Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Kobe Bryant
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la Kobe Bryant » 04 jul 2016, 01:06

Mislim da je ovo presedan , nije mi poznato da ekipa koja nije u 1/2 finalu , a kamoli ni u 1/4 ima igraca za prve postave ,bez obzira sto je prvi strijelac , mislim da svi prepoznaju koliki je prospekt i talenat.

Da nam budes ziv i zdrav i da nam vrijedno treniras Musa, cestitke :clap: :clap: :clap:

inter1
Kontakt:

Post Postao/la inter1 » 04 jul 2016, 20:52

baglama je napisao/la:mnogi ce vam reci da je za sut najvaznija jedna stvar- da UPADA. dzaba ljepota mehanike ako lopta ne upada kroz obruc....dzanan musa je definitivno poboljsao svoj sut, dosao je od lanjskih 26% za 3p, do vrlo dobrih 38% (hezonja koji vazi kao odlican suter je imao 31% na u17), jedna utakmicu prije kraja svog nastupa....da li ce on mijenjati svoju mehaniku, nije iskljuceno... jer ovaj njegov stil zahtjeva dosta efforta, dosta umara.....stephov stil je takodjer nepravilan i cudan...ali nikog nije briga jer upada

samo da kazem da niko nije ovako dominirao na jednom omladinskom turniru, pa ni pomenuti saric i rubio...govorim o individualnom ucinku...imat 34 p. u prosjeku je strasno ma protiv koga da se igra. mali Musa ima strasne scorerske instinkte...i tu mu jedan doncic ne moze opepelit...nema te stvari koju Musa ne moze izvest

dusebriznici ce jedva docekat da podvuku kako ga je pons zaustavio....nije njega zaustavio jedan igrac nego po dvojica-trojica franucza koja su mu stalno bila u dresu, znajuci da su ostali bezopasni....ali i pored toga ohrabruje broj izborenih bacanja. da je igrao sikiras, bilo bi mu puno lakse. naravno da ce mu biti tesko protiv atletskih zvijeri u nba (mada ih na SG nema toliko puno, padaju mi na pamet jedino butler, klay i middleton...mozda jos poneko. generalno je dvojka vrlo deficitarna pozicija u nba sto se tice extra klase, sto samo ide u prilog Musinim dionicama.ja ga vidim samo kao SG u nba..osim ako ne naraste) ali i sam Musa je daleko od fizicki definiranog proizvoda...tek je ovo ljeto poceo malo nabacivat misica..... zato treba pricekat...sto bude fizicki jaci to ce bolje zavrsavat pod kontaktom na svakom levelu i bice mu lakse u svakom pogledu...a trenutno nema potrebe za forsirat teretanu, to ide postepeno....pa i kad bude draftovan za dvije ili tri godine, imace 6 mjeseci do pocetka sezone, sasvim dovoljno da ga napucaju za prilagodbu

sto se tice desnog ulaza...ne znam zasto ne radi roling kad krene na lijevi ulaz, pa onda lagano okrene svog branica na 2-3 metra do kosa i baci floatercic....elem,zar iko sumnja da ce ambiciozna osoba i hard radnik poput njega zanemarit rad na tom segmentu i bilo kojem drugom koji treba popravit? :)

james harden zivi od lijevog ulaza...iako svi ZNAJU da ce ici lijevo, on svejedno zavrsava. najlakse je reci procitan Harden:wave: daleko od toga da nesto poredim Musu i Hardena

zavrsna rijec...ohladite se malo od posmatranja mikroskopom jednog 17-godisnjaka i gledanja u grah.... pustite da se razvija i uzivajte.....ako mozete...a znam da mnogi ne mogu, zulja ih ovako dominantan bosnjo :beba:
Meni se cini da je mnogo manje koristio floater sada nego na U-16 u Litvaniji, i imam osjecaj da je to posljedica uloge koju je imao ove godine u Cedeviti, gdje je da ga mrsic ne bi vadio nakon dvije promasene lopte, svodio rizik u svojoj igri na najmanju mogucu mjeru. Neko je vec spominjao da je mozda za njega bolje bilo da igra u slabijoj ekipi sa vise slobode. U svakom slucaju floater mu je bio koristan dodatak i bilo bi po meni veoma lose da ga zapostavi.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 04 jul 2016, 21:19

Kobe Bryant je napisao/la:Mislim da je ovo presedan , nije mi poznato da ekipa koja nije u 1/2 finalu , a kamoli ni u 1/4 ima igraca za prve postave ,bez obzira sto je prvi strijelac , mislim da svi prepoznaju koliki je prospekt i talenat.

