zeljoooooooooo je napisao/la:starigrad je napisao/la:zeljoooooooooo je napisao/la:Samo da mi je prebrojati ljude koji su u vremenu ranije, govorili: "Pristao bih na 3 godine bez Evrope, samo da se izgradi Grbavica!".
Ja bih i dalje na to pristao, ukoliko bi se našao način da finansijsku dobit pokrijemo.
A onda se mogu očekivati dvocifreni milionski prilivi i grupe CL i EL.
mislis da ce stadion, sam od sebe, donijeti znacajnu lovu (necu napisati dvocifrene milionske iznse) i ulazak u grupe euro takmicenja? ja mislim da si u zabludi. infrastruktura i rezultati na sportskom terenu se moraju pratiti i to je jedini ispravan put. zakazivanje bilo kojeg od ovo dvoje, ne donosi nista dobro, pogotovo sto smo mi duboko zagazili u unapredjenje infrastrukture.
Ne mislim da će sam od sebe, ali će donijeti onda kada bude vrijeme, odnosno kada se ispune preduslovi za to.
A to je konačna konsolidacija kluba, i konačno korak ka ozbiljnijem rezultatu u evropi. A ako neko misli da i sponzori ne gledaju kome i kako daju novac, kakav ti je stadion, koliko imaš navijaša, koliko članova, koliko duga, onda se grdno vara. Sve se to gleda, i na osnovu toga se formira konačan utisak.
Naravno da se infrakstruktura i sportski rezultati moraju pratiti, ali redom:
- infrastruktura > konsolidacija kluba > rješavanje trenerske i igračke križaljke > sportski rezultati > izlazak u evropu > kup, titula > zapaženi evropski rezultati > grupna faza EL pa CL.
Ko misli da se ovo može odraditi suprotnim redoslijedom (kako se kod nas pokušavalo godinama) je u grdnoj zabludi.
Pokušavao je Amar, i bio je vrlo blizu da uspije, ali samo zbog svoje genijalnosti, a ne zbog toga što je to prirodno.
On je pokušao napraviti ekipu (neminovno moraš ruku zavući duboko u džep) i izboriti grupnu fazu CL, a onda da ti pare koje bi tim putem inkasirali riješe pitanje konsolidacije kluba, infrastrukture, itd, a to se tim redom nije moglo.
Slažem se da je bilo mnogo propusta u dovođenju krampi od igrača i mijenjanju trenera, ali evo, koliko vidimo, priznale su se greške i krenulo se u jednom drugom, po meni, mnogo ispravnijem smjeru, kojim bi, da smo od početka išli, zasigurno sada bili na čelu tabele, nekoliko bodova ispred konkurencije. I ako se gleda na taj način, i ako se stvari napokon poslože kako treba, ovaj katastrofalan start i bodovni deficit za par mjeseci neće niko ni spominjati.