Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo
- Amsterdam1312
- Kontakt:
Re: Liverpool FC
Ne treba mijenjati trenera to je suludo i pričati, Liv ima jednog od najboljih trenera na svijetu, ima čovjeka koji nije dio modernog fudbala ako neko konta o čemu pričam, Klopp je veliki čovjek i trebate svi biti presretni što je tu, nema dalje od toga, samo neke stvari nisu jasne i nelogične ali kako sam već rekao valjda ima viziju i zna šta hoće, potpisao je ugovor na duže vrijeme i neka ga, pokazat će se s vremenom kako i šta. Ekipa ima ono nešto i to se ne može poreći, to se vidi samo treba povezati sve faktore. A to da li se ima para ili nema i te neke stvari to nemate šta razbijati glavu s tim, neke stvari ni on ne zna niti ga zanima vjerujem, to je politika vlasnika i administracije, treba gledati teren igrače i igru, što je i on sam rekao.
Samo ne bih volio da nam se njegova tvrdoglavost obije o glavu.
Ajmo bar uhvatiti playa do kraj roka,ne da mi se gledat divljanje i nogomet na periode nekog ludila,koje eventualno dodje.
Wijnaldum u ovoj ekipi nema ulogu,niti ce ju imati,centralno ne moze igrat,kao poluspica sa teznjom prema second strikeru isot ne moze jer ima boljeg od njega.Stvarno nam nije trebao,versatilnost platiti 25 milja,da ti eventualno krpe rupe i uskoci kad treba,preskupo za takav tip igraca i njegove uloge u ekipi.Ne sumnjam da ce forsirat ga jos neko vrijeme u sredini,al ubrzo ce vidit ako sad ne vidi da je to grozno i da nemamo glavu ni rep.Hendo se privikava na novu rolu i ne treba mu tip koji je vecinu utakmica glavom blize golu,to nam opasno steti.Sve se svede na divljanje onda,nekontrolirani nogomet koji jedino moze neki individualni bljesak rijesit,nista drugo.
Ajmo bar uhvatiti playa do kraj roka,ne da mi se gledat divljanje i nogomet na periode nekog ludila,koje eventualno dodje.
Wijnaldum u ovoj ekipi nema ulogu,niti ce ju imati,centralno ne moze igrat,kao poluspica sa teznjom prema second strikeru isot ne moze jer ima boljeg od njega.Stvarno nam nije trebao,versatilnost platiti 25 milja,da ti eventualno krpe rupe i uskoci kad treba,preskupo za takav tip igraca i njegove uloge u ekipi.Ne sumnjam da ce forsirat ga jos neko vrijeme u sredini,al ubrzo ce vidit ako sad ne vidi da je to grozno i da nemamo glavu ni rep.Hendo se privikava na novu rolu i ne treba mu tip koji je vecinu utakmica glavom blize golu,to nam opasno steti.Sve se svede na divljanje onda,nekontrolirani nogomet koji jedino moze neki individualni bljesak rijesit,nista drugo.
Danas su se pojavile informacije o transferu James Rodrigueza u Liverpool, Echo prenio rumour. Raja ubi sa tweetovima, nekakva euforija, ALI ključ je u tome što mi ne vidimo ono što Klopp vidi. Pustimomajstora da radi svoj posao, ako on kaže da je bolje Milnera forsirati sada na beku, bolje je, Can sa Lallanom da drži sredinu, nek drži. Možda se već dogovorio poneki transfer samo se čeka zima/ljeto. Mnogo je tu opcija... Klopp pravi igrače, ne dovodi. Trebamo se navići na to.
Kakve su prognoze za subotu? Uvijek smo voljeli natrpati kokoške. Sinoć nakon tekme Klopp je rekao da je sa igračima pogledao utakmicu protiv Burnleya i ukazao im na greške koje su ispravili sinoć. Da se ja pitam Sturridge u vrhu, iza Coutinho, Firmino, Mane, a sa Emreom u paru bih stavio Lallanu, Milner na beku, Lovren sa Matipom i Clyne desno. Mislim da je to 90% tim za subotu.
Nisam gledao zadnji meč Spursa ali mislim da je i kod njih realizacija glavni problem.
Kakve su prognoze za subotu? Uvijek smo voljeli natrpati kokoške. Sinoć nakon tekme Klopp je rekao da je sa igračima pogledao utakmicu protiv Burnleya i ukazao im na greške koje su ispravili sinoć. Da se ja pitam Sturridge u vrhu, iza Coutinho, Firmino, Mane, a sa Emreom u paru bih stavio Lallanu, Milner na beku, Lovren sa Matipom i Clyne desno. Mislim da je to 90% tim za subotu.
