Champions League 2016/17

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Ko će biti novi prvak Evrope?

Juventus
74
61%
Real Madrid
47
39%

Ukupno glasova: 121

madridist
Kontakt:

Re: Champions League 2016/17

Post Postao/la madridist » 26 avg 2016, 20:30

Ma sta se ima ko bunit ,evo Liga Europe je za te manje klubove i napravljena :mrgreen:
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 26 avg 2016, 22:13

I tako lagano ostajemo bez ovakvih momenata:

Kada jednom manjem klubu velikan dođe u goste...

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 26 avg 2016, 22:24

SiamoNoi je napisao/la:I tako lagano ostajemo bez ovakvih momenata:

Kada jednom manjem klubu velikan dođe u goste...
Tako ti je to kod ovih velikana... :kafa: njihovi navijaci snimaju a drugi pjevaju :kafa:

Hey ho, modern football :tokralju:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 26 avg 2016, 22:30

Ma meni je OK ovo samo mi ide na kuac sto su nesposobnim Talijanima dali 4 mjesta i onda prva liga ispod samo 2 :rol: da prva 3 donose po 4, a 4. i 5. mjesto po 3 predstavnika izravno bilo bi bolje.
I da najbolja stvar bi bila uvodenje one 2. grupe , vise love za uefu, vise utakmica za pogledat izmedu najboljih klubova itd.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 26 avg 2016, 22:47

AntonChigurh je napisao/la:Šta definiše veliki klub?
Jel Vilareal veliki klub zato što dolazi iz Španije, iako mu je domet polufinale?

A Crvena Zvijezda mali iako su osvojili ali dolaze iz Srbije?

sljedeća stvar koju će tražiti je da idu ekipe bez obzira na plasman u ligi: pa da ne bude ovako Tottenham i Leicester situacija, već da uvijek bude velika četvorka plus izmjena Citya nekad, i slično
+1
Fudbal najviše ljepote i popularnosti dobija od toga što se top lige igraju zbog nečega osim zbog trofeja. U košarci su haman odavno sve manje i manje važne postajale dok danas nisu svedene na to da osim trofeja nemaju nikakvu važnost. Za košarku je to možda i dobra stvar jer se teško Evropa može nositi s NBA kvalitet, ali u fudbalu gdje je Evropa NBA to nema smisla. Bundesliga bi izgubila svaki značaj da ekipa poput HSVa (što su neki predlagali) ima direktan plasman u LP. Zamislite još EPL gdje se ovim manjim i siromašnijim klubovima ne isplati igrati EL pa se brukaju tamo kako bi liga izgledala da izgube mogućnost plasmana u LP jer Liverpool ima 5 titula LP, od kojih su 4 bile dok velika većina današnjih fudbalera nije bila rođena.
Serie A ista stvar kao i Bundesica. U Primeri ne bi imali više lijepe priče poput Villareala, Sociedada, Celte, Malage... jer bi neka ekipa bila po defaultu u LP.

Nije još došlo do toga, ali sve mi vuče na to. Pogotovo s ovim pravilima o koeficijentu. Još ako uzmemo FFP u obzir nikad se ne bi promijenile ekipe u vrhu te iste LP jer Milan, Liverpool, Inter i slični nikad ne bi mogli nadoknaditi trenutni zaostatak za Bayernom, Barcom, Realom ako bi te ekipe bile sigurne u LP. Vidimo koliko treba Unitedu da se vrati nakon neuspjeha u domaćoj ligi još su uz Real najbogatiji klub i to je ljepota fudbala.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 26 avg 2016, 22:52

sportski momentum je odavno izdahnuo

samo nek' ne diraju himnu i grafiku :kafa:
Don't believe the hype.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 26 avg 2016, 23:00

Samo lova ljudi dragi, yebe se UEFA-i što je Leicester najljepša priča iz liga petica posljednjih godina, kada oni ne učestvovanjem Manchester Uniteda i njegovih igrača gube 200 miliona sponzorskih novaca.

Ovo je zadnja šansa UEFA-e da revitalizira posrnule junake poput Liverpoola, Milana, Intera itd.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 26 avg 2016, 23:28

Inter će se sam revitalizirat.Radije ne bi da igraju LP nego da ovako 4 mjesta Talijani dobiju pa na to upadnu.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 26 avg 2016, 23:42

SiamoNoi je napisao/la:Inter će se sam revitalizirat.Radije ne bi da igraju LP nego da ovako 4 mjesta Talijani dobiju pa na to upadnu.
:thumbup:
U tome je i ljepota fudbala.

Sviđa mi se razmišljanje ovdje za razliku od one teme o exyu ligi u kojoj većina smatra da Željo, Hajduk, Sarajevo, Partizan, Dinamo, Zvezda... trebaju imati mjesto iako neki od njih su daleko od najboljeg što njihova država nudi.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 avg 2016, 09:08

Civa je napisao/la:Šta se svi prepirete oko ovoga. Karlos ne konta engleski gledo sam prenos fino i ovaj mu govori da prvo promiješa kuglice, pa onda da izvuče. Ne znam što se diže hajka oko svega ovoga.
Valjda se prije same ceremonije odradi proba gdje se riješe sve nejasnoće pa tako i onaj ko ne konta engleski poput Carlosa zna šta treba raditi.Ovako samo potvrđuju ono što većina misli a to je da namještaju žrijeb jer ne može biti slučajnost da se neki parovi konstantno ponavljaju.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 27 avg 2016, 09:39

Ak ce vec stimati zdrijeb postoji mali milion "sigurnijih" nacina neg da u javnosti skrecu paznju.

