi ganjamo i tako iz sezone u sezonu. Nadao sam se da će se to promijeniti ovoga ljeta i sa Švabom na klupi, ali nije. Zašto???keno94 je napisao/la:Problem je u tome što svaki igrač koji ima da bira između Liverpoola, Arsenala, Chelsea i Uniteda će izabrati Chelsea ili United, a i Arsenal je privlačnije mjesto od Liverpoola.
Ne bih ja rekao da je samo u pitanju to igranje lige prvaka...previše toga ima truhlog u ovom klubu...ja krivim vlasnike i mislim da ne griješim...
Joint_fc
Ja bih se opet vratio na onaj dio o konstantnosti. Dortmund je zadnjih par godina postao zanimljiv klub. Veliku zaslugu u tome ima Klopp. Osvojili dvije vezane titule, igrali finale Lige prvaka i igrali lijep fudbal. Onda kada su nam uzeli Mkhitaryana je bilo logično, sad Dembele i nije veliki problem. Kako sam shvatio dosta će ga i platiti, a da je potencijal, jeste. Iskreno, priželjkivao sam ga u Liverpoolu, ali šta je tu je. Nismo loše prošli ni sa Maneom. Prerano je da Klopp napravi takav uticaj na tržište, opet za to treba vremena i konstantnosti.
Da ima truhlog, ima. Za to možemo kriviti i vlasnike i Rodgersa i svakoga ko je imao posla sa transferima. Opet ponavljam, ne treba dizati paniku. Sezona je tek počela i ima prostora za napredak. Zapravo sam siguran da ćemo u Decembru biti u dobroj poziciji.
Da ima truhlog, ima. Za to možemo kriviti i vlasnike i Rodgersa i svakoga ko je imao posla sa transferima. Opet ponavljam, ne treba dizati paniku. Sezona je tek počela i ima prostora za napredak. Zapravo sam siguran da ćemo u Decembru biti u dobroj poziciji.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”
Pored LP jedan od razloga zbog kojeg je Sanchez odbio Liverpool je zelja njegove djevojke da zivi u Londonu. Moram priznat da ni meni neke stvari nisu jasne, mislio sam da cemo sa Kloppom moci privuci neka veca imena al negdje je zapelo, spominjala su se razna imena a kao da smo svugdje zavrsili s trecom pa i cetvrtom opcijom.
Da smo ove sezone prodali kao sto smo i uradili pa krenuli konkretno po neke bolje igrace kao sto su uz Manea, Rodriguez na lijevom beku, neki dobar veznjak kao Nainggolan mi bi pokazali da mislimo ozbiljno. Sto vise budemo tonuli i izmicali iz TOP 4 sve teze ce nam biti privuci igrace, zavrsit cemo u rangu West Hama.
Da smo ove sezone prodali kao sto smo i uradili pa krenuli konkretno po neke bolje igrace kao sto su uz Manea, Rodriguez na lijevom beku, neki dobar veznjak kao Nainggolan mi bi pokazali da mislimo ozbiljno. Sto vise budemo tonuli i izmicali iz TOP 4 sve teze ce nam biti privuci igrace, zavrsit cemo u rangu West Hama.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
A i Klopp malo serucka, kao ne vjerujete da se nešto može popraviti na treningu. Pa šta si dosad radio, odradio pripreme, razvalio Barcu ali zato Burnley-u nismo mogli kako treba ni opucati na gol.
Dakle ne boli poraz kao poraz da se vidjelo da te neće, da si imao neke izrađene prilike pa fulio, nego nismo imali ni ideje ni realizacije ni ništa. Totalno nemoćna slika je prikazana i onda sad mu kao ide na živce što se priča o prelaznom roku. Kad ti ekipa ima famoznih 80% posjeda a skoro da ne opuca u okvir gola normalno da će se pisati da trebaju pojačati ekipu. Isto kao da je pao s Marsa na Otok i kao da su samo na Otoku novinari takvi.
Dakle ne boli poraz kao poraz da se vidjelo da te neće, da si imao neke izrađene prilike pa fulio, nego nismo imali ni ideje ni realizacije ni ništa. Totalno nemoćna slika je prikazana i onda sad mu kao ide na živce što se priča o prelaznom roku. Kad ti ekipa ima famoznih 80% posjeda a skoro da ne opuca u okvir gola normalno da će se pisati da trebaju pojačati ekipu. Isto kao da je pao s Marsa na Otok i kao da su samo na Otoku novinari takvi.
Mene malo i njegov pristup cudi 80ta minuta Burnley mijenja igrace on sjedi na klupi gleda i smijeska se. Poslije utakmice daje presicu kad cuje svako pitanje nasmije se ne znam sta je smijesno. I prosle sezone nas isto sredise redom Watford, Sunderland, West Brom, zamalo Norwich i jos neki a opet nam se desava.lfckop je napisao/la:A i Klopp malo serucka, kao ne vjerujete da se nešto može popraviti na treningu. Pa šta si dosad radio, odradio pripreme, razvalio Barcu ali zato Burnley-u nismo mogli kako treba ni opucati na gol.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Sakho na posudbu ide izgleda javljaju Bascombe, Barret, Joyce. Očito se nešto posvađao sa Kloppom, ne miriše ga švabo nikako, a bolji štoper i od Klavana i Matipa.
Raduje me povratak Joe Gomeza.
5 times champions of Europe. #YNWA
Ja sanjam štoperski par Sakho-Matip. Nadam se da će se ostvariti uskoro.Escobar je napisao/la:Sakho na posudbu ide izgleda javljaju Bascombe, Barret, Joyce. Očito se nešto posvađao sa Kloppom, ne miriše ga švabo nikako, a bolji štoper i od Klavana i Matipa.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
Ne mogu ja zamislit trenutno odbranu Liverpoola bez Dejana Lovrena.Bar zasad.
To što Sakho ide me uopšte ne čudi,baš sam skoro sa jaranom pričao o tome i složili smo se da je to moguće nakon što se posvađao sa Kloppom.Bolje je da odmah ode,nego te neke posudbe.
A to što se Klopp smije kada i ne treba baš to raditi,to je normalno za njega,to je obični kiseli osmijeh,šta će čovjek,smije se od muke.
To što Sakho ide me uopšte ne čudi,baš sam skoro sa jaranom pričao o tome i složili smo se da je to moguće nakon što se posvađao sa Kloppom.Bolje je da odmah ode,nego te neke posudbe.
A to što se Klopp smije kada i ne treba baš to raditi,to je normalno za njega,to je obični kiseli osmijeh,šta će čovjek,smije se od muke.
You'll never walk alone.
- red devil88
- Kontakt:
Liverpool jednostavno mora preplatit igrace da bi doveli klasu isto radi i United a oni su opet samo 3 sezone klimavi sad kad se uzme u obzir koliko dugo Liverpool nije konkurentan u Engleskoj to je neminovno. Dva prelazna roka preplatit igrace dovest klasu uz odlicnog trenera kojeg imaju brzo bi se vratili u borbu za titulu. Novce imaju sigurno sad koliko su spremni potpraot to ne znam ali ovaj prelazni rok nije odradjen ni malo kako treba. Slripi na vise pozicija
Glory Glory Man United !!! 