Da nam budes ziv i zdrav i da nam vrijedno treniras Musa, cestitke :clap: :clap: :clap:
itekako. da li ti nešto govore imena oskar schmidt i nikos galis? ... elem uglavnom top scoreri :wave:

a što se muse tiče, samo tako dalje, zvijezde su na njegovoj strani :mrgreen:

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 06 jul 2016, 15:40

[youtube][/youtube]

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 29 avg 2016, 12:01

Jel moguće da se i Musa opijao uz Cecine stihove? Od Nurkića je i bilo za očekivati krkanluk ali od njega...
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 29 avg 2016, 12:22

Dzanane sine, ogradi se od ovog cina. Progovori, da li si bio, nadzires se tamo na klipu u jednom trenutku, a nismo bas najsigurniji?? Ako si i bio ne znaci da si senlucio kao kolege za stolom, mozda nisi ni pio...Zato progovori kako, sta, zbog cega? Ako sutis odobravas i komotno te mozemo svrstati u isti kos sa ostalim klosarima.

Mnogi od nas su u tebi i Amelu vidjeli dva posljednja svijetla u BiH- a sportu, dvije posljednje prilike za nesto vise.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 29 avg 2016, 12:23

BoixosNois1899 je napisao/la:Jel moguće da se i Musa opijao uz Cecine stihove? Od Nurkića je i bilo za očekivati krkanluk ali od njega...
Kako si zaključio da se opijao? I nek sluša šta god hoće, šta mu mi imamo suditi?
Nad tobom sunce najljepše sja

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 29 avg 2016, 12:31

pinoglavi je napisao/la:
BoixosNois1899 je napisao/la:Jel moguće da se i Musa opijao uz Cecine stihove? Od Nurkića je i bilo za očekivati krkanluk ali od njega...
Kako si zaključio da se opijao? I nek sluša šta god hoće, šta mu mi imamo suditi?
pa moramo :mrgreen:

Juka ne valja jer slusa seljacinu Baju, a sada ni Dzanan nece valjat jer slusa cetnikusu Cecu
ilahije, Dzanane, ilahije, ili ako je to previse ekstremno, samo Halid Beslic ili Enes Begovic

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 29 avg 2016, 12:41

Chinaglia je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:

Juka ne valja jer slusa seljacinu Baju, a sada ni Dzanan nece valjat jer slusa cetnikusu Cecu
ilahije, Dzanane, ilahije, ili ako je to previse ekstremno, samo Halid Beslic ili Enes Begovic
A Hanka Paldum? Najjaca stvar sto ni ja ne slusam Cecu iz istog razloga kao i ovi sto ih osudjuju pa me opet zaboli briga ko i kad slusa Cecu, fakat smo bolestan narod :lol: To je jos nula naspram napadanja Jusufa sto mu je Baja najdrazi pjevac.
Nad tobom sunce najljepše sja

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 29 avg 2016, 13:22

pinoglavi je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la: Kako si zaključio da se opijao? I nek sluša šta god hoće, šta mu mi imamo suditi?

A Hanka Paldum? Najjaca stvar sto ni ja ne slusam Cecu iz istog razloga kao i ovi sto ih osudjuju pa me opet zaboli briga ko i kad slusa Cecu, fakat smo bolestan narod :lol: To je jos nula naspram napadanja Jusufa sto mu je Baja najdrazi pjevac.
Nije poenta Ceca uopšte, neka pjevaju šta hoće ali to raditi dok su pripreme u punom jeku i pred veoma važbu utakmicu je neprofesionalno u najmanju ruku.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 29 avg 2016, 22:36

JohnCleese je napisao/la:Dzanane sine, ogradi se od ovog cina. Progovori, da li si bio, nadzires se tamo na klipu u jednom trenutku, a nismo bas najsigurniji?? Ako si i bio ne znaci da si senlucio kao kolege za stolom, mozda nisi ni pio...Zato progovori kako, sta, zbog cega? Ako sutis odobravas i komotno te mozemo svrstati u isti kos sa ostalim klosarima.

Mnogi od nas su u tebi i Amelu vidjeli dva posljednja svijetla u BiH- a sportu, dvije posljednje prilike za nesto vise.
Valja igrati s ovima narednih 20ak godina. Zamisli da kaže nešto protiv njih sada. Išli bi namjerno na treningu da mu sjebu karijeru. Mirza je jedini dovoljan autoriteta za toga, al i to je bolje da riješi s Jukom, Adijem, Gegom i ostalim privatno.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 29 avg 2016, 22:59

Kawhi je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la:Dzanane sine, ogradi se od ovog cina. Progovori, da li si bio, nadzires se tamo na klipu u jednom trenutku, a nismo bas najsigurniji?? Ako si i bio ne znaci da si senlucio kao kolege za stolom, mozda nisi ni pio...Zato progovori kako, sta, zbog cega? Ako sutis odobravas i komotno te mozemo svrstati u isti kos sa ostalim klosarima.