Msm da je Carlosa mal prenijelo.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

JuventinoVero
Kontakt:

Re: RE: Re: Champions League 2016/17

Post Postao/la JuventinoVero » 27 avg 2016, 10:40

dscile je napisao/la:U sustini, istina je da iz Italije samo jedan tim moze otici do kraja.

Ja ne mogu da ne primjetim komentare ljudi koji misle da prije plej ofa u kvalifikacijama nije bilo malih ekipa u grupi. Ili to da grupe od uvodjenja tog plej ofa vise nisu zanimljive, a u sustini svake godine je isto. 3-5 malih ekipa, 3-5 zanimljivih grupa i isto toliko gdje je sve rijeseno kolo ili dva prije kraja. Kenja se o grupama prosle sezone, a imao si nekoliko grupa gdje se nista nije znalo prije zadnjih 90 minuta.
Ako cemo trenutno gledati ni jedan engleski tim ne moze do kraja u cl pa opet imaju 4 predstavnika.
#ALLEGRIOUT

LaVecchiaSignora
Kontakt:

Post Postao/la LaVecchiaSignora » 27 avg 2016, 10:47

Saurman je napisao/la:
Civa je napisao/la:Šta se svi prepirete oko ovoga. Karlos ne konta engleski gledo sam prenos fino i ovaj mu govori da prvo promiješa kuglice, pa onda da izvuče. Ne znam što se diže hajka oko svega ovoga.
Valjda se prije same ceremonije odradi proba gdje se riješe sve nejasnoće pa tako i onaj ko ne konta engleski poput Carlosa zna šta treba raditi.Ovako samo potvrđuju ono što većina misli a to je da namještaju žrijeb jer ne može biti slučajnost da se neki parovi konstantno ponavljaju.
Rijese se sve nejasnoce, zato uvijek neko ne zna da odvrne one kuglice :lolno:

Znam da mi svi volimo teorije zavjere ali na snimku se jasno vidi da Karlos nije znao da treba da promjesa kuglice pa mu je ovaj skrenuo paznju na tu.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 avg 2016, 11:58

LaVecchiaSignora je napisao/la:
Saurman je napisao/la:
Rijese se sve nejasnoce, zato uvijek neko ne zna da odvrne one kuglice :lolno:

Znam da mi svi volimo teorije zavjere ali na snimku se jasno vidi da Karlos nije znao da treba da promjesa kuglice pa mu je ovaj skrenuo paznju na tu.
Nije znao da promješa kuglice, nije znao engleski, nije znao gdje je i zašto došao itd.Sve neki razlozi se nalaze jer pobogu gdje bi oni namještali žrijeb iako je bivši predsjednik završio sa lisicama na rukama a ostali još pod istragom.

dscile je napisao/la:U sustini, istina je da iz Italije samo jedan tim moze otici do kraja.
U suštini sad ne može nijedan, nakon odlaska ključnih igrača stara dama ne može ozbiljno konkurisati na titulu CL.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 27 avg 2016, 12:04

Sto bi neko namjestao grupe? I koga se i sta favorizuje ako ima toga? Da finale bude Real - Barsa, gdje bi dobili dodatnih 10mil na gledanost a rizikovali sve ostalo, ili uplacuje Perez 5mil da Real bude u finalu gdje igraju protiv super ekipe iz druge strane zrijeba sa kojom opet nisi siguran hoces li osvojiti. Ne vidim poentu.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 27 avg 2016, 12:20

I kakva se frka dize ovdje pa spanski, engleski i njemacki klubovi skoro uvijek prodju taj Play Off i zaigraju sva 4 u grupi jedino sto je Italijanima jedan predstavnik vise ovdje se pravi frka kao da prvih 8 iz ovih liga idu u grupu direktno.

Ovi sa namjestanjem kuglica su posebna priča, komedija ziva :lol:
Zadnja izmjena: VGS, dana/u 27 avg 2016, 12:21, ukupno mijenjano 1 put.

LaVecchiaSignora
Kontakt:

Post Postao/la LaVecchiaSignora » 27 avg 2016, 12:21

Saurman je napisao/la:
Nije znao da promješa kuglice, nije znao engleski, nije znao gdje je i zašto došao itd.Sve neki razlozi se nalaze jer pobogu gdje bi oni namještali žrijeb iako je bivši predsjednik završio sa lisicama na rukama a ostali još pod istragom.

Ja uopste ne iskljucujem da ima namjestanja.

Ali da ce namjestati na ovakav glup nacin gdje ih gledaju milioni to iskljucujem. Eto Carlos zaboravio koju kuglicu treba uzeti pa vratio onu, a fino se vidi na snimku da je onako traljavu samo uzeo onu prvu odozgo.

Ko misli da nisu iz UEFE sposobni da na prikriven nacin namjeste izvlacenje taj je debelo naivan ili ima neki problem intelektualne prirode.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 28 avg 2016, 15:22

Najbolja stvar u nadolazećoj sezoni bi mogla biti proširena lista kandidata za titulu.

Ovako bih poredao favorite za titulu:
Barca
Atletico
Juve
Bayern
Real M
PSG
City
Arsenal
Borussia D
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 28 avg 2016, 15:24

Ateltico će biti rastavljen na proste faktor već u grupnoj fazi od strane Bayerna. Gledao sam ih jučer u ligi, bez veze igraju. Nakon dva kola ostali su već bez titule u ligi.

Strob1996
Kontakt:

Post Postao/la Strob1996 » 28 avg 2016, 15:28

1Real
2Bayern
3Barcelona
4Juventus
5PSG
6Arsenal
7City
8Borussia
9Atletico
Zbog tebe jutrom budim se,pjevam uvijek do zadnje i kad ti ime spomenem znaj da zivim za tebe...

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.