zagorski je napisao/la:Bogami cijeli dan razmisljam sta i kako dalje.
Ocigledno mi kao navijaci ne mozemo vise nista uticati na politiku kluba. Mozemo skandirati,pisati po forumima,poneku uzivo dobaciti i to je to. A ove boli k...c za to,jednostavno nas na ignore i nastavljaju dalje. A mi se jedemo od muke,zivce svoje trgamo i sve vise i vise odustajemo cak i od dolaska na stadion. Moj radni kolega,vatreni hordas od malih nogu,redovno clanska,godisnja se uzimala,na gostovanja isao itd.,evo sad nece ni na Kosevo vise da ide. I sve ce vise biti takvih nazalost,iako to nije naravno ispravno,ali samo konstatujem do cega je dovelo ovo stanje. Znam opet drugog momka koji bi zivot dao za fks i koji je onako bas kratkog fitilja i kaze da jedva ceka pogodan momenat da sretne odredene ljude iz kluba na pravom mjestu i u pravo vrijeme. I ovo nije ispravno,ali ce i ovakvih biti sve vise.
Pa evo sada pitam vas,najozbiljnije,dajte neke prijedloge da nesta mi kao navijaci (oni normalni) ucinimo. Dajte nesto konkretno i efikasno predlozite,ali nemojte sada odmah neku zajebanciju prosipati.
Evo npr.:
-okupljane oko loze na zapadu na utakmicama-
-pisati direktno Tanu i njegovim ljudima
-organizovati proteste ispred kluba
-bojkotovati klub i utakmice totalno
? ? ? ? ?
Od drugog i četvrtog prijedloga nema ništa.
Prvo svakako, ali bez nasilja.
Moji prijedlozi:
- Neko pošten, ko zna situaciju u Klubu, da imenom i prezimenom kaže ko je kriv
- Neki novi, unaprijeđeni, Bordo prijatelji. Detektovati ljude koji su pogodne zamjene ovim koji se tjeraju. Još bih rekao da se prvo ustanovi da li su svi krivi, ali, hajde, da ne širim ovo.
- Vršiti pritisak preko privatnih poznanstava, dakle, da im bliski ljudi kažu kako se navijači osjećaju i koliko je ovo blizu eskalacije
- Uzdržavanje od nasilja
- Tanspareti tokom cijelog toka utakmice, ne psovanje i, ako iko ima uticaja, ne bakljade i prekidi
- Ako se može uzdržati od prozivanja uprave u toku utakmice, zbog igrača
- Otvorena podrška SAMO igračima i treneru, ma ko to bio i ma kakvi rezultati bili. Da postoji pozitivna harmonija između navijača, trenera i igrača.
- Kad se krene u ovo, animirati što veći broj ljudi.
Ono što se mora shvatiti, nema načina da se ovi ljudi otjeraju. Otjerat ih može samo Tan.
Ali, postoji mogućnost da ih se natjera da sami odu.