Nisam gledao zadnji meč Spursa ali mislim da je i kod njih realizacija glavni problem.
5 times champions of Europe. #YNWA
- Feldmarschall
- Kontakt:
Ne znam šta ste očekivali, ali ovo citirano je Klopp. Pojačanja koja je doveo idu pod ruku s tim stilom igre.Reds1234 je napisao/la: ne da mi se gledat divljanje i nogomet na periode nekog ludila...
Sve se svede na divljanje onda,nekontrolirani nogomet koji jedino moze neki individualni bljesak rijesit,nista drugo.
Ne može se od njega očekivati rafinirani posjed i otvaranje protivnika sa deset rotacija dok se igrač izbaci u šansu. Njegov fudbal se uvijek bazirao na kvantitetu stvorenih prilika, umjesto na kvalitetu. Iz 30 šuteva koliko njegova ekipa na optimalnoj frekvenciji po utakmici ima, tek su tri ili četiri vrhunske prilike generisane.
- Amsterdam1312
- Kontakt:
Zato smo imali rezultate tipa 4-5 protiv Norwicha, 4-3 protiv Dortmunda 3-4 protiv Arsenala itd. a bilo je i trpanja po 6-0 Villu, 4 komada Evertonu, City i Che su primali po 3-4 komada, evo sad 5-0 zadnja. Ako ništa Liverpul igra najluđe tekme na svijetu i to niko ne može poreći. 

Samo se sjetite koliko smo priželjkivali Kloppa, nemojte sad nakon 2 kola tražiti neke smjene i sl. Milner ima mjesta na beku. Već sam pisao o ulozi bekova u Kloppovom sistemu i ne da mi se ponavljati. Meni je kod toga najveći problem što je on dešnjak pa se u napadu mora prebaciti na jaču nogu i to usporava napad.
Ovo što pise @Feldmarschall je otprilike suština s tim da bih malo ispravio. Nije baš da se bazira na kvatnitetu, već je jednom govorio da mu je cilj stvoriti takve šanse koje se mogu realizovati bez obzira o kojem igraču je riječ. Opet, to se uglavnom postiže velikim brojem stvorenih prilika od kojih su neke ziceri. Naravno, cilj je stvoriti što više zicera. Sad, kao što si i rekao, nije on tip trenera koji će prilike stvarati velikim brojem rotacija kao što to rade Wenger i Pep recimo, nego brzom tranzicijom. Nastaje problem protiv timova koji se disciplinovano brane kao Burnley. Tu nema nekog pravila kojim se probija put do gola. Neki rade brze promjene strana, neki overload, centaršut, kako ko, ali glavno je strpljenje da se stvori prava prilika.
Ovo što pise @Feldmarschall je otprilike suština s tim da bih malo ispravio. Nije baš da se bazira na kvatnitetu, već je jednom govorio da mu je cilj stvoriti takve šanse koje se mogu realizovati bez obzira o kojem igraču je riječ. Opet, to se uglavnom postiže velikim brojem stvorenih prilika od kojih su neke ziceri. Naravno, cilj je stvoriti što više zicera. Sad, kao što si i rekao, nije on tip trenera koji će prilike stvarati velikim brojem rotacija kao što to rade Wenger i Pep recimo, nego brzom tranzicijom. Nastaje problem protiv timova koji se disciplinovano brane kao Burnley. Tu nema nekog pravila kojim se probija put do gola. Neki rade brze promjene strana, neki overload, centaršut, kako ko, ali glavno je strpljenje da se stvori prava prilika.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”
- Feldmarschall
- Kontakt:
Svakom treneru je cilj stvoriti što više zicera. Samo što i vrhunske ekipe stvaraju po dvije-tri takve prilike na utakmici. Pet, šest golova ako se zalomi je statistika koja se teško pokriva kvalitetom stvorenih šansi, jer se samo trećina stvorenih zicera (stopostotnih prilika) realizuje. Ono što Kloppa odaje je vrijeme nakon kojeg slijedi šut po osvojenoj lopti. Njegove ekipe su redovno po tom parametru u vrhu što znači da malo ulažu u stvaranje kvalitetne situacije, više se oslanjaju na nesređenost protivničkih linija po gubitku lopte. Imajući to u vidu jasno je da im je lakše igrati protiv Cityja i Arsenala koji će i sami napasti, nego protiv ekipa koje su došle po bod i igraju sa 10 igrača iza lopte. Prijeko potrebnog strpljenja i geometrije da pozicionim napadom razbiju takvu odbranu nemaju i tu je Klopp jako tanak. Ni postojeći kadar mu tu puno ne pomaže. Međutim to nije nešto što treba zabrinjavati jer se na prste jedne ruke daju nabrojati treneri koji znaju sistemom riješiti taj rebus, a i takvi često zapnu ako nemaju bijesne individualce u prednjoj liniji što je najčešće i preduslov za kvalitetan napad i igru protiv bunkera. U situaciji u kojoj se Liverpool trenutno nalazi ne smije si dopustiti da prvi prime gol jer se preteško vratiti onda nazad radi stila kojim igraju, na 1:0 oni su možda i najopasnija ekipa na svijetu trenutno.
