06.09.2016. / BiH - Estonija

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

BiH - Estonija

Pobjeda
150
87%
Neriješeno
11
6%
Poraz
11
6%

Ukupno glasova: 172

soko
Kontakt:

Re: 06.09.2016. / BiH - Estonija

Post Postao/la soko » 24 avg 2016, 18:02

DevilsAdvocate je napisao/la:.................................Begovic.....................................

Vranjes..........Spahic..........Zukanovic..... Kolasinac

.........................Pjanic........Cimirot..............................

Visca.......................Milicevic...................Lulic...........

................................Dzeko..........................................
To je to. Prilicno lagana tekma da se uigraju Cimi i Milicevic. Steta sto nismo imali kakvu prijateljsku.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 24 avg 2016, 18:24

calcio je napisao/la:
Biti žensko ili muško niti je prednost niti hendikep što se tiče diskusije o bilo čemu. O politici, nauci, fudbalu, .. nebitno. Bitno je poznavanje materije, a ne kojeg je spola osoba. Ja bih najviše volio da je pola forumaša ženskog roda. Ali na žalost nije tako, najmanje 90% forumaša su muškarci, pravi gej fest. Očigledno negdje griješimo pošto ne možemo privući više ženskih forumašica. Možda da počnemo malo reagovati kada vidimo destruktivni muški šovinizam na djelu? Ne samo na forumu već i u društu, na ulici, u školi, itd.
Odavno ne pišem aktivno, ali mislim da je ovo dobro napisano. Dok god nam je čudno kad žensko uradi ovo ovako, onaj onako nešto što nije tipično za njega ili 'njegovu vrstu', još uvijek smo na pogrešnoj traci.

Što se utakmice tiče, nisam o njoj još razmišljala. :mrgreen: Nadam se da će prva utakmica otvoriti novi ciklus pozitivno, da ćemo dobiti nova rješenja i odgovore.

A, dobro neko reče za spisak, čeka Meho da se Sule povrijedi. :lol:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 24 avg 2016, 18:28

soko je napisao/la:
DevilsAdvocate je napisao/la:.................................Begovic.....................................

Vranjes..........Spahic..........Zukanovic..... Kolasinac

.........................Pjanic........Cimirot..............................

Visca.......................Milicevic...................Lulic...........

................................Dzeko..........................................
To je to. Prilicno lagana tekma da se uigraju Cimi i Milicevic. Steta sto nismo imali kakvu prijateljsku.
Volio bih i Susica vidjeti iza Dzeke
Steta sto vec zadnja 2-3 okupljanja i Susic i Cimirot propustaju zbog povrede
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 24 avg 2016, 19:49

sta je za spisak jos ga nema

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 24 avg 2016, 20:03

zgembo89 je napisao/la:sta je za spisak jos ga nema
Sutra.

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 24 avg 2016, 20:06

BaDa12 je napisao/la:
calcio je napisao/la:
Biti žensko ili muško niti je prednost niti hendikep što se tiče diskusije o bilo čemu. O politici, nauci, fudbalu, .. nebitno. Bitno je poznavanje materije, a ne kojeg je spola osoba. Ja bih najviše volio da je pola forumaša ženskog roda. Ali na žalost nije tako, najmanje 90% forumaša su muškarci, pravi gej fest. Očigledno negdje griješimo pošto ne možemo privući više ženskih forumašica. Možda da počnemo malo reagovati kada vidimo destruktivni muški šovinizam na djelu? Ne samo na forumu već i u društu, na ulici, u školi, itd.
Odavno ne pišem aktivno, ali mislim da je ovo dobro napisano. Dok god nam je čudno kad žensko uradi ovo ovako, onaj onako nešto što nije tipično za njega ili 'njegovu vrstu', još uvijek smo na pogrešnoj traci.
Slažem se. :thumbup: Žao mi je zbog off topica, ali htjela sam iskomentarisati ovaj post jučer, pa sam zaboravila. :D @Calcio, dobro primijećeno. :thumbup: Ne znam za ostale, ali evo meni lično je znalo smetati kada ovdje napišem neki komentar, a određeni pojedinac se ne složi s tim, pa mi napiše da se uhvatim oklagije ili nešto slično. Smatram da je to čisti šovinizam i mislim da bi to zasmetalo bilo kojoj ženi. Ja umijem vrlo dobro sa oklagijom, ali umijem se baviti i ostalim stvarima, pa u krajnjoj liniji i raspravljati o fudbalu. Jer, 21. vijek je, oklagija i fudbal mogu zajedno :mrgreen: , pitanje je samo koliko šta koga zanima. Ali izuzetno je pogrešno dijeliti i teme i poslove na muške i ženske. Svi smo živa bića i imamo čula i intelektualne sposobnosti. I muškarac neće biti manji muškarac ako, primjera radi, pomogne ženi u kućanskim poslovima, niti će žena biti manje žena ako pogleda utakmicu. ;)

