1/2 Njemacka - Spanija

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemacka
93
53%
Spanija
81
47%

Ukupno glasova: 174

Bečki Kongres
Kontakt:

Re: 1/2 Njemacka - Spanija

Post Postao/la Bečki Kongres » 07 jul 2010, 16:14

Genghis je napisao/la: Taj nije zasluzio da se spominje u istoj recenici sa ovim velikanima.
Zašto? Taj je zaslužio da mu ime i prezime počnete pisati pravilno, a ne da ga nazivate pogrdnim imenima. Ako vam u ovih 5 utakmica nije pokazao da je dostojna zamjena Senne, onda stvarno ne znam šta vi od njega očekujete?!

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 07 jul 2010, 16:14

Nije isto kad gledas LP i Reprezentaciju. U klubovima ima dosta igraca drugih nacija. Ali kad bolje pogledaš i Njemačku reprezentaciju vise ima Poljaka, Bosanaca, Turaka, Ganaca.... nego "pravih" Njemaca :mrgreen:
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 07 jul 2010, 16:16

Chologol je napisao/la:
guber90 je napisao/la: Ne ne ja negovorim trenutno, neupitno je to ko ima pojedinacnu kvalitetu trenutno, za timsku nebi mogo reci jer oba tima igraju odlican timski fudbal. Ja govorim uopsteno kao fudbalska nacija, ja nevrijedjam spaniju niti one koji navijaju za nju al sa Njemacima nema puno nacija koje se mogu porediti, a jedna od njih jos uvijek nije Spanija jer moraju jos puno toga da osvoje da bi im se pribrizili.
Ako ces ih porediti kao fudbalske nacije gledaj:

Spanjolci osvajali LP 12 puta
Svabe 6

A ovi su opet bolji na reprezentativnom nivou, tako da ti to dodje isto.

Torresa svi sad zajebaju, vaki je naki je, Fueraaaa, mrs iz postave... a on ce gospodski prosetat terenom i zabit jednu na magicnu asistenciju Xavija.
Defintivno je Španija veća fudbalska nacija od Njemačke :shock: , Real 9 titula, a čak 6 u starijem kamenom dobu....I ovde se čovjek načita svakakvih gluposti :(
Der Mann für die entscheidenden Tore.

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 07 jul 2010, 16:16

bice ludo veceras!!! :D

jedva cekam!!!

da ne budem sujevjeran, evo malo jos o brojevima:

ocigledno je da je na ovom SP kod nijemaca sve u broju 4

4 put traze titulu i novu zvjezdicu na grbu
4 puta su igrali polufinale, 4 puta izgubili finale a 3 puta bili prvaci, znaci logicno da nedostaje samo nova titula
po 4. puta imaju sansu da zabiju 4 gola na ovom prvenstvu
po 4. put se sastaju sa spancima na SP (tri puta se do sada sastali)
po 4. put nijemci ganjaju pobjedu nad spancima na svjetskim ili evropskim prvenstvima (trenutno imaju 3 pobjede)

sve po cetiri!!! naprijed nijemci!!! ;)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 07 jul 2010, 16:17

Bilal je napisao/la:
Chologol je napisao/la: Ako ces ih porediti ko nacije onda nikako nemozes gledati njihove lige gdje su im tih 12 titula LP osvajali razni Brazilci, Argentinci, Holandjani i ostali svjetski fudbaleri
Real je se denacionalizirao tek mozda 2003,4, do tada su kostur cinili Spanjolski igraci u njemu, Raul, Amavisca, Casillas, Cezar, Heliguera, Hierro, Salgado, Gento, Rial, Amancio, Santillana, Camacho, Vazquez, Juanito, Michel, Butragueno... A o Barci i sam znas pricu, Zubizzareta, Txiki...

Ili bolje pogledaj ovo:

Svejedno, veceras ce Svabama puknut zivci kada ovi budu meljali loptu tako da ce jedan od njih pocrvenit (tipujem na Khediru :D

Rutinski - El Nino Torres
Rey de la furia española...

