FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Hrasno1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hrasno1921 » 24 avg 2016, 11:50

Po meni najveci problem trenutno je kako naci Slavki odgovarajucu opremu !? i iskreno ne znam kako ce igraci bacati Slavka u zrak u maju slijedece godine !? to su trenutno dva goruca problema ....
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 24 avg 2016, 11:50

Cestitam na izboru najboljeg trenera u BIH koji je sa prosjecnim radnikom napravio sjajne rezultate.

Qwerty90
Kontakt:

Post Postao/la Qwerty90 » 24 avg 2016, 11:51

Hahaha i meni je na pamet pao problem sa opremom, koliko njemu X-ova fkt treba? Bice veci problem nego sa isporukom dresova ...

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

QWERTZ
Kontakt:

Post Postao/la QWERTZ » 24 avg 2016, 11:53

:D Ma NEK mu sasiju sta od cerade i samo nalijepe grb želje
ŠAMPIONI: *1946, *1972, *1998, *2001, *2002, *2010, *2012, *2013...
KUP BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 ...
SUPER KUP: 1998, 2000, 2001
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972, POLUFINALE 1984/1985.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 24 avg 2016, 11:56

:salut:
Novi trener Želje je u izjavi za **** izjavio kako je gladan uspjeha i da je došao u jedan od najvećih klubova u regionu.
- Evo, skoro će ponoć, još uvijek sam na stadionu u Bijeljini, a došao sam jutros u pola 8. Obavijestio sam ljude iz Radnika da idem u Željezničar. Jednostavno, u Radniku sam postigao sve što se moglo postići. Tražim novi izazov, gladan sam uspjeha i zato sam došao u jedan od najvećih klubova u regionu. Velikan je posrnuo, ali vratit ćemo ga na pravi kolosijek. Znam svakog igrača Željezničara u dušu, i dobro znam da su im mogućnosti mnogo veće od ovoga što pokazuju - rekao je za **** novi trener Željezničara Slavko Petrović.
1921'

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 24 avg 2016, 12:27

ScoutInternational je napisao/la:
KapitenK je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Evo sad sam pricao s covjekom iz Radnika, dobar drug Petrovica. Kaze mi da ce Slavko sigurno posloziti situaciju ali samo ako bude imao odrijesene ruke i vremena. Kao izvuci ce maksimum iz ekipe, a hoce li to biti dovoljno da se zadovolje apetiti navijaca i kluba ne zna. Slozio bih se sa njegovim misljenjem. Da li je ovaj selektirani igracki kadar dovoljan da se zadovolje apetiti?
Dovoljan je za osvajanje lige.
Racunajuci 1, 4, 5, i 6 kolo zajedno, gdje su uputili ukupno 4 udarca u okvir gola, tj 1 udarac po utakmici, treba se iskreno zapitati, da te vodi "dijete od 18 godina" ti kao ekipa koja ide na titulu, mora imati vise udaraca u okriv bez ikakve taktike.

Tako se postavlja pitanje, da li ovaj kadar"placenika" uopste ima kapaciteta iznjeti ono sto mi od njih trazimo. Kostica su na zub uzeli radi jakih trenaznih trkackih procesa, jer je "igracicama" lijeno trcati, a kada treba naplatiti postignuti "rezultat", to izgleda problem nije predstavljalo.

Po nekoj mojoj dosadasnoj procjeni, sljedeci igraci su apsolutni visak (naravno, gledano po cjelokupnom ucinku):
- Samir Bekric (Ne moze vise on izvuci sto se od njega trazi);
- Kerim Memija (Zavaljen na poziciji, postao kiks igrac)
- Senad Husic (Kiks igrac), i
- Denis Pozder (Doveden kao veliko pojacanje, ispostavilo se utopija);

Oni koji vise su sljedeci:
- Sinisa Stevanovic (kiks igrac. Stecem dojam da ima veliku volju nastupati u derbi utakmicama, ali u ovim malim, kao da nema volje za zivotom)
- Jovan Blagojevic (zbog ponasanja, kadar za Vrbanjuse)
- Dzenis Beganovic (trudi se, ali se vidi nedostak igranja, i trebat ce vremena za njega. Pitanje je da li mi trentuno imamo vremena da ga cekamo. Najbolje je posudba u ekipu gdje bi bio standardan na 6 mjeseci)
Slažem se apsolutno sa svime što si napisao.
Dodao bih tom spisku i Kosorića, koji je stvarno ili ofalio ili izgubio motivaciju ili nešto treće što ne želim ni pomisliti naglas.

