Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers
- KingJamesMVP
- Kontakt:
Re: Bundesliga
bolje da si stavio Jennu Louis Coleman
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
-
KayserSose
- Kontakt:
Duje Caleta-Car prelazi iz Lokomotive u Dinamo.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
- samo_lijevo
- Kontakt:
Hajde sta cemo sa fantasijem?
Ide li kao prosle godine ili cemo kickerov sto je nele_bhf napravio?
Ide li kao prosle godine ili cemo kickerov sto je nele_bhf napravio?
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Ae upadajte 
-
KayserSose
- Kontakt:
Sheban ždrijeb za BL-igaše u LP. Bayern je na 50%:50% sa Atleticom za prvo mjesto, Dortmund bi trebao završiti drugi, Gladbach treći, a za Guzen je nezahvalno išta prognozirati (mada su prije par godina imali skoro identičnu skupinu pa osigurali prolaz kolo prije kraja). Dobra je stvar što je pola grupa bez nekog wow kluba pa i drugo mjesto u skupini ne znači nužno katastrofalan ždrijeb u 1/8 finala. Valjda S04 i Mainz danas budu bolje sreće.
-
schickeria
- Kontakt:
Vidjet cemo,meni su ovo bas pravi testovi za sve,bolje nego neko slepanje,zanimljivije je za pratit.
Bayern je bolji od atletica,uvjeren sam da nas ovi put nece pobjediti.
Bvb je odlican i moze igrati sa realom,uostalom leze im pogotovo kuci,ne igra im ronaldo tako da ne bi otpisivao bvb.
Ne vidim po nicemu zasto bi totenham bio bolji od bayera,monaca mogu dobit
Gladbach ima najtezi zdrijeb,trebalo bi pravo malo cudo da se izbori osmina,ali i euroliga bi bila vrlo dobar rezultat.
Ugl ocekujem tri od cetri u osmini i to jako moguce na prvoj poziciji
Bayern je bolji od atletica,uvjeren sam da nas ovi put nece pobjediti.
Bvb je odlican i moze igrati sa realom,uostalom leze im pogotovo kuci,ne igra im ronaldo tako da ne bi otpisivao bvb.
Ne vidim po nicemu zasto bi totenham bio bolji od bayera,monaca mogu dobit
Gladbach ima najtezi zdrijeb,trebalo bi pravo malo cudo da se izbori osmina,ali i euroliga bi bila vrlo dobar rezultat.
Ugl ocekujem tri od cetri u osmini i to jako moguce na prvoj poziciji
-
KayserSose
- Kontakt:
Dobra stvar kod nas je raspored jer prvo gostujemo u Poljskoj, pa onda čekamo madridske cigane. Ako tu ulovimo 6 bodova mogli bi i osvojiti skupinu.
http://www.mozzart.sport.com/vesti/-142758/144381Toooooooorrr!!! Vreme je! Subota, 15.30 - BUNDESLIGA!
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
- Konigsblau
- Kontakt:
Odavno mi neka ekipa u bundesu nije bila odvratnija kao ovaj red bull. Nisu mi prije nesto puno smetali, ali sada odjednom prizeljkujem ispadanje, cak mislim da su bundesligu potcijenili, i jedva cekam docekivanje na volej.
Zadnja izmjena: Klare, dana/u 26 avg 2016, 18:35, ukupno mijenjano 2 puta.
Ovako je stanje sada u ligi na kickeru:

Pa eto napišite ovdje ko je ko da znamo i to.
Nedžad Smajić - nele-BHF
Mali Djogani - ne_znam_ko_sam
Haris Smajlagić - nema ga na forumu, moj prijatelj
Loma Trasu - također moj prijatelj, nema ga na forumu
Ermin Gerzić -
Semir Kurtic -
Mahmic Amel -
Ima još vremena ako neko hoće da se pridruži. Naravno, nije kasno ni poslije prvog kola, ali et'.

Pa eto napišite ovdje ko je ko da znamo i to.
Nedžad Smajić - nele-BHF
Mali Djogani - ne_znam_ko_sam
Haris Smajlagić - nema ga na forumu, moj prijatelj
Loma Trasu - također moj prijatelj, nema ga na forumu
Ermin Gerzić -
Semir Kurtic -
Mahmic Amel -
Ima još vremena ako neko hoće da se pridruži. Naravno, nije kasno ni poslije prvog kola, ali et'.