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 07 jul 2010, 16:17

Bečki Kongres je napisao/la:
Genghis je napisao/la: Taj nije zasluzio da se spominje u istoj recenici sa ovim velikanima.
Zašto? Taj je zaslužio da mu ime i prezime počnete pisati pravilno, a ne da ga nazivate pogrdnim imenima. Ako vam u ovih 5 utakmica nije pokazao da je dostojna zamjena Senne, onda stvarno ne znam šta vi od njega očekujete?!
Ne znam druze, po meni nije pokazao nista specijalno, pogotovo je zalosno kad on ima u Barci mjesto pored Tourea ... ali eto sto ljudi sto ćudi.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Vuk pojeo slaninu
Kontakt:

Post Postao/la Vuk pojeo slaninu » 07 jul 2010, 16:18

guber90 je napisao/la:
Chologol je napisao/la:
guber90 je napisao/la: Jel hoces reci da nisu Njemci veci ?
Trenutno lave sigurno nisu.

Xavi, Iniesta, Xabi, Biskvit, ko im moze uzet loptu :roll:
Ne ne ja negovorim trenutno, neupitno je to ko ima pojedinacnu kvalitetu trenutno, za timsku nebi mogo reci jer oba tima igraju odlican timski fudbal. Ja govorim uopsteno kao fudbalska nacija, ja nevrijedjam spaniju niti one koji navijaju za nju al sa Njemacima nema puno nacija koje se mogu porediti, a jedna od njih jos uvijek nije Spanija jer moraju jos puno toga da osvoje da bi im se pribrizili.
Sine to je važilo do pre petnaest godina. Nemci četrnaest godina ništa nisu osvojili i čekaće jos četrnaest minimum. Španci su poslednjih godina tatamate za Nemce!
I kako bre možete da navijate za Nemce, zar niste slušali Pušenje :mrgreen:
Ja sam mislio da u Bosni nikako ne vole Nemce, tamo su se snimali i partizanski filmovi :mrgreen: al izgleda da je Valter davno pandrkno
Ja navijam za reprezentaciju Senegambije! Senegal i Gambija se nakon dugogodišnjeg natezanja nisu ujedinili, ali 'emebliga opet navijam za Senegambiju (World of ilusion).

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 07 jul 2010, 16:19

@chologol

na tvom mjestu bi se poklopio jednom zauvijek...

najavljivao si deranje nijemaca od strane engleza i argentinaca... :roll:

ako tako nastavis moraces jednom pogoditi, ali mozda 2012. poslije smaka svijeta... :lol:
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 07 jul 2010, 16:20

Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Nije isto kad gledas LP i Reprezentaciju. U klubovima ima dosta igraca drugih nacija. Ali kad bolje pogledaš i Njemačku reprezentaciju vise ima Poljaka, Bosanaca, Turaka, Ganaca.... nego "pravih" Njemaca :mrgreen:
Piotr Trochowski
Marko Marin
Lukas Podolski
Miro Klose
Cacau
Eto ti stranaca u njihovom timu, to jeste onih koji nisu rodjeni njemci.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 07 jul 2010, 16:20

Hare_BvB je napisao/la: Defintivno je Španija veća fudbalska nacija od Njemačke :shock: , Real 9 titula, a čak 6 u starijem kamenom dobu....I ovde se čovjek načita svakakvih gluposti :(
A zasto Svabe nisu dizali LP u kamenom dobu? Imali su i oni prilike, cak je Frankfurt tad najebo od Reala popivsi 7 ljutih kasika od Di Stefana i kompanije.

Al nema veze, eo ako brojimo ove od 98-me, pa nadalje Spanjolci imaju LP koliko su Svabe osvojile za cijelu povijest LP-a.
Rey de la furia española...

Bečki Kongres
Kontakt:

Post Postao/la Bečki Kongres » 07 jul 2010, 16:21

Genghis je napisao/la: Ne znam druze, po meni nije pokazao nista specijalno, pogotovo je zalosno kad on ima u Barci mjesto pored Tourea ... ali eto sto ljudi sto ćudi.
Vidi, ja prvi nisam bio štovatelj lika i djela Busquetsa. Ali, da se razumijemo, on radi svoj posao najbolje moguće. Davno pisah na Barcinoj temi o tome. Pogledaj njegovu kretnju u defanzivi i poredi je sa Yayinom. Yaya je fizički jači, al' naivniji(da ne kažem gluplji) igrač od njega kada je čitanje protivničkih poteza u pitanju. Njegovo postavljanje je jedno od najboljih koje možemo vidjeti od defanzivnih veznih.
Sam Xabi ima više slobode, jer Sergio ne prelazi centar(pređe ga tu i tamo, al' ne prenosi loptu) kao što je to Senna radio. Činjenica je da sada imaju jednog ofanzivnog igrača manje, ali da su puno jači u defanzivi.