Valja igrati s ovima narednih 20ak godina. Zamisli da kaže nešto protiv njih sada. Išli bi namjerno na treningu da mu sjebu karijeru. Mirza je jedini dovoljan autoriteta za toga, al i to je bolje da riješi s Jukom, Adijem, Gegom i ostalim privatno.
Momci nadam se da ste samo malo sarkastični. Kao da su ubili nekoga, a ne proslavili rođendan sa kolegom. :wave:

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 29 avg 2016, 23:17

Kawhi je napisao/la:

Mirza je iskusan po pitanju ovih rodjendana, ima on mnogo ovakvih "utakmica u nogama" a nadam se da nisu bilu u jeku priprema :mrgreen:
Njegovo ocitovanje povodom ovog bez sumnje bi bilo jos i umirujuce od ovog Kikanovog.

Musa kada bi progovorio, trebao bi momentalno i istupiti iz reprezentacije. To bi barem bilo pametno. Mejdutim, biti u reprezentaciji u ovim godinama za njega je nesto nenadjebivo. Nerealno je to sve ocekivati, iako mu godine dopustaju da napravi pauzu od 2-3 pa i 4 godine neigranja dok se ne rascisti situacija u reprezentaciji, a usput i dok ne stasa jos po neki igrac iz one njegove atipicne, pobjednicke klape. Barem, jos od dvojice, ocekujem da ce biti iznad prosjeka, a uvijek i u svakoj generaciji bit ce igraca za klupu i rotaciju tipa danas Buze , Vrabca, Halilovica...

@calcio S kim si takav si. Stara kineska :D
Musa provodi opasno puno vremena sa luzerima, evo 40 dana. Za ovo kratko vrijeme izgubio je mnogo utakmica protiv relativno slabijih ili bara-bara reprezentacija. Vise nego sto je sa svojom reprezentacijom za dvije godine. Takodjer, sa Cedevitom vecinom su bile pobjede, neracunajuci Euroligu gdje su igrali protiv 3x jacih, a i tu su ostvarili ogroman uspjeh.... Fakticki covjek je do sada imao karijeru i razvoj iz snova, samo je rastao, rastao i grabio ka gore.

Ne treba zaboraviti da osim sto se radjamo sa njim, mentalitet se takoder i sticemo.
Zadnja izmjena: JohnCleese, dana/u 29 avg 2016, 23:50, ukupno mijenjano 1 put.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

King_James
Kontakt:

Post Postao/la King_James » 29 avg 2016, 23:17

Ja ne mogu da vjerujem sta se sve napisa o nasim momcima proteklih nekoliko dana, a pogotovo o Dzananu :shock: Zar je momak zasluzio ovoliko pljuvanje? Pa sta ako je bio na Jukinom rodjendanu i jel to automatski znaci da je bio pijan i da zivi nesportski zivot? I sta ako zna Cecinu pjesmu? Ja se sam zgrozavam na takvu vrstu muzike, al nikad u zivotu nisam prigovorio nekome na tome, a isto ne bi trebali ni ostali da se uplicu u privatne zivote drugih ljudi :roll: Ako imate kakav dokaz da je bio pijan (iako opet nije neki ogroman razlog) onda slobodno opletite po njemu, a u suprotnom ne vidim potrebe da se ista dalje diskutuje po ovome pitanju.
“Sometimes you have a noisy neighbour. You cannot do anything about that. They will always be noisy. You just have to get on with your life, put your television on and turn it up a bit louder.”
On the challenge of City and their newfound wealth - 2009

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 29 avg 2016, 23:42

Nisam detaljno analizirala svaki post, ali mislim da nije bilo pljuvanja Muse. Više mi sve ovo djeluje kao čuđenje, jer on već ima jako poseban status u državi pa se od njega samo najbolje očekuje. Počelo se idealizirati sve vezano za njega i u njemu raja vidi tračak nade i napretka. Ne samo kad je košarka u pitanju.
Generalno, takvo stanje i osjećaj koji izaziva kod ljudi njemu može biti motiv da ga prati i drži kad bi mogao posustati. Naravno, to može biti i jako "gadno", jer osjećaj da ćeš razočarati i iznevjeriti nekog može imati negativan efekat. No, mislim da je Džanan dovoljno jak da se održi i shvati šta ga je vodilo do sad i šta je potrebno još za ispunjenje svih ciljeva.

Sretno i pamet u glavu, Nani!
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 03 sep 2016, 22:17

yebo mater svojuu :salut:
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

High

Post Postao/la High » 03 sep 2016, 22:18

Pravi hordaš. :kafa:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 03 sep 2016, 22:21

Samo da bude ziv I zdrav pa insalah za dvije godine u prvoj rundi NBA drafta!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 03 sep 2016, 22:21

Mudonja nas :bih: :bih:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.