Klopp je strahota, al kad ga napadneš. Kad mu daš posjed i stojiš sa igračim iza lopte on zatrokira, plus što ima manu da dugo trlja isti sistem i igrače što je na kraju dovelo do krahiranja. Pratio sam ga, pogotovo u toj sezoni kad su bili loši, niko ga nije napa(da)o i igrali su se protiv njega njegovim oružjem. To je donosilo rezultate protivnicima, a on je pravio grešku što se nije adaptirao na to već je išao do kraja bezuslovno vjerujući igračima i u svoju filozofiju, što mu je na kraju presudilo. Dosta puta su navijači Dortmunda spominjali da nema plana B, iako su imali veliko povjerenje u njeg.
Ono što je još bitno, pitanje spreme, ta sezona sa finalem LP, igrači su mu se vukli po terenu u zadnjih 20 minuta. I ne samo tad, većinu takmičenja na kraju je završavao loše, bilo spremom, bilo rezultatski (do tada je to bilo perfektno). To je jedan neprimjetan, ali također veoma bitan detalj, pogotovo u EPL koja znamo kako uzima energiju.
Ono što je još bitno, pitanje spreme, ta sezona sa finalem LP, igrači su mu se vukli po terenu u zadnjih 20 minuta. I ne samo tad, većinu takmičenja na kraju je završavao loše, bilo spremom, bilo rezultatski (do tada je to bilo perfektno). To je jedan neprimjetan, ali također veoma bitan detalj, pogotovo u EPL koja znamo kako uzima energiju.
- Feldmarschall
- Kontakt:
Ne moraš ga nužno ni napasti, dovoljno je da pokušavaš igrati i samim tim ulaziti u greške kroz te pokušaje. Čovjek uživa u neredu, njegov fudbal je za većinu fanova vrhunac igre, ali ima problem što zavisi od protivnika. U konačnici on je reaktivan trener i ima problema protiv ekipa koje ne žele igrati. Engleska je dom dugih pasova i nabijanja, samo vrh lige se u zadnjih par godina odmakao od toga, ostali i dalje ganjaju kako su naučili. Ako štoper izbije loptu na špica tu presinga nema, ne možeš pritiskati loptu u zraku. Zbog toga nije isključeno da bez značajnijih prilagodbi Liverpool završi deseti. Ne treba zaboraviti da je prošle sezone preuzeo ekipu na šestom mjestu da bi na kraju završio osmi.
Inače sam žestoki protivnik priče o planu B, C, D, ŽLJ jer ljudi pod tim obično podrazumijevaju uvođenje dugonje i lupanje u 16m na njega zadnjih pola sata utakmice. Ako imaš dovoljno dobar sistem igre samo se kadrovski prilagođavaš protivniku, ne mijenjaš postulate iz korijena jer za to nemaš ni vremena ni mogućnosti. Utakmice se igraju svaka tri dana, nije ovo Football Manager da složiš nešto i ostaviš kao rezervnu opciju da se kiseli, jer može nekad zatrebati. Klopp treba unaprijediti svoju viziju igre, prvenstveno u fazi igre s loptom u nogama jer ga evo iz vikenda u vikend nedostatak vizije košta bodova.
Oni padaju svaku utakmicu nakon sat vremena jer ne uzimaju pauze u igri. To je povezano sa ovim gore oko sekundi od osvojene lopte do šuta. Barca isto igra presing, ali uzme loptu pa odmara s njom u nogama, Bayern je radio to isto. Ovdje je samo presing i lupaj, presing i lupaj, presing i lupaj, moraš pasti fizički kad-tad.
Inače sam žestoki protivnik priče o planu B, C, D, ŽLJ jer ljudi pod tim obično podrazumijevaju uvođenje dugonje i lupanje u 16m na njega zadnjih pola sata utakmice. Ako imaš dovoljno dobar sistem igre samo se kadrovski prilagođavaš protivniku, ne mijenjaš postulate iz korijena jer za to nemaš ni vremena ni mogućnosti. Utakmice se igraju svaka tri dana, nije ovo Football Manager da složiš nešto i ostaviš kao rezervnu opciju da se kiseli, jer može nekad zatrebati. Klopp treba unaprijediti svoju viziju igre, prvenstveno u fazi igre s loptom u nogama jer ga evo iz vikenda u vikend nedostatak vizije košta bodova.
