1/2 Njemacka - Spanija

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemacka
93
53%
Spanija
81
47%

Ukupno glasova: 174

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Re: 1/2 Njemacka - Spanija

Post Postao/la _dreamer_ » 07 jul 2010, 15:48

@guber

nije da se zelim raspravljati o tome ciji je fudbal ljepsi, ali kakve veze statistika golova ima s ljepotom igre? i otkad su efikasnost i ljepota postali sinonimi?
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 07 jul 2010, 15:51

heh dođe i taj dan da švabe pocnu ismijavati,podcijenjivati i pljuvati evropskog šampiona i polufinalistu SP.
Kako se to vrati ko bumerang...onaj ko tvrdi da je Španija bezveze i neefikasna ekipa i koji ismijava takvu ekipu taj nema pojma o fudbalu.
Zadnja izmjena: drop, dana/u 07 jul 2010, 15:53, ukupno mijenjano 1 put.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 07 jul 2010, 15:52

guber90 je napisao/la:
A_d_0 je napisao/la:@ guber I sta sad ako Njemacka ima vise golova od Spanije? Odmah igra bolji fudbal jel? Ja bih prije rekao da ti pises nebuloze. Jos samo pocnite izjavljivat kako je Muller bolji od svakog igraca Spanije. :?
Pa dobro ti fkt nisi normalna lik koje je tebi onda mjerilo lijepe igre :S de mi objasni na 3 od 5 utakmica zabit 4 gola nije lijepa igra e svaka ti cast, sa tako glupom osobom ni nezelim da diskutujem uredu je ;).
Uredu je. Vidjeli bi koliko bi Njemacka imala golova da se busevi parkiraju kada oni napadaju. Nisi kad cuo za protok lopte,za pas igru i slicno jel de? Al opet ima ljudi kojima je zabijanje golova najljepse mada je to ograniceno al hajd.

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 07 jul 2010, 15:54

drop je napisao/la:heh dođe i taj da švabe pocnu ismijavati,podcijenjivati i pljuvati evropskog šampiona i polufinalistu SP.
Kako se to vrati ko bumerang...onaj ko tvrdi da je Španija bezveze i neefikasna ekipa i koji ismijava takvu ekipu taj nema pojma o fudbalu.
Normalno da nema, ali isto tako i obrnuto je jos smjesnije. Smatram Spaniju blagim favoritom u ovoj utakmici, al pljuvanje Njemaca e to je fkt presmjesno i da osvoje spanci ovo svjetsko Njemci su idalje veci od njih.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 07 jul 2010, 15:55

guber90 je napisao/la:
drop je napisao/la:heh dođe i taj da švabe pocnu ismijavati,podcijenjivati i pljuvati evropskog šampiona i polufinalistu SP.
Normalno da nema, ali isto tako i obrnuto je jos smjesnije. Smatram Spaniju blagim favoritom u ovoj utakmici, al pljuvanje Njemaca e to je fkt presmjesno i da osvoje spanci ovo svjetsko Njemci su idalje veci od njih.
Ako su veci, što ih onda nisu pobjedili u finalu EP?? imali su 90 minuta vremena, a na terenu je igrala samo Španija.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Vuk pojeo slaninu
Kontakt:

Post Postao/la Vuk pojeo slaninu » 07 jul 2010, 15:56

guber90 je napisao/la:
Vuk pojeo slaninu je napisao/la:Vamos Espana!
Nemci terajte se u očin :D
Španci bre igraju lepši fudbal
slika
Ova ti slika govori sve o tom fudbalu ciji je ljepsi, bolji i efeikasniji.
vole više fudbal
Kako bolan vole vise fudbal, kako da vise vole od Njemaca igru u kojoj nisu bili svjetski prvaci nijednom.
i nisu bolesni potcenjivači poput Nemaca.

De navedi jednu izjavu njemaca gdje oni podcjenjuju protivnika, pa nisu ni nas podcjenjivali, a kamo li jedne Spance.
Celi svet je protiv Nemaca 8-)
Ako je ista Njemacka dobila na ovom SP-u do sada to je jos veci broj navijaca nego do sada, a Spanci se tu nemogu da porede.
Za Špance je fudbal samo igra prepuna emocija, za Nemce i više od sporta :roll:

To je fudbal uvijek i bio, nesto vise od sporta.
I imali lepšeg finalnog para od Holandija - Španija? Nema!
Ima Holandija - Njemacka.