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 07 jul 2010, 16:21

guber90 je napisao/la:
Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Nije isto kad gledas LP i Reprezentaciju. U klubovima ima dosta igraca drugih nacija. Ali kad bolje pogledaš i Njemačku reprezentaciju vise ima Poljaka, Bosanaca, Turaka, Ganaca.... nego "pravih" Njemaca :mrgreen:
Piotr Trochowski
Marko Marin
Lukas Podolski
Miro Klose
Cacau
Eto ti stranaca u njihovom timu, to jeste onih koji nisu rodjeni njemci.
i ne zaboravi da je klose je ustvari po ocu nijemac a po materi poljak koji je rodjen u poljskoj... ;)

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 07 jul 2010, 16:24

El_7 je napisao/la:Podolski, Klose,Trachowski---Poljska
Ozil--Turska
Marin---Srbin
Khadira-Moroko
Boateng-Gana
Cacao-Brazil
Gomez-Spanija

Cisto krvni Njemci :mrgreen: :mrgreen:
Imas nesto sto su ljudi podavno izumili http://www.google.com informisi se malo tamo pa navrati :).
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

Vuk pojeo slaninu
Kontakt:

Post Postao/la Vuk pojeo slaninu » 07 jul 2010, 16:25

Gde ti Bosanac igra za Nemačku? Mnogi nemački igrači stranog porekla imaju jednog roditelja Nemca, tako da je to ok što igraju za Nemačku. Klose je poreklom Nemac, ne znam za Podolskog. Ne znam za Turčina Ozila i Tunižanina Hediru, jesu li polutani ili klasični imigranti.
Ja navijam za reprezentaciju Senegambije! Senegal i Gambija se nakon dugogodišnjeg natezanja nisu ujedinili, ali 'emebliga opet navijam za Senegambiju (World of ilusion).

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 jul 2010, 16:27

tm84 je napisao/la:bice ludo veceras!!! :D

jedva cekam!!!

da ne budem sujevjeran, evo malo jos o brojevima:

ocigledno je da je na ovom SP kod nijemaca sve u broju 4

4 put traze titulu i novu zvjezdicu na grbu
4 puta su igrali polufinale, 4 puta izgubili finale a 3 puta bili prvaci, znaci logicno da nedostaje samo nova titula
po 4. puta imaju sansu da zabiju 4 gola na ovom prvenstvu
po 4. put se sastaju sa spancima na SP (tri puta se do sada sastali)
po 4. put nijemci ganjaju pobjedu nad spancima na svjetskim ili evropskim prvenstvima (trenutno imaju 3 pobjede)

sve po cetiri!!! naprijed nijemci!!! ;)

Ihr, Wir = Number 4!

Sve nešto govori u korist Espane, te ono čudovište, te opet ista ekipa na okupu, smjele prognoze, ista ponavljanja...
Jogi, ne zaboravi plavu vestu i udri svim silama, kao i do sada.
Holandija je izmislila totalni fudbal a Njemačka ga usavršila. :D
Vom Jäger zum Gejagten

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 07 jul 2010, 16:27

Vuk pojeo slaninu je napisao/la:
Gde ti Bosanac igra za Nemačku? Mnogi nemački igrači stranog porekla imaju jednog roditelja Nemca, tako da je to ok što igraju za Nemačku. Klose je poreklom Nemac, ne znam za Podolskog. Ne znam za Turčina Ozila i Tunižanina Hediru, jesu li polutani ili klasični imigranti.
klose nije porjeklom njemac, odkud ti to.

a marin je bosanac.

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 07 jul 2010, 16:28

Vuk pojeo slaninu je napisao/la:
pa covjek misli na marina, koji je rodjen u bos.gradisci, i on je doduse klasicni emigrant...

klose, boateng imaju barem jednog roditelja nijemca

ozil i khedira su rodjeni u njemackoj ali njihovi roditelji su dosli u njemacku

podolski je manje vise jedini pravi stranac u prvih 11... poljak po oba roditelja rodjen u poljskoj ali odgojen u njemackoj, preselio se tamo kad je lukas imao 2 godine...

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 07 jul 2010, 16:30

Wolverine je napisao/la:klose nije porjeklom njemac, odkud ti to.
otac mu je njemackog porijekla koji je zivio u poljskoj

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 07 jul 2010, 16:31

Navas mora igrati !!! 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 07 jul 2010, 16:32

sta je sa cacauom, trohovskim? a i kloseu su oba roditelja poljaci, neznam odakle vam da mu je jedan roditelj njemac. mozda mu je baka ili djed njemac.

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.