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 24 avg 2016, 20:09

DragonGirl je napisao/la:
BaDa12 je napisao/la:
calcio je napisao/la:
Slažem se. :thumbup: Žao mi je zbog off topica, ali htjela sam iskomentarisati ovaj post jučer, pa sam zaboravila. :D @Calcio, dobro primijećeno. :thumbup: Ne znam za ostale, ali evo meni lično je znalo smetati kada ovdje napišem neki komentar, a određeni pojedinac se ne složi s tim, pa mi napiše da se uhvatim oklagije ili nešto slično. Smatram da je to čisti šovinizam i mislim da bi to zasmetalo bilo kojoj ženi. Ja umijem vrlo dobro sa oklagijom, ali umijem se baviti i ostalim stvarima, pa u krajnjoj liniji i raspravljati o fudbalu. Jer, 21. vijek je, oklagija i fudbal mogu zajedno :mrgreen: , pitanje je samo koliko šta koga zanima. Ali izuzetno je pogrešno dijeliti i teme i poslove na muške i ženske. Svi smo živa bića i imamo čula i intelektualne sposobnosti. I muškarac neće biti manji muškarac ako, primjera radi, pomogne ženi u kućanskim poslovima, niti će žena biti manje žena ako pogleda utakmicu. ;)
Tako ti je to kad se razumijes od 80% forumasa ovdje bolje u nogomet, pa nemaju drugi argument.. :mrgreen: Samo vi pisite. :bih:

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 24 avg 2016, 20:13

@DragonGirl
Sasvim si u pravu što se tiče toga. Nema potrebe niti razloga dijeliti neke teme i ibretiti se kada post napiše djevojka. Međutim, razumijem šta su ostali pokušali da kažu. Potrebna je ta raznovrsnost da se vide i drugačija razmišljanja. Šovinizam i primitivizam će biti, nažalost uvijek prisutan pa takvi komentari će biti česti. @Goalgetter je otprilike pogodio suštinu :mrgreen:
Šteta što nema više djevojki ovdje, ali eto, tako je kako je.

Da se vratim na temu, Cimirota očekujem u prvih 11 sada kada nema Bešića. Igra u odličnoj formi i volio bih ga vidjeti sa Pjanićem u paru. Volio bi i Miličevića vidim u prvih 11, ali to će se teško ostvariti. :bih:

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 24 avg 2016, 22:31

DragonGirl je napisao/la:
BaDa12 je napisao/la:
calcio je napisao/la:
To je čak dvostruki šovinizam jer takvi smatraju da muškarci ne znaju baratati oklagijom što nije tačno. 21. je vijek, kuhinje više ne pripadaju samo ženama. Ja lično volim kuhati, u kuhinji se snalazim kao Džeko u šesnaestercu. Znači obično dobro ispadne ali ponekad se bogami i ziceri promaše (katastrofa) :)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 avg 2016, 22:36

Šta to fali oklagiji :kafa:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Micron
Kontakt:

Post Postao/la Micron » 24 avg 2016, 23:40

pjanic medunjanin
dzeko vedo

ili

cimirot pjanic
medunjanin
dzeko

pitanje je samo da li ce sa 1 ili 2 napadaca krenuti.
medunjanin je realno zacementiran u prvih 11, dosaad je bio starter i kad nije bio u formi, a sada kad je napokon u pravoj formi, i poslije onih utakmica u japanu, da ne bude u prvih 11 je tesko za ocekivati :D
tako da tesko da cemo viditi milicevica i cimija u prvoj osim ako ne krene sa 1 napadacem