Isto tako, kao što kažeš, da ih vodi dijete od 18 godina, ovo što su nam prikazali u zadnja 3 kola je sramota.
Na kraju krajeva, svaki od njih igra za svoju platu, koju treba krvavo da zaradi, znači da nemaju ni trenera ni ništa,
njihovo je da igraju i daju sve od sebe. Ako ne, udariti sankcije žestoke.

Ono što se jedino ne bih složio je za Blagojevića a evo zašto.

Čovjeku se na ćelu vidi da je genijalac, klasa iznad ostalih po pitanju nekih stvari mimo terena.
Mislim da je njegovo ponašanje jednostavno plod frustracije i nemoći, zbog svih dešavanja u ekipi
a i zbog toga što je igrao za njega neprirodnu poziciju. Jednostavno želim da vjerujem u ovo...

ofanziva
Kontakt:

Post Postao/la ofanziva » 24 avg 2016, 12:32

Orad1921 je napisao/la:Evo Bogdanovica hoce Zrinjski,a ovi nasi hadalji ga nisu htjeli...a najbolji stoper je sigurno od svih sto imamo
A znaš li što ga 'hadalji' nisu htjeli?

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 24 avg 2016, 12:36

Čovjek tražio povišicu dok je bio povrijeđen i normalno da će dobiti negativan odgovor.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 24 avg 2016, 13:02

Ako bi mogao jednom igracu uruciti otkaz to bi bio Husic. Nervira me maksimalno, i nema dvije daske u glavi. Ostavio nas je na cjedilu u derbiju radi dva nepotrebna i seljacka zuta kartona, i time je vec trebao izgubiti mjesto u prvih jedanaest, a on se eskpresno vratio u isti.... Nije cak ni neki igrac, bezveze :puke:

Podrska Petrovicu u svemu sto zamisli. Znamo da je lik profesionalac i da zna svoj posao. Covjek je prekucao Musemica u finalu prosle godine, sa realno skromnijom ekipom.

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 24 avg 2016, 13:16

SlevinKelevra je napisao/la:Ako bi mogao jednom igracu uruciti otkaz to bi bio Husic. Nervira me maksimalno, i nema dvije daske u glavi. Ostavio nas je na cjedilu u derbiju radi dva nepotrebna i seljacka zuta kartona, i time je vec trebao izgubiti mjesto u prvih jedanaest, a on se eskpresno vratio u isti.... Nije cak ni neki igrac, bezveze :puke:

Podrska Petrovicu u svemu sto zamisli. Znamo da je lik profesionalac i da zna svoj posao. Covjek je prekucao Musemica u finalu prosle godine, sa realno skromnijom ekipom.
Prema mišljenju Kostića, Husić je bio najbolji pojedinac u prvom poluvremenu protiv Viteza. Nije ga niko vratio u tim nego struka.

Blueboy1
Kontakt:

Post Postao/la Blueboy1 » 24 avg 2016, 13:36

Na stranu svi trenerski kvaliteti Petrovića, ali nije isto voditi Radnik u kojem nema pritiska i Želju kojem je svake sezone cilj titula. Jedna stvar mi je malo zasmetala, a to je njegovo navodno odbacivanje video analiza. Fudbal svakim danom napreduje i ako treneri ne napreduju uporedo sa tim, naći će se u problemu. Možemo pogledati u svijetu kako je minimalan broj trenera u ozbiljnijim godinama koji prave dobar rezultat, a nekad bili vrhunski treneri. Nažalost, pregazilo ih je vrijeme. Primjer, Capello, Advocaat, evo i Van Gaal, Ćiro, oslanjaju se samo na stari sistem vođenja ekipe, ali nemaju baš uspjeha. Međutim, ako ćemo iskreno, za našu ligu i nisu potrebne video analize protivnika, ali za ozbiljnijih utakmica sasvim sigurno jesu.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 24 avg 2016, 14:09

Gledajuci Petrovicev CV. komotno se moze reci da je trener sa najvecim iskustvom i strucnjak kakvog Zeljo dugo dugo nije imao.