BTW odavno nisam vidio ovoliko nebuloza u jednom postu, svaka ti cast.
Alo bre Nemac, ja gotivim Španiju, jer igraju lepše, igraju prelep fudbal kratkog pasa, prve lopte, brze transformacije! Nisi video finale 2008? Nemci su radnici, nikada nisu bili umetnici, a fudbal je umetnost :D Zna se ko kosi a ko vodu nosi. Nemci nikada nisu znali sportski podneti poraz, hebo njih. Kad sam vido onog njhovog selektora kako divlja za vreme utakmice sa Srbijom, znaš koliko je sati. Besan pas, treba večeras da se pelcuje. Španci imaju injekciju. Zove se tika-taka i prima se samo u španskoj fudbalskoj umetničkoj školi
Ja navijam za reprezentaciju Senegambije! Senegal i Gambija se nakon dugogodišnjeg natezanja nisu ujedinili, ali 'emebliga opet navijam za Senegambiju (World of ilusion).

Bečki Kongres
Kontakt:

Post Postao/la Bečki Kongres » 07 jul 2010, 15:57

Barca vs Bayern :!:

Danas očekujem da neko iskoči iz drugog plana. Villa i Iniesta su jedini zabijali za Španiju, kod Nijemaca je to uradio svako(osim Badsturbera :mrgreen: ). Nadam se da će ipak igrati Torres, jer ga već svi ismijavaju, a to bi moglo značiti da će proraditi inat i zabiti barem jedan pogodak.

Ponavljam se, ali mislim da Trochovski neće moći zamijeniti Mullera. Vjerovatno će Ozil ići desno, a da će Piotr dobiti šansu na sredini terena, te da će se "čupati" sa Xabijem i Busquetsom. Dakle, prednost Španije vidim u Trochovskom, koliko god to smiješno zvučalo. Naravno, Lahm je toliko ofanzivan da će i to dati šansu Villi koji će tako imati više prostora, a puno je brži od Mertesachera i Friedricha, te je moguće da će proći jedna milimetarski precizna lopta od čarobnjaka Xavi-ja.

Bayern, pardon Njemačka, ima svoju šansu u Puyolu i Piqueu. Koliko god da su oni uigrani, opet su im se dešavale greške, samo što su imali Casillasa iza sebe da to isprave.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 07 jul 2010, 15:58

El_7 je napisao/la:
drop je napisao/la:heh dođe i taj dan da švabe pocnu ismijavati,podcijenjivati i pljuvati evropskog šampiona i polufinalistu SP.
Tako je ;) ;)

Esta noche todos los alemanos :cry: :cry: a la puta calle todos los alemanos :mrgreen: :mrgreen:
:lol:
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 07 jul 2010, 16:02

drop je napisao/la:
guber90 je napisao/la:
Ako su veci, što ih onda nisu pobjedili u finalu EP?? imali su 90 minuta vremena, a na terenu je igrala samo Španija.
Jel hoces reci da nisu Njemci veci ?

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 07 jul 2010, 16:04

guber90 je napisao/la: Jel hoces reci da nisu Njemci veci ?
Trenutno lave sigurno nisu.

Xavi, Iniesta, Xabi, Biskvit, ko im moze uzet loptu :roll:
Rey de la furia española...

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 07 jul 2010, 16:05

Chologol je napisao/la:

Taj nije zasluzio da se spominje u istoj recenici sa ovim velikanima.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 07 jul 2010, 16:05

Odgovorno tvrim da ce reprezentacija Spanije pobjediti sa 7 i vise razlike re tako razmontirati njemacke pjetlice .
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 07 jul 2010, 16:05

Chologol je napisao/la:

Ne ne ja negovorim trenutno, neupitno je to ko ima pojedinacnu kvalitetu trenutno, za timsku nebi mogo reci jer oba tima igraju odlican timski fudbal. Ja govorim uopsteno kao fudbalska nacija, ja nevrijedjam spaniju niti one koji navijaju za nju al sa Njemacima nema puno nacija koje se mogu porediti, a jedna od njih jos uvijek nije Spanija jer moraju jos puno toga da osvoje da bi im se pribrizili.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 07 jul 2010, 16:06