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 24 avg 2016, 23:55

calcio je napisao/la:
DragonGirl je napisao/la: Slažem se. :thumbup: Žao mi je zbog off topica, ali htjela sam iskomentarisati ovaj post jučer, pa sam zaboravila. :D @Calcio, dobro primijećeno. :thumbup: Ne znam za ostale, ali evo meni lično je znalo smetati kada ovdje napišem neki komentar, a određeni pojedinac se ne složi s tim, pa mi napiše da se uhvatim oklagije ili nešto slično. Smatram da je to čisti šovinizam i mislim da bi to zasmetalo bilo kojoj ženi. Ja umijem vrlo dobro sa oklagijom, ali umijem se baviti i ostalim stvarima, pa u krajnjoj liniji i raspravljati o fudbalu. Jer, 21. vijek je, oklagija i fudbal mogu zajedno :mrgreen: , pitanje je samo koliko šta koga zanima. Ali izuzetno je pogrešno dijeliti i teme i poslove na muške i ženske. Svi smo živa bića i imamo čula i intelektualne sposobnosti. I muškarac neće biti manji muškarac ako, primjera radi, pomogne ženi u kućanskim poslovima, niti će žena biti manje žena ako pogleda utakmicu. ;)
To je čak dvostruki šovinizam jer takvi smatraju da muškarci ne znaju baratati oklagijom što nije tačno. 21. je vijek, kuhinje više ne pripadaju samo ženama. Ja lično volim kuhati, u kuhinji se snalazim kao Džeko u šesnaestercu. Znači obično dobro ispadne ali ponekad se bogami i ziceri promaše (katastrofa) :)
Bitna je volja, a ko god ima primjedbu, neka spremi bolje. ;) To je moj moto u kuhinji, iako se i ja jako dobro snalazim tamo. :D Osim toga, najbolji i najpoznatiji kuhari danas su upravo muškarci, to je općepoznatao i to sam čak htjela dodati u svoj prethodni post. Ali u svijetu oni nisu predmet ismijavanja, baš kao što vjerovatno nisu ni žene koje se zanimaju za fudbal. Međutim, to što mi kaskamo za drugima i što će proći vremena dok i kod nas to ne bude slučaj, to je druga stvar.
Goalgetter je napisao/la:Tako ti je to kad se razumijes od 80% forumasa ovdje bolje u nogomet, pa nemaju drugi argument.. :mrgreen: Samo vi pisite. :bih:
HariTz je napisao/la:@DragonGirl
Sasvim si u pravu što se tiče toga. Nema potrebe niti razloga dijeliti neke teme i ibretiti se kada post napiše djevojka. Međutim, razumijem šta su ostali pokušali da kažu. Potrebna je ta raznovrsnost da se vide i drugačija razmišljanja. Šovinizam i primitivizam će biti, nažalost uvijek prisutan pa takvi komentari će biti česti. @Goalgetter je otprilike pogodio suštinu :mrgreen:
Šteta što nema više djevojki ovdje, ali eto, tako je kako je.
Hvala vam :thumbup: I da ne idem više u offtopic, nema smisla, ali biće dobro ako od ove diskusije bude i neke koristi, barem na forumu. ;)

Glede ove rasprave o formaciji, mislim da će Meša krenuti sa 4-4-2, dakle sa Džekom i Vedom u napadu. Protiv ekipa kakva je Estonija, mislim da je ovo i najbolja formacija i da najbolje leži.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 25 avg 2016, 00:20

Imam neki osjecaj da bi Avdija mogao dobiti poziv. :D

hapuc
Kontakt:

Post Postao/la hapuc » 25 avg 2016, 01:03

Hoće 100%.
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO!

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 25 avg 2016, 08:35

Samo pobjeda dolazi u obzir. U slucaju bilo kojeg drugog ishoda... noga!

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 25 avg 2016, 09:14

DragonGirl je napisao/la: I muškarac neće biti manji muškarac ako, primjera radi, pomogne ženi u kućanskim poslovima, niti će žena biti manje žena ako pogleda utakmicu. ;)
Ili ako, na primjer, odradi neki posao koji se kod nas vezuje za muskarce, kao sto je to slucaj sa kuhanjem (za zene). Prvo sto mi pada na pamet - cijepanje/slaganje drva, or something like that. :mrgreen: Ne moramo bas utakmice uzimati kao primjer. :tralala:

edinedin1
Kontakt:

Post Postao/la edinedin1 » 25 avg 2016, 11:06

:D :crazy: Milicevica nije pozvao
Opstanak moramo izboriti

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 25 avg 2016, 11:10

edinedin1 je napisao/la::D :crazy: Milicevica nije pozvao
Pozvan je Miličević

Btw, nema Anelke :D
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 25 avg 2016, 11:10

E cuj Cimirot na dodatnom spisku :rol:

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 25 avg 2016, 11:10

edinedin1 je napisao/la::D :crazy: Milicevica nije pozvao
Kako nije? Prema popisu objavljenom na klixu jeste.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza i 27 gostiju.