Posto sam dugo zivio u Njemackoj malo sam pretabirio clanke o njemu, UEFA pro licencu stekao je jos 1996. u skoli DFB-a "Josef Sepp Herberger", ista licenca po novijim pravilima UEFE proglasena je UEFA Pro licencom 2002.
U sezoni 1997/ 98. bio je pomocni trener Winfried Schäferu cuvenom Njemackom treneru koji je vodio Kalsruhe od 1986 do 1998., imenujuci Schefera za novog trenera Stuttgarta, Petrovic kao pomocni trener je dobio otkaz.
Njegov prvi angazman kao samostalni trener bila je ekipa SV Darmstadt 98 na cijoj klupi se nasao svega 11. puta, uslijedili su potom trenerski poslovi u Carl Zeiss Jeni (dvije godine), Fortuni Duseldorf (godinu) i kasnije u periodu od 2005. vodio je ekipe poput Manhaima, Zalaegerszegija, Borca iz Cacka (dva mandata) i Rad iz Beograda pa sve do preuzimanja Radnika 2014.

Najvise utiska ostavio je u ekipi Carl Zeiss Jeni, gdje ga navijaci i dan danas cijene, tih godina Jenu je odveo do finala Thüringenpokal-a (pokrajinski pokal kao kod nas Federalni - entitetski), izgubivsi u finalu od Rot Weiss Erfurta rezultatom 0:2.
U Njemackoj ima status tipicnog Jugoslovenskog trenera dok u Srbiji ima status klasicnog Njemackog trenera, sa metodama i nacinom rada, gdje god je bio trener nije racunao na usluge kondicionog trenera, jer je isti posao obavljao licno sam.
Terener Borca iz Cacka posta je u januaru 2011., svega par dana nakon imenovanja na tu funkciju dobio je ponudu od ekipe Hanse iz Rostocka, medjutim istu je odbio zbog svog prijateljskog dogovora sa predsjednikom Borca i ako nije imao potpisan ugovor.
Inace od 2001. je drzavljanin Njemacke.

Standardna formacija koju praktikuje u gotovo svim ekipama koje je trenirao jeste formacija 4-2-3-1, u karijeri ima ukupno 38,6 pobjeda, 26% nerijesenih i 35,4 % izgubljenih utakmica.
Svakako da mu je Zeljo najveci klub kojeg je ikada trenirao, i svakako za njega veliki izazov u karijeri, i nema sumnja da je zeljan dokazivanja i uspjeha sa ekipom kakav je Zeljo !

Dovoljno za procitati da bi smo shvatili o kakvom se treneru radi ...
Kako biste ocijenili kvalitet bh. nogometa, šta ne valja?

- Iskreno, kada bih idealizirao, ja težim perfekciji, volio bih da imamo spoj engleske trke, njemačke borbenosti, profesionalnosti, brazilske tehnike. Ja sam u duši Jugosloven, pa ću reći da smo mi tradicionalno tehnički obdareni... Nažalost, u sadašnjem nogometu, nervira me što naši igrači na svaki dodir, kontakt, vrište, pište, dreče... Ja sam pobornik njemačke filozofije. Znate kako Nijemci igraju; vode 5:0, a hoće i šesti, sedmi gol. Kao i Englezi. Kod nas je puno teatralnosti. Nastojim svojim i svim ekipama koje sam vodio usaditi tu fanatičnost, disciplinu, borbenost, radne navike... Naši se igrači brzo zasite, uljuljkaju nakon jedne dobre utakmice, a to ne valja. Neka su jugoslovenski igrači igrali u najboljim evropskim klubovima, a sada idu u jadne lige - izjavio je Slavko Petrović.
1921'

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 24 avg 2016, 14:13

Hrasno gdje je profilna.... mozda ima istine u onom sto sam nacuo da pada neki dogovor sa "tvojima" :think:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 24 avg 2016, 14:27

irfo je napisao/la:Hrasno gdje je profilna.... mozda ima istine u onom sto sam nacuo da pada neki dogovor sa "tvojima" :think:
U toku su te stvari ...