Oni padaju svaku utakmicu nakon sat vremena jer ne uzimaju pauze u igri. To je povezano sa ovim gore oko sekundi od osvojene lopte do šuta. Barca isto igra presing, ali uzme loptu pa odmara s njom u nogama, Bayern je radio to isto. Ovdje je samo presing i lupaj, presing i lupaj, presing i lupaj, moraš pasti fizički kad-tad.
- JackRaven7
- Kontakt:
Nisam primjetio da iko poziva na promjenu trenera, makar ne na ovom forumu...
Koliko god se ne slagali sa Svabom i medju sobom, znamo da je on najbolji izbor za nas a i mi za njega. Nije ovo BHT Premier liga da se treneri mijenjaju ko carape
With that being said, opet drzim do toga da ne treba zmiriti na ocigledne propuste i pogresne procjene. Mislim da se i on jos uvijek pronalazi, jer sjetite se da je zimus htio Texeiru koji je poluspic i kao takav totalno neadekvatan za trenutnu formaciju od 4-3-3/4-1-4-1.
Za subotu niko ne moze predvidjeti ni koji sastav ce nam poceti, a kamoli kako cemo zavrsiti. Nismo im mogli nista godinama, a u zadnje 3-4 smo im nocna mora. Koliko ja vidim, sigurni starteri su Mignolet, Lovren, Clyne, Henderson, Lallana, Coutinho, Mane i vjerovatno Milner. Ostalo je up for grabs.
Kod Matipa mi se svidja sto lijepo iznosi loptu, ali sam prosle sezone u Bundesu vidio da se bas slabo snalazi u jedan na jedan situacijama sa iole pokretljivijim napadacima. U nasem rosteru Sakho je tata mata za te situacije.
Stvarno se nadam da ce Mama ostati a doci bilo kakav lijevi bek, eto makar to..
Koliko god se ne slagali sa Svabom i medju sobom, znamo da je on najbolji izbor za nas a i mi za njega. Nije ovo BHT Premier liga da se treneri mijenjaju ko carape

With that being said, opet drzim do toga da ne treba zmiriti na ocigledne propuste i pogresne procjene. Mislim da se i on jos uvijek pronalazi, jer sjetite se da je zimus htio Texeiru koji je poluspic i kao takav totalno neadekvatan za trenutnu formaciju od 4-3-3/4-1-4-1.
Za subotu niko ne moze predvidjeti ni koji sastav ce nam poceti, a kamoli kako cemo zavrsiti. Nismo im mogli nista godinama, a u zadnje 3-4 smo im nocna mora. Koliko ja vidim, sigurni starteri su Mignolet, Lovren, Clyne, Henderson, Lallana, Coutinho, Mane i vjerovatno Milner. Ostalo je up for grabs.
Kod Matipa mi se svidja sto lijepo iznosi loptu, ali sam prosle sezone u Bundesu vidio da se bas slabo snalazi u jedan na jedan situacijama sa iole pokretljivijim napadacima. U nasem rosteru Sakho je tata mata za te situacije.
Stvarno se nadam da ce Mama ostati a doci bilo kakav lijevi bek, eto makar to..
Ne znam sta bi vam rekao... vi pišete danima mozda i mjesecima o taktikama i kloppovim stilu i sve u krug, u redu je to niko vam ne brani nemojte me pogresno shvatiti. Fino je to za ubit vremena....
Ali neke jako bitne stvari zaboravljate ili necete da ih vidite. Evo konktetno prica o transferima kaze nece kupovati napravice na treningu igrace kakvi mu trebaju... mene zanima od koga ko su ti igraci gdje su ? Sta ce ako se povrede clyne i moreno ? Ko jos ulazi u sezonu sa 2 beka u rosteru....
Mislim da mnogi ne kontaju da u njemackog samo bayern ima kupobnu moc kao chelsea i manchesteri ako imaju i oni tako da je tamo sa tom Kloppovom stedljivom taktikom puno lakse biti u vrhu nesto sumnjam da ce moci u EPL tako i nadam se da ce i on sam to skontati jer ja prognoziram da ce ova sezona biti dosta losa ako se cudo ne desi neko.
Nisam očekivao puno transfera nego 2-3 al ciljana golmana, lijevog beka i veznog ni jedna od tih pozicija se nije rijesila al su se nagomilali opet igraci na pozicije gdje mozda i nije trebalo.