Wolverine je napisao/la:Ma sta se nateze dzabe, pobjedit ce onaj koji bude imao vise pomoci od sudija, a nije da ih nisu do sad imali njemci i spanci.
Fakat ce tako i da bude.
''Jedan cent ako sudija prevagne na bilo koju stranu''.Ta ekipa i ide dalje.
A to podcjenjivanje jedne ili druge ekipe je glupost,i djecje smaranje.
Obe su jake ko' zemlja.Svabe su vise pokazali zasad nego Spanjolci i tu nema dileme.
Ali u ovakvim mecevima je svaka sitnica ''ogromna''
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 07 jul 2010, 16:08

guber90 je napisao/la: Ne ne ja negovorim trenutno, neupitno je to ko ima pojedinacnu kvalitetu trenutno, za timsku nebi mogo reci jer oba tima igraju odlican timski fudbal. Ja govorim uopsteno kao fudbalska nacija, ja nevrijedjam spaniju niti one koji navijaju za nju al sa Njemacima nema puno nacija koje se mogu porediti, a jedna od njih jos uvijek nije Spanija jer moraju jos puno toga da osvoje da bi im se pribrizili.
Ako ces ih porediti kao fudbalske nacije gledaj:

Spanjolci osvajali LP 12 puta
Svabe 6

A ovi su opet bolji na reprezentativnom nivou, tako da ti to dodje isto.

Torresa svi sad zajebaju, vaki je naki je, Fueraaaa, mrs iz postave... a on ce gospodski prosetat terenom i zabit jednu na magicnu asistenciju Xavija.
Rey de la furia española...

blue1987

Post Postao/la blue1987 » 07 jul 2010, 16:10

znam otprilike kako će biti... španija će se mučiti do jedno 70. minute, švabe će ih razvaliti na polukontre kao što su do sada radili svima, samo neće dati gola, i onda će villa zabiti iz neke polu-offside situacije, i to je to :D mada navijam ze njemačku, i sve bih dao da večeras izbace one španske šminkere :evil:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 jul 2010, 16:11

avenija je napisao/la:Odgovorno tvrim da ce reprezentacija Spanije pobjediti sa 7 i vise razlike re tako razmontirati njemacke pjetlice .
slika slika
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 07 jul 2010, 16:11

Chologol je napisao/la:
guber90 je napisao/la: Ne ne ja negovorim trenutno, neupitno je to ko ima pojedinacnu kvalitetu trenutno, za timsku nebi mogo reci jer oba tima igraju odlican timski fudbal. Ja govorim uopsteno kao fudbalska nacija, ja nevrijedjam spaniju niti one koji navijaju za nju al sa Njemacima nema puno nacija koje se mogu porediti, a jedna od njih jos uvijek nije Spanija jer moraju jos puno toga da osvoje da bi im se pribrizili.

Svabe 6

Torresa svi sad zajebaju, vaki je naki je, Fueraaaa, mrs iz postave... a on ce gospodski prosetat terenom i zabit jednu na magicnu asistenciju Xavija.
Sad si ti poceo da mjesas Babe i Zabe, u tim klubovima neigraju samo Spanci, pogotovo u Real Madridu koji ima najveci broj tih titula, zato uopste nediskutujem o tom i opet to ti je samo na europskom planu ne na svjetskom.

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 07 jul 2010, 16:12

Chologol je napisao/la:

Svabe 6

Ako ces ih porediti ko nacije onda nikako nemozes gledati njihove lige gdje su im tih 12 titula LP osvajali razni Brazilci, Argentinci, Holandjani i ostali svjetski fudbaleri

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 07 jul 2010, 16:13

Sad si ti poceo da mjesas Babe i Zabe, u tim klubovima neigraju samo Spanci, pogotovo u Real Madridu zato uopste nediskutujem o tom i opet to ti je samo na europskom planu ne na svjetskom.

u Njemackoj repki sve stranci a ne u klubovima :lol: 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.