Imenovanjem Petrovica za trenera su me "kupili" i pokazali zelju da zele popraviti neke stvari u segmentima u kojima su pravili velike greske, nakon ovog imenovanja ocekujem i imenovanje sportskog direktora covjeka od struke i fudbala, uprava svakako da nema jos moju podrsku ali im kao navijac dajem sansu, i ne samo ja nego vecina nas koji smo protiv uprave.

Slavko i buduci sportski direktor trebaju da imaju siroka ovlastenja i odrijesene ruke, bez petljanja uprave i dovodjenje igraca mimo zelje trenera, tu su za segmente poslovanja i vodjenja za sve ostalo trebaju se pomenuta dvojica pitati, uprava je tu da odobri ili ne odobri eventalnu zelju trenera za dovodjenjem nekog igraca i to je to, situacija nam je trenutno ovakva zato sto nam pravnici, bankari i kvazi biznimsnei vode klub u svim segmentima, novu sansu upravi i punu podrsku Petrovicu svakako treba dati i u tom cilju treba stati sa nekim stvarima, nije tesko ponovo pokrenuti sve, sve ovo sto se desavalo u predhodnom periodu su svakako bili jasni signali ljudima u klubu, sta i kako trebaju da rade, jer priznat cemo svi danas niko nije budala.
1921'

terrorist
Kontakt:

Post Postao/la terrorist » 24 avg 2016, 14:37

SlevinKelevra je napisao/la:Ako bi mogao jednom igracu uruciti otkaz to bi bio Husic. Nervira me maksimalno, i nema dvije daske u glavi. Ostavio nas je na cjedilu u derbiju radi dva nepotrebna i seljacka zuta kartona, i time je vec trebao izgubiti mjesto u prvih jedanaest, a on se eskpresno vratio u isti.... Nije cak ni neki igrac, bezveze :puke:

Husicu desna noga sluzi samo da se osloni dok hoda. Protiv Zrinjskog mu dva puta ide lopta na desnu nogu da je hekne do Malte, i on je vanjskim lijevim izbija u aut. Tri godine je vezan za nas nazalost.

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 24 avg 2016, 14:38

Hrasno1921 je napisao/la:
irfo je napisao/la:Hrasno gdje je profilna.... mozda ima istine u onom sto sam nacuo da pada neki dogovor sa "tvojima" :think:
U toku su te stvari ...

Imenovanjem Petrovica za trenera su me "kupili" i pokazali zelju da zele popraviti neke stvari u segmentima u kojima su pravili velike greske, nakon ovog imenovanja ocekujem i imenovanje sportskog direktora covjeka od struke i fudbala, uprava svakako da nema jos moju podrsku ali im kao navijac dajem sansu, i ne samo ja nego vecina nas koji smo protiv uprave.

Slavko i buduci sportski direktor trebaju da imaju siroka ovlastenja i odrijesene ruke, bez petljanja uprave i dovodjenje igraca mimo zelje trenera, tu su za segmente poslovanja i vodjenja za sve ostalo trebaju se pomenuta dvojica pitati, uprava je tu da odobri ili ne odobri eventalnu zelju trenera za dovodjenjem nekog igraca i to je to, situacija nam je trenutno ovakva zato sto nam pravnici, bankari i kvazi biznimsnei vode klub u svim segmentima, novu sansu upravi i punu podrsku Petrovicu svakako treba dati i u tom cilju treba stati sa nekim stvarima, nije tesko ponovo pokrenuti sve, sve ovo sto se desavalo u predhodnom periodu su svakako bili jasni signali ljudima u klubu, sta i kako trebaju da rade, jer priznat cemo svi danas niko nije budala.
Malo nisi fer u svim opservacijama. Dobro je poznato kome su sve nuđene funkcije sportskog direktora, i šta su ti ljudi rekli. Sad ispada da su se bankari i kvazi biznismeni sami htjeli se baviti tim poslom. Odriješene ruke nikad nisu bile problem.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 24 avg 2016, 14:40