Ma zanimljiv je žrijeb. Bayern, Dortmund i Leverkusen bi trebali i MORALI proći. U suštini na Bayern i Dortmund se čovjek uvijek može osloniti, a Leverkusen se bio ispraksirao sa ulaskom u osminu finala, ali su prošle sezone zakazali (ove će valjda biti bolji). Gladbach ima žestoku i paklenu grupu ispred sebe, ali oni su već veliku stvar odradili u pretkolu i time što su ušli u grupnu fazu. Sada im je minimalni cilj uzeti treće mjesto, ali moraju pokušati nekog iznenadit od favorita (moguće prije Man. City, ali i Barci treba probat što više bodova iščupat), jer Gladbach ima finu ekipu, sjajnog tehničkog potencijala. Pokazalo se da su nakon odlaska Xhake sve dobro posložili, sjajan posao ponovo Eberla.KayserSose je napisao/la:Sheban ždrijeb za BL-igaše u LP. Bayern je na 50%:50% sa Atleticom za prvo mjesto, Dortmund bi trebao završiti drugi, Gladbach treći, a za Guzen je nezahvalno išta prognozirati (mada su prije par godina imali skoro identičnu skupinu pa osigurali prolaz kolo prije kraja). Dobra je stvar što je pola grupa bez nekog wow kluba pa i drugo mjesto u skupini ne znači nužno katastrofalan ždrijeb u 1/8 finala. Valjda S04 i Mainz danas budu bolje sreće.
U EL bi Schalke trebao ovu grupu proći sigurno, a eto i Mainzu, koji je do sad bio daleko od evropske ekipe da nešto napravi. Ovu bi grupu Mainz mogao proći.
Inače treba istaknuti kako su Nijemci do sada pokazali (otkako ponovo imaju 4 predstavnika u LP - 3+1) konstantnost, jer 4 puta zaredom je učesnik kvalifikacija (play off-a) prolazio u grupnu fazu. Ako dodamo tome da su u pretprošloj sezoni i sezoni prije te sva 4 predstavnika prošla grupnu fazu (bila u osmini finala) onda se vidi i određena širina koja se posjeduje za to takmičenje. Naravno i prošlosezonski bilans od 2 tima u četvrtfinalu, jedan u polufinalu je dosta dobar. Nakon ove reforme LP, BuLi mora samo paziti da ne padne ispod 4. mjesta na Uefinoj listi, a inače će imati ta 4 sigurna tima. Sada (uskoro) kada bude i četvrti odmah siguran, klubovi će imati sigurnost u planiranju (klub koji osvoji to četvrto mjesto).
A s čuđenjem sam ovdje upratio neke komentare, od prije par dana, kada se govorilo o lošem, prosječnom prijelaznom roku. Prijelzni rok je odličan, jer nije samo da je došla prava vruća roba - talenti s velikim potencijalom, nego su neki od tih talenata već pokazali određeni nivo, posebno Sanchez, Embolo, pa i Dembele. Embolo čak ima dobar rejting, da bi se moglo reći da će u potpunosti zamjeniti Sanea. Moguće je da su na istom nivou, ali Švicarac se mora prvo u BuLi dokazati. Takvi igrači ti uvijek mogu donijeti veliki napredak, ali nekad mogu i zakazati. Uvijek je pitanje kako će se snaći u jačoj ligi. Igrači poput Mora, Gureiro-a, Halilovića nisu nepoznanica, imaju veliki potencijal i mogu isto biti osvježenje za ligu. Halilović je već nešto od svoje raskoši pokazao za HSV u kupu. Gomez je top pojačanje, a Bruma poznat igrač i interesantno pojačanje.
BVB je ovim transferima unutar lige (Goetze i Schurlle) uz ove gore mlade igrače, popunio svoje šupljine nastale odlascima te bi trebali biti čak i kvalitetniji. Sveukupno nisu izgubili kvalitet, kada se sve sagleda (ko je otišao, ko došao) , a dobili su na širini. I njima je naravno bitno da jedan Goetze pruži maksimum svojih mogućnosti, u tom slučaju se npr odlazak Mikija ne bi osjetio, jer ovaj prvi je za Armenca izmislio fudbal.
Odlasci Xhake i Gundogana su gubici za ligu, ali kada se sve sabere, liga nije izgubila na kvalitetu. A koliko ga je dobila, sama će sezona pokazati. Imena koja su došla mogla bi doprinijeti mnogo bundesligaškom show-u.
Usput večerašnja utakmica se prenosi u 210 država.
A Hertha je dovela Essweina iz Augsburga, pa bi to moglo biti nužno osvježenje. Dardai najavljuje novi koncept i konsolidovanje redova nakon ispadanja iz kvalifikacija za EL. Ali eto i tako se nešto desi, jer ove kvalifikacije su otrov za klubove iz jačih liga, vidjelo se sinoć i po West Ham-u. Samo šteta za Herthu, jer nakon 6 godina odsustva s evropske scene, mogle su se neke lijepe stvari napraviti u EL. Valjda će se sad bar berlinski klub dugoročno stabilizovati u ligi. Vidjet ćemo koliko i ovaj Slovak Duda može, kojeg je Hertha isto dovela.
