1/2 Holandija-Urugvaj

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Holandija
79
75%
Urugvaj
27
25%

Ukupno glasova: 106

Ted Mosby
Kontakt:

Re: 1/2 Holandija-Urugvaj

Post Postao/la Ted Mosby » 04 jul 2010, 20:05

U UTORAK će prvu polufinalnu utakmicu na Svjetskom nogometnom prvenstvu odigrati Nizozemska i jedini neeuropski predstavnik u završnici, Urugvaj.

Evidentno je da u toj utakmici Urugvaj neće moći računati na Luisa Suareza, igrača koji je uz Forlana njihov najveći adut i strijelac tri pogotka na Mundijalu. Razlog je crveni karton protiv Gane, kada je igranjem rukom u 120. minuti spriječio ispadanje svoje momčadi.

Kasnije se saznalo da zbog ozljede stopala desne noge neće moći igrati niti veznjak iz Ajaxa Nicolas Lodeiro, a još se uvijek nadaju da će se u idućih 48 sati od ozljede oporaviti njihov kapetan Diego Lugano, glavni obrambeni stup, koji je pri jednom napadačkom skoku nakon kornera, u utakmici protiv Gane, ozlijedio desno koljeno.

U nedjelju je Lugano odradio zasebni trening koji se uglavnom svodio na pravocrtno trčanje, s tim da nije obavljao zahtjevnije radnje, kao niti rad s loptom.

Ligamenti desnog koljena očigledno još uvijek nisu spremni za napore takve utakmice, ali u Urugvaju se nadaju da će idućih 48 sati promijeniti situaciju po pitanju njihovog kapetana.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 04 jul 2010, 21:58

El_7 je napisao/la:Holandija-Spanija ocekujem finale :D
Urugvaj-Njemacka ocekujem finale :D
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 05 jul 2010, 00:20

zao mi je jedino sto radi sudijske nepravde nece biti suareza :(

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 05 jul 2010, 00:25

Wolverine je napisao/la:zao mi je jedino sto radi sudijske nepravde nece biti suareza :(
Koja ba crna nepravda, za ono ga se cak moglo kazniti i za eventualno finale, ha ja.
Druga stvar, je sto je on tebi drag igrac (i meni je), ali moramo priznati da je dobro prosao.
Njegovo neigranje ce biti mislim nenadoknadiv hendikep u ovom mecu, znaci Holandjani prolaze, ali na guzove kao sve utakmice do sada

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 05 jul 2010, 00:26

do tog crvenog uopste nije trebalo doci jer je ranije bio ofsajd koji sudije nisu svirale.

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 05 jul 2010, 00:44

imal jos onih kojima je kuyt sranje od igraca,2008 bio im najbolji igrac na euru,a i sad je uz sneijdera i robenna najvise pokazo,,ne moze njega 20 driblera izbacit iz prve postave :P covjek je uz zanetia najveci fenomen,ne sjecam se kad je propustio neku tekmu

zbog njega bi volio da holandija prodje i na kraju osvoji zato sto ko konj trci i trudi se
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 05 jul 2010, 00:47

Jel to pričaš za Olića? :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 05 jul 2010, 00:49

dobro si,na davorsku senzaciju sam i zaboravio,,tesla je za njih dvojicu teslic,treca liga :D
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 05 jul 2010, 01:37

Nadam se da ce im Forlan uvalit krompircinu sa 30 metara :D
Rey de la furia española...

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 05 jul 2010, 11:33

POigracemo se sa slabasnim protivnikom koji nije dostojan da parira mocnim lalama koje ce ih zgaziti i poniziti. Nadam se da ce moderacija sankcionisati ove rasisticke i fasisticke komentare iznad.

In Van Persie We Trust!
Dio Arsenala

vuvu_zzz
Kontakt:

Post Postao/la vuvu_zzz » 05 jul 2010, 11:40

-Paja je napisao/la:POigracemo se sa slabasnim protivnikom koji nije dostojan da parira mocnim lalama koje ce ih zgaziti i poniziti. Nadam se da ce moderacija sankcionisati ove rasisticke i fasisticke komentare iznad.

In Van Persie We Trust!
In Sneijder We Trust! :mrgreen:
Sneijder dominira!
http://www.youtube.com/watch?v=zVnS_KIWW8w

http://www.youtube.com/watch?v=7T8sBJluRtg

--------------TO BE CONTINUED--------------

DOMINACIJA JE NEMINOVNOST xD

“Nevjerojatno, Benitez izgubio? Ne mogu vjerovati, no, kasni samo devet bodova” - Mou

catalonia
Kontakt:

Post Postao/la catalonia » 05 jul 2010, 12:08

El_7 je napisao/la:Holandija-Spanija ocekujem finale :D
:D :D :D :D
.

analiticar_
Kontakt:

Post Postao/la analiticar_ » 06 jul 2010, 11:37

Vamos Urugvaj

Udri ove kolonijalisticke bijednike !!!
NS BIH + Reprezentacija BIH = Mafija, prodaju i stimaju utakmice i rade za kladionicarsku mafiju

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 06 jul 2010, 11:39

-Paja je napisao/la:POigracemo se sa slabasnim protivnikom koji nije dostojan da parira mocnim lalama koje ce ih zgaziti i poniziti. Nadam se da ce moderacija sankcionisati ove rasisticke i fasisticke komentare iznad.

