U sportu je sreča bitna, ali je itekako treba zaslužiti, pa zar mislite da je ona trica sa prošlogodišnjeg eurobasketa Kikanovića slučajnost, nije drugovi, to je plod teškog rada na pripremama pod vodstvom Ivanovića, jer svaki trud i rad se na kraju isplati. Nema veze što smo imali nikad lošiji roster, ali vidjelo se šta znače dobre i kvalitetne pripreme. Jel i Teletović i Gruziji pogodio onu trojku nakon priprema kod Ivanovića gdje nije smjelo biti zaebancije...e da vidimo šta će pogoditi ovi kada se i ako bude lomio rezultat. Možemo mi otići i na ovaj EB, ali sa ovakvim ponašanjem igrača nikada od nas neće biti ništa.
Opet malo o ovim mladim igračima, pa ebote dan ja kad sam bio manji meni je bilo čast da stojim iz gola i dohvačam lopte starijim ljudima i starijoj raji i čekam da me pozovu da stanem na gol i slično, a gledaj ovih danas u globalu. Umjesto da ne izlaze iz dvorane, da spavaju ispod koševa jer igraju i nastupaju za reprezentaciju ono loče i derneči
Jel ovi naši mladi igrači čitaju ili gledaju neke izjave bivših sportaša koji su bili izuzetno uspješni, pa nije Yugoplastika slučajno 3 godine zaredom prvak bila evrope, pa imaju svjetski primjer dražena petrovića gdje je u 5 dolazio i budio čuvara u školi da mu otvori dvoranu da puca i trenira, jel čitaju neki dan izjavu da je kobi brajant jednom ostao na treningu 6-7 sati da bi pogodio 800 šuteva (nema veze što je već tada zaradio kao što ovi naši zajedno neće za 10 života), jesu li možda čitali o reprezentaciji argentine gdje Ginobili u 36 godini nakon Londona plače i govori da mu je draže izgubiti sa svojima nego pobjediti sa nekim drugima, ne sigurno zato što je sa njima 20+ godina dernecio u reprzenetaciji, nego krvavo i marljivo radio, a rezultati su impresivni, jesu li možda čitali šta je Boša Tanjević radio sa Bosnom pa od druge lige do prvaka evrope za 7 godina, ne zato što su imali Mirzu engo sto se ginulu na treninzima. Mirza sve svoje poroke koje je imao imao je kada je već stekao ime, a bogami piti i pušiti sa 17-20 godina, a postati to što si postao ne može ama baš nikako.
Jel Jusuf Nurkić kao klinac navijao za sve bh reprezentacije, logično da jeste i da se radovao svakom golu ili pobjedi. E kada je on neko ko može donijeti radost i sreču svojim sunarodnjacima, kao što su vjerovatno njemu dnosili Barbarez, Bolić i ekipa, zbog čega ovakav odnos prema svemu. U nba ligi mu je sve servirano, ništa ne treba da misli samo da radi ono što mu se kaže, a ovde čim treba malo misliti izgubi se samo tako. Umjesto da on bude taj koji će sa Mirzom unaprijediti sve ove igrače putem dodatnog rada i treninga, od toga izgleda nema ništa. Ok, trener nije neko ime, al ajmo sami popraviti neke segmente pa fino kažeš Vrapcu ajde pogodi slobodna 20/20 i imaš od mene doručak ili nešto slično, ili Buzi pogodi 5 trojki iz uzastopnih blokova, ili ovom spomenutom Gegiću da ne smije fulati floutere ili tako neke stvari. Zašto ovoga kod nas nema
Melisa Brčaninović je na dva uzastopna prvenstva ovog ljeta gađala slobodna bacanja 106/120, nema tog boga da je to slučajno ili na talenat, nema šanse. Ovi koji je bolje znaju vjerovatno znaju koliko sati treninga je dodatno imala da bi postizala ove brojke. Prije par godina Bogdan Bogdanovič okaći klip ili fotku gdje piše trojke 200/229 tako nešto, pa jel to slučajno? i gdje je taj Bogdan danas, a gdje je bio u mlađim kategorijama.
Da su nas kojim slučajem nebitno kako 20 dana prije OI pozvali u Rio i mislite da bi naši enšto pokušali igrati, vjerujte da bi im glavnji ciljevi bili slike sa durentom, boltom i tako dalje....a dođe mala iz hrvatske i baci koplje za zlatnu medalju
Mali Musa je i mene iznenadio što je bio ovde, al vjerovatno se nije htio izdvajati i na taj način narušavati atmosferu. Pošto njega smatram normalnim i sportistom koji ima nešto u glavi, poslat ću mu preko društvenih mreža poruku da se ubuduće kani ovakvih stvari jer ako misli uspjeti ovo mu se ne smije dešavati.
I ovo nema opravdanja ljudi moji, kakva mladost, kakvi rođendani, o čemu mi pričamo...za vrijeme priprema ovoga ne smije biti
izvinjavam se na dužem postu.....