Mozda ovo nije do kloppa al jeste do nekoga i trebalk bi tome stati u kraj vise.
Dakle ja sam najvise razocaran kz razloga sto se opet prave iste greske...
A jel klopp trazi kvalitet, kvantitet il nesto izmedu kad su prilike u pitanju je totalno nebitno, u ostalom toliko pišete o tome kao da uvijek svaku utakmicu igra na isto nacin...
Sto se tiče ove kup utakmice nemam sta reci... treba i eto sad cestitati sto su pobjedili nizeligasa. Mene ove sezone samo liga interesuje a isto tako i naredne.
Drzat palceve da ce do kraja sezone amerikanci napustiti klub.
Neko spomenu otkaz kloppu pa ne znam ako se to desi sta ce onda raditi od kluba vise i ko ce ga voditi.... to bi bila vec katastrofa.
Ali neke jako bitne stvari zaboravljate ili necete da ih vidite. Evo konktetno prica o transferima kaze nece kupovati napravice na treningu igrace kakvi mu trebaju... mene zanima od koga ko su ti igraci gdje su ? Sta ce ako se povrede clyne i moreno ? Ko jos ulazi u sezonu sa 2 beka u rosteru....
Mislim da mnogi ne kontaju da u njemackog samo bayern ima kupobnu moc kao chelsea i manchesteri ako imaju i oni tako da je tamo sa tom Kloppovom stedljivom taktikom puno lakse biti u vrhu nesto sumnjam da ce moci u EPL tako i nadam se da ce i on sam to skontati jer ja prognoziram da ce ova sezona biti dosta losa ako se cudo ne desi neko.
Nisam očekivao puno transfera nego 2-3 al ciljana golmana, lijevog beka i veznog ni jedna od tih pozicija se nije rijesila al su se nagomilali opet igraci na pozicije gdje mozda i nije trebalo.
Mozda ovo nije do kloppa al jeste do nekoga i trebalk bi tome stati u kraj vise.
Dakle ja sam najvise razocaran kz razloga sto se opet prave iste greske...
A jel klopp trazi kvalitet, kvantitet il nesto izmedu kad su prilike u pitanju je totalno nebitno, u ostalom toliko pišete o tome kao da uvijek svaku utakmicu igra na isto nacin...
Sto se tiče ove kup utakmice nemam sta reci... treba i eto sad cestitati sto su pobjedili nizeligasa. Mene ove sezone samo liga interesuje a isto tako i naredne.
Drzat palceve da ce do kraja sezone amerikanci napustiti klub.
Neko spomenu otkaz kloppu pa ne znam ako se to desi sta ce onda raditi od kluba vise i ko ce ga voditi.... to bi bila vec katastrofa.
You are someone else I am still right here
Promjena trenera u naredne dvije sezone bi bila najgluplja odluka ikad donesene u historiji Liverpoola. Treba da dođe neko novi, pa da se opet ide u prodaju/kupovinu, priča o famoznom top 4 i onda da ne izbori pa opet isto. Klopp ima podršku sviju i znam da će uraditi dobar posao, ako dobije dovoljno vremena. Mada, on prvo mora da pojača beka i da pronađe konstantnost u igri.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
bas u krajnost se ide,kakva crna promjena trenera.Na klupi imamo jednog od najboljih svjetskih trenera,treba mu vjerovati i nadati se da ce do kraja roka dovesti LB
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- donCorleone1892
- Kontakt:
Kloppu treba samo jedan strašan napadač koji ce ga zabijati svaku tekmu i to po vise komada kao sto je bio Suarez i ne bi bilo problema sa bunkerima, jednostavno Sule vrati se ! 

Fun fact: Klopp's Dortmund lost three times in 2011/12 when they won the Bundesliga. All 3 losses came in the first 6 games of the season

Breaking: Stoke want to sign Mamadou Sakho on loan. [Telegraph]

Kocka je bačena
Sve samo ne Henderson protiv Tottenhama.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
A nego ko molim teStevieG8 je napisao/la:Sve samo ne Henderson protiv Tottenhama.
Milner a LB morenoReds1234 je napisao/la:A nego ko molim teStevieG8 je napisao/la:Sve samo ne Henderson protiv Tottenhama.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Ma bilo ko ako cemo igrat 4-2-3-1 Can i Lallana/Wijnaldum ako cemo 4-3-3 nek igraju Can Lallana i Wijnaldum/Milner samo ne on.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Luis Alberto ide na posudbu u Fenerbahce.
LFC have been drawn away against Derby County in the 3rd round of the League Cup.
Kocka je bačena
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.