In Van Persie We Trust!
:lol: :lol: :lol:
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 06 jul 2010, 11:40

Chologol je napisao/la:Nadam se da ce im Forlan uvalit krompircinu sa 30 metara :D
pa ne zna drugacije :lol: lik samo golcine zabija :o jedan od najboljih napadaca danasnjice 8-) volio bi da prodje Uruguay ali tesko :roll:Vamos Uruguay
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 06 jul 2010, 11:50

Diego Forlan je danas jedan od najboljih napadača svijeta, ali da nije bilo nesretnih okolnosti u njegovoj porodici danas bi ga gledali kao protivnika Rafaela Nadala ili Rogera Federera.
U ranoj mladosti je Forlan bio jedan od najtalentovanijih tenisera u Južnoj Americi. Tenis je igrao do svoje petnaeste godine, a onda se desila velika tragedija u njgovoj porodici i morao se ostaviti tenisa. U saobraćajnoj nesreći je teško stradala njegova 12-godišnja sestra Alejandra koja je ostala nepokretna, a njen dečko, koji je imao samo 16 godina smrtno je stradao.

Forlan je pokazivao velike sklonosti ka nogometu, u školi je bio jedan od najboljih. Tada je odlučio da se ostavi tenisa, te preći na nogomet, jer je mislio kako može zaraditi mnogo više novca potrebnog za oporavak njegove sestre. Na sreću, bio je u pravu.

„Da nisam nogometaš, bio bih teniser. Moja porodica je uvijek bila bliska, a nakon sestrine tragedije postali smo bližii nego ikada prije. Nogometaš sam postao u namjeri da zaradim novac za njen oporavak. Kada se dese takve stvari onda život postaje drukčiji, shvatite da postoje stvari važnije od nogometa“, priča Diego Forlan.

„Moja sestra je izuzetno jaka osoba. Završila je studij psihologije i njeni savjeti su mi mnogo pomogli u karijeri. Naučila me da budem sretan u dobrim vremenima i da uživam u stvarima koje radim. Kada ne ide dobro, okrenem se nekim dobrim stvarima. Morate iskušati život i uživati u njemu, jer stvari kojima se bavimo nisu uvijek najvažnije na svijetu. Moja porodica, posebno moja sestra, učinili su me veoma ponosnim“, kaže urugvajska zvijezda.

Diego Forlan je svojim igrama i golovima donio Atletico Madridu naslov pobjednika prvog izdanja Evropske lige, a jedan je od najzaslužnijih za plasman Urugvaja u polufinale SP-a. Večeras ih očekuje velika utakmica protiv Holandije. Forlan je svjestan velikog uspjeha koji je postigla njegova reprezentacija, ali kaže da se može još.

„Nadam se pobjedi. Bila bi to najveća zabava koju je Montevideo ikada doživio. Svim svojim prijateljima sam obećao da ću ih voditi gdje god požele ukoliko dobijemo. Ićemo do Punta del Estea u Urugvaju gdje smo nekada slavili velike pobjede“, optimista je uoči Holandije Diego Forlan.

Iako je svjestan da će biti jako teško, Diego Forlan se nada kako njegova generacija može ponoviti ono što su njihovi prethodnici napravili 1930. i 1950. godine kada su osvojili dva naslova prvaka. Urugvaj je sa tek nešto više od tri miliona stanovnika najmanja zemlja koja je osvajala prvenstvo.

„Veoma smo ponosni na našu historiju. Dva puta smo osvojili Mundial, više nego Francuska i Engleska. Osvojili smo prvi turnir, a najmanja smo zemlja koja je to uradila. Želim da budemo prvaci ponovo. Znam da ljudi samo mašu glavom kad kažem ovo, ali ja vjerujem da možemo. Ima jačih timova, ali Urugvaj je dovoljno dobar da dobije svakoga samo kada odigramo na našem nivou“, rekao je na kraju Diego Forlan.
8-)
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

vejza_
Kontakt:

Post Postao/la vejza_ » 06 jul 2010, 11:54

idemo holandani do finala veceras glatko 3-1 :D :D

analiticar_
Kontakt:

Post Postao/la analiticar_ » 06 jul 2010, 11:56

Volio bih da im Urugvaj da petardu pa da konacno shvate koliko znaju da igraju..Svi ih hvale i njihov nogomet a oni su **** od ekipe...

2x Frodlan, jedan iz nepostojeceg penala i 2 autogola su moja zelja za veceras....

Vamos Urugvaj !!!!
NS BIH + Reprezentacija BIH = Mafija, prodaju i stimaju utakmice i rade za kladionicarsku mafiju

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 06 jul 2010, 12:58

Volio bi da Urugvaj prodje, ali vrlo tesko. Holandija je dosad imala pravo sampionsko prvenstvo. Iako su pobjedili sve utakmice u grupi, nisu nesto pokazali. Igrali su dovoljno za pobjedu i to je to. Isto tako protiv Slovacke. I onda su protiv Brazila pokazali da mogu igrat i na vecem nivou.

Zna li se definitivno hoce li igrat Godin i Lugano? Ako ne bude njih, onda je ja mislim Urugvaj manje-vise bez ikakve sanse.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 06 jul 2010, 14:34

Cartman je napisao/la:Volio bi da Urugvaj prodje, ali vrlo tesko. Holandija je dosad imala pravo sampionsko prvenstvo. Iako su pobjedili sve utakmice u grupi, nisu nesto pokazali. Igrali su dovoljno za pobjedu i to je to. Isto tako protiv Slovacke. I onda su protiv Brazila pokazali da mogu igrat i na vecem nivou.

Zna li se definitivno hoce li igrat Godin i Lugano? Ako ne bude njih, onda je ja mislim Urugvaj manje-vise bez ikakve sanse.
Godin ja mislim igra, a za Lugana ce odlucivati posljednje sekunde, mozda bude igrao pod injekcijama ;)

Ne znam... Ovaj Forlan je stvarno veliki covjek, bez obzira na to sto je igrac Atletica, ljudina... Zbog njega bih volio da Urugvaj veceras dobije.
Rey de la furia española...

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.