Ja znam da je Sabanadzovicu nudjeno da bude SD i da ima odrijesene ruke i nije htio, a cuo sam price da je jos puno ljudi to odbilo, znaju i upravi da nisu za taj sportski segment ali jednostavno nisu mogli naci pravog covjeka, sada se jos vise to pokusava i nadam se da ce stanic prihvatiti, jedino sto se prica da je problem da ce mu se tesko preselit u sarajevo zbog posla i napustit porodicu ali valjda ce se naci neki dogovor
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Qwerty90
Kontakt:

Post Postao/la Qwerty90 » 24 avg 2016, 14:42

Ima ovih naših "kvazi" legendi koji bježe od tog mjesta, a nije da im nije nuđeno to mjesto, al' opet nadam se da će se to riješiti sa Mariom Stanićem na duže staze, da se svak bavi svojom strukom i svi mirni, ono što je sigurno da se SALKI htio to neko ili ne, neće smjeti miješati, kad vidiš frajera odustaneš od te pomisli ...

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 24 avg 2016, 14:57

Rade Paprica 9 je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:
U toku su te stvari ...

Malo nisi fer u svim opservacijama. Dobro je poznato kome su sve nuđene funkcije sportskog direktora, i šta su ti ljudi rekli. Sad ispada da su se bankari i kvazi biznismeni sami htjeli se baviti tim poslom. Odriješene ruke nikad nisu bile problem.
Kako ko gleda jbg, medjutim sve sto se pricalo je na nivou mahale, odnosno klasicne mahalske price, ako cemo vec o prici oko Refika sve se svelo na to da ga je clan UO. pitao da li bi bio zainteresovan za tu funkciju i nista vise, sta je on odgovori ne znam kao ni to dali je bilo ozbiljnije price kasnije oko toga, takodjer Haris Skoro je odbio, odbio jer nece da se petlja u neke stvari a funkcija direktora poznavajuci njegov mentalitet nije nesto cime bi se on bavio, i poslije svega toga sa tim se stalo, do prije desetak dana.

Mario Stanic bi bio idealan za takvu funkciju, on jeste veliki Zeljovac i kada god je u prilici dodje u Sarajevo, uostalom ima par nekretnina ovdje, jer nemoguce je da tek tako dolazi i gleda Zeljine utakmice, bio je na derbiju, pa protiv Viteza i Zrinjskog, dakle tu je vrti se, po meni sve uslove koje zatrazi trebalo bi prihvatiti, jer morate znati da je to takav mentalni sklop ljudi da ce prije nesto odbiti nego sto ce prihvatiti, to su takve velicine koje cuvaju svoj ugled i ime, tek tako da se upusti u nesto pa da ga neko otjera ili popljuje to nikada sebi nebi dozvolili, zato ga treba privoliti da preuzme funkciju, dali ce ga privoliti pricom, platom, besplatnim kartama na relaciji Sarajevo - Zagreb i sl. je nebitno, takvi ljudi se "kupuju" na pricu, prezentaciju, projekaat, ocekivanja i sl.

A prica oko toga da neko nesto nece pa mora drugi je smijesna ...
1921'

Qwerty90
Kontakt:

Post Postao/la Qwerty90 » 24 avg 2016, 15:07

Navodno da je ovaj Križman njegovim zaslugama došao ... Jel bio neko na treninzima zadnjih par dana ? Kažu da se Sandi baš raspucao na trening utakmicama, zabija iz svih pozicija, ovi naši superstari se malo sjebali [emoji2]

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Levin i 31 gost.