A novi kapiten je Ibišević...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Duda iz Legije potpisao za Herthu?
Sent from my E2303 using Tapatalk
Da....Ima već određeno vrijeme da je realizovan ovaj transfer. Stigao je za 4,2 miliona eura.arelinho je napisao/la:Duda iz Legije potpisao za Herthu?
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Ne znam kako sam ovo uspio propustiti. Momak je odličan igrač. Mislim da će mnogo značiti Herthi i da će on još više napredovati.effe_sa je napisao/la:Da....Ima već određeno vrijeme da je realizovan ovaj transfer. Stigao je za 4,2 miliona eura.arelinho je napisao/la:Duda iz Legije potpisao za Herthu?
Dosta te podržavam, a ima stvari i gdje nisi upravu.effe_sa je napisao/la:...
Prvo mi reci kakve to reforme Uefa sprema, može li se gdje to pročitati da ti ne uzimam vrijeme?
Druga stvar, grupe su vrlo dobre, Leverkusen je dobio grupu koja kvalitetom dosta ujednačena, ali Leverkusen je jači od svih njih i korak po korak oni ovo moraju sigurno osvojiti. I prošle godine bi oni ostvarili dobar rezultat, ali povrede ih zayebaše.
Ove godine su oni bar za 20% jači, igrači kvalitetom i zrelošću, tako da ja njih smatram sigurno među TOP 10 ekipa Lige prvaka, a nijedan od ovih u grupi nije tu, realno je stanje takvo.
Borusija kakav god žrijeb da je imala, pred njom bi bio imperativ prolaska. Ovako imaju Reala s kojim moraju zapeti i pokušati iznenaditi za prvo mjesto, a ostale dvije ekipe laganica, doduše Portugalci mogu biti mina, ali Dortmund dosta bolji yebi ga.
Gladbachu treba bar treće mjesto da bude sigurno, a ovamo nek se pokuša iznenaditi.
Od svih Bundesligaša oni su najgore prošli, mogli su dobiti puno lakšu grupu, ali nisu.
Realno oni su treći pot samim tim zapalo da budu treći u grupi.
Teško mogu iznenaditi ako ćemo iskreno pričati, nemaju puno iskustva, ali prošle godine su dva puta neporaženi protiv Juventina, a na mišiće i nesreću gubili od Engleza, ipak su Bundesligaš s njima oprezno svako mora.
Bayern prvi favorit svemira, nećemo dalje.
Schalke dobio najtežu grupu. Valja igrati protiv Favrea i valja protiv Rusa, ali Schalke papirom glasi za prvog favorita grupne faze.
Mainz je dobio dva jednaka rivala i jednog autsajdera. Od njih ne znam šta očekivati. Ako shvate ozbiljno i uhvate formu sigurno da mogu dalje, a ako ovo bude služilo samo da se uigraju haha.
Sve u svemu vrlo dobar žrijeb.
Dalje da vidim šta si pisao...
Da prelazni rok je odličan, svih 6 klubova će biti jači nego lani, ali ostatak lige stagnira ili ide nazad, tu je problem već vidljiv, osjeti se nemoć ostalih.
Mainz je za pohvalu, prošle godine nisu osjetili potrebu da se pojačavaju, pa su 20 mil plusa od prošle preokrenuli u 20 mil minusa ove godine.
Dovodili redom talentovane igrače, Cordoba napadač je prošle sezone pokazao talenat, ove godine očekujem da bude vrstan napadač.
Evo danas su za 6,5mil otkupili Ezcunalia, to je odličan potez, tako da oni ulažu već po 5-6 mil na igrača, što je nevjerovatan iskorak za nekad tako mal klub. Oni idu naprijed, sazrijevaju, pametno rade, mogu reći da im mnogi Bundesligaši već zavide.
Sa druge strane tvoja dama grohnula.
Ako je Esvajn pojačanje, e onda nek ide dođavola sve.
Nije u Augsburgu bio stalna opcija, a Herta sa Dudom i njim nešto planira
Ok ne znam kakav je Duda, ali ime mi odmah povjerenje u nj skrati.
I tako ostali Bundesligaši kao Herta kaskaju, monotoni, dosadni kako na terenu tako i van njega.
- Konigsblau
- Kontakt:
- akisarajevo92
- Kontakt:
- L'Avvocato
- Kontakt:
Ma Werder je prejadna ekipa. Druga liga po svim parametrima.
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.