Para nema, mislim da su sve otišle na renoviranje stadiona. Vjerovatno zbog toga Klop ne dovodi pojačanja, ali ne može sve reći na presici.Olympiakos, Granada, Eintracht Frankfurt & Freiburg are keen on signing Tiago Ilori. #LFC want a permanent move and value him at £3m. [Echo]
Kocka je bačena
Moguće da je i to u pitanju. Ja se sad samo nadam prodaji kluba jer s ovim vlasnicima liverpool se nikad nwce vratiti gdje mu je mjesto.Hendo je napisao/la:Para nema, mislim da su sve otišle na renoviranje stadiona. Vjerovatno zbog toga Klop ne dovodi pojačanja, ali ne može sve reći na presici.Olympiakos, Granada, Eintracht Frankfurt & Freiburg are keen on signing Tiago Ilori. #LFC want a permanent move and value him at £3m. [Echo]
Mene jaran koji ne navija za liverpool al voli kloppa ubjeđuje da jurgen pravi tim za buducnost, meni za sad tako ne izgleda dovode se u glavnom stariji igrači a vecinu mladih je poslao na posudbe il prodao. Meni se za sad cini da je jedini kriterij u liverpoolu za sve novac... samo se gleda da se sto bolje finansijski prođe.
Ja ozbiljno mislim da je biti trener liverpoola najtezi posao danas u fudbalu evo kao da malo i klopp gubi konce vec. Neko ce reci to je jedna utakmica prebrzo se liverpool otpisuje međutim nije to jedna to su stotine utakmica to je nesto sto se liverpoolu desava od kad ih pratim a izmijenjalo se jako puno trenera ali onakve utakmice se dosta cesto ponavljaju.
Mislim da je i klopp dosao umjesto dalglisha da bi ga sad vec ja i jos neki pljuvali hahah
You are someone else I am still right here
[LIGA KUP] Gostovanje kod Burton Albiona.
[PRVIH 11] Mignolet, Clyne, Lovren, Matip, Milner, Henderson, Can, Lallana, Firmino, Mane, Origi
[KLUPA] Manninger, Klavan, Moreno, Stewart, Wijnaldum, Ings, Sturridge
Idemo očito na pobjedu. Dobra dvica 1,40
[PRVIH 11] Mignolet, Clyne, Lovren, Matip, Milner, Henderson, Can, Lallana, Firmino, Mane, Origi

Tako blizu, a tako daleko.
Hocel prenosit ko? Nesto sam citao kao Arena al ne mogu da nadjem nigdje da ce biti. Sta je s Grujica?
Ja ti rekao da igrašCiva je napisao/la:[LIGA KUP] Gostovanje kod Burton Albiona.

Grujić trebao startati, vjerovatno povreda

Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Opet meni to nije sigurnogaston je napisao/la:
Ja ti rekao da igraš![]()
Grujić trebao startati, vjerovatno povreda

Tako blizu, a tako daleko.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.